Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر عیوضی با انتقاد از طرح نمایندگان مجلس گفت: ظاهراً دیواری کوتاهتر از دیوار کارگران پیدا نکرده‌اند!

به گزارش ایلنا، نمایندگان مجلس در طرحی که ظاهراً قرار است دوشنبه همین هفته برای بحث و بررسی به صحن علنی مجلس برود، مقرر داشته‌اند تامین اجتماعی ۱۷ هزار میلیارد تومان از ۳۲ هزار میلیارد تومانی که در تیرماه سال جاری بابت اجرای متناسب‌سازی از دولت دریافت کرد، بازگرداند تا دولت خرج تامین اعتبار برای طرحِ «تامین کالاهای اساسی» برای اقشار فرودست کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح با انتقادات بسیار فعالان صنفی کارگران و بازنشستگان مواجه شده؛ این فعالان معتقدند ۳۲ هزار میلیارد تومان بخش کوچکی از بدهی ۳۰۸ هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان است و نمی توانند این مبلغ را از سازمان پس بگیرند.

علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کارگران بازنشسته تهران) در ارتباط با طرح نمایندگان مجلس می‌گوید: جای تشکر دارد که نمایندگان به فکر معیشت اقشار فرودست هستند اما چرا اینگونه و با این بی‌عدالتی؟! ما از مجلس یازدهم انتظار دیگری داشتیم؛ متاسفانه عملکرد نمایندگان مجلس، مصداق عینی این ضرب‌المثل است که می‌خواهند ابرو را بردارند اما چشم را کور می‌کنند!

وی در انتقاد از این طرح می‌گوید: درست نیست از سازمان تامین اجتماعی بکنند تا خرج اقشار کم درآمد کنند! تامین اجتماعی یک نهاد مردمی است و اعتبارات آن همگی حق‌الناس است. به جای اینکه از اموال کارگران بردارند، از بودجه عمومی و از خزانه دولت، صرف تامین کالاهای اساسی کنند.

جای تاسف دارد که بعد چهل سال، دوباره سراغ کوپن رفته‌اند!

عیوضی ادامه می‌دهد: اولاً بسیار جای تاسف دارد که بعد از چهل سال، دوباره می‌خواهند سراغ کوپن و کوپنی کردن بروند؛ این رویه نشان می‌دهد که چقدر دستمزدهای واقعی مزدبگیران کاهش یافته و چقدر فقر زیاد شده! ثانیاً جای تاسف مضاعف دارد که می‌خواهند از بودجه حقه‌ی سازمان بزنند تا طرح تامین کالاهای اساسی برای خانوارهای کم‌درآمد را تامین اعتبار کنند! بروند از بودجه سایر صندوق‌ها بردارند! همین اواخر از خزانه دولت یعنی از بیت‌المال، ۱۰ هزار میلیارد تومان به صندوق کشوری و لشگری دادند که همسان‌سازی بازنشستگان آنها اجرایی شود. این پول از بیت‌المال برداشته شده اما ۳۲ هزار میلیارد تومانی که به تامین اجتماعی داده‌اند، از بیت‌المال نیست؛ بخش ناچیزی از بدهی دولت به این صندوق است؛ یعنی بخش ناچیزی از پول خود بیمه‌شدگان است؛ حالا نمی‌توانند برای بهبودِ معیشت فقرا، از حق کارگران برداشت کنند!

عیوضی هشدار می‌دهد: اگر بخواهند این رویه را در پیش بگیرند، سازمان هم بهتر است تعهدات بدون پشتوانه مالی دولت را اجرا نکند؛ بیمه گروه‌های خاص را نپردازد و بگوید اول پولش را بدهید!

اگر این کار را بکنند، همسان‌سازی به مشکل می‌خورد!

او با تاکید بر اینکه اگر این ۱۷ هزار میلیارد تومان که قطره ناچیزی از دریای بدهی انباشته دولت است و در تیرماه تهاتر شده، پس گرفته شود، سازمان به مشکل جدی برخواهد خورد؛ ادامه می‌دهد: سازمان اگر منابع نداشته باشد، نمی‌تواند همسان‌سازی را اجرایی کند؛ اگر این کار را بکنند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به مشکل برمی‌خورد. با این کار، همه معادلات را برهم خواهند زد. سازمان نیاز به اعتبار برای هزینه‌های مستمر ماهانه‌ی خود دارد و اگر فردا خدای ناکرده نتواند مستمری بازنشستگان خود را به موقع پرداخت کند، همین بازنشستگان دوباره مقابل مجلس تجمع خواهند کرد.

عیوضی تاکید می کند: تامین اجتماعی ۴۲ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش خود دارد و با خدمت رسانی به این جمعیت انبوه، از بار مالی دولت کم کرده. حالا به جای اینکه به این سازمان کمک کنند، می خواهند از حق و حقوق آن بزنند. اگر تامین اجتماعی نباشد یا نتواند به تعهدات مالی خود عمل کند، این ۴۲ میلیون نفر هم سربار دولت خواهند شد و باری مضاعف بر خزانه ملی تحمیل خواهند کرد.

او خطاب به حاجی بابایی و نمایندگانی که این طرح ضدکارگری را در دستور کار قرار داده اند؛ می گوید: بیایید از خزانه دولت بردارید و خرج محرومان کنید. از بودجه کشوری ها و کارمندان دولت کم کنید نه از حق الناس! آیا دیواری از دیوار کارگران شاغل و بازنشسته کوتاهتر پیدا نکرده اید؟!

لینک کوتاه: asriran.com/0039rv

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کارگران هزار میلیارد تومان نمایندگان مجلس تامین اجتماعی همسان سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان

به گزارش تابناک، یدالله راشدی گفت: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملی منعقد شد تا حدود ۲۹ هزار بازنشسته‌ای که حساب حقوقی آن‌ها در بانک ملی است وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد و اقساط ۲۴ ماهه دریافت کنند.

 وی افزود: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

به گزارش گسترش نیوز، همچنین چندی پیش جعفر امیرآبادی‌زاده، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق طبق مصوبه هیات دولت همراه با ۲۰ درصد افزایش، دیروز پرداخت شد.

ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزارهایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روزهای گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

هنوز تکلیف افزایش مستمری‌ها مشخص نیست
اسدی در این رابطه گفت: در روزهای گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟
اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست
یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟