Web Analytics Made Easy - Statcounter

صیانت از جان و مال شهروندان مستلزم آگاهی از مجموعه‌ای قوانین، مقررات و اصول ایمنی است که مدیران شهری و همه مدیران اماکن عمومی باید آن‌ها را رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برقراری تعامل سازنده با شهروندان و بهره‌گیری از توان آنان در امور مختلف از مهم‌ترین ارکان موفقیت سازمان‌های خدمات‌رسانی است که مأموریت و خط مشی آن‌ها مقابله با تهدیدات و صیانت از جان و مال شهروندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان‌های آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در شمار این سازمان‌ها قرار دارد که برگزاری دوره‌های آموزش شهروندی از سوی کارشناسان آن در کنار تجهیز ایستگاه‌های آن‌ها نقش مهمی در کاهش آمار حوادث و سوانح و تلفات جانی و مالی ناشی از آن‌ها دارد. در این راستا برای آگاهی از فراوانی حوادث شهر سمنان، دوره‌های آموزش شهروندی برگزار شده و همچنین برنامه‌های پیش‌بینی شده برای افزایش توان عملیاتی آتش‌نشانان این شهر، گفت و گویی را با سعید اسمعیل‌پور، رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

مهم‌ترین نیاز سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان چیست؟

با وجود پیگیری‌های مستمر و مکاتبه با ریاست جمهوری و اعلام نیاز ضروری سازمان آتش‌نشانی سمنان به خودروی نردبان‌دار نشده‌ایم، یکی از علل ناکامی در این زمینه گرانی این نوع خودرو است که تا ۲۷ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است؛ این در حالی است که ساخت و ساز ساختمان‌های بلندمرتبه در شهر رو به افزایش است و حداکثر توان خدمات‌رسانی امدادگران و آتش‌نشانان این سازمان یک و نیم طبقه است و اگر حادثه‌ای در طبقات بالاتر حادث شود نیروها با مشقت و از جان گذشتگی عملیات را انجام می‌دهند. در سفر رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به سمنان اعلام شد که سازمان برنامه و بودجه هزار میلیارد تومانی به سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بابت خرید خودروی نروبان دار برای شهرداری مراکز استان و شهرهای بزرگ‌تر اختصاص دهد که در این استان سهم شهرداری سمنان از این محل دو خودرو و سهم شهرداری شاهرود یک خودرو بوده است. اگر شهرداری سمنان به این خودرو تجهیز شود، می‌توانیم به عنوان شهر معین به دیگر شهرها نظیر دامغان، گرمسار و مهدیشهر امدادرسانی کنیم.

در سال ۹۹ چه برنامه‌ها و طرح‌هایی برای ارتقای توان عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی سمنان در نظر دارید؟

تکمیل فرایند جذب نیروهای جدید، تجهیز پنج دستگاه خودروی هیوندا سنگین و نیمه‌سنگین به سیستم‌های اطفای حریق و امداد و نجات، احداث ایستگاه مسکن مهر، بازسازی خودروهای عملیاتی و پیگیری ساخت ایستگاه شماره دو در زمین جدید تملک شده از جمله این موارد است. با پایان همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ نیز سمنان میزبان مسابقات منطقه‌ای یا کشوری سنجش توان آتش‌نشانان و آمادگی جسمانی آنان و تبادل تجربیات با دیگر شهرها و کلانشهرها خواهد بود.

بیشترین تعداد عملیات‌های آتش‌نشانی مربوط به کدام حادثه بوده است؟

مهم‌ترین معضل سازمان آتش نشانی خدمات ایمنی که بیشترین تعداد عملیات‌های امداد و نجات را به خود اختصاص می‌دهد، محبوس شدن شهروندان در آسانسور است که متأسفانه آمار این حادثه سیر صعودی دارد. در شش ماه نخست امسال ۱۲۱ حادثه محبوسی در آسانسور رخ داده که بسیار زیاد است. بعد از این حادثه، به ترتیب آتش‌سوزی، حمله حشرات موذی و حیوانات، حبس حلقه و انگشتر در دست، حبس اندام بدن در دستگاه، محبوس شدن در اماکن سربسته، تصادف و واژگونی خودرو، آب گرفتگی معابر و منازل، حوادث چاه، خودکشی، ریزش آوار و نشت بنزین است بنا بر فصول مختلف سال، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده است. مثلاً گرفتن حیوانات در اردیبهشت، آتش سوزی مزارع و باغات از تیر تا شهریور، تصادفات در اواخر هفته و یا پایان تعطیلات، آب گرفتگی معابر در ماه‌های سرد سال بیشتر می‌شود.

آیا در خصوص علت افزایش آمار محبوسی در آسانسورها تحقیق شده است؟

بررسی‌های کارشناسان این سازمان نشان می‌دهد در ساختمان‌ها و مجتمع‌های اداری، بازدیدهای دوره‌ای و سرویس آسانسور از سوی نصابان در یک سال اول پس از نصب و تا زمانی که گارانتی وجود دارد، انجام می‌شود، اما به محض تمام شدن گارانتی اگر قرارداد نگهداری منعقد و هزینه پرداخت شود، بازدیدها ادامه می‌یابد و طبیعتاً مشکل خاصی هم بوجود نمی‌آید، در غیر این صورت بازدید دوره‌ای انجام نمی‌شود و ممکن است حوادثی نظیر حبس در آسانسور حادث شود. مدیران آپارتمان با قانون تملک آپارتمان آشنایی ندارند و گمان می‌کنند که هزینه نگهداری و سرویس آسانسور یک هزینه اضافی است در حالی که اگر حادثه‌ای در این ساختمان‌ها برای شهروندان روی دهد به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی مدیران و مالکان مشاعی باید پاسخگو باشند، زیرا مقصر اصلی این حادثه آنان هستند؛ بنابراین از مدیران و مالکان آپارتمان‌ها درخواست می‌کنیم در چنین مواردی که به جان شهروندان مربوط می‌شود با شرکت‌های مجاز قرارداد سرویس منعقد شود.

برای تجهیز ایستگاه‌های آتش‌نشانی و افزایش توان عملیاتی آتش‌نشانان چه اقداماتی انجام شده است؟

احداث ایستگاه آتش‌نشانی شماره ۶ واقع در میدان «کشاورز» در مدت شش ماه و خرید دو دستگاه پمپ آب هشت اینچ که با استفاده از آن‌ها معضل آب گرفتگی زیرگذرها رفع خواهد شد از جمله این اقدامات بوده است؛ همچنین دو دستگاه خودروی نیمه‌سنگین و دو دستگاه خودروی سبک با استفاده از منابع داخلی شهرداری خریداری شده و یک دستگاه نیز سفارش داده شده که بعد از آماده‌سازی و تجهیز از تهران تحویل گرفته می‌شود.

چند نفر از آتش‌نشانان سمنانی به کرونا مبتلا شده‌اند و برای حفظ سلامت سایرین چه اقداماتی انجام شده است؟

متأسفانه ۴ نفر از پرسنل به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند. روزانه تب سنجی و غربالگری پرسنل و عوامل عملیاتی سازمان انجام می‌شود؛ تاکنون در سه مرحله ماسک و محلول ضد عفونی نیز بین کارکنان توزیع شده است، همچنین ضدعفونی ایستگاه‌ها و خودروها نیز در دستور کار قرار دارد.

چند دوره آموزشی برای شهروندان و پرسنل اداری برگزار شده و آیا این دوره‌ها در کاهش حوادث تأثیری داشته است؟

در سال ۹۸، آموزش تخصصی درون سازمانی و ضمن خدمت برای نیروهای عملیاتی در ایستگاه‌های مختلف متناسب با سرفصل‌ها و عناوین ابلاغی به صورت مستمر و به میزان ۲۹ هزار و ۸۸ نفر ساعت برگزار شد. در شش ماه نخست امسال نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و با تاکید بر جلوگیری از تجمع نیروها، پنج هزار و ۲۳۸ نفر ساعت آموزش درون‌سازمانی برگزار شده است. در همان سال دوره آموزشی با مضمون ایمنی و آتش نشانی در مقاطع مختلف تحصیلی و پیش دبستانی‌ها و همچنین ویژه کارکنان ادارات و مؤسسات دولتی، دانشگاه‌ها و آتش‌نشانان داوطلب به میزان ۳۸ هزار و ۸۲۳ نفر ساعت برگزار شد که این آموزش‌ها نیز به دلیل شیوع بیماری کرونا و استقبال اندک کارکنان و دانش‌آموزان و تعطیلی مدارس در شش ماه اول امسال به ۲۰۰ نفر ساعت کاهش یافت. با وجود افزایش جمعیت و توسعه شهر و تعداد زیاد ساخت و سازها، حوادث کاهش یافته و در برخی زمینه‌ها آمار ثابت مانده است که این موضوع نشان از افزایش آگاهی شهروندان تحت تأثیر آموزش‌های سازمان آتش‌نشانی است.

برای فرهنگسازی و افزایش تعامل با شهروندان چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

در این زمینه انتشار بیش از ۵۰۰ خبر در حوزه عملیات، آموزش، ورزش و عملکرد سازمان آتش نشانی در یک سال گذشته، پخش دو هزار نسخه بروشور ایمنی در ایام نوروز در بوستان‌ها و ورودی‌های شهر، ملبس کردن کودک سرطانی به تن‌پوش آتش‌نشانی و اعطای احکام آتش‌نشانان داوطلب در راستای تحقق شعار «شهر دوستدار کودک» انجام شده است.

کد خبر 449083

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی آتش نشاني آتش نشان مدیریت شهری مدیران شهری شهرداری سمنان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آتش نشانی و خدمات ایمنی سازمان آتش نشانی شهرداری سمنان آتش نشانان ایستگاه ها برگزار شد نفر ساعت شش ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد گفت: در این کلان‌شهر طرحی با هدف توسعه استفاده شهروندان مشهدی از موتور سیکلتی برقی کلید خورده است.

جعفر شمس با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین روز از نمایشگاه حمل‌ونقل دانش بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سوخت ناوگان حمل‌ونقل درون شهری یکی از مهم‌ترین موضوعات حمل‌ونقل درون شهری است.

وی افزود: در تمام کشور مشکلاتی برای سوخت خودروها وجود دارد که این مشکل هیچ ارتباطی به شهرداری ندارد و متولی توزیع سوخت وزارت نفت وشرکت پخش فرآورده‌های نفتی است.

مدیر عامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد در ادامه گفت: وظیفه شهرداری ایجاد سامانه‌های محلی برای ثبت اطلاعات پیمایش خودروها و ارسال اطلاعات درست برای شرکت پخش فرآورده‌های نفتی است.

شمس با بیان اینکه کارکرد این سامانه به این صورت است که سوخت بر اساس عملکرد ناوگان واریز شود، اظهار داشت: تمام کلان‌شهرها سامانه محلی خودشان را به مراتب با دقت بیشتری دارا هستند و قابلیت پاسخگویی بیشتری برای راننده‌های آن شهر راه‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد: موضوعی که در این ارتباط باید پیگیری شود، بارنامه‌های درون شهری است که اگر بر اساس قانون‌های سامانه ارسال و صحت اطلاعات تصحیح شود، مشکل رانندگان برطرف خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون شهری شهرداری مشهد گفت: در این کلان‌شهر طرحی با هدف توسعه استفاده شهروندان مشهدی از موتور سیکلتی برقی کلید خورده است، قبلاً موتور به صورت قسطی بدون پیش پرداخت با نرخ چهار درصد به شهروندان ارائه می‌شد اما در طرح پیکار برای موتورهای کار کرده درصد نرخ سود از چهار درصد به صفر درصد و مدت اقساط از ۲۴ ماه به ۳۶ ماه رسیده است که این طرح با استقبال خوبی همراه شد و تقریباً کل ظرفیت پیش‌بینی شده در کمتر از هفت روز پر شد و انشاالله واگذاری موتورها از هفته آینده شروع خواهد شد.

کد خبر 749952

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۳۵ حادثه دیده سیلاب در ایلام
  • آسیب‌دیدگی یک نفر در پی سقوط از کوه صفه
  • رهاسازی ۳۵ خودروی گرفتار در آب طی ۲۴ ساعت گذشته/ سقوط ۲ خودرو در کانال‌های آب و فوت یک نفر
  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز
  • آمادگی آتش‌نشانی اهواز برای بارندگی پیش‌رو
  • انتظار موج جدیدی از خدمت به منظور رضایتمندی شهروندان
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • دو مصدوم در انفجار گاز در اهواز
  • آتش سوزی آپارتمان ۳ طبقه در خیابان گلزاری قم
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد