Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاجی با اشاره به ورود سازمان اوقاف و امور خیریه به حوزه دانش بنیان گفت: سرمایه گذاری های صورت گرفته دراین حوزه موجب ارتقای بهره وری اقتصادی رقبات موقوفات و بقاع متبرکه و رفع نیازهای اساسی جامعه و همچنین دور زدن تحریم ها شده است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه دهه وقف سال ۹۹ از روز بیست و چهارم مهر ماه مصادف با ۲۷ صفر آغازشده و سوم آبان ماه مصادف با هفتم ربیع‌الاول  پایان می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به منظور معرفی و تشریح فعالیت های امور اقتصادی این سازمان گفت و گویی با « مجید حاجی»، مدیرکل بهره وری اقتصادی  موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امورخیریه کشور انجام دادیم که در ادامه می خوانید:

 

رویکردهای سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه بهره وری اقتصادی از موقوفات چه بوده است؟

در مدیریت جدید سازمان اوقاف وامور خیریه تغییر رویکرد درمدیریت اقتصادی این سازمان شکل گرفت که اهم موارد آن توجه بیش از پیش به احکام شرعی و اسناد بالادستی و جایگزینی سرمایه گذاری با الگوهای مشارکتی به جای اجاره داری در رقبات موقوفات و بقاع متبرکه بوده است.

همچنین در زمینه ورود به تامین کالاهای اساسی در عرصه کشاورزی و دامپروری جهت همراهی با دولت و رفع نیازهای اساسی مردم گام هایی برداشته شده است و سرمایه گذاری هایی در پروژه های دانش بنیان جهت استفاده اهرمی در ارتقای بهره وری در رقبات موقوفات و بقاع متبرکه انجام پذیرفته و در این خصوص از تجارب دیگر نهادهای دولتی و عمومی غیر دولتی و بهره مند شده ایم.

 

دلیل تغییر رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه از اجاره داری به سمت الگوهای مشارکتی سرمایه گذاری چه بوده است؟

دلیل تغییر رویکرد ازاجاره داری به سمت الگوهای مشارکتی در سرمایه گذاری به این دلیل بوده است که در سالهای گذشته عواید اجاره داری به موقوفات اندک بود و شاهد این موضوع بودیم که مستاجرین صاحب حق در املاک موقوفات شده  اند و متاسفانه پرونده های حقوقی و قضایی نیز در این مدت در این زمینه شکل گرفته بود. همه ی این موارد موجب این شد تا از ظرفیت های حوزه های تخصصی در کشور جهت احیا و آبادانی هرچه بیشتر رقبات موقوفات و بقاع متبرکه از طریق انواع مدل های مشارکت استفاده گردد.

 

دلیل انتخاب الگوهای مشارکت مدنی و تجاری از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه به این دلیل بوده است که مزایای بسیاری را برای موقوفات به همراه دارد ،از جمله اینکه موجب تخصصی شدن زمینه های کاری سازمان اوقاف و امور خیریه و دسترسی بیشتر به ابزارهای جدید تامین مالی می شود و در این راستا شفافیت بیشتری اتفاق می افتد.ضمن اینکه زمینه ساز تخصصی گرایی، تجمع دانشهای فنی و کاهش تصدی گری  در سازمان اوقاف می شود.

ما در جایگزینی الگوهایی مشارکتی سرمایه گذاری از حداکثر ظرفیت های سازمان اوقاف و امور خیریه نیز استفاده می کنیم.

 

اقدامات و برنامه های سازمان اوقاف و امورخیریه در حوزه دامپروری و کشاورزی چه بوده است؟

اقداماتی که سازمان اوقاف و امورخیریه در حوزه کشاورزی و دامپروری داشته بر این اساس بوده است که ابتدا ما سعی کردیم که منابع را دراین زمینه شناسایی کنیم و در سال گذشته کمیته «GIS» جهت شناسایی کامل رقبات موقوفات با ریاست نماینده  محترم ولی فقیه و رئیس سازمان تشکیل  شد،بالتبع هدف از آن شناسایی منابع کل سازمان و شناسایی و احیای منابع آبی و خاکی در حوزه کشاورزی می باشد و پس از شناسایی، برنامه ریزی انجام و طرح ها و پروژهای مختلف را به اجرا می رسانیم.

 

مهم ترین مقوله مدنظر ما در حوزه کشاورزی ایجاد زنجیره های کشت و صنعت است و سعی شده است که حوزه کشاورزی را در بعد کلان در نظر بگیریم یعنی زنجیره زراعت، باغبانی،دام، شیلات را به صورت کامل ببینیم و جهت بهره مندی از محصولات حوزه کشاورزی، محصولات را فرآوری و زنجیره ارزش را مدنظربگیریم و پس از آن به بازار عرضه کنیم. از طرفی در کل کشور سعی کردیم، بنابر مزیت های نسبی که در هر استان و هر منطقه در حوزه های مختلف داریم، سرمایه گذاری های مختلفی در حوزه کسب و کارهای کشاورزی و صنایع تبدیلی مختلف اعم از دام سنگین، دام سبک و آبزی پروری و تولید محصولات گلخانه ای داشته باشیم.

 

در این زمینه پروژهای مختلفی از سمت استانها فرستاده می شود و ما در کمیسیون سرمایه گذاری که در ستاد تشکیل می شود و این پروژه ها را بعد از بررسی و تصویب در کمیسیون سرمایه گذاری استان در کمیته های تخصصی( گردشگری، زراعت، معادن،املاک) بررسی و در مورد آنها تصمیم گیری می کنیم که از این طریق می توانیم ارزش آفرینی لازم برای موقوفات ایجاد کنیم.

 

سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری های خوبی با واحدهای دانشگاهی و پژوهشی در استفاده از سایر ظرفیت ها انجام داده است.

 

در این راستا پروژه های مختلف در موضوعات فوق الذکر پس از بررسی و تصویب در کمیته های تخصصی استان به کمیسیون سرمایه گذاری ستاد( کشور) ارسال می گردد و پس از بررسی به تصویب می رسد و به استانها ابلاغ می شود و از این طریق ارزش آفرینی لازم در استفاده از منابع این  سازمان نظیر معادن، گردشگری و حوزه مسکن انجام می شود تلاش ما در این راستا بوده است که بخش زیادی از موقوفات زراعی ما که از موقوفات کم آب و یا بی آب هستند را بتوانیم تولید نهادهای زراعی در ابعاد کشاورزی کم آب و دیم داشته باشیم و در این زمینه مطالعات جدی نیز انجام شده است تا بهره برداری و توسعه بهینه از منابع آبی موقوفات صورت گیرد.

 

درحوزه دانش بنیان چه برنامه ها و اقداماتی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه صورت گرفته است؟

سازمان اوقاف و امور خیریه در پروژه های دانش بنیانی ورود داشته است که موقوفات در آن حوزه ها مزیت نسبی دارند،همانند حوزه های کشاورزی، مسکن و حوزه بهداشت و درمان.

به عنوان مثال ما در حوزه دانش بنیان توانستیم درحوزه اصلاح نژاد دام سنگین اولین مرکز تولید گوساله ممتاز با استفاده از فناوری تولید آزمایشگاهی جنین گاو با همکاری جهاد دانشگاهی را پیش ببریم و شرکت مشترکی ایجاد کردیم تا افزایش  تولید در واحدهای دامپروری را داشته باشیم و از طرفی خودکفایی در تولید گوشت و کره و توسعه نژادهای کمیاب گاو را داشته باشیم و همچنین از انقراض نژادهای بومی کشور جلوگیری کنیم.

 

  اهداف سازمان اوقاف و امور خیریه با ورود به بحث سنجش تراکم استخوان در حوزه دانش بنیان چیست؟

همچنین با عنایت به آنکه بخشی از مراکز درمانی در کشور موقوفه می باشند. سازمان اوقاف و امور خیریه با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در زمینه تجهیزات پزشکی سرمایه گذاری در موقوفات انجام داده است که از جمله آن تولید دستگاه سنجش تراکم استخوان و تصویربرداری پزشکی با فن آوران این حوزه که مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده اند، مشارکت انجام پذیرفته است و به طور کل در حوزه دانش بنیان پروژه های خوبی را تاکنون پیش برده ایم و از ایده های شرکت های مختلف دانش بنیان حمایت انجام داده ایم. زیرا که خروجی این شرکت ها به نوعی کمک به زنجیره ارزش در استفاده از ظرفیت موقوفات و بقاع متبرکه می شود.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه وقف بقاع متبرکه رقبات موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه حوزه دانش بنیان بهره وری اقتصادی سرمایه گذاری حوزه کشاورزی داشته باشیم پروژه ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه‌گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.

بتول شهرکی شامگاه شنبه ۱۵ اردیبهشت در شورای سرمایه گذاری استان، افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود، اشتغالزایی ۶ هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان افزود: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی «شهید بهشتی و شهید کلانتری» در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.

شهرکی افزود: با وجود ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند، به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.

وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.

شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیلگری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • آغاز دوره آموزشی طرح ارتقای قاریان استان یزد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • اقدامات هیئت امنای با تجربه؛ جهش خوبی برای احیای موقوفات