Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:00:18 GMT

گستره و وضعیت تشیع در زمان امام حسن عسکری(ع)

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۴۶۱۳

گستره و وضعیت تشیع در زمان امام حسن عسکری(ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) کوتاه‌ترین دوران امامت را داشتند، گفت: آن حضرت در همین دوران کوتاه امامت خود مجموعه اقداماتی را که در جهت زمینه‌سازی و آمادگی مردم برای عصر غیبت ضروری بود، انجام دادند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، همزمان با سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) در ویژه برنامه شهادت آن امام همام (بدون حضور جمعیت) در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) که از شبکه قرآن سیما به صورت زنده پخش شد به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: امام حسن عسکری(ع) آخرین امام حاضر در جامعه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حضرت کوتاه‌ترین دوران امامت را داشتند، ادامه داد: در دوران ایشان شهرهای شیعه گسترش یافت به حدی که کوفه بزرگ‌ترین شهر شیعی به شمار می‌رفت؛ البته در این دوران حضرت عصر امامت خویش را در سامرا سپری کردند.

او به اقدامات امام یازدهم برای آماده‌سازی مردم در عصر غیبت اشاره و اظهار کرد: حضرت برای اینکه مردم بدانند امام زمان(عج) به دنیا آمده، ایشان را به بعضی از شیعیان نشان دادند و وظایف شیعیان را در عصر غیبت تبیین فرمودند تا هرگز در مسیر گمراهی قرار نگیرند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه فرزند گرامی امام حسن عسکری، همنام پیامبر اکرم(ص) و کنیه ایشان ابوالقاسم است، خاطرنشان کرد: امام زمان(عج) زمین را پر از عدل خواهند کرد و طبق صریح روایات، مَثَل ایشان همانند حضرت خضر و ذوالقرنین است، مراد از این کلام، طولانی بودن عمر مبارک ایشان است تا کسی منکر حضور و وجود حضرت نشود.

او درباره نقش هدایت‌گری امام حسن عسکری(ع)، تصریح کرد: مهمترین وظیفه ائمه معصومین هدایت است و به همین دلیل آن بزرگواران را هادی می‌نامند؛ هدایت‌گری انواع مختلفی دارد که اغلب در اعمال و رفتار انسانِ هادی ظهور و بروز پیدا می‌کند، رفتار امام یازدهم نیز به عنوان هدایتگر جامعه اسلامی به گونه‌ای بود که حتی زندانبانان را تحت تأثیر قرار می‌داد و هدایت می‌شدند.

رفیعی در خصوص دومین نوع هدایت‌گری، گفت: گاهی امامان معصوم با استفاده از علم امامت و آگاهی‌هایی که از عالم غیب داشتند به هدایت مردم و بعضاً منحرفانی که جامعه اسلامی را به انحراف می‌کشیدند، اقدام می‌کردند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) از طریق شبکه وکالت با شیعیان ارتباط داشتند، ابراز کرد: حضرت به واسطه همین وکلا به پرسش‌های شیعیان پاسخ می‌دادند و آنان را هدایت می‌کردند.

او با استناد به روایات، افزود: طبق صریح روایات، ایمان به خدا در رأس همه باورها و خدمت به مردم بالاترین عبادت است، امروز همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند «جامعه ما با یک بحران خارجی چون تحریم ظالمانه روبه‌رو شده است؛ البته کسی نباید تصور کند با مذاکره و برقراری ارتباط با دشمنان می‌توان این مشکلات را رفع کرد و برای جامعه، عزت به ارمغان آورد، زیرا مذاکره با دشمن آغاز مشکلات خواهد بود».

رفیعی ادامه داد: همچنین بیماری منحوس کرونا یکی دیگر از عواملی است که سبب شده جامعه با بحران روبه‌رو شود و آخرین دلیل بحران کنونی کشور که منشأ داخلی دارد، مربوط به برخی سوء مدیریت‌ها می‌شود.

این استاد حوزه علمیه در پایان گفت: امروز وظیفه جامعه و خیرین کمک به فقرا است؛ بنابراین کسی نباید به امید دیگری بنشیند و اقدامی برای رفع فقر نکند، انفاق، نزدیک‌ترین مسیر برای رسیدن به بهشت است و از همه مهمتر انفاق ریشه فقر را در جامعه نابود می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امام حسن عسكري ع امام زمان عج زمینه سازی برای عصر غیبت حجت الاسلام رفیعی امام حسن عسکری ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۴۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟

حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد فضائل حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مرحوم آیت الله محمد محمدی ری شهری که مدتی، تولیت آستان شریف حضرت عبدالعظیم حسنی را برعهده داشت در کتاب «خاطره هاى آموزنده» خویش با یک واسطه، داستان عجیبی درمورد زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه نقل کرده است. 

این خطیب شهیر که در زمان رضاخان پهلوى در تهران تبلیغ مى‏کرد، به دستور طاغوت وقت دستگیر مى‏شود. ایشان بعد از آزادى نقل می‌کرد: بعد از یک سال زندان به شهر بیرجند تبعید شدم. یکى از شب‏ها که بسیار دلتنگ بودم، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه متوسل شدم و با چشم گریان به خواب رفتم. در رویا دیدم وارد مجلسى شدم که جالسین همه روحانى بودند، چ و صدر مجلس، حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه با صورتى نورانى و مجلل نشسته است. جلو رفتم و بعد از سلام شکایت حالم را به عرض رساندم.

فرمودند: «وقتى در تهران بودى نزد ما نمى‏آمدى؛ ولى بعد از این به دیدار ما بیا.»

از خواب بیدار شدم و تا صبح فکر مى‏کردم. بعد از اذان صبح، مأمور شهربانى در منزل آمد و گفت: مرخص شدى، هر کجا مى‏خواهى برو!

بدون هیچ تعرض و تعقیب و تعهد به تهران آمدم و با خود عهد کردم تا آخر عمر زیارت آن حضرت را شب‏هاى جمعه ترک نکنم. 

سالیانی ست که بر قبله‌ی ری رو کردم

دست من نیست، به احسان شما خو کردم

هر سلامی به تو دادیم، حسن داده جواب

بی سبب نیست که در صحن تو هوهو کردم

 

مقام حضرت عبدالعظیم نزد اهل بیت (ع)

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: این محدث کبیر و این امام زاده واجب التعظیم از دریای بیکران فضل و بزرگواری برخوردار هستند.

بر اساس آن‌چه از تاریخ تولد و وفات حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه بدست می‌آید، ایشان دوران حیات پنج امام از امامان اهل بیت علیه السلام یعنى امام کاظم علیه السلام تا امام عسکرى علیه السلام را درک کرده اند؛ امّا این بدان معنا نیست که به محضر همه آنها هم رسیده و یا از آن معصومین علیه السلام سخنى نقل کرده اند.

آن‌چه قطعى و مسلّم است، این است که حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه محضر امام جواد علیه السلام و امام هادى علیه السلام را درک نموده و از این معصومین علیه السلام احادیث فراوانى نقل کرده اند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: براى اثبات عظمت علمى حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام کافى است که بدانیم امام معصوم علیه السلام، مردم را براى حل مشکلات دینى و یافتن پاسخ پرسش‏هاى اعتقادى و عملى‏شان، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه ارجاع داده اند.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: صاحب بن عبّاد در رساله‏اى که در شرح حال حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نوشته، در توصیف علمى ایشان آورده اند: 

 ابو تراب رویانى، روایت کرد که شنیدم ابو حمّاد رازى مى‏گفت: خدمت امام هادى علیه السلام در سامرّا رسیدم و مسائلى از حلال و حرام از ایشان پرسیدم. 

امام هادی علیه السلام به پرسش‏هاى من پاسخ دادند و هنگامى که خواستم از ایشان خداحافظى کنم، به من فرمودند:

«یا أبا حَمّاد! إذا أَشکَلَ عَلَیک شَى‏ءٌ مِن أمرِ دینِک بِناحِیَتِک فَسَل عَنهُ عَبدَ العَظیمِ بنَ عَبدِ اللَّهِ الحَسَنِیّ و أقرِئهُ مِنّیِ السَّلامَ.» «اى ابو حمّاد! هنگامى که چیزى از امور دینى در منطقه‏ات براى تو مشکل شد، از عبد العظیم بن عبد اللَّه حسنى بپرس و سلام مرا به او برسان.»

این تعبیر، به روشنى نشان مى‏دهد که حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام در عصر خود، «مجتهد» توانمندى بوده که بر اساس اصول و قواعدى که از اهل بیت علیه السلام در اختیار داشته، مى‏توانسته اند دیدگاه‏هاى اسلام ناب را در زمینه‏هاى مختلف اعتقادى و عملى، استخراج کنند و به پرسش‏هاى مردم پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: بنابراین، ایشان تنها یک «محدّث» و راوى احادیث اهل بیت علیه السلام نبوده اند؛ بلکه از علماى بزرگ خاندان رسالت بوده اند که پس از معصومان علیه السلام، توان پاسخگویى به مسائل علمى را داشته اند و توانمندى علمى‏ ایشان مورد تأیید و تصدیق امام هادی علیه السلام قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است
  • اعزام ۸ کاروان حج تمتع از کرمانشاه به سرزمین وحی
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)