Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@06:55:37 GMT

اقدام ترکیه در قره‌باغ؛ واکنش روسیه در سوریه

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۰۰۳۶

در حالی که دقایقی بیشتر از اجرای آتش‌بس انسانی سوم میان دو طرف درگیر بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی نگذشته بود، جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.

علوی/

در حالی که دقایقی بیشتر از اجرای آتش‌بس انسانی سوم میان دو طرف درگیر بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی نگذشته بود، جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیروهای مسلح ارمنستان را به نقض آتش‌بسی که از صبح دوشنبه به وقت محلی به اجرا درآمد، متهم و اعلام کرد: باوجود اعلام آتش‌بس انسانی جدید، نیروهای مسلح ارمنستان یک بار دیگر توافق بدست آمده را نقض کردند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان افزود: نیروهای مسلح ارمنستان با وجود توافق جدید آتش‌بس، شهرک‌های منطقه «ترتر» نزدیک خط تماس در منطقه قره‌باغ کوهستانی را گلوله‌باران کردند. این وزارتخانه در ادامه ادعا کرد جمهوری آذربایجان به شدت به شرایط آتش‌بس پایبند است.

از طرف دیگر، وزارت دفاع ارمنستان طرف آذربایجانی را در جهت شمال شرقی خط تماس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به نقض آتش‌بس متهم کرد. «شوشان استپانیان» سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد: در نقض آشکار توافق آتش‌بس بشردوستانه که در آمریکا منعقد شد، طرف آذربایجانی آتش توپخانه‌ای را بر مواضع آرتساخ (جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی) در جهت شمال شرق خط تماس گشود. جمهوری آذربایجان و ارمنستان آخرین بار روز دهم اکتبر (۱۹ مهر) و پس از نشست سه‌جانبه در مسکو به توافق آتش‌بس انسانی دست یافتند. اما درست ۱۵ دقیقه پس از آغاز اجرای این توافق، آژیرهای خطر در منطقه قره‌باغ به صدا درآمد و درگیری‌ها بار دیگر آغاز شد. پس از این نیز وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مشترک با روسیه و فرانسه، از توافق ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای آتش‌بس انسانی خبر داده بود.

از سوی دیگر، رئیس‌ جمهور آذربایجان ضمن ابراز نارضایتی از توقف درگیری‌ها در قره‌باغ کوهستانی تصریح کرد: جمهوری آذربایجان تا زمانی که ارمنستان از قلمرو این کشور خارج نشود، به پیشروی ادامه می‌دهد. به گزارش اسپوتنیک، الهام علی افزود: توقف درگیری قره‌باغ موجب رضایت همه به جز باکو است. در همین حال، وزیر خارجه روسیه در موضعی که می‌توان آن را هشداری به ترکیه قلمداد کرد، از بازیگران خارجی خواست از تبلیغ و ترویج سناریو نظامی بپرهیزند. سرگئی لاوروف گفت: بر کسی پوشیده نیست ما از امکان و قابل قبول بودن راه‌حل نظامی برای این مشکل حمایت نمی‌کنیم. از آنجا که هم مردم (جمهوری) آذربایجان و هم ارمنستان را برادران و دوستان خود می‌دانیم، نمی‌توانیم چنین ذهنیاتی داشته باشیم.

اما در خبری دیگر، جنگنده‌های روسیه صبح دوشنبه یک پایگاه وابسته به گروهک تروریستی «فیلق الشام» را در استان ادلب در شمال سوریه بمباران کردند که بیش از ۱۰۵ کشته و زخمی بر جای گذاشته است. به گزارش المیادین، در این حمله، پایگاه گروهک «فیلق الشام» در منطقه «جبل الدویله» هدف قرار گرفت و دست‌کم ۲۵ تروریست از پا درآمدند. منابع محلی نیز گفته‌اند حمله زمانی انجام شد که عناصر فیلق الشام در حال برگزاری یک مراسم نظامی بودند. برخی منابع نیز تعداد تلفات را ۳۴ کشته و ۷۰ زخمی اعلام کرده‌اند. این خبر در ظاهر ممکن است ارتباطی با تحولات قره‌باغ نداشته باشد، اما برخی از کارشناسان معتقدند مسکو قصد دارد ترکیه را از منطقه قفقاز که به مراتب بسیار نزدیک‌تر به خاک روسیه است، به زمین ادلب برگرداند و عناصر تروریست را در همین منطقه زمینگیر کند. این مسئله آن جا اهمیت می‌یابد که در نظر داشته باشیم حملات جنگندههای روسیه علیه تروریست‌های حاضر در ادلب که تحت حمایت همه‌جانبه ترکیه قرار دارند، از آغاز درگیری‌های قره‌باغ و نقش‌آفرینی منفی اردوغان در آن شدت بسیاری گرفته است. فیلق الشام جزو گروهک‌هایی است که در مذاکرات روند آستانه نیز حضور داشته و مهم‌ترین جبهه هم‌راستا با ترکیه در ادلب و به نوعی بازوی اردوغان در این استان محسوب می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان ترکیه منطقه قره باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان آتش بس انسانی فیلق الشام وزارت دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم

وزارت کشور ارمنستان امروز سه شنبه اعلام کرد که ایروان عملیات تعیین مرزها با جمهوری آذربایجان را در بخش باغانیس- ووسکپار (Baganis-Voskepar) استان تاووش آغاز کرده است.   به گزارش ایرنا، خبرگزاری تاس نوشت: وزارت کشور ارمنستان در بیانیه ای اعلام کرد که این کشور کار تعیین مرزها در مرز با آذربایجان در این بخش از استان تاووش را از امروز ۲۳ آوریل (۴ اردیبهشت) آغاز کرده است.   در این بیانیه آمده است: بزرگراه باغانیس-ووسکپار برای انجام عملیات مین زدایی در منطقه مجاور و جلوگیری از ورود شهروندان به مناطق مین گذاری شده مجاور به منظور حفظ امنیت آنها بسته شده است.   وزارت کشور ارمنستان در این بیانیه افزود: ما همچنین به اطلاع می رسانیم شایعاتی که ادعا می کنند بخشی از تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان به آذربایجان واگذار خواهد شد، با واقعیت منطبق نیست. ما تاکید می کنیم که برای امروز هیچ تغییری در خط تماس ارمنستان- آذربایجان برنامه ریزی نشده است. بعد از تعیین مرز، سربازان مرزی ارمنستان حفاظت از خط مرزی را آغاز خواهند کرد.   دفتر دولت ارمنستان امروز در بیانیه ‌ای اعلام کرد که بر اساس توافق کمیسیون‌ های تعیین حدود مرزهای دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان، فرآیندی از ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ برای تعیین مختصات مرزی بر اساس اندازه‌ گیری‌های ژئودسیک (پیمایشی) آغاز شد.   نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان به تازگی در مصاحبه با رسانه های انگلیس گفت کشورش هدفی فراتر از مرزهای جغرافیایی به رسمیت شناخته شده بین‌المللی خود ندارد و ابراز امیدواری کرد که تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان از طریق روند تعیین مرزها احیا شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان/ چرا پوتین و اردوغان مخالفند؟
  • ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد
  • پاشینیان: ارمنستان قصد بازگشت نظامی به منطقه قره باغ ندارد
  • علی‌اف: دستیابی به توافق صلح با ارمنستان تا نوامبر ممکن است
  • علی‌اف: از هر زمان دیگری به توافق صلح با ارمنستان نزدیکتر هستیم
  • ارمنستان : عملیات تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کردیم
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم