Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@02:02:19 GMT

ظهور رقیب جدید برای گوگل و فیسبوک

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۵۶۳۳

ظهور رقیب جدید برای گوگل و فیسبوک

شرکت آلمانی دویچه تلکام یک ایستگاه هوایی را در استراتوسفر زمین با موفقیت آزمایش کرده و امیدوار است تا بتواند پوشش تلفن همراه را به مناطق دور افتاده‌ای برساند که شبکه‌های متداول زمینی نمی‌توانند آن مناطق را در پوشش خود قرار دهند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل رویترز، این شرکت مخابراتی آلمانی و شریکش، یعنی استارتاپ بریتانیایی استراتوسفریک پلتفرمز (Stratospheric Platforms) اعلام کرده‌اند یک هواپیمای کنترل از راه دور، که در ۱۴ کیلومتری از سطح از زمین پرواز می‌کند توانسته است با موفقیت از طریق یک آنتن متصل به خود با شبکه ۴ G زمینی ارتباط برقرار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رقابتی با گوگل و فیس بوک

این ایستگاه هوابرد می‌تواند مساحتی در حدود ۱۴۰ کیلومتر (۸۷ مایل) را پوشش دهد و قرار است در طول یک ماه پرواز آزمایشی خود از تماس‌های صوتی و تصویری، بارگیری داده‌ها و وبگردی یک کاربر تلفن هوشمند بر روی زمین پشتیبانی کند.

تیم هوتگز، مدیرعامل دویچه تلکام، در سخنرانی ویدیویی درباره این پروژه که از پنج سال گذشته در دست توسعه است گفت: «ما تا زمانی که تمام دنیا را به هم متصل نکنیم متوقف نخواهیم شد. یک شبکه استراتوسفری می‌تواند به مناطقی کمک کند که تامین ارتباط برای آن‌ها تاکنون دشوار بوده است.»

ایستگاه‌های هاستینگ استراتوسفری نوید بالا بردن سرعت عملکرد در شبکه را می‌دهد که نسل‌های بعدی شبکه ۵G برای پشتیبانی از نوآوری‌هایی مانند اتومبیل‌های خودران به آن نیاز خواهند داشت. اما، در حالی که آنتن‌های هوایی سرعت بیشتری نسبت به آنتن‌های زمینی و صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به ماهواره‌ها دارند، اما نگه داشتن آن‌ها در آسمان یک چالش تکنیکی بسیار دشوار است.

شرکت آلفابت به عنوان شرکت مادر گوگل از بالن‌هایی با ارتفاع زیاد برای اجرای شبکه‌های وایرلس استفاده می‌کند و دو سال پیش نیز شرکت فیس بوک یک هواپیمای بدون سرنشین اینترنتی آزمایشی را با تکیه انرژی خورشیدی امتحان کرد.

آنتنی در ابعاد بوئینگ ۷۴۷

پرواز‌های آزمایشی دویچه تلکام با استفاده از هواپیمای پروانه‌دار H۳Grob ۵۲۰ تطبیق یافته بر روی ایالت بایرن در جنوب آلمان انجام شد، زیرا شرکت استراتوسفریک پلتفرمز هنوز در حال توسعه هواپیمای بدون خلبان خود است. این استارتاپ انگلیسی می‌گوید «پلتفرم» سبک وزن آن بال‌هایی به طول ۶۰ متر دارد - به اندازه یک بوئینگ ۷۴۷ -، اما فقط ۳.۵ تن وزن دارد و توان ماندن به مدت ۹ روز در سطح بالایی را داراست.

این هواپیما بدون سرنشین از یک سیستم پیل سوختی هیدروژنی سبز و بدون انتشار کربن استفاده می‌کند، که می‌تواند انرژی بسیار بیشتری نسبت به سلول‌های خورشیدی تولید کند. نکته شگفت انگیز درباره آنتن ۱۴۰ کیلوگرمی آن، در اینجاست که قادر به انجام کار ۲۰۰ آنتن زمینی به صورت همزمان خواهد بود.

ریچارد دیکین، مدیر اجرایی «استراتوسفریک پلتفرمز» گفت که این هواپیما اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۲ انجام می‌دهد و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴ استقرار عملیاتی داشته باشد. دیکین می‌گوید قصد دارد کارخانه‌ای بسازد که بتواند سالانه ۲۰۰ فروند هواپیما تولید کند و این چالش اصلی مربوط به زیرساخت‌های آن‌هاست.

استارتاپ استراتوسفریک پلتفرمز در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد و شرکت دویچه تلکام ۲ سال بعد به عنوان سرمایه گذار وارد کار شد و ۳۸ درصد سهام آن را خریداری کرد.

دیگر شرکای این استارتاپ در حوزه فناوری هوایی غول تسلیحات سازی آمریکا یعنی نورتروپ گرومن و شرکت تالس هستند. این شرکت همچنین با کینتی‌کیو و چند شرکت دیگر در زمینه سیستم انرژی هیدروژنی کار می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایستگاه هوایی مخابرات شبکه 4G گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ایراد ۷۰۰۰ واگن باری بدون ترمز در دولت سیزدهم

مدیرعامل راه آهن با یادآوری سیر حدود ۸۰۰۰ واگن شیر بسته(بدون ترمز) در شبکه ریلی، گفت: از این تعداد ۷هزار واگن رفع ایراد شد و به شبکه سیر بازگشت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،سیدمیعاد صالحی در مراسم تقدیر از برترین‌های حوزه ایمنی ریلی گفت: با تلاش‌های مجموعه همکاران شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، سوانح ریلی از هفته‌ای 4.5 مورد در سال 1399 به 3.5 مورد در سال رسیده ایم.کاهش سوانح ریلی حاکی از از تلاش، صرف بودجه، اولویت‌گذاری و عملیات شبانه‌روزی است.

وی با یادآوری سیر 8000 واگن باری بدون ترمز (شیر بسته) در شبکه ریلی طی سنوات گذشته و ممانعت از حرکت آنها توسط راه آهن، افزود: از این تعداد 7000 دستگاه واگن پس از رفع ایراد به شبکه سیر بازگشتند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به قانون بودجه 1403 توضیح داد: کل بودجه در نظر گرفته شده برای تعمیر و نگهداری ناوگان ریلی 5 هزار میلیارد تومان است، اما پولی که برای واردات بنزین و گازوئیل در نظر گرفته شده 140 هزار میلیارد تومان است.

صالحی گفت: ای کاش در مجلس شورای اسلامی 10000 میلیارد تومان از این رقم 140 هزار میلیارد تومانی که سالانه 20 هزار کشته و 200 هزار مجروح جاده‌ای دارد را به حوزه ریلی برای افزایش و بهبود تعمیرات در حوزه خط، ناوگان و علائم اختصاص می‌دادند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدارک شبکه‌های تلویزیونی در دهه کرامت
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • رفع ایراد ۷۰۰۰ واگن باری بدون ترمز در دولت سیزدهم
  • «چت‌ جی‌پی‌تی» به دنبال تصاحب جایگاه گوگل
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۹‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • ادعای جذاب آروا در نمایشگاه بین‌المللی تبریز: ما رقیب بوش و متابو هستیم
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک