Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:11:35 GMT

چهار شهرستان استان در صدر جدول شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۳۴۸۷

چهار شهرستان استان در صدر جدول شیوع کرونا

ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: شهرستان‌های خرم‌دره، ابهر، زنجان و خدابنده در صدر جدول شیوع بیماری کرونا در استان قرار دارند که این امر نیازمند توجه و مداخله جدی است.

پرویز قزلباش شامگاه دیروز (۳ آبان‌ماه) در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به اینکه طی هشت ماهه گذشته بیش از ۱۳ هزار بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند، اظهار کرد: بیش از ۴۰ درصد از بار بیماران کرونایی در بخش بستری را، بیمارستان ولی‌عصر (عج) زنجان بر عهده داشته و پذیرش و بستری در بیمارستان‌ ارتش زنجان همچنان صفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به همکاری بیمارستان‌های دولتی و خصوصی استان در بحث پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا، افزود: اکنون درصد موارد مثبت ابتلا به کرونا بسیار افزایش پیدا کرده، در حالی که در گذشته تنها ۳۰ درصد از آزمایش‌های گرفته شده مثبت بود، اکنون در شهرستان‌های ابهر ۷۹ درصد، ایجرود صد درصد و خرم‌دره ۷۳ درصد آزمایش‌های گرفته شده مثبت است.

این مسئول با اشاره به افزایش بار مراجعات به مراکز ۱۶ ساعته استان، تصریح کرد: بار مراجعات به مراکز ۱۶ ساعته سرپایی کووید - ۱۹ در استان به ۵۰۰۰ تا ۶۵۰۰ نفر رسیده است؛ همان‌طورکه می‌دانید بخش سرپایی پیش‌زمینه افزایش میزان بستری‌ها بوده و زنگ خطری برای آن است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان با اشاره به اینکه منحنی بیماریابی در مراکز ۱۶ ساعته سرپایی کووید - ۱۹ استان تقریبا به موج سوم کرونا می‌رسد، ادامه داد: ۱۰ مرکز ۱۶ ساعته سرپایی کووید - ۱۹ برای استان اضافه شد که دو مرکز در شهر زنجان برای کاهش تراکم بیماران کرونایی استان اضافه شد و در مجموع ۵ مرکز ۱۶ ساعته سرپایی کووید - ۱۹ در شهر زنجان وجود دارد.

قزلباش با اشاره به گردش بالای ویروس کرونا در استان زنجان، اظهار کرد: فوت ناشی از بیماری کرونا در استان با شیب ملایمی در حال افزایش بوده که پیش‌بینی‌ می‌شود حدود دو الی سه هفته پس از پیک سوم کرونا، فوتی‌های ناشی از کرونا نیز افزایش پیدا کند؛ گفتنی است شیب بستری بیماران مبتلا به کرونا بسیار تندتر از افزایش فوتی‌های استان است.

وی با بیان اینکه میانگین سنی بیماران مبتلا به کرونا در استان حدود ۵۸ سال بوده و میانگین فوت نیز ۷۴ سال است، افزود: بیماران بستری در بیمارستان‌های استان عمدتا افراد مسن بوده و بیش‌ترین میزان فوتی‌ها نیز در این افراد است، به همین خاطر سیستم حمایتی برای افراد مسن فرآهم شده تا میزان مرگ و میر نیز کاهش پیدا کند.

این مسئول با تاکید بر ارتباط مستقیم رعایت پروتکل‌های بهداشتی با کاهش بیماران مبتلا به کرونا و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی با افزایش بیماران در استان، تصریح کرد: در هفته‌ گذشته به لحاظ بروز بیماری کرونا، شهرستان‌های ابهر، زنجان و خرم‌دره آمار بالایی داشت و اکنون به دلیل روند افزایشی، خرم‌دره جزو شهرهای به لحاظ توجه ویژه قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان با بیان اینکه به ترتیب شهرستان‌های خرم‌دره، ابهر، زنجان و خدابنده جزو شهرستان‌های با بروز بالای بیماری کرونا قرار دارند که نیازمند توجه ویژه است، ادامه داد: شهرستان زنجان همچنان در میزان متوسط کشوری قرار دارد.

قزلباش در رابطه با وضعیت کرونایی شهرستان ابهر، اظهار کرد: وضعیت بیماری کرونا در این شهرستان در حال نوسان است، به طوری‌که در هفته اخیر با شیب کاهشی مواجه هستیم ولی همچنان روند افزایشی بوده و میزان بروز موارد مثبت بستری نسبت به استان و کشور بالاتر است ولی اکنون مختصری کاهش پیدا کرده است.

وی در رابطه با وضعیت کرونایی شهرستان‌ خرم‌دره، افزود: تا هفته چهارم مهرماه در این شهرستان شاهد روند نزولی بودیم ولی از هفته اخیر با شیب تندی روند ابتلا و بستری بیماران کرونایی در حال افزایش بوده و نسبت به متوسط استانی و کشوری، شاهد روند افزایشی در خرمدره بودیم و فوتی‌ها نیز به تبع آن افزایش پیدا کرده ولی هر شهرستان باید نسبت به خود سنجیده شود.

این مسئول با بیان اینکه در هفته اخیر وضعیت کرونایی شهرستان خدابنده به متوسط استان و کشور رسیده که نیازمند توجه جدی است، تصریح کرد: شهرستان طارم همچنان نسبت به متوسط استان و کشور روند کاهشی داشته و در سطح پایین‌تری قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان با بیان اینکه وضعیت کرونایی شهرستان سلطانیه نسبت به متوسط کشور و استان پایین‌تر است، ادامه داد: اکنون وضعیت کرونایی شهرستان ماه‌نشان زیر متوسط کشوری و استان قرار دارد و در شهرستان ایجرود شاهد روند نزولی ابتلا و بستری کرونایی هستیم.

قزلباش با اشاره به درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن و صنوف استان، خاطرنشان کرد: اکنون در بحث آرامستان‌ها، مراکز شماره‌گذاری، چاپ‌خانه‌ها در خصوص چاپ اطلاعیه مراسم‌، نقاهتگاه‌ها و توجه به مراسم عروسی و ترحیم در استان مشکلاتی وجود دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان در ادامه این جلسه در رابطه با محدودیت‌های کرونایی در هفته‌های اخیر، اظهار کرد: در بحث محدودیت‌های کرونایی دو محل از جمله آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌های ورزشی همچنان تعطیل نشده‌ و به فعالیت خود ادامه می‌دهند که نیازمند مداخله و توجه جدی است.

محمدرضا صائینی خاطرنشان کرد: آرایشگاه‌های زنانه همچنان با وقت قبلی در فضای بسته در حال فعالیت هستند که سبب ایجاد ابتلا به کرونا در برخی از بیماران شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بیماران مبتلا به کرونا وضعیت کرونایی شهرستان کرونا در استان بیماری کرونا فوتی ها خرم دره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۳۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!

رئیس انجمن متخصصان داخلی می‌گوید: وقتی آزمایشگاه توان تامین هزینه‌های خود را نداشته باشد و امکان تامین تجهیزات به علت گرانی از او سلب شود، یا مجبور است کسب‌وکار خود را تعطیل کند یا به ارائه برگه‌های جواب آزمایش به بیماران در حالی که اصلاً آزمایشی انجام نشده یا استفاده از وسایل و کیت‌های قدیمی که قطعاً نتیجه درستی ندارند، روی بیاورد. 

روز گذشته رئیس انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی با اشاره به افزایش قیمت تجهیزات آزمایشگاهی اعلام کرد به دلیل بالا رفتن قیمت دلار امکان تهیه تجهیزات و قطعات آزمایشگاهی مشکلی است که آزمایشگاه‌ها با آن مواجه هستند. در این شرایط حتی فروشندگان هم با دریافت روزانه قیمت دلار به آزمایشگاه‌ها اعلام قیمت می‌کنند و ادامه چنین روندی باعث می‌شود هزینه‌های آزمایشگاهی حتی ۸۰۰ برابر نیز افزایش پیدا کند.

چنین اتفاقی در شرایطی رخ می‌دهد که همین الان هم حوزه بهداشت و درمان با مشکلات زیادی مواجه است. هرچند وزیر بهداشت و معاونان او نسبت به بروز این مشکلات، همیشه سیاست تکذیب را در پیش گرفته‌اند، اما واقعیتی که در جامعه جریان دارد حاکی از نارضایتی مردم از روند درمان در بیمارستان‌های دولتی، گرانی و کمبود دارو و مشکلات دیگری است که حتی باعث می‌شود بسیاری از افراد ناچار از چرخه درمان خارج شوند.

مساله مهم دیگر این است که حوزه بهداشت و درمان با سلامت و جان انسان‌ها سروکار دارد و هرگونه کمی و کاستی در این حوزه می‌تواند به قیمت جان و سلامت بیماران تمام شود؛ مساله‌ای که بار‌ها کارشناسان حوزه سلامت به آن اشاره کرده‌اند، اما هر بار متولیان این حوزه با بی‌تفاوتی از کنار این مشکلات گذشته و تنها به تکذیب اخبار بسنده کرده‌اند.

مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان زمانی بیشتر شد که دولت تصمیم گرفت ارز نیمایی دارو را حذف کند و جای آن تعهداتی به مجلس داد که گویا در عمل به آنها چندان هم کوشا نبوده و به همین خاطر است که از آن زمان تاکنون نه‌تن‌ها مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان کمتر نشده که هر روز مشکلاتی تازه به این بخش افزوده می‌شود.

آزمایشگاه‌ها به سمت راه‌های غیرقانونی روی می‌آورند

ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه افزایش قیمت دلار در تمامی ابعاد زندگی مردم تاثیر منفی گذاشته است. در واقع این افزایش باعث شده مشکلات حوزه بهداشت و درمان افزایش یابد و فشار این مشکلات بر جامعه پزشکی و مردم بیش از همه وارد می‌شود.»

او می‌افزاید: «هر موسسه و بنگاهی که در زمینه‌های خدماتی کار می‌کند قطعاً باید بتواند از پس تامین هزینه‌های خود بربیاید؛ اگر شرایط برای این تامین فراهم نباشد، قطعاً مجبور می‌شوند بین ورشکستگی و روی آوردن به راه‌های غیرقانونی کسب درآمد یکی را انتخاب کنند. در هر دو صورت این مردم هستند که ضرر می‌کنند و از دریافت خدمات باکیفیت محروم می‌شوند.»

خسرونیا می‌گوید: «متاسفانه دولت به هیچ کدام از تعهداتی که زمان حذف ارز نیمایی دارو به مجلس داده بود عمل نکرده و همین مساله هم باعث شده وضعیت بهداشت و درمان چنین شرایط بد و بحرانی‌ای پیدا کند.»

او درباره راه‌های غیرقانونی کسب درآمد توضیح می‌دهد: «وقتی آزمایشگاه توان تامین هزینه‌های خود را نداشته باشد و امکان تامین تجهیزات به علت گرانی از او سلب شود، یا مجبور است کسب‌وکار خود را تعطیل کند یا به ارائه برگه‌های جواب آزمایش به بیماران در حالی که اصلاً آزمایشی انجام نشده یا استفاده از وسایل و کیت‌های قدیمی که قطعاً نتیجه درستی ندارند، روی بیاورد. در این شرایط بیش از همه این بیماران هستند که در معرض خطر قرار می‌گیرند.»

بدعهدی‌های دولت و افزایش قیمت خدمات و دارو‌ها باعث می‌شود بسیاری از بیماران مجبور به ترک چرخه درمان شوند

خسرونیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: «متاسفانه به دلیل همین بدعهدی‌های دولت در زمینه تعهداتی که به حوزه بهداشت و درمان داده و افزایش قیمت خدمات و دارو‌ها و... بسیاری از بیماران مجبور به ترک چرخه درمان می‌شوند. فردی که برای تامین معیشت خود دچار مشکل است، قطعاً برای پرداخت هزینه‌های درمانی مشکلات بیشتری دارد.»

او در پایان می‌گوید: «این بی‌توجهی‌ها در نهایت به مهاجرت بیشتر پزشکان و متخصصان و کادر درمان می‌انجامد؛ از سوی دیگر کیفیت خدمات در بیمارستان‌های دولتی را به‌شدت کاهش می‌دهد و در نهایت باعث ورشکستگی مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها و تعطیلی آنها می‌شود.»

سیاست غلط دولت در حوزه اقتصاد، تمام بخش‌ها را به دردسر انداخته

سینا مهدوی، کارشناس اقتصادی، نیز دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه سیاست‌های اشتباه اقتصادی که دولت طی این سال‌ها در پیش گرفته، منجر به کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه بروز مشکلات در تمامی بخش‌ها از جمله حوزه بهداشت و درمان شده است.»

او اضافه می‌کند: «این ابراز نگرانی رئیس انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی کاملاً بجاست چراکه وقتی هزینه دریافت خدمات درمانی افزایش بی‌رویه پیدا کند، قطعاً هم به ضرر این مراکز خواهد بود و بیشتر از همه به ضرر بیماران تمام می‌شود. اولین اتفاقی که رخ می‌دهد کاهش کیفیت خدمات است. همان‌طور که وقتی تولیدکننده با افزایش هزینه تولید مواجه می‌شود، قطعاً دو راه بیشتر برایش باقی نمی‌ماند؛ یا کیفیت کالا را کاهش یا قیمت آن را افزایش دهد. در زمینه خدمات درمانی هم همین اتفاق می‌افتد؛ با این تفاوت که هرگونه کم کردن کیفیت این خدمات می‌تواند به قیمت جان بیماران تمام شود.»

مهدوی در پایان می‌گوید: «مساله اینجاست که باور مسئولان و متولیان حوزه بهداشت و درمان در مورد مشکلات این حوزه با آن چیزی که در واقعیت جریان دارد کاملاً متفاوت است و تا زمانی که این تفاوت از میان برداشته نشود نمی‌توان امید داشت که روند بهبود وضعیت از سرعت مناسبی برخوردار باشد.»

منبع: تجارت نیوز

tags # داروخانه ، سلامت سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • راه اندازی چهارمین دستگاه دیالیز بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • خبر‌های کوتاه شهرستان بردسکن
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند