Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عرب زبان با اشاره به سه تحول راهبردی و مهم در جبهه سوریه از جمله سفر محرمانه مقامات بلندپایه آمریکا به دمشق، گزارش داد: ماه‌های آینده آکنده از امور غافلگیرکننده است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه رأی الیوم در مطلبی درباره سوریه آورده است: اگر دولت سوریه دیگر به اتحادیه عرب بر نمی‌گردد، اما پر واضح است که کشور‌هایی که کرسی این کشور را ۱۰ سال پیش با درخواست آمریکا به تعلیق درآوردند به تدریج و با دستور یا عدم مخالفت آمریکا به دمشق بر می‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۳ تحول راهبردی و مهم در جبهه سوریه

این رسانه می‌نویسد: سه تحول مهم منعکس کننده تغییر در بسیاری از مواضع در قبال دولت سوریه و «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و حکومتش در روز‌های گذشته بوده است؛ نخست، سفر محرمانه‌ای که مسئولان آمریکایی بلندپایه به دمشق در ماه آگوست گذشته انجام دادند؛ «راجر کارستینس» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ربوده شدگان و «کاش پاتل» دستیار رئیس جمهور آمریکا و مدیر مبارزه با تروریسم در کاخ سفید. این دو مسئول بلندپایه آمریکایی با «علی المملوک» رئیس دفتر امنیت ملی سوریه در دفترش در دمشق دیدار کردند.

دوم: از سر گیری پرواز‌های رسمی سوریه به کشور‌های قطر و امارات متحده عربی پس از توقفی تقریباً ۱۰ ساله.

سوم: تخلیه یک مرکز دیده بانی نظامی از سوی دولت ترکیه در «پایگاه مورک» در حومه «حماه» پس از محاصره آن توسط نیرو‌های ارتش سوریه. ده‌ها کامیون ترکیه پر از سرباز و تجهیزات سنگین با همراهی خودرو‌های وابسته به پلیس نظامی روسیه برای حمایت از آن‌ها برای جلوگیری از رویارویی -که نتیجه آن مشخص است- منطقه را ترک کردند.

رای الیوم در ادامه می‌نویسد: نکته قابل توجه این است که همه این تحولات یا به عبارت دیگر موفقیت‌ها و دستاورد‌ها در حالی رخ می‌دهد که دولت سوریه به گفته ناظران امور، حتی یک امتیاز هم نداده است؛ ناظرانی که تأکید کردند این تحولات به دلیل ایستادگی ارتش سوریه در جبهه‌های نبرد و پایبندی دولت سوریه به همه ارکان سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی اش و کظم غیظ و صبر طولانی رخ داده است.

این رسانه نوشت: دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در فشار آوردن بر دو کشور عربی امارات و بحرین برای ایفای نقش در «جشنواره» عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر موفق شد و چه بسا سودان نیز به زودی به آن‌ها ملحق شود؛ فرستادگان خود را مخفیانه به دمشق به امید آن فرستاد که در آزادی ۶ شهروند آمریکایی بازداشت شده در سوریه موفق شود تا فرصت‌های پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقویت شود؛ اما صلابت سوریه این فرصت را از او گرفت.

رای الیوم می‌نویسد: ترامپ در حالتی از یأس و آشفتگی به سبب مخالفت بشار اسد در پاسخ به نامه دست نویسی که برای رئیس جمهور سوریه فرستاد و از او خواست این آمریکایی‌ها را آزاد کند، به سر برده و می‌برد. یکی از این بازداشت شدگان یعنی «آستین تایس» خبرنگار مستقل توصیف می‌شود، اما منابع سوری وی را با سازمان اطلاعات آمریکا مرتبط می‌دانند.

رسانه مذکور آورده است: دولت سوریه به طور مطلق به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا که برای نخستین بار پرده از این سفر مخفیانه فرستادگان آمریکایی برداشت واکنش نشان نداد و کار را به روزنامه غیر رسمی «الوطن» واگذار کرد تا این خبر را تأیید کند و بگوید که طرف سوری بر خروج نظامیان آمریکایی به طور کامل از شمال و شرق سوریه قبل از رایزنی درباره هر موضوع دیگری اصرار کرده است.

رای الیوم می‌نویسد: دولت ترامپ سیاست چماق و هویج را در قبال سوریه به کار گرفت به امید آنکه درخواست‌هایی که در بالا به آن اشاره شد را محقق سازد؛ چماق همان قانون سزار است که تحریم‌ها را علیه سوریه تشدید می‌کند؛ اما هویج سخنان «جیمز جفری» فرستاده آمریکا در امور سوریه است که گفت واشنگتن نمی‌خواهد نظام در سوریه تغییر کند بلکه می‌خواهد رفتارش تغییر کند، ولی دولت سوریه را نه چماق ترساند و نه هویج مسموم آمریکایی وسوسه اش کرد.

این رسانه آورده است: اعزام دو فرستاد ویژه به دمشق که دستیار شخص ترامپ هستند «برخلاف» قاعده آمریکا در گفتگو با یک کشور دشمن است، زیرا معمولاً این مذاکرات مخفیانه در کشور سوم بی طرف و مورد قبول برای طرفین مانند سوئیس یا عمان صورت می‌گرفته است؛ اما رفتن فرستاده‌های آمریکایی به پایتخت کشور دشمن نشان دهنده سردرگمی و ضعف و تلاش برای موفقیت آمیز بودن معامله آزادی بازداشت شدگان به هر شیوه ممکن و صلابت طرف مقابل است.

رای الیوم گزارش داد: بعید نمی‌دانیم که فرستادگان آمریکایی پیشنهاد‌های وسوسه انگیزی با خود بردند و آن‌ها را طی دیدار با سرلشکر المملوک روی میزش گذاشتند، ولی کمتر از شرط سوریه برای خروج نیرو‌های آمریکایی بوده است به همین دلیل این پیشنهاد‌ها در سطل زباله ریخته شد و ۲ فرستاده سرافکنده و یا به قول معروف در تاریک و روشن هوا، به کشورشان بازگشتند   این رسانه آورده است: فرستادن نامه دست نویس توسط ترامپ به اسد رئیس جمهور سوریه و بعد به همراه آن دو فرستاده از کاخ سفید و نه از وزارت خارجه تأکیدی بر این است که ترامپ از روی ناچاری و پس از اینکه در تغییر نظام سوریه شکست خورده است، بشار اسد رئیس جمهور سوریه و مشروعیت وی را به رسمیت می‌شناسد. همین قاعده درباره کشور‌هایی که فرودگاه‌های خود را برای پذیرش هواپیما‌های خطوط هوایی سوریه باز کردند انطباق دارد؛ کشور‌هایی که میلیارد‌ها دلار در جنگ سوریه هزینه کردند.

رای الیوم در پایان نوشت: بشار اسد رئیس جمهور سوریه جمله مشهوری دارد که می‌گوید بهای تسلیم شدن بسیار بیشتر از بهای «ایستادگی» است و به نظر می‌رسد که سه تحولی که در بالا ذکر کردیم میزان درست بودن این جمله را ثابت می‌کند و چه بسا اولین ثمره ایستادگی باشند. ماه‌های آینده نیز پر از امور غافلگیرکننده خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رای الیوم ترامپ بشار اسد نظامیان آمریکایی رئیس جمهور سوریه دولت سوریه رای الیوم بشار اسد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • حمله اسرائیل به جنوب سوریه
  • حمله رژیم صهیونیستی به حومه دمشق
  • حمله جدید رژیم صهیونیستی به سوریه/ مناطقی در دمشق و قنیطره هدف گرفته شدند + فیلم
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد