Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر قادری نماینده مردم شیراز و رئیس کمیته اصل ۴۴ کمیسیون جهش تولید در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست این کمیته گفت: در این جلسه  بازنگری در سیاست‌های واگذاری واحد‌های تولیدی دولتی و چگونگی مشارکت بیشتر مردم در مالکیت و اداره واحد‌های تولیدی بحث‌‌های مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمع بندی مباحث محورهای مورد بحث که قرار شد سازمان خصوصی سازی در مورد آنها پیش نویس طرحی را تهیه و ارائه کند به شرح ذیل است:

۱- آن بخش از واحد‌های گروه ۳ که امکان واگذاری بخشی از سهام آنها به مردم وجود دارد مثل بانک ملی، بیمه ایران و برخی از  شرکت‌‌های دیگر دولتی با پیشنهاد اصلاح سیاست‌‌های ابلاغی رهبری، بخشی از سهام آنها (حداکثر تا  ۳۳ درصد آن) واگذار  و این شرکت‌‌ها هم بورسی شوند. ورود این واحد‌ها به بورس باعث میشود تا بخشی از سوء مدیریت این واحد‌ها کاسته بشود.  اگر این واحد‌ها بورسی شوند نمی‌توانند هر مدیری را منصوب کنند و اجبار به افشای اطلاعات و عملکرد‌ها دارند. 

۲- مالکیت و اداره واحد‌های توزیعی خدمات شهری و روستایی مثل اداره آبفا، توزیع ‌برق و توزیع گاز با امکان ادامه حمایت دولت به شهرداری‌‌های توانمند واگذار شود. یا دولت هیچ واحد دولتی از این نوع واحد‌ها نداشته باشد و یا واحد‌های دولتی صرفاً برای خدمات رسانی به روستا‌ها و شهر‌های کوچک حفظ شوند.

 ۳- به خاطر جلوگیری از حرف و حدیث‌ها و تبعات منفی بعدی، واگذاری‌های توافقی کاملا حذف شود و صرفاً واگذاری‌ها در بسته‌های بلوکی و یا غیر بلوکی از طریق بورس انجام بشود.

 ۴- به منظور شکل گیری هلدینگ‌های تخصصی، از واگذاری واحد‌های تولیدی دولتی به صورت انفرادی جلوگیری  و واگذاری‌ها صرفاً در قالب هلدینگ‌ها و صندوق قابل معامله بورسی انجام بشود.

 ۵- برای ترغیب به واگذاری سهام شرکت‌‌های زیر مجموعه شرکت‌های توسعه‌ای، کل درآمد حاصل از واگذاری به حساب خزانه متعلق به همان هلدینگ واریز به همان هلدینگ توسعه‌ای تعلق بگیرد تا در جهت توسعه واحد‌های مشابه در مناطق محروم و یا سرمایه‌گذاری بر روی واحد‌های با فناوری بالا اقدام کند. 

۶- وقتی واحد‌های پالایشگاهی فرآورده‌‌های نفتی واگذار شده است،  دلیلی برای دولتی ماندن واحد‌های پالایشگاهی گاز وجود ندارد و لذا این واحد‌ها هم قابل واگذاری است. 

۷-  در حوزه‌هایی از گروه ۲ مثل فولاد که بخش‌های غیردولتی کاملا راغب به سرمایه گذاری هستند و هیچ انحصاری هم در بازار وجود ندارد، حفظ سهم ۲۰ درصدی دولت از کل بازار هم توجیهی ندارد و دولت باید کل سهام خود را واگذار و برای سرمایه گذاری در حوزه‌‌های فاقد سرمایه گذار مورد استفاده قرار دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جعفر قادری رئیس کمیته اصل 44 مجلس مجلس شورای اسلامی بانک ملی بیمه ایران واحد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در شرایطی که در هفته‌های گذشته کار واگذاری استقلال و پرسپولیس به کنسرسیوم‌هایی متشکل از زیرمجموعه‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و 6 بانک کشور انجام شده بود، اما همچنان در سامانه سازمان بورس و اوراق بهادار، این تغییرات صورت نگرفته است.

به نقل از ورزش سه در واقع پس از واگذاری 85 درصد از سهام پرسپولیس به بانک‌های: بانک شهر (30 درصد)، تجارت و ملت (هر کدام 20 درصد) و رفاه، اقتصاد نوین و صادرات (هر کدام 5 درصد) و واگذاری 85 درصد از سهام استقلال به: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (۵ درصد)، شرکت‌های پتروشیمی بندرامام خمینی (ره)، شهید تندگویان، بوعلی و پارس (هر کدام 20 درصد)، این دو باشگاه از زیر سایه وزارت ورزش و جوانان خارج شدند.

با این حال، همچنان در سایت رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و مقابل نام سهامداران دو باشگاه، تغییری دیده نمی‌شود. با مراجعه به سایت مذکور و جستجوی نام استقلال و پرسپولیس، مشاهده می‌شود که از وزارت ورزش و جوانان به عنوان سهامدار اصلی سرخابی‌ها با 90 درصد سهام نام برده شده است.

ضمن اینکه از زمان واگذاری سرخابی‌ها، هنوز این دو باشگاه هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر واگذاری را در سامانه کدال منتشر نکرده‌اند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902817

دیگر خبرها

  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!