Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@11:37:00 GMT

فولاد ایلام احیا می شود

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۰۶۹۴

فولاد ایلام احیا می شود

ایلام- کارخانه نورد ایوان با هزار امید و آرزو و با ارائه مشوق‌های لازم ازجمله تسهیلات ارزان‌قیمت در سال ۱۳۸۷ راه‌اندازی شد و درحالی‌که انتظار می‌رفت نقش بسزایی در تولید ملی و ارزآوری به همراه داشته باشد اما متأسفانه افزون بر دو سال است که این کارخانه چرخ تولید آن از حرکت بازایستاده و کارگرانش بیکار شدند!

قدس آنلاین-گروه استان ها: سال ۱۳۸۷ بود که با بهره‌گیری از متخصصان و مهندسان داخلی عملیات اجرایی کارخانه تولید میلگرد در شهرستان ایوان واقع در شمال استان ایلام آغاز و سال ۱۳۹۰ این کارخانه به بهره‌برداری رسید گرچه قرار بود در کنار تولید میلگرد در کارخانه نورد ایوان فاز تولید شمش فولادی نیز راه‌اندازی شود، ولی این طرح نیز با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به حال خود رها  شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازآنجاکه بنا بر اعلام مسئولان کارخانه تمامی قطعات و مراحل راه‌اندازی از صفرتا صد کارخانه توسط مهندسان داخلی و بااعتباری بالغ‌بر ۱۵۰ میلیارد تومان انجام‌شده است لذا انتظار می‌رود با توجه به اینکه در سال جهش تولید قرار داریم، مسئولان کارخانه و اجرایی استان نه‌تنها این کارخانه راه‌اندازی کنند، بلکه فاز دوم کارخانه را هم راه‌اندازی کرده تا جوانان بیشتری در استان مشغول به کار شوند.

کارخانه نورد ایوان بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع میلگرد آجدار فولادی در منطقه غرب کشور، با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن و تولید شمش به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن سالانه است که بسیاری از مردم هم چنان در سال جهش تولید در انتظار احیای مجدد این ظرفیت هستند.

ریشه مشکلات

طبق گفته رئیس سازمان صمت استان ایلام،کارخانه فولاد «نورد ایوان» که در زمینه تولید انواع میلگرد آج‌دار در شهرستان ایوان فعالیت داشت، به دلیل مشکلات ناشی از اختلاف سهامداران تعطیل‌شد.

یار الله نصیری بابیان اینکه تلاش می‌شود با همکاری دستگاه‌های مربوطه و قضایی این شهرستان مشکل به‌زودی رفع شود اظهار کرد: احیای مجدد این کارخانه ظرفیت قابل‌توجهی را در اقتصاد و هم‌چنین ایجاد اشتغال در منطقه ایجاد خواهد کرد.

گرچه در خصوص کارخانه نورد ایوان مسئولان انگشت اتهام را به‌سوی اختلافات بخش خصوصی و سهامداران بلند کرده‌اند اما واقعیت این است که برخی از موانع سد راه تولید این کارخانه به مشکلات زیرساختی ازجمله تأمین برق بازمی‌گردد که هنوز مسئولان برای تأمین برق کارخانه نورد فولاد ایوان نتوانستند کاری انجام دهند!

متأسفانه در ایلام نه‌تنها کارخانه نورد بلکه تعطیلی واحدهای اصلی و اشتغال‌زایی شهرک صنعتی ایوان ازجمله کارخانه نورد، کارخانه آرد و تولید مواد صنعتی و شیمیایی (سولفات پتاسیم، اسید و کودهای شیمیایی) نیز همگی از فعالیت بازایستادند و در انتظار اقدامات و تصمیم‌گیری‌های مسئولان است.

ورود دستگاه قضا برای حل مشکلات

مشکلات لاینحل این واحد تولیدی که حالا پای دستگاه قضایی را نیز به این ماجرا بازکرده موجب شد تا  رئیس دادگستری استان ایلام به همراه دیگر مسئولان قضایی و مسئولان اجرایی استان با نشست مشترک سهامداران درراستای رفع مشکلات پای‌کار بیاید.

رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی استان ایلام بابیان اینکه با پیگیری‌های انجام پذیرفته مقررشده تا این واحد صنعتی ظرف ۲ ماه آینده به چرخه تولید بازگردد اظهار کرد: ستاد پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استان تلاش دارد که به‌تمامی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی که برای ادامه فعالیت مشکل حقوقی، قضایی و یا مشکلاتی دیگر دارند کمک کند که به چرخه تولید بازگردند.

علی دهقانی عنوان کرد: بازگشت به چرخه تولید این واحدها هم در اقتصاد استان مؤثر است و هم کارگرانی که در این کارخانه به علت تعطیلی بیکار شده‌اند، مجدداً مشغول به کار می‌شوند.

رئیس‌کل دادگستری استان ایلام تصریح کرد: در راستای تحقق فرمان مقام معظم رهبری مبنی برجهش تولید و همچنین تأکیدات رئیس قوه قضائیه مبنی بر ورود دستگاه قضایی برای کمک به تحقق شعار سال و رفع موانع تولید لذا  تلاش می‌کنیم در این ستاد از ظرفیت همه نهادها و دستگاه‌هایی که در این خصوص مسئولیت و تکلیفی که بر عهده‌دارند برای رفع موانع استفاده شود.

وی تصریح کرد: پس از بررسی‌های صورت گرفته، مقرر شد، اقدامات لازم برای شروع به کار واحد تولیدی انجام گیرد و سهامداران واحد تولیدی قول دادند با حل مشکلات پیش رو، ظرف ۲ ماه این واحد تولیدی شروع به کار کند.

دهقانی تأکید کرد: در حوزه اجرا ستاد تسهیل هم باید کمک بکند تا واحدهای تولیدی سطح استان که به علت‌های مختلف تعطیل‌شده‌اند فعالیت خود را از سر بگیرند و در این راستا دستگاه قضایی هم کمک و حمایت لازم را انجام می‌دهد.

کارخانه نورد ایوان نیازمند تسهیلات

همچنین دادستان ایلام اعلام کرد: تمام تلاش دستگاه قضایی استان این است مشکلات و اختلافات بین سهامداران منجر به سازش و فعال شدن دوباره این واحد تولیدی شود.

افشار خسروی زاد اظهار کرد: بااین‌حال نباید اختلاف بین سهامداران منجر به تعطیلی دوباره این واحد تولید شود.

علاوه بر تلاش مسئولان قضایی استان ایلام برای حل مشکلات، سرمایه‌گذار اصلی طرح نیز در این بازدید اعلام کرد حاضر است ۲۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی مجدد کارخانه نورد ایوان هزینه کند به‌شرط اینکه بانک عامل نیز تسهیلات ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومانی در اختیار این واحد تولیدی قرار دهد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایلام مشکلات کارخانه نورد ایوان واحد تولیدی واحد تولید دستگاه قضایی استان ایلام راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید فولاد خام ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین گزارش این انجمن درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه مارس ۲۰۲۴ میلادی (۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۳)، حکایت از آن دارد که تولید جهانی این محصول راهبردی در این ماه به ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن رسید که ۴.۳ درصد درمقایسه با همین ماه در سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.

حدنصاب رشد نقطه به نقطه ۲ ماه قبل در ماه ژانویه توسط ایران شکسته شده بود و کشورمان توانسته بود با رشد ۳۹.۹ درصدی در آن ماه، بیشترین رشد نقطه به نقطه را بنام خود ثبت کند.

براساس اطلاعات گزارش شده ۷۱ کشور به این انجمن، ایران و برزیل ماه «مارس» امسال با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام، به ترتیب رشد‌های ۲ و ۵.۶ درصدی را تجربه کردند و در جایگاه‌های دهم و نهم در بین فولادسازان جهان قرار دارند.

ایران ماه ژانویه در رتبه نهم فولادسازان جهان قرار داشت که در ۲ ماه فوریه و مارس با یک پله سقوط جایگاهش را به برزیل داد، هرچند در ماه مارس، صنعت فولاد کشورمان با تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، هم اندازه برزیل فولاد خام تولید کرد ولی افزایش محدودیت‌های گازی در اسفند پارسال درمقایسه با ماه بهمن، باعث شد ایران نتواند رشد تولید ماه «ژانویه» را در ماه‌های فوریه و مارس تکرار کند.

افزایش محدودیت‌های گازی از اوایل اسفند بدنبال استقرار موج بارش برف و نفوذ سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، باعث محدودیت‌های بسیار زیاد برای فولادسازان کشور شد، بطوری که گاز بیشتر کارخانجات آهن اسفنجی برای ۲ هفته نزدیک به قطعی بود.

براساس آخرین گزارش انجمن فولاد ایران، از ابتدای سال میلادی جاری ایران با تولید هفت میلیون و ۶۰۰ و برزیل با تولید هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ترتیب در جایگاه‌های دهم و نهم فولادسازان بزرگ جهان قرار دارند.
بیش از ۵۲ درصد فولادخام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود.

کشور‌های تولید کننده فولاد در خاورمیانه که شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «مارس» امسال در مجموع چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۴.۰ درصد افزایش نقطه به نقطه را نشان می‌دهد و بر این اساس و با توجه به تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام در ایران، حدود ۷۰ درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.

براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد از ابتدای سال میلادی جاری ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام در کشور‌های ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تولید شده که ۱۳.۷ درصد بیشتر از تولید سه ماه نخست سال گذشته است.

گزارش انجمن جهانی فولاد از تولید ماه «مارس» ۲۰۲۴ میلادی حاکی از آن است که با وجود کاهش ۴.۳ درصدی تولید جهانی فولاد خام درمقایسه با همین ماه در سال پیش، کشورمان با رشد ۲ درصدی نقطه به نقطه و با افزایش ۱۴.۳ درصدی تولید سه ماهه، افزایش تولید را تجربه کرده است که فولادسازان استان اصفهان سهم بسزایی در این موفقیت داشتند.

چندی پیش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز اعلام کرد تولید محصول راهبردی فولاد خام در سال ۱۴۰۲ در کشورمان با افزایش ۵.۵ درصدی به بیش از ۳۲ میلیون تن رسید که بالاترین میزان در تاریخ فولاد کشور است.

این گزارش نیز تصریح دارد: بیشترین نرخ رشد تولید در زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲ مربوط به تولید شمش فولادی یا همان فولاد خام است که رشد ۹.۲ درصد درمقایسه با سال پیش داشت.

فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان ۲ واحد عمده تولید فولاد خام کشور هستند که با ۲ روش متفاوت احیا مستقیم و استفاده از کوره بلند اقدام به تولید فولاد و چدن می‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۷۱ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولاد ساز را به خود اختصاص داده و پیش بینی شده با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولاد ساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد (worldsteel) یکی از بزرگترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمامی کشور‌های بزرگ تولید کننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولید کنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن در حدود ۸۵ درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.

دیگر خبرها

  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند
  • دستگیری عامل قمه کشی و شرارت در ایوان
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • افزایش خط تولیدِ شیرآلات ساختمانی در گرمی
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی