Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه تراکم کار بیشترین نقش را در اطاله دادرسی دارد، گفت: رویکرد ریاست قوه قضاییه برکاهش اطاله دادرسی و اتقان آرای صادره است. خبرگزاری میزان - یدالله موحد، رییس کل دادگستری استان کرمان در دیدار با هیات مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز کارشناسان رسمی دادگستری با اشاره به اینکه تراکم کار بیشترین نقش را در اطاله دادرسی دارد و قوه قضاییه در برنامه‌های کلان و سیاست‌های خود به دنبال کاهش اطاله داردسی است، گفت: دادگستری استان کرمان نیز اراده جدی بر کوتاه کردن فرایند‌ها دارد تا مردم در سریعترین زمان ممکن به حق خود دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی مردم، قوه قضاییه، قضات و تمامی دست اندرکاران قضایی موضوع اطاله دادرسی است و این موضوع عوامل متعددی دارد که بخشی از آن‌ها مربوط به قوانین، بخشی مربوط به ضابطان، بخشی مربوط به کارشناسان و بخشی مربوط به نظام حقوقی است و این عوامل دست به دست هم داده و منجر به اطاله دادرسی شده اند.

وی با تاکید بر اینکه موضوع کارشناسی در جلسات متعددی مطرح شده تا مورد چاره اندیشی قرار گیرد، تاکید کرد: رویکرد ریاست قوه قضاییه برکاهش اطاله دادرسی و اتقان آرای صادره است.   بیشتر بخوانید: ضرورت ارائه نظریه‌های کارشناسی در کمترین زمان برای جلوگیری از اطاله دادرسی موحد ادامه داد: پیشنهاد شده است که در پرتال دادگستری از کارشناسانی که به موقع و دقیق نظر می‌دهند، تقدیرکرده و در ستون دیگری نیز کارشناسانی که در اعلام نظر تاخیر دارند و یا اصلا نظر نمی‌دهند، اعلام شوند تا قضات از ارائه پرونده‌ها به این افراد خودداری کنند.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه قابل قبول نیست یک پرونده تا پنج سال در مرحله کارشناسی باقی بماند، اظهار کرد: به عنوان مدیران دستگاه قضایی به دنبال اصلاح فرایند‌های کارشناسی و کاهش زمان اعلام نظرات کارشناسی هستیم.

وی با بیان اینکه در مناطق محروم قضات و مردم به کارشناسان دسترسی ندارند، گفت: همواره در اعلان نیاز برای تامین کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضاییه باید به شکلی اقدام شود که کارشناسان در شهرستان‌های استان کرمان مستقر شوند تا نیازی به طی مسافت‌های طولانی برای انجام کارشناسی‌های لازم نباشد.

رییس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: در قالب برگزاری ارتباط ویدئوکنفرانس با شهرستان‌ها و برگزاری نشست‌های مختلف می‌توان بسیاری از مشکلات و مسائل موجود را از بین برد.

موحد درباره معیار‌ها و ملاک‌های پرداخت حق کارشناسی در پرونده‌ها عنوان کرد: قانونگذار بنا به مصالحی میزان حق الزحمه کارشناسان در دادرسی‌ها را متفاوت دیده است و این امر به منظور تحقق عدالت بوده است و قضات می‌توانند در تعیین حق الزحمه کارشناسی با توجه به وضعیت طرفین دعوا اقدام کنند.

وی استفاده از ساز و کار‌های تنبیهی و تشویقی برای رسیدن به وضعیت مطلوب در حوزه کارشناسی را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای حل اساسی مشکلات حوزه کارشناسی نیاز به اصلاح قانون در زمینه حق الزحمه‌های کارشناسی داریم.

رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: اعتقاد داریم قانون باید به شکلی اصلاح شود که دادستان‌های انتظامی بتوانند در حوزه قصور کارشناسان ورود کرده و برخورد قانونی لازم را انجام دهند.

موحد بر تعیین حق الزحمه‌های مناسب از سوی قضات نیز تاکید کرد و گفت: در این راستا باید توصیه‌ها و دستورات لازم به مسئولان قضایی اعلام شود.

وی حجم بالای پرونده‌ها و الصاق مستندات تکراری در پرونده‌ها را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در پرونده‌ها مربوط به فهرست بندی پرونده‌ها است تا زمان دسترسی به برگه‌های مورد نظر در پرونده‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان بر سیستمی شدن روند ارجاع پرونده‌ها به کارشناسان تاکید کرد و ادامه داد: دستگاه قضایی در تعامل با کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز کارشناسان رسمی دادگستری آمادگی دارد که در راستای رفع مشکلات فی مابین حوزه‌های قضایی و کارشناسی اقدام کرده و پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

موحد بر حرکت ضابطه‌مند در حوزه کارشناسی تاکید کرد و گفت: نظریات کارشناسی باید به میزانی مستند، مستدل و موجه باشد که طرفین دعوا، قضات و سایر افراد نتوانند ایراد و ابهامی را در آن‌ها پیدا کرده و تقاضای انجام مجدد کارشناسی را دهند.

انتهای پیام/ برچسب ها: دادگستری کرمان اطاله دادرسی قوه قضاییه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری کرمان اطاله دادرسی قوه قضاییه رییس کل دادگستری استان کرمان کارشناسان رسمی دادگستری اطاله دادرسی پرونده ها قوه قضاییه حق الزحمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد

معاون قضایی دادگستری خوزستان و رئیس توسعه حل اختلاف این استان گفت: پرونده اختلاف خانوادگی منجر به قتل با تلاش اعضای شعبه ویژه قتل شورای حل اختلاف دزفول و با رضایت اولیای دم به صلح و سازش ختم شد. - اخبار استانها -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم ازدزفول، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی بیان کرد: چهار ماه پیش درگیری و نزاع خانوادگی در مسجد سلیمان منجر به قتل یک خانم و تشدید اختلاف بین اعضای خانواده شد.

وی ادامه داد: درخواست مکرر بستگان این خانواده از رییس دادگستری دزفول برای ورود به موضوع موجب شد تا این پرونده در دستور کار شعبه 12 شورای حل اختلاف این شهرستان قرار گیرد.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با اشاره به برگزاری نشست‌های متعدد اعضای شعبه حل اختلاف دزفول با اعضای این خانواده گفت: خوشبختانه با تلاش‌های جهادی و خداپسندانه، اولیای دم با رضایت ثبتی و بدون هیچگونه دریافت دیه، قاتل را بخشیدند.

وی ادامه داد: بین اعضای این خانواده برادری، صمیمیت و رفع کدورت ایجاد و این پرونده و چندین پرونده مرتبط با صلح و سازش مختومه شد.

حجت الاسلام بهبهانی گفت: شورای حل اختلاف خوزستان با ایجاد مراکز صلح یار در استان تلاش دارد تا با ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های قضایی در کاهش جمعیت زندانیان، توسعه آرامش و امنیت در استان گام بردارد.

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام رییس کل دادگستری خوزستان، 235 پرونده قصاص نفس در این استان، سال گذشته به صلح و سازش ختم شد که این رقم نسبت به سال 1401 با 90 فقره پرونده، 161 درصد پیشرفت داشته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی و تعیین تکلیف ۱۵ پرونده در کمیسیون ماده ۵ استان آذربایجان‌غربی
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • راه‌حل رفع خطاهای کارشناسی در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • صبر ٨٤ روزه مردم کرمان برای رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر
  • متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر کرمان ۸۴ روز است
  • جزییات راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • متوسط زمان رسیدگی پرونده‌ها در شعب تجدیدنظر کرمان ۸۴ روز است
  • رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی
  • پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد