Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک کارشناس ارشد مهندسی انرژی با اشاره به اینکه طبق گزارش بانک جهانی، عمده مشکلات آلودگی هوای تهران ناشی از آلاینده‌های خودروها به‌ویژه خودروهای سنگین و نیمه سنگین فرسوده است، گفت: نیروگاه‌های فسیلی نیز در افزایش آلاینده‌ها و تشدید آلودگی هوا موثر هستند. از این رو حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند نقش موثری در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشهود مشهودی با اشاره به اینکه اکنون بسیاری از کشورهای دنیا به سمت تاسیس و استفاده از نیروگاه‌های انرژی های تجدیدپذیر حرکت کرده‌اند، اظهارکرد: نیروگاه‌های انرژی های تجدیدپذیر نیز خود باعث ایجاد برخی معضلات و آلودگی‌های زیست محیطی می‌شوند اما آسیب‌های آن می‌تواند بسیار کمتر از نیروگاه‌های فسیلی و متداولی باشد که در کشور از آن‌ها بهره‌برداری می‌شود.
او درباره انواع انرژی های تجدیدپذیر توضیح داد: توربین‌های بادی، نیروگاه‌های خورشیدی شامل دو بخش نیروگاه‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی ( فتوولتائیک)، نیروگاه‌های تولید الکتریسیته در اقیانوس‌ها که با استفاده از نیروی جزر و مد کار می کنند، نیروگاه های زمین‌گرمایی و نیروگاه‌های برق آبی از متداول ترین نیروگاه‌های تجدیدپذیر هستند.
مشهودی ادامه داد: نیروگاه‌های تجدیدپذیر از جمله توربین‌های بادی و پنل های خورشیدی به لحاظ اقتصادی، هزینه‌های اجتماعی و سلامتی توجیه‌پذیر هستند و برای کلانشهر تهران می‌توان گفت که نیروگاه‌های خورشیدی به هر دو صورت تولید متمرکز و پراکنده (نیروگاه هایی کوچک و خانگی) اقتصادی‌تر و توجیه‌پذیرتر است.
این کارشناس ارشد مهندسی انرژی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی برای شهر تهران از پتانسیل بیشتری نسبت به سایر نیروگاه‌های تجدیدپذیر برخوردار است، خاطرنشان کرد: بهره‌برداری و تاسیس نیروگاه‌های خورشیدی ازجمله پنل‌های خورشیدی گرچه گزینه مناسبی برای شهر تهران است اما داخل شهر تهران آلودگی هوا به‌ویژه در فصل سرما و وجود لایه‌ای از آلودگی بر فراز سطح شهر در پی وارونگی دما و درنتیجه کاهش شدت تابش نور بر سطح زمین سبب کاهش پتانسیل انرژی خورشید برای تولید نیرو می‌شود البته تاسیس و بهره‌برداری از پنل‌های خورشیدی در اطراف شهر تهران می تواند گزینه مناسبی باشد.
به گفته مشهودی، نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز معضلات محیط زیستی خود را دارند. به‌عنوان مثال نیروگاه‌های فتوولتائیک (پنل‌های خورشیدی) در تولید برق غیرپیوسته عمل می‌کنند چراکه در روز می‌توانند انرژی تولید کنند اما در شب تولیدی ندارند همچنین به‌صورت فصلی و با تغییر میزان تابش نور خورشید نیز میزان تولید برق این نیروگاه‌ها تغییر می‌کند بنابراین این نیروگاه‌ها به سیستم های ذخیره‌سازی انرژی نیاز دارند این در حالیست که در این سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی از باتری‌هایی استفاده می‌شود که عمدتا بین 5 تا 10 سال عمر می‌کنند و نیاز به تعویض دارند، همچنین فلزات موجود در این باتری‌ها امکان دارد نشت کنند و باعث آلودگی آب و خاک شوند.
او ادامه داد: در نیروگاه‌های بادی نیز علاوه ‌بر احتمال برخورد پره های توربین باد با پرندگان، امواج الکترومغناطیسی تولید می شوند که باعث آلودگی محیط زیست اطراف می‌شود و برای انسان‌ها، گیاهان و حیوانات آسیب‌های زیادی به‌همراه دارد. از این رو بسیاری از حیوانات محلی که توربین های بادی نصب می‌شوند را ترک می‌کنند ودرنتیجه اکوسیستم محیط تغییر می کند همچنین به‌دلیل اینکه جنس پره‌های توربین‌های بادی از کامپوزیت و باهزینه بازیافت، غیر اقتصادی است در بسیاری از کشورهای دنیا توسعه نیروگاه‌های بادی کوچک و متوسط در خشکی کاهش پیدا کرده و بیشتر بر توسعه نیروگاه‌های بادی با ظرفیت تولید بالا در داخل دریاها تمرکز شده است.
به گزارش شهر به نقل از ایسنا، این کارشناس ارشد مهندسی انرژی اظهار کرد: گرچه نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز مشکلات و آلودگی‌های خاص خود را به‌همراه دارند با این حال بهره‌برداری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر ارجح است و آسیب‌های کمتری را نسبت به نیروگاه‌های فسیلی به محیط زیست و سلامت افراد وارد می‌کند.
مشهودی در پایان صحبت‌های خود گفت: اکنون بهترین راهکار برای کاهش آلودگی هوا در شهرهای پرجمعیت کشور اصلاح الگوی مصرف برق و گاز است تا در بلند مدت بتوانیم به سمت تامین کل انرژی مورد نیاز از نیروگاه‌ها و انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نیروگاه های تجدیدپذیر نیروگاه های خورشیدی انرژی های تجدیدپذیر پنل های خورشیدی توربین های بادی نیروگاه ها بهره برداری آلودگی هوا شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است

علیرضا خدابنده مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او افزود: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ادامه داد: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده بیان کرد: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او تصریح کرد: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تاکید کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی موثر در جهت کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان عزیز برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟