Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهمنی گفت: اگر بتوانیم صادرات نفت خود را به هر راهی که می‌دانیم، انجام دهیم و بتوانیم با صادرات بیشتر، جبران کاهش فروش نفت را داشته باشیم، می‌توانیم ارز را کنترل کنیم.

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز: محمود بهمنی، رئیس کل اسبق بانک مرکزی، پیرامون وضعیت بازار ارز با تاکید بر اینکه بازار ارز همیشه تابع عرضه و تقاضا ارز است، به بازارنیوز گفت: ما برای کنترل نرخ ارز، باید مدیریت ارزی را اعمال کنیم، یعنی توجه کنیم که واردات را کنترل کرده تا بتوانیم ارز بیشتری را ذخیره کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ما باید بتوانیم صادرات را به روش های مختلف انجام دهیم؛ البته با توجه به شیوع ویروس کرونا تا حدودی صادرات هم با محدودیت مواجه شده است؛ بنابر این می‌طلبد که ما منابع ارزی خود را حفظ کرده و با مسائلی که در پیش خواهیم داشت بتوانیم ارز را کنترل کنیم. یعنی دخالت‌های خود را در حد متعارف داشته باشیم و خوشبختانه می‌توان گفت که خروج ارز درحال حاضر به دلیل اینکه مسافرتی انجام نمی‌شود، انجام صورت نمی‌گیرد.

بهمنی اضافه کرد: با توجه به اینکه جلوی واردات کالا‌ها گرفته شده است، باید کارخانجات را تقویت کنیم که تولیدات داخل را بالا ببریم تا ذخائر ارزی خود را افزایش دهیم و در نهایت بتوانیم در شرایط خاص، کنترل قیمت ارز را داشته باشیم. در غیر این صورت اگر مدیریت نکنیم قطعا این روند صعودی خواهد بود.

 

*با افزایش صادرات نفت، قیمت را کنترل کنیم


رئیس کل اسبق بانک مرکزی در دولت دهم، از لزوم فروش نفت به هر نحو ممکن سخن گفت و اظهار داشت: اگر بتوانیم صادرات نفت خود را به هر راهی که می‌دانیم، انجام دهیم و بتوانیم با صادرات بیشتر، جبران کاهش فروش نفت را داشته باشیم، می‌توانیم ارز را کنترل کنیم. اگر این ابزار و اعمال را انجام ندهیم، قطعا افزایش نرخ ارز را خواهیم داشت.

بهمنی ادامه داد: ما باید فرض کنیم دلار یک کالاست؛ وقتی قیمت همه کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند، نمی‌توانیم بگوییم دلار پایین بیاید. در صورتی که آن هم تابع خیلی از کالا‌های دیگر است. ولی می‌توانیم و راهکار زیادی داریم که بتوانیم این را کنترل کنیم و حتی کاهش هم بدهیم.

*شرایط بدتر از امروز را پشت سرگذاشتیم

بهمنی درباره اختلاف بین امریکا و کشورهای اروپایی بر سر ایران و امکان استفاده از این فرصت، به بازارنیوز گفت: ما شرایط بدتر از این دوران را پشت سر گذاشتیم، در سال‌های بین ۸۹ تا ۹۱ شش تحریم جهانی سازمان ملل را روی میز داشتیم. در حال حاضر بین کشور‌ها اختلاف وجود دارد و ما می‌توانیم از این فرصت استفاده کنیم و مراودات خود را ادامه دهیم.

وی در پایان گفت: فکر می‌کنم اگر مدیریت‌هایمان را اصلاح کنیم و از نظریه‌های مختلف اقتصادی در کشور استفاده شود و مسائل جناحی را کنار بگذاریم و اگر کسی حرف درستی زد، بپذیریم و از آن تبعیت کنیم؛ می‌توانیم به راحتی این مسائل را پشت سر بگذاریم و به یک مسیر خوبی برسیم.

برچسب ها: بهمنی ، دلار ، فروش نفت ، ارز ، نرخ ارز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KW0

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بهمنی دلار فروش نفت ارز نرخ ارز کنترل کنیم ارز را کنترل داشته باشیم توانیم ارز فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟

فرارو- حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران ظرف سه ماه گذشته انتقاد‌هایی از سوی فعالان بازار به‌دنبال داشته است. هدر رفتن ذخایر بانک مرکزی یکی از اتهام‌های مطرح شده است و موضوع دوم بی‌تاثیر بودن حراج شمش طلا در روند هفته‌های اخیر بازار عنوان می‌شود.

به گزارش فرارو؛ حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا با این حال ارتباطی به ذخایر بانک مرکزی ندارد و اصطلاحا در راستای رفع تعهدات ارزی خود صادرکنندگان صورت می‌گیرد، اما به‌نظر می‌رسد همچنان هدف اصلی بانک مرکزی از حراج شمش محقق نشده است. طوریکه از زمان آغاز حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، حدود ۳۰ درصد به قیمت طلا ۱۸ عیار در بازار اضافه شده است.

قیمت شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، ظرف سه ماه گذشته در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قیمت شمش طلا درجریان آخرین معاملات مرکز مبادله ارز و طلا که روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت انجام شد، به‌طور متوسط چهار میلیارد و ۶۵۷ میلیون به ثبت رسید، اما این عدد همزمان با برگزاری اولین حراج نزدیک سه میلیارد و ۶۰۳ میلیون تخمین زده می‌شد.

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، در مرکز مبادله ارز و طلا ظرف حدود سه ماه قریب یک میلیارد و ۵۰ میلیون ارتقا پیدا کرده که این اتفاق را نمی‌توانیم بدون توجه به افزایش نرخ طلا ۱۸ عیار و وقایع هفته‌های اخیر در بازار بررسی کنیم.

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا ۱۸ عیار همزمان با برگزاری ۲۰ مرحله حراج شمش در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.
هر گرم طلا ۱۸ عیار، روز ۲۷ دی‌ماه پارسال معادل دو میلیون و ۷۰۹ هزار تومان در طلافروشی‌ها معامله می‌شد، اما با برگزاری بیستمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، این عدد روی تابلو صرافی‌ها به سه میلیون و ۵۶۳ هزار تومان تبدیل شد.

طلا ۱۸ عیار در این مدت و به‌خاطر اتفاقاتی که احتمالا درجریان آن قرار دارید، برای اولین بار تا مرز گرمی سه میلیون و ۸۷۹ هزار تومان جلو رفت و اتفاقا در همان برهه قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار در مرکز مبادله ارز و طلا تا عدد چهار میلیارد و ۸۶۶ میلیون بالا رفت.

حراج شمش طلا ذخایر بانک مرکزی را هدر می‌دهد؟

حراج شمش طلا توسط بانک مرکزی در هفته‌های اخیر، انتقاد بخشی از رسانه‌ها و کارشناسان این حوزه را در پی داشته است.

حراج شمش طلا از دید این گروه یکجور هدرفتن ذخایر بانک مرکزی مطرح می‌شود. طوریکه از نگاه آن‌ها چوب حراج به ذخایر طلا کشور کنترل بازار ارز گره‌گشا نبوده. اما واقعا حراج شمش طلا هدر دادن ذخایر بانک مرکزی است.

حراج شمش طلا طبق دستور‌العمل بانک مرکزی ذاتا در راستای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان انجام می‌شود و اصلا ارتباطی به ذخایر قبلی بانک مرکزی ندارد. تصور کنید صادرکنندگان برای فرار از رفع تعهد ارزی و فروش ارز صادراتی خود در مرکز مبادله، با واردات و اجاره شمش طلا از ایفای تعهدات خود شانه خالی می‌کردند، اما با تصمیم بانک مرکزی واردات شمش طلا حالا مشروط به عرضه در مرکز مبادله است.

عرضه شمش طلا با هدف کنترل بازار، فقط یکی از اهداف مورد انتظار بانک مرکزی است که البته هنوز تاثیر این اتفاق نمایان نشده است، اما از یک طرف دیگر هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق عنوان می‌شود؛ یعنی حتی اگر خروج طلا ادامه داشته باشد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • مصرف ماهانه شکر به ۲۴۰ هزار تن رسید