Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - دولت‌ها پس از اینکه از سیطره اندیشه جان مینارد کینز اقتصاددان نامدار انگلیسی بیرون آمدند و آموزه‌های میلتون فریدمن را در دستور کار قرار دادند به مرور چند ویژگی پیدا کردند اولا لاغر، کوچک، چابک و سبکبال شدند و ثانیا راه را برایهمکاری با گروه‌های گوناگون اقتصادی- اجتماعی جامعه خویش باز کردند و با آنها در اداره جامعه به ویژه در حوزه اقتصاد شریک شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این اتفاق از سر حسن‌نیت دولت‌ها بود؟

بخشی از ماجرا همین است اما بخش عمده آن به دلیل رویکرد شهروندان اتفاق افتاده است به این معنی که مالیات‌دهندگان از دولت خواستند وظایف و اختیارات خود را در اندازه‌ها و چارچوب‌هایی قرار دهد که حاکمیت نیاز دارد و بر پایه همین وظایف دخل و خرج داشته باشد. جامعه مدنی از نهاد دولت خواست وظایف و اختیارات قابل تفویض را در عرصه‌های گوناگون به تشکل‌ها و انجمن‌های غیردولتی واگذار کند. مدیریت بر دانشگاه‌ها، مراکز نشر تولیدات فرهنگی، تولید و توزیع کالاها و خدمات و… دیگر جزو وظایف و اختیارات دولت‌های مدرن به حساب نمی‌آید و مالیات‌دهندگان نیز بابت هزینه‌های چنین کارهایی به دولت مالیات نمی‌دهند. این‌گونه شده است که دولت‌های مدرن سبک و چابک اما هوشیار و نیرومندند و به جای پراکندن نیروی خود در همه امور آنها را بر نقاط اصلی متمرکز کرده‌اند. دولت‌های جهان با هر گرایش سیاسی و حزبی اکنون به چنین سمتی حرکت می‌کنند. آن روی داستان نیز این است که جامعه مدنی و نهادهای مدنی نیرومند قاعده‌های دموکراسی را در تاسیس، مدیریت و تقسیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها رعایت می‌کنند، حساب دخل‌وخرج خویش را دارند و چشم به سخاوت دولت ندارند و… به این ترتیب یک تقسیم منطقی از قدرت میان نهاد دولت و نهادهای مدنی ایجاد شده که تعامل آنها جدی، هوشیارانه و براساس حداکثر کردن منافع صنفی و ملی استوار شده است . در ایران نیز چنین فرآیندی پیموده خواهد شد و در این‌ باره تردیدی نیست و این دگردیسی دیر یا زود اتفاق می‌افتد. اگر بخش خصوصی ایران می‌خواهد نیرومند باشد باید الزام‌های آن را بداند و رعایت کند. یکی از این الزام‌ها داشتن شجاعت و اراده لازم برای ایستادگی در برابر فزون‌خواهی‌ها و فرافکنی‌ها و ابهام‌سازی‌های دولت و به ویژه گروهی از دولتی‌هایی است که هرگز نمی‌خواهند از روش‌های ارباب- رعیتی گذشته دست بردارند. پیگیری و راستی‌آزمایی سخنان و شبهه‌افکنی‌های مدیران دولتی یکی از مصداق‌های رفتار شجاعانه است که به نظر می‌رسد در برابر حرف‌های رییس کل بانک مرکزی نمود پیدا کرده است. رییس کل بانک مرکزی ایران از دو سال پیش که به این نهاد آمد بخش خصوصی ایران را بی‌قدرت فرض کرد و بدون توجه به اینکه در این بخش آبرو و اعتبار افراد را باید نگه داشت، بارها بی‌نظمی در بازار ارز را به شکل‌های گوناگون به بخش خصوصی نسبت داد. وی در این چند ماه تازه‌سپری‌شده با ارائه برخی آمار و ارقام و انداختن توپ به زمین بخش خصوصی این بازرگانان را در معرض کینه مردم قرار داد. وی به تازگی افسانه‌ای را برای مردم گفت که ۷۰ کارتن‌خواب صادراتچی داشته‌ایم. حال اما غلامحسین شافعی رییس اتاق از وی می‌خواهد اسامی آنها را بدهد تا درباره این داستان کار جدی انجام شود. کارشناسان می‌گویند آقای شافعی و بخش خصوصی باید این داستان را تا آخر بروند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بخش خصوصی دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۹۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت: این اجلاس با حضور نمایندگان حدود ۳۰ کشور عضو در اتاق بازرگانی اصفهان از دهم تا دوازدهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.
امیرکشانی، این اجلاس را میزبان رؤسای ۲۵ اتاق بازرگانی و اعضای هیأت رئیسه اتاق کشور‌های آسیایی دانست وافزود:هیات‌های مهمی از اتاق‌های مجمع آسیایی در این اجلاس ۲ روزه مهمان اصفهان خواهند بود و فضای تجاری، اقتصادی و بین المللی شهر را تغییر خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم در این اجلاس اصفهان را به عنوان یک شهر مهم آسیایی نشان دهیم، گفت: کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه گذاری، توسعه پایدار، گردشگری و فناوری و دانش بنیان از موضوعات مورد بحث در کمیسیون‌های مجمع ACD است.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان توسعه پایدار را یکی از موضوعاتی اجلاس اصفهان دانست و افزود: اصفهان رشد صنعتی خوبی داشته، اما از لحاظ محیط زیستی بسیار آسیب دیده و سعی می‌کنیم این اجلاس بر محیط زیست اصفهان هم تأثیر گذار باشد هر چند نمی‌توان مشکلات محیط زیستی را در مدت ۲ روز برطرف کرد.
وی ادامه داد: با قوت و قدرت تلاش می‌کنیم که این اجلاس بین‌المللی در شهر اصفهان به طور مطلوب برگزار شود، چرا که این میزبانی یک امتیاز جهانی برای معرفی ایران و اصفهان به جهان خواهد بود.
قائم مقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: هدف از این اجلاس گفتگو بین کشور‌های آسیا است که از ۴۶ کشور در این قاره، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.
سعید ابراهیمی ادامه داد: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع برای ۳۲ کشور دعوتنامه رسمی ارسال شده و پیگیری‌ها از طریق دفاتر وزارت‌خارجه و سفارتخانه‌ها در دست بررسی است.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد.
ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.
کشور‌های بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.
استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود.

دیگر خبرها

  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • تلاش برای ایجاد، احیاء، انسجام‌بخشی و توانمندسازی واحدهای روابط عمومی بخش خصوصی
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود