Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که تنها ۹ روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده است بیش از ۵۵ میلیون رای دهنده آمریکایی تاکنون به طور زودهنگام در رای گیری شرکت کرده اند. تخمین زده می‌شود که تاکنون بیش از ۳۵ میلیون نفر رای خود را از راه دور برای حوزه‌های رای گیری ارسال کرده اند و بیش از ۱۵ میلیون نفر نیز با حضور در مراکز رای گیری در انتخابات شرکت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش یورونیوز، برخی کارشناسان از جمله مایکل مک دونالد، استاد دانشگاه فلوریدا پیش بینی کرده اند که در این دوره از انتخابات با در نظر گرفتن میزان مشارکت زودهنگام رای دهندگان، رکورد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری با مجموع ۱۵۰ میلیون رای شکسته خواهد شد. در این صورت آمریکا با مشارکت ۶۵ درصد از واجدان شرایط در رای گیری شاهد بیشترین میزان مشارکت از سال ۱۹۰۸ میلادی تاکنون خواهد بود.

نزدیک به ۲۴۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط شرکت در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۲۵ میلیون نفر از افرادی که تاکنون در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کرده اند ساکن ایالت‌های سرنوشت ساز یا همان ایالت‌هایی هستند که صحنه رقابت دونالد ترامپ با جو بایدن است. یکی از این ایالت‌ها فلوریدا است که دونالد ترامپ روز شنبه با حضور در یکی از شعبه‌های اخذ رای آن در غرب پالم بیچ به طور زودهنگام در انتخابات شرکت کرد.

مایک پنس، معاون دونالد ترامپ نیز روز جمعه در شهر ایندیاناپولیس در ایالت ایندیانا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بود. کامالا هریس، معاون جو بایدن هم روز چهارشنبه با انتشار ویدئویی اعلام کرده بود که تصمیم گرفته است تا با ارسال رای خود با پست در رای گیری شرکت کند.

در ادامه نتیجه آخرین نظرسنجی‌های انجام شده در ۱۳ ایالت سرنوشت ساز این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را که با رنگ زرد در نقشه کالج الکترال مشخص شده اند بررسی کرده ایم. برای هر ایالت تعداد و اهمیت آرای الکترال آن توضیح داده شده است. جو بایدن بدون پیروزی در این ۱۳ ایالت ۲۱۸ رای الکترال (از ایالت‌های آبی رنگ) خواهد داشت. به این ترتیب نامزد دموکرات‌ها برای پیروزی (کسب ۲۷۰ رای در کالج الکترال) به تنها ۵۲ رای الکترال از این ۱۳ ایالت نیاز دارد.

در مقابل دونالد ترامپ وضعیت دشوارتری دارد، زیرا بدون پیروزی در این ۱۳ ایالت تنها ۱۲۵ رای الکترال (از ایالت‌های قرمز رنگ) به دست خواهد آورد. در نتیجه رئیس جمهوری کنونی آمریکا برای پیروزی در انتخابات پیش رو باید بتواند حداقل ۱۴۵ رای الکترال از ۱۳ ایالت سرنوشت ساز که در ادامه نتیجه آخرین نظرسنجی در هر کدام از آن‌ها ذکر شده است کسب کند.

نیوهمپشایر؛ پیشتازی مستمر بایدن

رقابت در ایالت نیوهمپشایر چهار سال پیش از آنچه بسیاری از ناظران تصور می‌کردند فشرده‌تر بود. هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ با کسب حدود سه هزار رای بیشتر موفق شد دونالد ترامپ را در نیوهمپشایر شکست دهد. این در حالی است که بنا به نتیجه نظرسنجی‌ها رای نامزد حزب دموکرات در این ایالت بیشتر از این پیش بینی می‌شد.

در این دوره نیز نظرسنجی‌ها به طور مستمر از پیشتازی جو بایدن برای کسب چهار رای الکترال نیوهمپشایر حکایت دارد. نتیجه آخرین نظرسنجی انجام شده نشان می‌دهد که ۵۱ درصد رای دهندگان در نیوهمپشایر قصد دارند به جو بایدن رای دهند. در مقابل ۴۱ درصد نیز از دونالد ترامپ حمایت کرده اند.

نیوهمپشایر از جمله ایالت‌هایی است که متمایل به دموکرات‌ها است و در واقع آن‌ها در موضع «دفاع» از آرای اکترال این ایالت هستند. پیروزی دونالد ترامپ در این ایالت در شب پس از رای گیری می‌تواند نشانه‌ای از «موج قرمز» مورد نظر جمهوریخواهان باشد.

پنسیلوانیا؛ پیشتازی بایدن با فاصله اندک

ایالت پنسیلوانیا در این دوره از انتخابات احتمالا به همراه فلوریدا سرنوشت سازترین ایالت‌ها هستند. دونالد ترامپ چهار سال پیش با پیروزی در این ایالت توانست مسیر خود برای پیروزی در کالج الکترال را هموار کند.

نتیجه نظرسنجی‌های انجام شده در پنسیلوانیا از پیشتازی جو بایدن با اختلافی اندک حکایت دارد. در آخرین نظرسنجی منتشرشده از وضعیت آراء در ایالت پنسیلوانیا ۵۱ درصد از رای دهندگان احتمالی از جو بایدن حمایت کرده اند. در مقابل ۴۴ درصد آن‌ها گفته اند که به رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده رای خواهند داد.

پیروزی جو بایدن در پنسیلوانیا می‌تواند مسیر دونالد ترامپ برای راهیابی به کاخ سفید را دشوار کند. با این حال تکلیف ۲۰ رای الکترال پنسیلوانیا ممکن است به دلیل تعداد زیاد آرای ارسالی با پست و همچنین فاصله اندک دو نامزد تا چند روز پس از رای گیری سوم نوامبر (۱۳ آبان) مشخص نشود.

اوهایو؛ پیشتازی ۲ درصدی ترامپ

دونالد ترامپ چهار سال پیش با اختلاف چشمگیر هشت درصد در ایالت سرنوشت ساز اوهایو پیروز شد. با این حال در این دوره بنا بر نتیجه نظرسنجی‌ها رقابتی تنگاتنگ بین او و جو بایدن در این ایالت در جریان است.

بنا به آخرین نظرسنجی منتشر شده از رای دهندگان اوهایو، ۴۹ درصد آن‌ها از دونالد ترامپ حمایت می‌کنند. طبق این نظرسنجی جو بایدن رای ۴۷ درصد از رای دهندگان احتمالی در اوهایو را به دست خواهد آورد.

پیروزی در اوهایو که ۱۸ رای الکترال دارد برای دونالد ترامپ حیاتی است. او در صورت شکست در اوهایو به احتمال زیاد از راهیابی به کاخ سفید باز خواهد ماند. در دوره‌های اخیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هیچ کدام از نامزد‌های حزب جمهوریخواه نتوانستند بدون پیروزی در اوهایو به ریاست جمهوری برسند.

میشیگان؛ فاصله ۹ درصدی ترامپ با بایدن

اکثر رای دهندگان در ایالت میشیگان چهار سال پیش به دونالد ترامپ رای دادند. با این حال در این دوره از انتخابات جو بایدن در اکثر نظرسنجی‌های انجام شده در این ایالت از دونالد ترامپ محبوبیت بیشتری داشته است.

نتیجه آخرین نظرسنجی انجام شده در ایالت میشیگان از پیشتازی ۹ درصدی جو بایدن حکایت دارد. بنا به این نظرسنجی که نتیجه آن روز جمعه منتشر شد نامزد دموکرات‌ها از حمایت ۴۸ درصد از رای دهندگان احتمالی در میشیگان برخورددار است. در مقابل ۳۹ درصد آن‌ها قصد دارند به دونالد ترامپ رای دهند.

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایالت میشیگان ممکن است به دلیل شمارش زمانگیر آرای ارسالی با پست و فاصله اندک آرای دو نامزد تا چند روز پس از رای گیری مشخص نشود.

ویسکانسین؛ پیشتازی ۱۲ درصدی بایدن

دونالد ترامپ چهار سال پیش با پیروزی در ایالت ویسکانسین شگفتی آفرین شد و توانست آرای الکترال این ایالت را کسب کند. با این حال نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در این ایالت طی هفته‌های اخیر به طور مستمر از پیشتازی جو بایدن حکایت دارد.

طبق آخرین نظرسنجی انجام شده در ایالت ویسکانسین جو بایدن ۵۴ درصد آرای رای دهندگان احتمالی را کسب خواهد کرد. در مقابل دونالد ترامپ از حمایت ۴۲ درصد رای دهندگان احتمالی در ویسکانسین برخوردار است.

نتیجه رای گیری در ایالت ویسکانسین مانند ایالت‌های پنسیلوانیا و میشیگان ممکن است به دلیل شمارش زمانگیر آرای ارسالی با پست تا چند روز پس از برگزاری انتخابات سوم نوامبر مشخص نشود. به این ترتیب شاید تا چند روز پس از انتخابات نتوان به طور قطعی درباره سرنوشت ۱۰ رای الکترال ویسکانسین اظهارنظر کرد.

مینه‌سوتا؛ امید‌های ترامپ با وجود پیشتازی بایدن

دونالد ترامپ چهار سال پیش با اختلافی اندک از هیلاری کلینتون در ایالت مینه سوتا شکست خورد. او این بار امیدوار است تا بتواند با پیروزی در مینه سوتا اثر شکست احتمالی خود در یکی از ایالت‌هایی را که در سال ۲۰۱۶ در آن‌ها پیروز شده بود تا حدودی خنثی کند.

با این حال در اکثر نظرسنجی‌های انجام شده در ایالت مینه سوتا جو بایدن با اختلاف نه چندان زیادی پیشتاز است. بنا به یکی از آخرین نظرسنجی‌هایی که در این ایالت انجام شده است جو بایدن ۴۸ درصد و دونالد ترامپ ۴۲ درصد محبوبیت دارند.

پیروزی جو بایدن در ایالت مینه سوتا که از جمله ایالت‌های متمایل به دموکرات‌ها محسوب می‌شود چندان تعیین کننده نخواهد بود. با این حال غلبه دونالد ترامپ بر رقیب خود در این ایالت می‌تواند مسیر راهیابی مجدد او به کاخ سفید را هموار کند.

آیووا؛ رقابت تنگاتنگ بایدن و ترامپ برای ۶ رای الکترال

دونالد ترامپ چهار سال پیش در ایالت آیووا پیروز شد و این بار نیز برای راهیابی مجدد به کاخ سفید به شش رای الکترال این ایالت نیاز خواهد داشت. اکثر نظرسنجی‌های انجام شده در ایالت آیووا از رقابت شانه به شانه رئیس جمهوری کنونی آمریکا با رقیب دموکرات خود حکایت دارد.

بنا به آخرین نظرسنجی انجام شده در آیووا دونالد ترامپ و جو بایدن هر کدام ۴۷ درصد آرای رای دهندگان احتمالی در این ایالت را به دست خواهند آورد.

پیروزی احتمالی جو بایدن در ایالت آیووا در شب پس از رای گیری را می‌توان نشانه‌ای از گرایش رای دهندگان به نامزد دموکرات‌ها و افزایش بخت او برای راهیابی به کاخ سفید در نظر گرفت. در مقابل دونالد ترامپ اگر موفق به کسب شش رای الکترال این ایالت شود باید همچنان به امید پیروزی در بسیاری از ایالت‌های سرنوشت ساز دیگر باشد.

کارولینای شمالی؛ فاصله اندک ترامپ با بایدن

هیلاری کلینتون به عنوان نامزد دموکرات‌ها در انتخابات دوره گذشته در ایالت کارولینای شمالی از دونالد ترامپ شکست خورد. جو بایدن در این دوره امیدوار است که بتواند ۱۵ رای الکترال این ایالت را کسب کند. این در حالی است که چهار سال پیش فاصله دونالد ترامپ با هیلاری کلینتون در کارولینای شمالی تنها سه درصد بود.

چند نظرسنجی اخیر در ایالت کارولینای شمالی از پیشتازی جو بایدن با اختلاف اندک حکایت دارد. نتیجه نظرسنجی‌ها پیش از آن نشان دهنده رقابت نزدیک نامزد دموکرات‌ها و رئیس جمهوری کنونی آمریکا در کارولینای شمالی بود. بنا به آخرین نظرسنجی انجام شده در این ایالت ۴۸ درصد رای دهندگان از جو بایدن حمایت می‌کنند. در مقابل ۴۴ درصد آن‌ها قصد دارند تا به دونالد ترامپ رای بدهند.

نتیجه انتخابات در کارولینای شمالی در شب پس از رای گیری احتمالا اولین معیار ارزیابی وضعیت دو نامزد برای ناظران خواهد بود. پیروزی دونالد ترامپ در این ایالت می‌تواند نشان دهنده رقابتی فشرده و طولانی برای تعیین برنده انتخابات باشد. این در حالی است که موفقیت جو بایدن در کسب آرای الکترال کارولینای شمالی احتمالا امید دموکرات‌ها برای پیروزی قاطع جو بایدن را زنده نگه خواهد داشت.

جورجیا؛ رقابت فشرده ترامپ و بایدن در پایگاه جمهوری‌خواهان

نامزد‌های دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری از سال ۱۹۹۲ تاکنون موفق به جلب نظر اکثریت رای دهندگان در جورجیا نشده اند. دموکرات‌ها امیدوارند که بتوانند در این دوره ۱۶ رای الکترال جورجیا را از چنگ دونالد ترامپ در بیاورند.

طبق نظرسنجی‌های اخیر در جورجیا رقابت نزدیک و فشرده‌ای بین جو بایدن و دونالد ترامپ در این ایالت جنوبی در جریان است. بنا به آخرین نظرسنجی انجام شده جو بایدن و دونالد ترامپ هر کدام از حمایت ۴۶ درصد رای دهندگان احتمالی جورجیا برخوردار هستند.

دونالد ترامپ برای راهیابی دوباره به کاخ سفید به پیروزی در جورجیا نیازی مبرم خواهد داشت. در مقابل جو بایدن می‌تواند بدون کسب رای آرای الکترال جورجیا همچنان امید زیادی برای پیروزی داشته باشد، اما اگر موفق به شکست دونالد ترامپ در جورجیا شود احتمال انتخابش به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد.

فلوریدا؛ رقابت شانه به شانه ترامپ و بایدن برای کسب ۲۹ رای الکترال

ایالت فلوریدا با آرای الکترال زیاد خود در هر دوره از انتخابات آمریکا در دهه‌های اخیر ایالتی مهم برای نامزد‌های دموکرات و جمهوریخواه بوده است. ترکیب جمعیتی این ایالت که هم تعداد زیادی از افراد سالمند و بازنشسته، هم سیاهپوستان و هم اسپانیایی تبار‌ها در آن زندگی می‌کنند به گونه‌ای است که هر دو حزب می‌توانند به کسب ۲۹ رای الکترال آن امیدوار باشند.

نتیجه آخرین نظرسنجی منتشرشده در ایالت فلوریدا نشان می‌دهد که ۴۹ درصد رای دهندگان از جو بایدن حمایت می‌کنند. در مقابل ۴۷ درصد از آن‌ها قصد دارند به دونالد ترامپ رای دهند.

رئیس جمهوری کنونی آمریکا در صورت عدم پیروزی در فلوریدا مسیر بسیار دشواری را برای کسب ۲۷۰ رای الکترال لازم برای راهیابی به کاخ سفید در پیش خواهد داشت. در مقابل جو بایدن بدون پیروزی در فلوریدا باز هم بخت پیروزی دارد، اما غلبه بر دونالد ترامپ در این ایالت کلیدی می‌تواند تکلیف نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را در همان ساعات پس از پایان رای گیری مشخص کند.

تگزاس؛ قدرت‌نمایی بایدن در حیاط خلوت جمهوریخواهان

ایالت تگزاس پایگاه مهم جمهوریخواهان در چند دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. این ایالت جنوبی با آرای الکترال زیاد خود همان وضعیتی را برای جمهوریخواهان در کالج الکترال داشت که ایالت‌های کالیفرنیا و نیویورک برای دموکرات‌ها دارند. با این حال در این دوره از انتخابات پیروزی جمهوریخواهان در تگزاس قطعی به نظر نمی‌رسد.

بنا به آخرین نظرسنجی انجام شده در تگزاس جو بایدن با اختلاف تنها یک درصد از دونالد ترامپ در این ایالت پیش افتاده است. طبق نتیجه این نظرسنجی ۴۸ درصد رای دهندگان در تگزاس از جو بایدن و ۴۷ درصد از دونالد ترامپ حمایت می‌کنند.

تغییر ترکیب جمعیتی تگزاس و فضای سیاسی متمایل به دموکرات‌ها از جمله عواملی هستند که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری باعث شده اند دموکرات‌ها به پیروزی در تگزاس امیدوارتر از پیش باشند.

آریزونا؛ رقابت تنگاتنگ برای کسب ۱۱ رای الکترال

ایالت آریزونا نیز مانند تگزاس و جورجیا در دوره‌های اخیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پایگاه «امن» جمهوریخواهان محسوب می‌شد و دموکرات‌ها بختی برای پیروزی در آن نداشتند. با این حال در این دوره از انتخابات رقابت فشرده‌ای بین بین جو بایدن و دونالد ترامپ برای کسب ۱۱ رای الکترال آریزونا شکل گرفته است.

نتیجه آخرین نظرسنجی منتشرشده از نظر رای دهندگان در آریزونا نشان می‌دهد که ۴۸ درصد از آن‌ها قصد دارند به دونالد ترامپ رای بدهند. این در حالی است که ۴۷ درصد نیز از جو بایدن حمایت می‌کنند.

پیروزی در آریزونا برای دونالد ترامپ مانند ایالت‌های جورجیا و تگزاس حیاتی است. بخت او در صورت شکست در یکی از این ایالت‌ها به شدت کاهش می‌یابد. در مقابل جو بایدن در صورت پیروزی در یکی از این سه ایالت مسیر بسیار آسانی برای کسب ۲۷۰ رای الکترال در پیش خواهد داشت.

نوادا؛ پیشتازی ۹ درصدی بایدن برای کسب ۶ رای الکترال

هیلاری کلینتون چهار سال پیش در ایالت نوادا پیروز شد و این بار نیز به نظر می‌رسد جو بایدن بخت بیشتری از دونالد ترامپ برای کسب شش رای الکترال این ایالت غربی دارد.

نتیجه آخرین نظرسنجی منتشرشده از وضعیت دو نامزد در ایالت نوادا نشان می‌دهد که ۵۲ درصد رای دهندگان از جو بایدن حمایت می‌کنند. در مقابل ۴۳ درصد آن‌ها قصد دارند به دونالد ترامپ رای بدهند.

نامزد جمهوریخواهان در صورت غلبه بر جو بایدن در نوادا می‌تواند به جبران شکست احتمالی خود در یکی دیگر از ایالت‌های کلیدی مانند آیووا یا ویسکانسین امیدوار باشد. اما برای نامزد دموکرات‌ها نوادا یکی از ایالت‌هایی محسوب می‌شود که باید از آن «دفاع» کند. در نتیجه پیروزی احتمالی جو بایدن در ایالت نوادا چندان برای او سرنوشت ساز نخواهد بود هر چند با کسب آرای الکترال نوادا خواهد توانست مسیر دونالد ترامپ در کالج الکترال برای کسب ۲۷۰ رای را دشوارتر کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار پرسپولیس نتیجه انتخابات آمریکا نظر سنجی انتخابات آمریکا جو بایدن دونالد ترامپ دوره از انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رئیس جمهوری کنونی آمریکا نظرسنجی های انجام شده دوره از انتخابات رای دهندگان احتمالی حال در این دوره نتیجه آخرین نظرسنجی راهیابی به کاخ سفید پیشتازی جو بایدن جو بایدن با اختلاف دونالد ترامپ درصد رای دهندگان نامزد دموکرات ها نتیجه نظرسنجی ها کارولینای شمالی دونالد ترامپ کالج الکترال تا چند روز دونالد ترامپ هیلاری کلینتون نتیجه انتخابات بدون پیروزی رای دهندگان رای دهندگان دونالد ترامپ نشان می دهد پس از رای گیری آرای الکترال برای راهیابی برای پیروزی جو بایدن فاصله اندک سرنوشت ساز ایالت هایی جو بایدن درصد آن ها شرکت کرده مینه سوتا ۱۳ ایالت برای کسب پیروز شد دو نامزد ۴۸ درصد ۴۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است