Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از چابهار : منطقه آزاد چابهار با توجه به وضعیت خاص خود در منطقه دارای جایگاه ویژه ای است، منطقه ای که مهمترین نقطه ارتباطی بین شرق و غرب و شمال و جنوب بوده و از نگاه مسئولان بهاری برای سه کشور ایران، هند و افغانستان به شمار می رود.

چابهار از نزدیکترین نقاط به آب های آزاد جهان برای کشورهای آسیای مرکز و افغانستان بوده و از سویی دیگر نقطه استراتژیک برای ترانزیت کالا از آسیا به اروپا محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط وجود راه های حمل و نقل مناسب برای جابه جایی مسافر و کالا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و گرچه در سال های گذشته در حوزه ریلی و جاده ای و دریایی پیشرفت هایی داشته اما هیچ گاه فرودگاهی برای این منطقه و در حد ظرفیت های آن وجود نداشته است و به تازگی ساخت فرودگاه بین المللی در این منطقه کلید خورده و هنوز سهمی در حوزه حمل و نقل بین الملل ندارد.

اما به این بهانه وضعیت حمل و نقل هوایی در حوزه بین الملل در گزارشی از یاتا(انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی) مورد بررسی قرار گرفته است.

عرضه فراتر از تقاضا؛ رقابت شدیدتر می‌شود
آخرین گزارش یاتا پیرامون حمل و نقل هوایی کالا در سال ۲۰۱۹ نشان از افزایش ۳.۴درصدی تقاضا جهانی دارد. توسعه تجارت و بازرگانی، تقاضا جهانی برای استفاده از حمل بار از طریق هوایی را افزایش داده است. از سوی مقابل بازار عرضه هم منفعل نمانده و کشورها برای کسب سهم از این بازار ارزشمند، با توسعه شهرهای فرودگاهی، ظرفیت جهانی حمل بار هوایی را ۵.۴ درصد افزایش داده‌اند.

تغییرات جهانی حمل هوایی کالا
بازار جهانی حمل هوایی کالا در سال ۲۰۱۹ با رشد ۳.۴درصدی در بخش تقاضا همراه بوده است. همچنین عرضه‌کنندگان خدمات حمل هوایی کالا چون فرودگاه‌ها و صنایع خدمات هوایی، با طرح‌های توسعه‌ای، ظرفیت حمل بار هوایی در جهان را ۵.۴ درصد افزایش دادند. بالا رفتن چشمگیر سهم حمل‌ونقل در قیمت تمام شده کالا، اقتصادهای بزرگ جهان را به سوی کسب سهم بیشتر از بازار حمل هوایی سوق داده و به همین رو شهرهای فرودگاهی به شدت در حال توسعه‌اند.

آسیا پاسیفیک: بالاترین سهم از بازار جهانی حمل هوایی
بخش‌هایی از مرکز، شرق و جنوب آسیا و اقیانوسیه که از آن تحت عنوان آسیا پاسیفیک یاد می‌شود، بالاترین سهم را در بازار جهانی حمل هوایی کالا دارد. ۳۵.۴درصد از کل بازار جهانی حمل هوایی کالا در منطقه آسیا و پاسیفیک است. طی سال ۲۰۱۹ تقاضای حمل بار هوایی در این حوزه جغرافیایی ۱.۷ درصد افزایش داشته است. همچنین رقابت شدید اقتصادهای قدرتمند منطقه آسیا پاسیفیک برای کسب سهم از این بازار، ظرفیت حمل هوایی کالا در این حوزه را ۵ درصد افزایش داده است.

آمریکای شمالی بالاترین رشد همزمان تقاضا و ظرفیت
آمریکای شمالی شامل آمریکا و کانادا ۲۳.۷درصد از کل بازار جهانی حمل هوایی بار و کالا را در اختیار دارد و از این حیث بعد از آسیاپاسیفیک رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این حوزه جغرافیایی طی سال ۲۰۱۹ بالاترین رشد همزمان تقاضا و ظرفیت را تجربه کرده است. تقاضای حمل هوایی کالا در آمریکای شمالی طی سال ۲۰۱۹ با افزایش ۶.۸درصدی همراه بوده و ظرفیت حمل هوایی کالا هم طی همین بازه زمانی، ۶.۸ درصد رشد داشته است.

اروپا، رشد نسبی تقاضا و ظرفیت حمل هوایی کالا
اروپا با فاصله اندکی بعد از آمریکای شمالی در رتبه سهم از بازار جهانی حمل هوایی کالا قرار داشته و ۲۳.۳ درصد این بازار در اختیار اروپاست. طی سال ۲۰۱۹ تقاضای استفاده از حمل هوایی کالا اروپا با رشد ۳.۲درصدی همراه بوده و در همین بازه زمانی زیرساخت‌های حمل بار هوایی در اروپا با توسعه همراه بوده چنانکه منجر به افزایش ۴.۳درصدی ظرفیت حمل هوایی کالا در اروپا شده است.

خاورمیانه: رقابت شدیدتر می‌شود
خاورمیانه به نوعی پل شرق به غرب و شمال به جنوب است و کمپانی بزرگ تولیدی و تجاری، برای ورود به بازارهای شرق و غرب و شمال و جنوب، یا مسیر عبور کالای‌شان را از خاورمیانه انتخاب می‌کنند و یا اینکه از ظرفیت کشورهای منطقه برای انبارداری کالا و باراندازهای تجاری استفاده می‌کنند. به همین روست که خاورمیانه ۱۳.۳درصد از کل بازار جهانی حمل هوایی کالا را تصاحب دارد. اما ارائه خدمات حمل هوایی کالا و وجود شهرهای فرودگاهی و هاب لجستیکی، چنان بازار جذاب و پربازده‌ای است که روز به روز بر تعداد شهرهای فرودگاهی افزوده شده و شهرهای فرودگاهی موجود هم به دنبال توسعه هستند. چنانکه طی سال ۲۰۱۹ ظرفیت حمل هوایی کالا در خاورمیانه ۶.۲ درصد افزایش داشته است. در همین بازه زمانی تقاضای حمل هوایی کالا در خاورمیانه نیز با رشد ۳.۹درصدی همراه بوده است.

آمریکای لاتین، افزایش تقاضا با سهم اندک از بازار جهانی
تقاضای حمل هوایی کالا در منطقه آمریکای لاتین طی سال ۲۰۱۹ با افزایش ۵.۶درصدی همراه بوده است. در همین بازه زمانی ظرفیت حمل هوایی کالا در آمریکای لاتین افزایش ۳.۴درصدی را تجربه کرده است. پیش‌بینی می‌شود این افزایش تقاضا، سرمایه‌گذاری‌ها در افزایش ظرفیت حمل هوایی کالا را آمریکای لاتین را افزایش دهد. در حال حاضر سهم آمریکای لاتین از بازار جهانی حمل کالا تنها ۲.۶ درصد است.

آفریقا: بازار رو به افول
آفریقا با ۱.۷ درصد، کمترین سهم را از بازار جهانی حمل هوایی کالا در اختیار دارد. این در حالی است که همین بازار اندک هم نشانه‌های از بهبود ندارد. طی سال ۲۰۱۹ با اینکه ظرفیت آفریقا در حمل هوایی بار و کالا با افزایش یک درصدی همراه بوده، اما تقاضای حمل هوایی کالا بر خلاف تمام جهان کاهش داشته و با کاهش ۱.۳درصدی تقاضا همراه شده است.

سهم چابهار از این افزایش چه بوده است؟
جذابیت و درآمدزایی بازار جهانی حمل هوایی کالا که بر پایه تجارت استوار شده، به گونه ای بوده که سرمایه‌های بیشتری را جذب می‌کند؛ اما اینکه سهم چابهار به عنوان منطقه ای استراتژیک که در نقطه‌ای جغرافیایی و خاص از جهان قرار گرفته و می‌تواند کریدور شرق و غرب و شمال و جنوب باشد، از بازار جهانی حمل هوایی کالا چه‌قدر است موضوعی مورد توجه خواهد بود.

این در حالی است که پاسخ به این موضوع «هیچ» است و می توان گفت چابهار تاکنون هیچ سهمی از بازار جهانی حمل هوایی کالا نداشته است.
از دهه ۷۰ که منطقه آزاد چابهار ایجاد شده تا کنون فقط فرودگاه نظامی کنارک در این منطقه وجود داشته که به گفته مسئولان پاسخگوی نیاز چابهار با توجه به ظرفیت خاص آن نیست.
اما بعد از سالها حواشی و موانعی که در ساخت فرودگاه بین المللی چابهار وجود داشت سرانجام در نیمه آذرماه سال گذشته ساخت شهر فرودگاهی چابهار کلنگ خورده است.
ساخت شهر فرودگاهی چابهار که طبق اعلام مسئولان تا پایان سال آینده فاز اول آن عملیاتی خواهد شد می‌تواند چابهار را وارد بازار جهانی ترانزیت هوایی کالا کند.

48

کد خبر 1446473

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مناطق آزاد شهرهای فرودگاهی همین بازه زمانی طی سال ۲۰۱۹ آمریکای لاتین آمریکای شمالی حمل بار هوایی درصد افزایش بین المللی همراه بوده غرب و شمال حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۷۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم

 شایسته سعید مرادزاده پس از بازدید از ظرفیت های تجاری و اقتصادی بندر چابهار در جمع مسوولان این منطقه اظهار داشت: هدف از حضور در شهر بندری چابهار استفاده از ظرفیت‌های ترانزیتی و بندری برای دسترسی به بازارهای منطقه‌ای است.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید تاجیکستان کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی است که برای دسترسی به بازارهای بین‌المللی به زیرساخت‌های بندری نیاز دارد.

در این نشست، قاسم عسکری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان نیز با تشریح ظرفیت‌های زیاد چابهار که می‌تواند پل ارتباطی کشور تاجیکستان برای دسترسی به اقیانوس هند باشد بر آمادگی این بندر برای تسهیل تجارت فعالان اقتصادی کشور تاجیکستان و همچنین واگذاری محوطه‌های پس‌کرانه به منظور سرمایه‌گذاری آن کشور تاکید کرد.

معاون فنی و عمرانی منطقه آزاد چابهار نیز ضمن معرفی پیکره‌های مختلف، از جمله پیکره‌های صنایع سبک و سنگین، لجستیکی و گردشگری گفت: منطقه آزاد چابهار از زیرساخت‌های لازم حمایت از سرمایه‌گذاران برخوردار است و هم اکنون صنایع بزرگی چون فولاد و پتروشیمی در آن در حال فعالیت هستند.

عبدالحکیم آصفی چگونگی واگذاری زمین و آمادگی لازم برای استقبال از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در زمینه استفاده از بسته‌های سرمایه‌گذاری منطقه را تشریح کرد.

رسول بهزادی مدیر بازرگانی منطقه آزاد چابهار نیز در این نشست پس از اشاره به موقعیت جغرافیایی و موهبت‌های خدادادی چابهار و قرارگیری آن در نقطه تلاقی کریدورهای حمل و نقل بین‌المللی و شاهراه ترانزیتی گفت: چابهار با توجه به مزیت‌های مدیریت هزینه و زمان به منظور ترانزیت کالا و وجود خطوط فعال کشتیرانی جذابیت لازم را برای سرمایه‌گذاران و تجار داراست و از فعالان بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه‌های تجاری، بازرگانی و سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند.

معاون وزیر حمل و نقل کشور تاجیکستان و هیأت همراه از انبارهای منطقه، سردخانه پنج هزار و ۱۰۰ تنی و پتروشیمی نگین مکران بازدید کرد.

نظام‌الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران، گل محمد زاده معاون اول شرکت دولتی راه آهن تاجیکستان، سلام زاده مدیر مؤسسه دولتی حمل و نقل جاده‌ای و خدمات لجستیک، محموداُف، رئیس بخش اداره کل روابط بین‌الملل وزارت حمل و نقل این کشور در این سفر، معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان را همراهی می‌کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود