Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مؤسسه تحقیقاتی گارتنر هر ساله فناوری‌های کلیدی سال بعد را پیش‌بینی و معرفی می‌کند. این موسسه مهم‌ترین فناوری‌های سال ۲۰۲۱ را اینترنت رفتارها، هوش مصنوعی و اتوماسیون معرفی کرد.

گارتنر (Gartner) مؤسسه‌ای تحقیقاتی است که در زمینه‌های مربوط به فناوری تحقیق کرده و به‌طور منظم نتایج این تحقیقات را منتشر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر این تحقیقات به مدیران اصلی صنعت فناوری مربوط می‌شود که شامل سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها و کسب‌وکار‌های بزرگ و سرمایه‌گذاران دنیای فناوری است.

این مؤسسه تحقیقاتی امسال سمپوزیوم خود را به دلیل شیوع کرونا به‌طور مجازی برگزار کرد. فناوری‌های استراتژیک معرفی‌شده از سوی گارتنر به‌وضوح تحت تأثیر ویروس همه‌گیر کرونا و چگونگی عجله شرکت‌ها برای دیجیتالی شدن قرار دارند.

اینترنت رفتار‌ها (Internet of Behaviors)

گارتنر استدلال می‌کند که اینترنت رفتار‌ها (IoB) ترکیبی از فناوری‌های متمرکز بر ردیابی افراد مانند مکان‌یابی و تشخیص چهره است و داده‌ها را به هم متصل کرده و آن‌ها را به رویداد‌های رفتاری ترسیم می‌کند. تا سال ۲۰۲۵، نیمی از جمعیت جهان تحت یک برنامه تجاری یا دولتی IoB قرار می‌گیرند.

تجربه کلی (Total Experience)

Total Experience ترکیبی از تجارب مشتری، کارمند و کاربر است. گارتنر می‌گوید این تجربیات در میان سازمان‌های توزیع‌شده بسیار مهم خواهد بود و شرکت‌هایی که از آن بهره می‌برند رضایتمندی را به‌طور سراسری افزایش می‌دهند.

بیشتربخوانید

۱۰ فناوری برتر آینده را بشناسید

محاسبات افزایش‌دهنده حریم خصوصی (Privacy-Enhancing Computation)

بحث گارتنر در اینجا این است که قوانین جهانی محافظت از داده‌ها رشد کرده و کامل می‌شوند و امنیت داده‌ها به‌اندازه کافی خوب پیش نمی‌رود. درنتیجه، شرکت‌ها قصد دارند ضمن حفظ حریم خصوصی، از داده‌های مورداستفاده محافظت کنند. تا سال ۲۰۲۵، نیمی از سازمان‌های بزرگ برای پردازش تجزیه‌وتحلیل داده‌های چندجانبه از محاسبات افزایش‌دهنده حریم خصوصی استفاده می‌کنند.

سرویس‌های ابری توزیع‌شده (Distributed cloud)

گارتنر استدلال می‌کند که ارائه‌دهندگان سرویس‌های ابری عمومی قادر به توزیع خدمات در مکان‌های مختلف فیزیکی خواهند بود. این سیستم می‌تواند جایگزین استفاده خصوصی از سرویس‌های ابری و رایانش لبه‌ای شود.

عملیات در هر مکان (Anywhere operations)

شرکت‌ها باید از تجارت، مشتریان و کارمندان در همه‌جا پشتیبانی کنند. شیوع کرونا تأثیر زیادی روی این مورد گذاشته است. گارتنر می‌گوید تا پایان سال ۲۰۲۳، ۴۰درصد از سازمان‌ها از این مدل استفاده خواهند کرد.

شبکه امنیت سایبری (Cybersecurity mesh)

این ترند یک رویکرد معماری توزیع‌شده برای کنترل امنیت سایبری مقیاس‌پذیر، انعطاف‌پذیر و قابل‌اعتماد است که به افراد امکان می‌دهد در هر مکان، به هرگونه دارایی دیجیتالی دسترسی ایمن داشته باشند.

تجارت قابل‌ترکیب هوشمند (Intelligent composable business)

این مفهوم حول محور تصمیم‌گیری پیشرفته ماشین از طریق داده‌ها و بینش می‌چرخد. گارتنر پیش‌بینی می‌کند، مدل‌های جدید تجاری و عملیات‌های خودمختار (خودکار و مستقل) شکل خواهند گرفت.

مهندسی هوش مصنوعی (AI engineering)

مهندسی هوش مصنوعی ترکیبی از برنامه‌نویسی، مهندسی نرم‌افزار و دانش داده است. گارتنر معتقد است مهندسی هوش مصنوعی بازده بیشتری برای پروژه‌های هوش مصنوعی به همراه خواهد داشت؛ پروژه‌هایی که تقریباً نیمی از زمان آن‌ها در مرحله ساخت نمونه اولیه سپری می‌شود.

هایپراتوماسیون (Hyperautomation)

مشاغل به دنبال خودکار کردن هرچه بیشتر فرآیند‌های کسب‌وکار و فناوری اطلاعات هستند. به گفته گارتنر روند اتوماسیونی که در حال حاضر شرکت‌ها روی آن تمرکز کرده‌اند قابل‌برگشت نیست و هایپراتوماسیون با خودکارسازی فرآیند‌ها و فعالیت‌های پیچیده، نقش مهمی را در آینده فناوری و اقتصاد جهانی ایفا خواهد کرد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترند فناوری هوش مصنوعی مهندسی هوش مصنوعی سازمان ها داده ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: درپی اجرای طرح حمایتی دولت در پرداخت وام فرزند آوری، برخی از افراد سودجو و کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک و تبلیغات مختلف در شبکه‌های اجتماعی، شهروندان را به سمت درگاه‌های جعلی پرداخت هدایت کرده و قصد کلاهبرداری از آنان را دارند.
سرهنگ سید مصطفی مرتضوی، یکی از این موارد سودجویی کلاهبرداران سایبری را ترفند استفاده از تسهیلات و وام‌های بانکی برای شهروندان برشمرد و افزود: مجرمان سایبری با ترفند‌های مختلف مانند ارسال لینک‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی با عناوینی همچون «برای ثبت‌نام وام فرزند‌آوری بر روی لینک زیر کلیک کنید» متقاضیان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت از حساب بانکی آنها می‌کنند. وی به شهروندان توصیه کرد توجه داشته باشند که تنها سایت ve.cbi.ir به عنوان سامانه رسمی تسهیلات قرض الحسنه فرزند بوده و از مراجعه به لینک‌های ارائه شده در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنند.
سرهنگ مرتضوی گفت: پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir خش گزارش‌های مردمی و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با ما در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • فناوری در خدمت جنایت
  • استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان