Web Analytics Made Easy - Statcounter

پریسا نظری زاده روز یکشنبه به مناسبت هفته اطلاع رسانی پوکی استخوان در گفت وگو با ایرنا افزود: پوکی استخوان نوعی بیماری است که در آن به دلیل کاهش توده استخوانی، استخوان‌ها پوک، متخلخل، ضعیف و شکننده می‌شوند در نتیجه خطر بالای شکستگی‌های ناگهانی را به همراه دارد.

وی ادامه داد: پوکی استخوان بدون درد است اما شکستگی‌های ناشی از آن می‌تواند تغییر جدی در زندگی فرد ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظری زاده اضافه کرد: وقتی پوکی اسـتخوان روی سـتون فقـرات تاثیر بگذارد، بیشتر منجـر بـه درد، کاهـش وزن و ایجـاد قوز در پشـت می‌شود.

این کارشناس بیماری‌های مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: درد و رنـج ناشـی از شکسـتگی‌ها می‌تواند زندگی فرد را تحـت تاثیر قـرار دهد و وابسـتگی بـه افراد مراقـب، کاهش فعالیت‌هـای روزمـره و در نهایـت افسـردگی، شـایع ترین ایـن تاثیرها هسـتند.

نظری زاده اضافه کرد: ناتوانـی حاصـل از پوکـی اسـتخوان هماننـد یـا بیشـتر از ناتوانـی ناشـی از بسـیاری از بیماری‌هـا اسـت و در افـرادی کـه هنوز شـاغل هسـتند، شکسـتگی باعث ازدسـت رفتن تعـداد زیـادی از روزهـای کاری می‌شود و بویژه در برخـی از حرفه‌ها، در ادامـه کار اختـلال ایجـاد می‌کند.

وی ادامه داد: ۳۳ درصـد از بیمارانی کـه مبتـلا به شکسـتگی لگن ناشـی از پوکـی اسـتخوان می‌شوند، در  یکسـال بعـد از آن به طور کامل وابسـته شـده یا در خانه‌های سـالمندان مقیم می‌شوند.

نظری زاده گفت: ایجاد شکستگی در افراد مبتلا به پوکی اسـتخوان می‌تواند بـه صـورت پی در پـی (دومینـو وار) بـه ایجـاد شکسـتگی‌های متعـدد بعـدی منجـر شـود.

وی اظهار کرد: بیشترین شکستگی مربوط به پوکی استخوان در ناحیه‌های لگن، ستون مهره‌ها، مچ یا قسمت بالای بازو رخ می‌دهد.

این کارشناس بیماری‌های مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: بیشتر افراد بالای ۶۰سال در معرض بیماری پوکی استخوان هستند اما این بدان معنی نیست که افراد با سنین پایین‌تر درگیر نخواهند شد.

وی ادامه داد: شروع یائسگی آغازگر ضعف در استخوان‌ها خواهد بود به همین دلیل بانوان باید از سن جوانی به فکر حفظ تراکم و سلامت استخوان‌های باشند.

نظری زاده گفت: پرهیز از مصرف دخانیات والکل، مصرف کلسیم، ویتامین دی و پروتئین، پیشگیری از افتادن، داشتن وزن متعادل، ورزش و فعالیت بدنی نظیر پیاده روی سه بار در هفته و هر بار ۳۰ تا۴۰دقیقه، در کنار مصرف مکمل های ویتامین دی تلاش شود زمانی را در معرض تابش خورشید قرار گیرند.

وی تاکید کرد: قطعی ترین روش در تشخیص پوکی استخوان اندازه‌گیری تراکم استخوان است.

۲۹ مهر تا ۶ آبان به عنوان هفته اطلاع رسانی پوکی استخوان نام‌گذاری شده‌است.

برچسب‌ها بوشهر پوکی استخوان دانشگاه های علوم پزشکی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر پوکی استخوان دانشگاه های علوم پزشکی بهداشت و سلامت بوشهر پوکی استخوان دانشگاه های علوم پزشکی بهداشت و سلامت اخبار کنکور پوکی استخوان نظری زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید

آفتاب‌‌نیوز :

این آزمایش را می‌توان در کمتر از ۳ دقیقه پس از گرفتن سواب پوست انجام داد. این سواب تغییرات در ترکیب شیمیایی سبوم که توسط پوست تولید شده و با پارکینسون مرتبط است را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به گفته پزشکان، در حال حاضر هیچ آزمایش قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و متخصصان به علائم، سابقه پزشکی، نتایج یک معاینه فیزیکی طولانی و در برخی موارد، اسکن مغز برای تشخیص این بیماری رجوع می‌کنند.

مونتی سیلوردیل (Monty Silverdale) متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه منچستر در بریتانیا و پژوهشگر این مطالعات می‌گوید: این آزمایش پتانسیل بهبود گسترده تشخیص و مدیریت افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را دارد. آزمایش جدید بر اساس سیستم غدد درون ریز کار می‌کند که پوست را مرطوب نگه می‌دارند. محققان متوجه شدند که چگونه ترکیب شیمیایی سبوم در یک فرد پس از وجود بیماری پارکینسون تغییر می‌کند.

سیلوردیل اضافه می‌کند: اکنون ما آزمایشی بر اساس آن تغییر در نشانگر‌های زیستی داریم. سواب‌های گرفته شده در یک کلینیک به آزمایشگاه فرستاده شده و در آنجا تحت آنالیز طیف سنجی جرمی قرار می‌گیرند تا ترکیب مولکولی آن‌ها بررسی شوند. برای اهداف مطالعه حاضر، نمونه‌هایی از ۷۹ فرد مبتلا به پارکینسون با نمونه‌هایی از ۷۱ فرد بدون این بیماری مقایسه شد.

دپانجان سارکار (Depanjan Sarkar) شیمیدان دانشگاه منچستر و یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: وقتی این آزمایش را انجام می‌دهیم، بیش از ۴ هزار ترکیب منحصر به فرد پیدا می‌کنیم که ۵۰۰ مورد از آن‌ها بین افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در مقایسه با سایر شرکت کنندگان کنترل متفاوت است.

به گفته محققان، اینکه این آزمایش غیر تهاجمی و از نظر تولید نتایج سریع است، نشانه مثبتی تلقی می‌شود، اگرچه دانشمندان هنوز باید نشان دهند که می‌توانند این روش را مقیاس پذیر کرده و آن را خارج از شرایط آزمایشگاهی امتحان کنند.

علاوه بر این، محققان می‌گویند:بیماری‌ها و شرایط دیگر را می‌توان از طریق تجزیه و تحلیل سبوم تشخیص داد، اگرچه هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا شروع پارکینسون باید این تغییرات را در مایع ترشح شده در بدن تولید و ایجاد کند.

پارکینسون در حال حاضر سریعترین بیماری عصبی در حال رشد است و این رشد همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که دانشمندان سخت در تلاش برای یافتن درمانی برای آن هستند، راه‌هایی برای کاهش سرعت و مدیریت آن وجود دارد و اینجاست که تشخیص زودهنگام می‌تواند بسیار مهم باشد.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • جوان بلوچ با اقدام به موقع کارشناس اورژانس ۱۱۵ مهریز نجات یافت
  • نجات جان مصدوم با اقدام به موقع کارشناس اورژانس مهریز
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • تشییع پیکر مطهر شهید مرتضی غلامی