Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@01:07:16 GMT

چه تفاوتی میان انسولین قلمی با ویالی وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۷۴۹۴

چه تفاوتی میان انسولین قلمی با ویالی وجود دارد؟

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان این‌‌که انسولین‌‌های ویال قابل جایگزینی با انسولین‌‌های قلمی هستند درباره تفاوت‌‌های این دو نوع انسولین، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چند روزی است که خبر کمبود انسولین قلمی، از گوشه و کنار کشور شنیده می‌‌شود و باعث نگرانی بیماران دیابتی نیازمند انسولین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر بهداشت اعلام کرده که انسولین ویالی به اندازه کافی برای تمام بیماران کشور موجود است و که در داخل هم تولید می‌شود و کمبودی که وجود دارد در زمینه انسولین قلمی است که در برخی شرایط به خاطر دیرکرد تخصیص ارز و یا فشارهای آمریکا برای دارو و دشوار بودن نقل و انتقال پول همچنین حمل و نقل دارو با مشکلاتی روبه‌رو شده‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو که پیش از این اعلام کرده بود انسولین یکی از اقلامی است که بالاترین میزان ارزبری‌های دارویی در کشور را دارد، کمبود انسولین قلمی را مقطعی عنوان و تصریح کرده است که دو محموله از انواع انسولین قلمی از گمرک ترخیص شده است و طی هفته جاری به نسبت آمار بیماران سراسر کشور بین داروخانه‌‌های منتخب توزیع می‌شود.

با توجه به این اظهارات، به نظر می‌‌رسد راهکار فعلی برخی بیماران مبتلا به دیابت، حداقل تا زمان رسیدن انسولین قلمی به دست بیماران، استفاده از انسولین‌‌های ویالی باشد اما باید دید چه تفاوتی میان این دو نوع انسولین وجود دارد.

در همین راستا به سراغ دکتر علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران رفتیم.

دکتر استقامتی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌‌توان به جای انسولین قلمی از انسولین ویال استفاده کرد، اظهار کرد: بله؛ انسولین‌‌های ویال در گذشته استفاده می‌‌شد و انسولین‌‌های قلمی جایگزین آن‌‌ها شدند؛ جایگزینی انسولین ویال به جای قلمی، امکانپذیر است اما استفاده از انسولین‌‌های ویالی با مسائلی روبه‌روست!

وی با ارائه مثالی افزود: وقتی بیمار قبلاً از انسولین‌‌های قلمی استفاده می‌‌کرده، آموزشی درباره نحوه مصرف انسولین ویالی ندیده است و بنابراین برای بسیاری از افراد دیابتی، استفاده از انسولین ویال سخت‌‌تر است مثلاً تزریق انسولین به صورت ویالی برای افراد مسن سخت است و بنابراین فرزندان آن‌‌ها باید برای آن‌‌ها این تزریق را انجام دهند.

استقامتی ادامه داد: برخی افراد مسن نیز ممکن است دست‌‌شان بلرزد و نتوانند این تزریق را به خوبی انجام دهند همچنین کودکان مبتلا به دیابت، ممکن است قبول نکنند روزانه چندین بار به آن‌‌ها انسولین با سرنگ تزریق شود بنابراین تزریق این نوع انسولین سختی‌‌هایی نیز دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌‌که بیماران دیابتی می‌‌توانند به جای انسولین قلمی از ویالی استفاده کنند، تصریح کرد: انسولین ویال با سرنگ قابل تزریق است و همان اثر انسولین قلمی را دارد و دارو تفاوت ندارد اما ممکن است افت قند بیشتری رخ ‌‌دهد و باید دوز آن تنظیم شود.

وی با بیان این‌‌که انسولین‌‌های قلمی به دلیل استفاده راحت‌‌تر، جایگزین انسولین‌‌های ویالی شدند، بیان کرد: سیاستگذاران بهداشتی کشور، باید در زمینه تجویز انسولین پزشکان را توجیه کنند تا بدانیم که اگر فعلاً امکان واردات انسولین قلمی نیست، به بیماران‌‌مان نحوه تزریق انسولین ویالی را آموزش دهیم؛ باید تکلیف پزشکان مشخص شود تا بدانیم اگر قرار است انسولین NPH و رگولار توزیع شود، ما نیز برای آموزش نحوه تزریق انسولین برای بیماران دیابتی اقدام کنیم.

فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان این‌‌که البته آموزش تزریق انسولین‌‌های ویال باعث مراجعه بیشتر مردم به مراکز درمانی می‌‌شود، خاطرنشان کرد: مزیتی که انسولین قلمی نسبت به ویال دارد، نحوه تزریق آن است که به صورت سرپایی به بیمار آموزش داده می‌‌شود اما برای آموزش نحوه تزریق انسولین ویالی، باید به بیماران آموزش داده شود که چند واحد و به چه صورت انسولین تزریق کنند که این آموزش‌‌ها نیازمند مراجعه بیماران به مراکز درمانی و مطب‌‌هاست و در شرایط کرونایی، این امر با مشکل روبه‌روست و از طرف دیگر هزینه‌‌های درمان را افزایش می‌‌دهد.

استقامتی خاطرنشان کرد: مسئله انسولین نباید با مسائل سیاسی در هم آمیخته شود و بحثی که وجود دارد، تنها مسئله درمان بیماران دیابتی است.

انتهای پیام/ا

منبع: تسنیم

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماران دیابتی تزریق انسولین انسولین قلمی انسولین ویال نحوه تزریق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی تأسیسات گردشگری، رقم ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در طول سال‌جاری برنامه ریزی صورت گرفته است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، احمد حمزه‌زاده در حاشیه جلسه کمیته فنی طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گردشگری آذربایجان شرقی گفت: برای افتتاح تعداد 45 پروژه زیرساختی گردشگری در سال جاری با رقم 5 هزار و 500میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که تا به امروز دو هزار میلیارد تومان در اجرای این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی افزود: درصد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری این پروژه‌ها 100 درصد پیش‌بینی شده که از چالش‌های مهم برای تحقق هدف افتتاح 45 پروژه زیرساختی استان، تأمین 400 میلیاردتومان تسهیلات بانکی است.

حمزه‌زاده گفت: همچنین افتتاح 3 پروژه‌ زیرساختی صنایع‌دستی با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و 300 میلیارد تومان در سال جاری در دستورکار قرار گرفته‌است که با بهره‌برداری این سه پروژه، حجم‌سرمایه‌گذاری در بخش زیرساختی گردشگری آذربایجان‌شرقی به رقم 6 هزار و 800 میلیارد تومان خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: تدوین بسته های سرمایه‌گذاری با صدور موافقت‌های اصولی برای 50 نقطه مستعد سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌شرقی درکنار افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری و 3 پروژه زیرساختی صنایع‌دستی برای یک هزار و پانصد نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکیم یا بردپیت؟
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • کلاهبرداری مرگبار با داروی آلزایمر
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند