Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@11:16:35 GMT

عوامل سیاهی رفتن چشم ها

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۰۶۵۹

عوامل سیاهی رفتن چشم ها

عوامل سیاهی رفتن چشم ها

 

سرگیجه و سیاهی رفتن چشم انواع و دلایل متفاوتی دارد که در این مطلب با علت و راه حل این سرگیجه ها آشنا می شویم.

 

انواع سرگیجه ها

 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سایت انتخاب سرگیجه انواع مختلفی دارد. سرگیجه ی دَوَرانی (Vertigo) با گیجی سر یا سبکی سر (Lightheadedness) متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرگیجه بیشتر حسی شبیه به چرخیدن محیط اطراف به دور سر دارد. اما در گیجی سر یا سبکی سر فرد احساس عدم تعادل و سیاهی رفتن چشم می کند و احساس چرخش ندارد.

سرگیجه ی دَوَرانی موردی جدی است و نیاز به توجه پزشکی دارد چون ممکن است نشانه ی مشکل یا بیماری مهمی باشد. اما گیجی سر یا سبکی سر ممکن است نتیجه ی عادت های معمولی باشد که می توان به راحتی آن ها را تغییر داد.

در ادامه با علل مختلف گیجی سر آشنا خواهیم شد.

1- کم آبی بدن

گاهی یک لیوان آب می تواند تمام مشکلات را حل کند. کم آب شدن بدن یا قرار گرفتن در گرمای بیش از اندازه می تواند حجم خون را کاهش دهد. این مسأله گردش خون در بدن را دشوار می کند، به این معنی که اکسیژن کمتری به مغز می رسد.

راه حل: به اندازه ی کافی آب بنوشید، به خصوص اگر بیمار هستید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر بعد از خوردن نزدیک به ۲ لیتر آب هم کماکان دچار گیجی سر بودید ممکن است چیز دیگری علت مشکل تان باشد.

2- اضطراب

اضطراب یک مشکل بسیار معمول است و گاهی حتی متوجه نمی شویم درگیر آن هستیم. از طرفی یکی از نشانه های اضطراب می تواند گیجی سر یا حتی سرگیجه ی دَوَرانی باشد. بدن ما با نفس نفس زدن به اضطراب واکنش نشان می دهد و اگر احساس اضطراب تداوم داشته باشد، سطح آدرنالین در مغز به طور ناگهانی و در مقداری اندک بالا می رود که این مسأله باعث گیجی سر می شود.

راه حل: سعی کنید آرام و عادی نفس بکشید و جایی برای نشستن پیدا کنید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر اضطراب شما به حد غیر قابل کنترلی رسیده، ممکن است دچار حمله هراس شده باشید. در این صورت به طور قطع نیاز به کمک دارید.

3- آلرژی

گوش داخلی شما مسئولیت کنترل تعادل شما را برعهده دارد. اگر گرد و غبار، موی حیوان خانگی، گرده یا مواد آلرژی زای دیگری وارد دستگاه بدن شما شود، این مسأله می تواند باعث گرفتگی یا التهاب گوش میانی شما شود که در اینصورت ممکن است بدن شما با تنظیم فشار خون به آن واکنش نشان می دهد. این تغییرات می تواند باعث گیجی سر شود.

راه حل: اگر به مواد غذایی خاصی حساسیت دارید، رژیم غذایی خود را تغییر دهید، یا اگر تحت درمان نیستید از بعضی گل ها و حیوانات دوری کنید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ بهتر است به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید تا درمان مناسب خود را دریافت کنید و متوجه شوید که دچار آلرژی های جدیدی شده اید یا نه.

4- بالا رفتن سن

در افراد بالای ۵۰ سال به تدریج تغییراتی در گوش میانی آن ها رخ می دهد. در اثر این تغییر فیزیولوژیکی طبیعی ممکن است زمانی که فرد به شکل نادرستی خوابیده، هنگام بلند شدن از جای خود دچار گیجی سر شود.

راه حل: سعی کنید به آرامی از جای خود بلند شوید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر گیجی سر تا چند دقیقه بعد کماکان ادامه داشته یا به طور مرتب رخ دهد.

5- پایین بودن قند خون

اگر زیاد پیش می آید که یکی از وعده های غذایی تان را از قلم بیندازید یا دچار بیماری دیابت هستید، ممکن است قند کافی در خون شما وجود نداشته باشد. در اینصورت بدن شما از ذخایر خود استفاده می کند و از انرژی مغزتان کم می شود، مسأله ای که می تواند شما را دچار گیجی سر کند، چون انرژی باقیمانده میان تمامی اندام های حیاتی تقسیم می شود. دیابت می تواند باعث بروز مشکلاتی در گوش داخلی هم شود، مسأله ای که می تواند منجر به گیجی سر هم شود.

راه حل: آب پرتقال طبیعی بنوشید، غذا بخورید یا انسولین خود را درست تنظیم کنید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر بعد از خوردن غذا هم گیجی سر ادامه داشته باشد، ممکن است لازم به مراجعه به پزشک باشد.

6- ورزش کردن

ورزش هایی که شامل تمرینات قلبی عروقی هستند، باعث می شوند ضربان قلب به مرور کاهش یابد، که نکته ی مثبتی محسوب می شود، اما می تواند گاهی در هنگام تغییر ناگهانی وضعیت بدن، باعث گیجی سر شود.

راه حل: بعد از ورزش کردن، زمان بیشتری برای انجام حرکات مخصوص سرد کردن بدن بگذارید و آرام راه بروید، به خصوص اگر دچار گیجی سر هستید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر گیجی سر با وجود نشستن ادامه باشد یا به طور ناگهانی و زمانی که مشغول ورزش کردن نیستید رخ داده باشد.

7- عوارض جانبی داروها

هر دارویی عوارض جانبی ای دارد که در اغلب موارد گیجی سر یکی از آن ها است. مصرف داروهای ادرارآور معمولاً چنین پیامدی دارد.

راه حل: اطلاعات دارو را مطالعه کنید، به اندازه ی کافی آب بنوشید و در دوران درمان خوب غذا بخورید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ همیشه. فهرستی از نشانه هایی که در خود می بینید تهیه کنید و آن را به پزشک تان اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد دوز مصرف داروی تان تغییر کند.

8- فشار خون پایین

در بیشتر موارد، علت گیجی سر، پایین بودن فشار خون است. یک اختلال در بخشی از دستگاه عصبی که فشار خون را تنظیم می کند، می تواند باعث افت ناگهانی فشار خون شود، مسأله ای که می تواند گیجی سر را به دنبال داشته باشد.

راه حل: این اتفاق با بالا رفتن سن رخ می دهد و باید به نشانه هایی که در شما وجود دارد توجه داشته باشید تا جلوی زمین خوردن خود را بگیرید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ اگر زیاد دچار گیجی سر می شوید، بهتر است به طور مرتب معاینه شوید. ممکن است نیاز به دارو داشته باشید.

9- حمله قلبی و سکته مغزی

گیجی سر، اگر با درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع و احساس درد در بازو همراه باشد، می تواند نشانه ی سکته مغزی باشد. در افراد مسن تر، این مسأله ممکن است بدون هیچ نشانه ی دیگری رخ دهد و در صورت تداوم، کماکان از در شرف بودن یک سکته مغزی یا حمله قلبی خبر دهد.

راه حل: یک عدد قرص آسپیرین یا هر داروی رقیق کننده ی خون دیگری که در دستری دارید بخورید و با اورژانس تماس بگیرید.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟ همیشه، اگر مشکوک هستید که در شرف حمله قلبی یا سکته مغزی هستید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرگیجه سیاهی عوامل سیاهی رفتن چشم تواند باعث گیجی سر سکته مغزی فشار خون راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟

شهرداری منطقه ۷ تهران اعلام کرد که قطع برخی از درختان ضلع غربی باغ موزه قصر کنار دیوار نیروی انتظامی اجتناب ناپذیر بود که البته این اقدام بر اساس رای کمیسیون ماده ۷ و مستندات پزشک گیاهان صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام سایت شهر، طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضاهای سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج  از داخل پوک می کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می زند.

در پایان اعلام می کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه ها و نگرانی ها در این زمینه هستیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟
  • فصول مناسب برای سفر به مشهد چه زمانی است؟
  • طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جوجه یک روزه
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در لرستان
  • عکس| این دو بازیگر «پایتخت» چه زمانی به ایران باز می‌گردند؟
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در باره بیماری گیجی گوسفندان
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری سنوروزیس ،گیجی در گوسفندان