Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:33:52 GMT

چالش های خدمات پس از فروش در دوران کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۷۰۳۰

چالش های خدمات پس از فروش در دوران کرونا

حتماً تاکنون با عبارت جذاب “فروش پایان کار نیست، آغاز یک تعهد است” مواجه شده‌اید.

به گزارش ایسنا،ب نابراعلام آروند، تعریف کلی خدمات پس از فروش طبق نظریه‌ی برایان کوهن تعهدی است که فروشنده یا شرکت‌ها در زمان فروش به مشتریان خود می‌دهند که شامل تعمیر یا تعویض قطعات یا اجناس فروخته شده است.

ضمانت‌نامه یا گارانتی به معنای تاوان‌داری و پایندانی در فرهنگ لغت است که در مقابل محصول یا خدماتی ارائه می‌شود و به تعبیر دیگر ابزاری برای وفادارسازی مشتریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گارانتی یا وارانتی

گارانتی قول یا ضمانتی است که به مشتری داده می‌شود، در زمان کمتر از موعد گارانتی و درصورت بروز مشکل، خدمت گیرنده می‌تواند از خرید منصرف شده و پول خود را پس بگیرد یا دستگاه جدیدی در قبال دستگاه معیوب خود دریافت کند.

وارانتی خدماتی در زمان طولانی‌تر نسبت‌ به گارانتی است که در آن خدمت گیرنده در صورت بروز مشکل با خدمات تعمیر و تعویض قطعه خراب مواجه می‌شو نه تعویض کلی دستگاه یا استرداد وجه. با توجه به شرایط ذکر شده معمولاً زمان دوره‌ی گارانتی محدودتر خواهد بود.

در اصطلاح، گارانتی قولی شفاهی اما محکم‌تر از وارانتی است، وارانتی قراردادی نوشته شده و طولانی مدت‌تر با خدماتی محدودتر جهت تضمین خدمت‌رسانی کالای خریداری شده برای شماست. البته در دنیای امروز این قول شفاهی قالباً مکتوب در قراردادهای وارانتی یا به صورت جداگانه در اختیار خدمت گیرنده قرار می‌گیرد.

Extended warranty یا وارانتی تکمیلی

با توجه به مفهومی که از گارانتی و وارانتی تعریف کرده‌ایم، گارانتی اضافه یا تکمیلی (extended garantee) اصطلاح درستی نیست، آن‌چه قابل گسترش است وارانتی است که قراردادی برای پشتیبانی و حفظ خدمت‌رسانی به شماست، گارانتی قولی است در جهت تضمین کیفیت که به طبع قابل گسترش نیست.

اما وارانتی تکمیلی به دو حالت وارانتی برای محصولات و قطعاتی است که در حالت عادی مشمول امور وارانتی نمی‌شوند. در هر دو حالت وارانتی تکمیلی شامل هزینه‌ای اضافه‌تر می‌شود که شما به هنگام دریافت کالا پرداخت خواهید کرد تا از طول مدت خدمات و کیفیت کالای خریداری شده خود اطمینان حاصل کنید.

وارانتی تکمیلی معمولاً به دو صورت در اختیار خدمت گیرنده قرار می‌گیرد. یا خود شرکت اصلی تولیدکننده این خدمات را به وارانتی اصلی خود اضافه می‌کند، مانند اپل و مایکروسافت که خدمات وارانتی تکمیلی دارند یا شرکت‌های دیگری که حرفه‌ی تخصصی‌شان ارائه خدمات وارانتی است.

این خدمات را در قالب قراردادی جداگانه در اختیار شما قرار می‌دهند همچون شرکت square trade که از مبتکرین خدمات وارانتی تکمیلی در حوزه IT در دنیا محسوب می‌شود. خدمات وارانتی اسکوارترید در قراردادهای متفاوت تقریباً همه چیز را شامل می‌شود و خیال شما را به طور کلی از خدمت گرفتن از دستگاه خود راحت می‌کند.

وارانتی در ایران

در ایران بسیاری از برندهای مطرح به دلیل وجود بازار بسته‌ی ایران نسبت‌به بازارهای جهانی و به دلایلی که همه‌ی ما از آن‌ها آگاهیم همچون تحریم و … توانایی ارائه‌ی گارانتی و خدمات پس از فروش به مخاطبان خود را ندارند.

از همین رو ما در ایران با شکل‌گیری شرکت‌های وارانتی تکمیلی مواجه شده‌ایم، البته در دیگر نقاط دنیا نیز از این قبیل شرکت‌ها فعالیت می‌کنند منتهی در ایران میزان رشد این شرکت‌ها بالاتر است.

امروزه شرکت‌های گارانتی و خدمات پس از فروش در ایران با گسترش خود و قوانین و نظارت‌های صنفی و بازار رقابتی، خدماتی در حد بین‌المللی یا فراتر از آن را ارائه می‌دهند، خدماتی که سعی کرده‌اند جلب رضایت مشتریان را در اولویت کاری خود قرار دهند.

در ایران نیز “شرکت آروند” از مبتکران و نوآوران خدمات ارائه‌ی وارانتی و وارانتی تکمیلی است.

به چه اعتباری کالاهای بدون ضمانت‌ نامه تهیه کنیم؟

تهیه‌ی کالاهای بدون ضمانت در گذشته راحت‌تر بود اما امروزه که هزینه‌ی زیادی برای تهیه‌ی کالاهای مختلف می‌پردازیم، پرداخت مبلغ ناچیزی برای ضمانت در برابر مبلغ اصلی کالا می‌تواند منطقی باشد.

دنیل کانمن در این زمینه می‌گوید “ناراحتی از دست دادن چیزی دو برابر بیشتر از خوشحالی به‌دست‌آوردن همان چیز است” که به آن قاعده‌ی زیان‌گریزی نیز گفته می‌شود. پس پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از این قاعده مستثنی نیستید، حتماً از خدمات وارانتی استفاده کنید.

چگونه به ضمانت نامه ها اعتماد کنیم؟!

معمولاً ضمانت‌نامه به شکل قراردادی بین طرفین است که احتمالات و شرایط استفاده از ضمانت‌نامه را توضیح می‌دهد و با استناد به آن می‌توانید از خدمت مورد نظر خود بهره بجویید. در این قراردادها به وضوح درباره‌ی امکانی که ضمانت‌نامه به شما می‌دهد صحبت شده است.

در دوران پسا کرونا چه تغییری در نحوه وارانتی ها به وجود آمده است؟

کرونا ویروس علیرغم اندازه‌ی کوچک خود، احتمالاً تاثیرگذارترین ویروس بر زندگی افراد بوده است. کار، خرید، تفریح، تعمیر، معاشرت و روزمره‌های دیگر تحت‌تاثیر این ویروس از حالت عادی خود دور شده‌اند. طبیعی است که تغییراتی را در نحوه‌ی برقراری وارانتی‌ها شاهد باشیم.

ارتباط وارانتی کالا و کووید ۱۹

در بسیاری از شهرها و کشورها کووید ۱۹ یا کرونا باعث ایجاد محدودیت رفت‌وآمد یا ارسال کالاها به‌صورت بین شهری و حتی واردات آن‌ها شده است. مشکل نبود قطعات یا دیرکرد در ارسال آن‌ها از مشکلاتی است که در این دوره شاهد آن بوده‌ایم.

راه حل

با وجود پاندمی کووید ۱۹ تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم درک شرایط موجود و کم کردن فشار روی اقشار مختلف جامعه است. ارسال کالاها به صورت بین‌شهری به دلیل خطر انتقال ویروس، در زمانی طولانی‌تر از قبل انجام می‌پذیرد و واردات کالا نیز با مشکلی مشابه مواجه شده است. 

از معتبرترین نمونه‌ی ضمانت‌های تکمیلی می‌توان به وارانتی تکمیلی آروند اشاره کرد که در هنگام فروش به مشتریان پیشنهاد می‌شود. ضمانت‌نامه‌ای فراتر از تعهدات بین‌المللی و با سطح پوشش‌های متفاوت.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گارانتی وارانتی خدمات پس از فروش خدمت گیرنده ضمانت نامه ی وارانتی ی گارانتی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۷۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیک‌ تاک در آمریکا دست به انتحار می‌زند

شرکت بایت دنس در صورت باقی نماندن هیچ گزینه حقوقی برای مبارزه با قانونی که این پلتفرم را در فروشگاه‌های برنامه آمریکا ممنوع می‌کند، ترجیح می‌دهد، سرویس ویدئویی خود را تعطیل کند تا این که آن را به یک شرکت آمریکایی واگذار کند.

به گزارش ایسنا، الگوریتم‌هایی که تیک‌تاک برای فعالیتهای خود به آن تکیه می‌کند، برای مجموع فعالیت‌های بایت دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، اساسی به نظر می‌رسد و از این رو، منابع آگاه می‌گویند فروش این اپلیکیشن به یک شرکت آمریکایی به همراه الگوریتم آن، بسیار بعید است.

چهار منبع آگاه به رویترز گفتند: تیک‌تاک، سهم کمی از کل درآمد و کاربران فعال روزانه بایت دنس را به خود اختصاص می‌دهد، بنابراین شرکت مادر این اپلیکیشن ویدئویی، ترجیح می‌دهد در بدترین سناریو، این اپلیکیشن را در آمریکا تعطیل کنند تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشند.

این منابع آگاه که مایل نبودند نامشان فاش شود، گفتند: این تعطیلی، تاثیر محدودی بر کسب و کار بایت دنس خواهد داشت و در عین حال، این شرکت مجبور نخواهد بود الگوریتم اصلی خود را به شرکت دیگری بدهد.

فروش تیک تاک بدون فروش الگوریتم؟

بایت دنس اواخر روز پنج‌شنبه، در بیانیه‌ای که در پلتفرم رسانه‌ای توتیائو منتشر شد، در پاسخ به خبری که در وب سایت فناوری اینفورمیشن منتشر شده و مدعی شده بود بایت دنس سرگرم بررسی سناریوهایی برای فروش کسب و کار تیک‌تاک در آمریکا بدون الگوریتمی معروفش است، اعلام کرد برنامه‌ای برای فروش تیک‌تاک ندارد.

شو زی چو، مدیرعامل تیک‌تاک روز چهارشنبه گفت: این شرکت شبکه اجتماعی انتظار دارد در مبارزه حقوقی علیه قانونی که توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امضا شده است و برنامه ویدئوی کوتاه محبوب ۱۷۰ میلیون آمریکایی را ممنوع می‌کند، پیروز شود.

لایحه برای فروش اجباری یا ممنوعیت تیک‌تاک روز سه شنبه با اکثریت قاطع توسط سنای آمریکا به تصویب رسید که به دلیل نگرانی گسترده قانونگذاران آمریکایی نسبت به احتمال دسترسی چین به داده‌های شهروندان آمریکایی یا استفاده از این اپلیکیشن، برای شنود آنها بود.

امضای بایدن، ضرب الاجل ۱۹ ژانویه را برای فروش تعیین کرده است که یک روز قبل از پایان دوره ریاست جمهوری او است اما اگر تشخیص دهد که بایت دنس در مذاکرات برای فروش تیک‌تاک در حال پیشرفت است، می‌تواند این مهلت را تا سه ماه دیگر تمدید کند.

بایت دنس عملکرد مالی یا جزئیات مالی هیچ یک از واحدهای خود را به طور عمومی فاش نمی‌کند. به گفته منابع آگاه، این شرکت همچنان بیشتر درآمد خود را در چین به دست می آورد که به طور عمده مربوط به اپلیکیشن دوقلوی تیک‌تاک به نام دوین (Douyin) است.

یک منبع آگاه گفت: آمریکا در حدود ۲۵ درصد از درآمد کلی تیک‌تاک در سال گذشته، سهم داشت.

بیش از نیمی از بانکداران سرمایه گذاری در مصاحبه با رویترز گفتند ارزیابی ارزش تیک‌تاک در مقایسه با رقیبانی مانند فیس بوک و اسنپ دشوار است زیرا داده‌های مالی تیک‌تاک، به راحتی قابل دسترس نیستند.

دو منبع از چهار منبع آگاه گفتند: درآمد بایت دنس در سال ۲۰۲۳، به حدود ۱۲۰ میلیارد دلار در مقایسه با ۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت. کاربران فعال روزانه تیک‌تاک در آمریکا، تنها در حدود پنج درصد از تعامل جهانی کاربران با این اپلیکیشن، سهم دارند.

الگوریتم‌هایی که فروشی نیستند

سه منبع گفتند تیک‌تاک، الگوریتم‌های اصلی یکسانی را با برنامه‌های بومی بایت دنس مانند دوین دارد.

یکی از منابع آگاه گفت: الگوریتم‌های تیک‌تاک و دوین بهتر از رقبای بایت دنس مانند تنسنت و شیائوهونگ شو، دیده می‌شود.

به گفته این منابع، واگذاری تیک‌تاک با الگوریتم‌هایش غیرممکن است، زیرا مجوز مالکیت معنوی آن‌ها تحت نام بایت دنس در چین ثبت شده و بنابراین جدا کردن آن از شرکت مادر، دشوار است.

بعلاوه، جداسازی الگوریتم‌ها از دارایی‌های تیک‌تاک در آمریکا، یک روش بسیار پیچیده خواهد بود و بعید است که بایت دنس، این گزینه را در نظر بگیرد. این چهار منبع با اشاره به الگوریتم تیک‌تاک گفتند، بایت دنس همچنین با فروش «منبع محرمانه» خود که یکی از باارزشترین دارایی‌هایش به شمار می‌رود، به رقبا موافقت نمی‌کند.

دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰، به دنبال ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت بود، اما دادگاه جلوی اجرای فرمانش را گرفت. از آن زمان این برنامه ویدیویی کوتاه، با ممنوعیتهای جزئی و تلاش برای ممنوعیت کامل در آمریکا و سایر کشورها مواجه شده است.

چین در زمان جلسه استماع کنگره آمریکا در مارس سال گذشته، اعلام کرد با واگذاری اجباری تیک‌تاک در آمریکا موافقت نخواهد کرد. سخنگوی وزارت بازرگانی چین در کنفرانس خبری در اواخر مارس ۲۰۲۳ گفت: چین قاطعانه با فروش اجباری تیک‌تاک، مخالفت خواهد کرد.

فروش یا واگذاری تیک‌تاک، شامل صادرات فناوری است و باید مراحل صدور مجوز اداری را مطابق با قوانین و مقررات چین طی کند. چین در سال ۲۰۲۰، قانون کنترل صادرات را معرفی کرد و متن نهایی تعریف «اقلام کنترل شده» را از پیش نویسهای قبلی گسترش داد.

طبق گزارش یک رسانه دولتی، این اصلاحیه تضمین می‌کند که صادرات الگوریتم‌ها، کدهای منبع و داده‌های مشابه، مشمول فرآیند تائید هستند. به گفته دو منبع آگاه، بدون احتساب الگوریتم‌ها، دارایی‌های اصلی تیک‌تاک، شامل داده‌های کاربر، عملیات و مدیریت محصول است.

استیون منوچین، وزیر خزانه داری سابق آمریکا، علاقه خود را برای تشکیل یک گروه سرمایه گذار برای خرید تیک‌تاک ابراز کرده است.

با این حال، منابع آگاه به رویترز گفتند: پیدا کردن هر گونه خریدار برای دارایی‌های تیک‌تاک در آمریکا بدون الگوریتم‌ها، برای بایت دنس، دشوار خواهد بود.

 

دیگر خبرها

  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • جزئیات برگزاری حراج جدید شمش طلا | مبلغ وجه ضمانت به‌ازای هر قطعه شمش طلا چقدر است؟
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • تیک‌ تاک در آمریکا دست به انتحار می‌زند
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • اتصال نسخه الکترونیک به بیمه‌های تکمیلی تا یک ماه دیگر