Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: وضعیت استان مرکزی در شیوع ویروس کرونا قرمز است اما چهار شهرستان اراک، دلیجان، فراهان و شازند شرایط بحرانی دارند و میزان ابتلا و مرگ و میر در آن‌ها تامل برانگیز است.

به گزارش برنا از اراک، دکتر سید محمد جمالیان افزود: زنگ خطر کووید ۱۹ در این شهرها به صدا درآمده و شمار مبتلایان به حدی بالاست که دیگر امکانات درمانی پاسخگوی نیست و برای کند کردن روند بیماری نیز تنها مسیر همراهی مردم با پروتکل‌های بهداشتی و زدن ماسک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، نسبت فوتی‌ها به موارد بستری کرونا در استان مرکزی را  ۱۲ و نیم درصد عنوان کرد و گفت: بالاترین شاخص در این خصوص  متعلق به شهرستان شازند با ۱۷ و چهار صدم درصد و پس از آن دلیجان با ۱۴ و ۹ درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: حدود ۵۸ درصد از فوت‌شدگان کرونا در استان مرکزی مرد و ۴۲ درصد زن هستند و میانگین سنی جان باختگان کرونا در ماه‌های شهریور و مهر امسال ۷۰ سال است درحالی که در ۶ ماه قبل آن میانگین سن فوت شده‌های کرونا ۷۲ سال بود.

دکتر جمالیان عنوان کرد: تحلیل آمارها بیانگر آن است که نه تنها شمار مبتلایان به کرونا در استان روند صعودی دارد بلکه میانگین سن ابتلا و مرگ و میر این بیماری پایین‌تر آمده و تداوم این موضوع به شدت نگران کننده است.

وی ادامه داد: بیشترین فوت شده‌های کرونا در استان مرکزی با بیماری زمینه‌ای فشارخون، امراض قلبی و عروقی و دیابت مبتلا بودند و زنان خانه‌دار در رتبه اول مبتلایان و فوتی‌های کرونا در استان مرکزی قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نبود باور ذهنی به خطر هولناک کرونا در طیفی از مردم استان تهدید در کمین است و اگراین رویه ادامه یابد  مخاطرات کرونا را نمی‌توان مدیریت کرد.

دکتر جمالیان افزود: برای مثال چهار قطار در مسیر اراک به مشهد تردد دارند که حتی اگر کاهش ظرفیت مسافر هم رعایت شود، حضور شماری از افراد برای ۱۸ ساعت در فضای بسته واگن‌ها و شرایط کابین و سرویس‌های بهداشتی قطار می‌تواند به‌عنوان کانون انتقال بیماریا عمل کند و نیاز است که مردم توصیه مسئولان بهداشتی را جدی گرفته و از سفر کردن در شرایط بحران کرونا بپرهیزند تا سلامت خود و دیگران را در خطر نیندازند.

وی ادامه داد: برگزاری تجمعات در شرایطی که میزان ابتلا و کشته‌های کرونا در استان مرکزی مرزهای خطر را گذرانده توجیهی ندارد و برپایی نمایشگاه خودروهای قدیمی در یکی از شهرستان‌های استان و حضور پرشمار بازدیدکنندگان از آن در روز گذشته جای سئوال دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: گروه سنی نوجوان، جوان و میانسال ممکن است مبتلای بی‌علامت کرونا باشند و کم توجهی این اقشار به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ممکن است آنان را با بیماری خفیف یا متوسط مواجه کند اما با انتقال ویروس به سالمندان می‌توانند به سفیر مرگ تبدیل شده و این حادثه تلخ اکنون در چهار شهر استان مرکزی نمود عینی دارد و کهنسالان قربانی غفلت دیگران در رعایت مسایل بهداشتی و پیشگیرانه کرونا هستند.

دکتر جمالیان از رسانه‌ها درخواست کرد: مطالبه‌گری و نگاه نقادانه خود را در حوزه کرونا بیشتر کنند و افراد سهل انگار را فارغ از تعارف به تصویر بکشند چرا که اعمال محدودیت‌های کرونا در شعار کارساز نیست و باید رفتارهای بهداشتی نهادینه شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا اراک رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک کرونا در استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۴۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • اعتبارات طرح‌های آبرسانی دو سال اخیر استان مرکزی با بودجه عمرانی ۱۰ سال استان برابری می‌کند
  • بودجه امسال شورای شهر اراک ۶ هزار میلیارد تومان هدفگذاری شد
  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • برخی به دنبال تضعیف دستاوردهای مدیریت شهری هستند
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک