Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:59:50 GMT

ماسک، سپری برابر کرونا

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۱۲۷۸

ماسک، سپری برابر کرونا

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۳۲ هزار و ۳۲۰ نفر از هموطنان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند و استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها کرونا در ایران هر چهار دقیقه جان یک نفر را می‌گیرد و طی هفته‌های اخیر مرگ روزانه مبتلایان به این بیماری به بیش از ۳۰۰ نفر رسیده که زنگ خطری برای توسعه انسانی، اقتصادی، اجتماعی و ... است.

به گفته برخی پزشکان، اکنون ماسک سپری برای مقابله با کرونا است و می‌تواند جان انسان‌ها را از شر کرونا در امان نگه دارد و از آن به عنوان بخشی مهم از استراتژی قطع زنجیره انتقال کرونا یاد می‌شود، زیرا این ویروس می‌تواند با سرفه و عطسه و حتی حرف زدن منتقل شود و ماسک از این مساله جلوگیری می‌کند.

پزشکان بر این باورند تصور عمومی بر این است که مردم برای حفاظت از خود ماسک می‌زنند، در حالی که منافع ماسک برای دیگران بیشتر از فردی است که ماسک می زند و در واقع ما با زدن ماسک از دیگران محافظت می کنیم. همچنین نتیجه مطالعه‌ای در دانشگاه کمبریج در مورد تاثیر زدن ماسک در کنترل شیوع منتشر شده که نشان می‌دهد، زدن ماسک توسط ۵۰ درصد افرادی که در سطح جامعه تردد می‌کنند، می تواند عدد بازتولید ویروس کرونا را به زیر یک کاهش دهد.

مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می‌گوید: استفاده از ماسک توسط ۱۰۰ درصد مردم در اماکن عمومی توان جلوگیری از شیوع  کرونا را دارد و تا زمان رسیدن همه واکسن‌های در حال تولید، کافی است.

وی با بیان اینکه ماسک انواع مختلفی دارد و می توان آنها را استفاده کرد، می افزاید: در شرایط کنونی آنچه که می‌تواند راهی برای مسدود کردن نفوذ کرونا در جامعه  باشد، فقط رعایت الزامات بهداشتی از جمله ماسک و حرکت آگاهانه عمومی در مقابل کرونا است.

مردانی در ادامه تاکید کرد: کرونا در ماه‌های اخیر تغییر شکل یافته و هر بار به شکلی خطرناک تر از گذشته خودنمایی می کند، انتقال این ویروس از فرد به فرد یا اشیاء و سطوح به فرد تحت شرایط مختلف امکان پذیر است و با تغییر سبک زندگی در راستای رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی به خصوص استفاده مستمر از ماسک می توان زنجیره انتقال بیماری را قطع کرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح می کند:  استفاده نکردن از ماسک های آلوده، پرهیز از قرار دادن ماسک زیر بینی، استفاده نکردن از ماسک های شل و گشاد و لمس نکردن قسمت جلویی ماسک باید مورد توجه مردم قرار گیرد و  از برداشتن ماسک حین صحبت با دیگران خودداری شودد.

مردانی، پرهیز از قرار دادن ماسک در محل دسترسی دیگران، استفاده نکردن مجدد از ماسک، شست وشوی دست ها قبل و بعد از لمس کردن ماسک و بررسی ماسک از نظر سلامت از دیگر مواردی بیان می کند که باید مورد توجه عموم باشد.

وی می گوید: اگر ماسک پارچه ای استفاده می شود باید قبل از قرار دادن و قبل از جدا کردن ماسک و همچنین بعد از برداشتن ماسک حتما دستها را تمیز کرده و از لمس ماسک هنگام پوشیدن آن، خودداری شود.

مردانی تاکید می کند: برای پیشگیری از موج سوم کرونا و اینکه تبعات جبران ناپذیری بر سلامت جامعه و سیستم بهداشت و درمان کشور وارد می کند، همه مردم باید از ماسک استفاده کنند تا بیماری به میزان قابل توجهی کنترل شود.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه می گوید: استفاده از ماسک نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انتقال کرونا دارد، به ویژه برای سالمندان و کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، بسیار مهم است.

وی ادامه می دهد: در کنار تاکید بر استفاده از ماسک برای همگان باید در زمینه آگاه‌سازی مردم نسبت به رعایت فاصله اجتماعی و موارد بهداشتی، کاهش رفت و آمدهای غیرضروری و نگهداری بیشتر از سالمندان نیز توجه ویژه‌ای کرد.

جان بابایی اظهار می دارد: در شرایط کنونی تلاش همه باید بر حول کاهش شمار مبتلایان در جامعه باشد و تداوم بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند منجر به شیوع بیشتر این بیماری و اوج دوباره آن در آینده نزدیک شود.

وی تصریح می کند: تولید ماسک‌های ارزان و حتی خانگی که تهیه آن برای همه اقشار مختلف مردم امکان‌پذیر باشد، باید اولویت باشد تا این نوع ماسک‌ها تهیه و به وفور در اختیار مردم قرار داده شود تا همگان در هر مکانی که هستند ملزم به استفاده از آن باشند.

برچسب‌ها ویروس کرونا اختصاصی ایرنا بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختصاصی ایرنا بهداشت و سلامت ویروس کرونا اختصاصی ایرنا بهداشت و سلامت اخبار کنکور ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • شایان مصلح: از استقلال امتیاز می‌گیریم؛ بهترین فصل فوتبالی‌ام را سپری می‌کنم
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن