Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@02:01:38 GMT

ورزش تیر و کمان، تمرین تمرکز و صبر

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۲۰۷۹

ورزش تیر و کمان، تمرین تمرکز و صبر

خبرگزاری فارس- اردبیل| نسیم دانشور: تیراندازی با کمان یا تیر و کمان فعالیتی است که می‌تواند به عنوان ورزش یا برای شکار یا برای جنگ استفاده شود. ابزار تیراندازی از یک کمان منحنی شکل و یک تیر که سرش یک سنگ یا فلز نوک تیز تشکیل شده و فرد تیرانداز با گذاشتن تیر در کمان و کشیدن آن، تیر را پرتاب می‌کند.

ورزش تیر و کمان یا همان تیراندازی با کمان، به ورزشکاران درس تمرکز و صبوری می‌آموزد و ذهن را تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ورزش در عین مفرح بودن نیاز به آمادگی جسمانی زیادی دارد و انجام این ورزش نه تنها قدرت بدنی را افزایش می‌دهد، بلکه تمرکز و انعطاف‌پذیری را هم بالا می‌برد.

تیراندازی با ۳ کمان

تیراندازی با کمان در ۳ رشته کمان‌های کامپوند، ریکرو و سنتی برگزار می‌گردد.

کمان ریکرو: این کمان شامل قسمت‌های قبضه، بازو، سایت، پین سایت، استاب لایزر و زه است. این کمان به کمان‌های قدیمی تشابه بیشتری دارد و با اندکی تغییردقت و قدرت آن افزایش یافت.

مسابقات آن در مسافت های ۱۸و ۳۰ و۷۰ متر برگزار می‌گردد؛ مسافت ۷۰ متر المپیکی است و در بخش‌های مردان، زنان، تیمی مردان، تیمی زنان، میکس مردان و زنان برگزار می‌شود. این کمان باید پس از استفاده اجزایش برای سالم ماندن جدا می‌شود.

کمان کامپوند: این کمان شامل قسمت‌های بازو، قبضه قرقره، سایت، پیپ سایت، استاب لایزر، شوکر و… است. این کمان بسیار پیشرفته‌ است و از لحاظ قدرت و دقت بسیار بهتر از کمان سنتی و ریکرو است.

مسابقات آن نیز در مسافت های ۱۸و ۳۰و ۵۰ متر برگزار می‌گردد. این رشته المپیکی نیست. این کمان از اول همراه با زه است و نیازی به جداسازی قطعات ندارد.

کمان سنتی: این کمان بسیار ساده بوده و مانند کمان‌های اولیه است. یکی از ویژگی‌های جالب این رشته ورزشی آن است که هر فرد با لباس محلی و خاص منطقهٔ خود در مسابقه شرکت می‌کند.

تیراندازی با کمان در ایران

رشته ورزشی، ملی و مذهبی تیراندازی با کمان در ابتدای تأسیس آن در ایران به صورت یک کمیته و انجمن تحت نظارت فدراسیون تیراندازی کار خود را شروع کرد و در اوایل تابستان سال ۱۳۷۶ به عضویت رسمی فیتا (فدراسیون بین‌المللی تیراندازی با کمان) درآمد.

در آبان ماه سال ١٣٨١ بود که رشته تیراندازی با کمان به صورت یک فدراسیون مستقل درآمد.

هیجان‌انگیزترین ورزش برای معلولان

تیر و کمان هیچ محدودیتی برای معلولین ندارد و بیش از ۳۰ سال در مسابقه پارالمپیک (مسابقه معلولان) قدمت دارد. برنامه‌های پارالمپیک شامل دوبل، انفرادی، و تیمی است که امتیازبندی مسابقه شبیه بازی‌های المپیک (بازی‌های افراد سالم) است.

مسابقات با کمی تغییرات زیرنظر فدراسیون بین‌المللی تیر و کمان (fita) برگزار می‌شود و ورزشکاران معلول و جانباز در مسابقات تیر و کمان به‌صورت ایستاده یا بر روی ویلچر می‌توانند در مسابقه شرکت کنند.

فعالیت ۱۰۰ کماندار در استان اردبیل

بهنام کمالی، رئیس هیات تیراندازی با کمان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در اردبیل، اظهار کرد: ۵۵ نفر کماندار آقا و ۴۴ نفر کماندار بانو در سطح شهرستان‌های استان اردبیل فعالیت می‌کنند که ۳۵ نفر در شهرستان‌ پارس آباد، ۲۵ نفر در شهرستان مشگین شهر، ۳۴ نفر در شهرستان اردبیل و ۵ نفر در شهرستان نمین فعال هستند.

وی افزود: در سطح استان اردبیل ۱۳ نفر داور در رشته تیراندازی با کمان قضاوت می‌کنند که چهار نفر از آن‌ها آقا و مابقی خانم هستند. همچنین ۱۵ نفر مربی فعال در این رشته فعالیت دارند که ۴ نفر خانم و ۱۲ نفر آقا هستند.

رئیس هیات تیراندازی با کمان استان اردبیل عنوان کرد: هیات تیراندازی در شهرستان‌های اردبیل، پارس آباد، مشگین شهر، نمین، سرعین، گرمی فعال است و تصمیم داریم هیأت شهرستان خلخال، کوثر و نیر را هم را در روزهای آتی فعال کنیم.

وی بیان کرد: در حال سازماندهی کمیته‌های هیأت استان، ساماندهی و احیای شهرستان‌ها، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی سایت، برنامه‌ریزی برای تمرین، آموزش و برگزاری دوره‌ها هستیم. همچنین در حال تکمیل شناسنامه هیأت، تعامل با دستگاه‌های دولتی و دعوت از کمانداران و اعضای سابق برای فعالیت مجددشان در این رشته ورزشی هستیم.

کمالی ادامه داد: با توجه به اینکه رشته ورزشی تیراندازی با کمان یکی از رشته های المپیکی است و قهرمانی جهانی دارد، هرگونه سرمایه‌گذاری در این رشته خروجی مناسبی را برای ورزش کشور و استان در پی خواهد داشت و برای جذب بخش خصوصی جهت اسپانسرینگ و تیم‌داری در این رشته می‌توانیم در روزهای آینده گام‌های خوبی رو برداریم و وارد مذاکره بشویم.

وی تصریح کرد: طی این مدت کوتاه با برخی از افراد و علاقه‌مندان جهت حمایت‌های مالی در این رشته صحبت‌هایی داشته‌ایم که امیدواریم به نتیجه‌های مناسبی دست پیدا کنیم.

رئیس هیات تیراندازی با کمان اردبیل ادامه داد: متاسفانه بیماری کرونا در این روزها آسیب‌های جدی و چالش‌برانگیزی بر پیکره جامعه وارد کرده و به تبعیت از این موضوع اقتصاد کشور و استان هم با مشکلات اساسی دست به گریبان است، فلذا فعلا در این شرایط دشوار بحث حمایت مالی تحت‌الشعاع قرار گرفته ولی با این حال به روزهای آینده امیدواریم و در حال رایزنی با برخی از سرمایه‌گذاران هستیم.

وی اضافه کرد: مهم‌ترین مشکل و چالش هیأت که به دنبال وضعیت گذشته این هیأت به وجود آمده، کمبود تجهیزات است، هیأت استان، کمانداران قوی و حرفه‌ای دارد که هر کدام تجهیزات حرفه‌ای گران قیمتی را خریداری کرده‌اند و برای شرکت در مسابقات و به دست آوردن جایگاه قابل قبول در سطح کشور برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

کمالی در خصوص فعالیت بانوان در رشته تیراندازی گفت: فعالیت بانوان در رشته تیراندازی با کمان خیلی پررنگ است و بانوان استان در بحث ورزشکار، داوری و مربیگری خیلی فعال هستند.

وی تشریح کرد: برخی از کمانداران ما سالهاست به خاطر فعال نبودن هیأت، خانه‌نشین بوده‌اند و تصمیم ما بر آن است که این عزیزان را دوباره به تمرین تشویق کنیم و با همکاری شهرستان‌ها، کماندارانمان را به مسابقات کشوری و انتخابی تیم ملی اعزام کنیم‌.

کمالی گفت: به امید خدا و یاری عزیزان آینده خوبی در انتظار هیأت تیراندازی با کمان استان اردبیل است و ان شاءالله در رشته‌های ریکرو، کامپوند و کمان سنتی شاهد درخشش کماندارانمان خواهیم بود.

-انتهای پیام/3463/628/

منبع: فارس

کلیدواژه: تیراندازی کمان ورزش ورزشی بهنام کمالی رئیس هیات تیراندازی با کمان اردبیل تیراندازی با کمان رشته تیراندازی هیات تیراندازی نفر در شهرستان استان اردبیل شهرستان ها رشته ورزشی تیر و کمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

الهه جعفرزاده: درد عضلانی یک یا دو روز بعد از یک تمرین فشرده یا ورزش شدید طبیعی است، به خصوص اگر شدت ورزش خود را افزایش دهید یا ورزش را به تازگی یا پس از مدت طولانی آغاز کنید، ماهیچه‌های شما دچار کشیدگی و ریزش در سطح سلولی می‌شوند و همین اتفاق می‌تواند باعث دردهای کوتاه‌مدت عضلانی شود.

خوشبختانه راه‌هایی برای تسکین و درمان دردهای عضلانی وجود دارد؛ که عبارتند از:

۱) استفاده از کمپرس سرد و گرم

اگر پس از ورزش، متوجه تورم عضله یا احساس گرما در یک ناحیه از بدن خود شدید، یک کیسه یخ را در یک حوله نازک بپیچید و آن را برای حدود ۱۵ دقیقه روی ناحیه دردناک قرار دهید. اگر تورمی در کار نیست و ماهیچه‌هایتان فقط در اثر ورزش درد می‌کنند، یک کمپرس گرم را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه مدنظر قرار دهید تا گردش خون تقویت شود و درد تسکین یابد.

۲) ماساژ

ماساژ به آرام کردن و رفع گرفتگی عضلات کمک می‌کند و دردهای عضلانی پس از ورزش را کاهش می‌دهد. ماساژ سبب افزایش جریان خون و کاهش التهاب می‌شود. توجه داشته باشید که خیلی نرم و آرام عضلات را ماساژ دهید، زیرا حرکات سریع، خشن و شتاب‌زده ممکن است باعث تشدید درد شوند.

۳) حرکات کششی

حرکات کششی یک مرحله ریکاوری مهم در کاهش درد عضلانی و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی است. بعد از یک تمرین سخت، حدود ۱۰ دقیقه عضلات خود را به کشش وادارید تا از بروز دردهای عضلانی جلوگیری کنید. هم‌چنین به یاد داشته باشید که قبل از ورزش بدن را با حرکات ساده مانند درجا زدن گرم کنید یا به آرامی شروع به راه رفتن کنید و به تدریج سرعت خود را افزایش دهید. ماهیچه‌ها وقتی سفت هستند نمی‌توانند به طور مؤثر به ورزش و شدت آن واکنش نشان دهند، اما کشش قبل از تمرین می‌تواند به تقویت مؤثرتر عضلات کمک کند.

۴) انجام ورزشهای سبک

هرگز پس از تجربه دردهای عضلانی در پی تمرینات ورزشی، دلسرد نشوید و یکباره ورزش را رها نکنید. اینکه بعد از تمرین دچار درد عضلانی می‌شوید، به علت تجمع اسید لاکتیک در ماهیچه‌هاست و نشانه این است که عضلات شما کشیده شده‌اند و قرار است به مرور قوی‌تر شوند. با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی یا شنا می‌توانید از بین بردن تجمع اسید لاکتیک را تسریع کنید.

۵) حمام آب گرم

یک دوش آب گرم می‌تواند گرفتگی ماهیچه‌ها را بعد از ورزش از بین ببرد، گردش خون را تقویت کند و باعث تسکین دردهای عضلانی شود.

۶) تغذیه سالم

رژیم غذایی در بهبودی دردهای عضلانی نقش مهمی دارد. گوجه فرنگی، روغن زیتون، سبزیجات دارای برگ‌های سبز، آجیل، ماهی‌های چرب (مانند سالمون و تن) و میوه‌ها (به‌ویژه توت‌ها) دارای خواص ضد التهابی هستند و به کاهش دردهای عضلانی کمک می‌کنند. سعی کنید از این مواد غذایی سالم در رژیم غذایی خود استفاده کنید تا دردهای پس از ورزش را کاهش دهید.

این دردهای عضلانی معمولاً چقدر طول می‌کشند؟

دردهای عضلانی که در پی یک تمرین سخت ایجاد می‌شوند، معمولاً پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت استراحت فروکش می‌کنند. اگر درد پس از چند روز استراحت از بین نرفت یا حتی شدیدتر شد، می‌تواند نشانه‌ای از آسیب جدی عضلانی باشد. تجربه درد شدید عضلانی در طول تمرین نیز ممکن است نشانه‌ای از کشیدگی یا صدمات عضلانی باشد. اگر درد عضلانی با مشکل تنفسی، تب بالا، ضعف عضلانی و گرفتگی گردن همراه بود، به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

با ۲۰ دقیقه ورزش متوسط در روز به جنگ افسردگی بروید یک ورزش ساده با ۶ مزیت فوق‌العاده معرفی ۵ ورزش ساده برای بهبود علائم افسردگی بدون اینکه ورزش کنید، لاغر شوید/ ۸ گام ساده برای کاهش وزن

منابع: healthxchange ، ukhealthcare

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895111

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۱ هزار نفر در استان اردبیل، داوطلب کنکور سراسری در پرتقاضاترین رشته
  • کاپ جهانی تیراندازی با کمان| تیم میکس ریکرو کشورمان از صعود به نیمه نهایی بازماند‌
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • درخشش بانوی کماندار یزدی در مسابقات تیراندازی با کمان شانگهای چین
  • رکورد میکس ریکرو ایران شکسته شد
  • فیلم| اینجا تمرین پهلوانی می‌کنند
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تیراندازی تفنگ و تپانچه بادی نیرو‌های مسلح در کرمان
  • مراسم استقبال از ملی‌پوشان تیراندازی استان تهران برگزار شد
  • رکورد تیمی ریکرو ایران شکست
  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی