Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@07:04:59 GMT

روش‌های تقویت سیستم ایمنی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۰۳۲۰

روش‌های تقویت سیستم ایمنی

کارشناسان تغذیه معتقدند استفاده از انواع ویتامین‌ها در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا بسیار موثر است. ناطقان: تقویت سیستم ایمنی بدن شما را از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر حفظ می‌کند بنابراین بین عملکرد سیستم ایمنی بدن شما با نوع تغذیه و سلامت غذایی‌تان رابطه مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  هجوم انواع بیماری‌ها به بدن به دلیل ضعف سیستم ایمنی بوده و علت عمده این ضعف، نداشتن برنامه غذایی مناسب و عادات غذایی غلط و دریافت نکردن واحد‌های ضروری و به اندازه مثل ویتامین،  پروتوئین و سایر موادمورد نیاز برای سلامتی است.




اگر شما هم برای انجام هر کاری و یا به هنگام مواجه با کوچکترین مشکلی دچار استرس و نگرانی می‌شوید، بهتر است راه‌های درمانی پیشنهادی روانشناسان را در پیش بگیرید تا سیستم ایمنی بدن خود را با مشکلات متعدد  روبرو نکنید.

کارشناسان معتقدند عواملی مثل ترک سیگار و سایر محصولات دخانی، عدم استعمال الکل، شستشوی مرتب دست‌ها و اهمیت دادن به تمیزی و پاکیزگی محیط اطراف نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.  توجه به غذای مورد استفاده و همچنین مصرف دارو‌هایی که پزشک در زمان ابتلا به هر نوع بیماری برای ما تجویز می‌کند در بازیابی سلامت و همچنین تفویت سیستم ایمنی بدن تاقیر قابل تاملی دارد.

با بالا رفتن سن و تغییر شرایط جسمانی بدن به طور معمول ضعیف‌تر و حساس‌تر می‌شود و ملاحظات و پرهیز‌های غذایی بیشتری را می‌طلبد.  برای حفظ روحیه خود تلاش کنید و فراموش نکنید که حفظ شادابی و نشاط روح، جزو عوامل اصلی حفظ سلامت جسمی شما به شمار می‌رود.

سیستم ایمنی بدن
شیرینی، کام سیستم ایمنی بدن شما را تلخ می‌کند

محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اضطراب و استرس دو عامل اصلی ضعف سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند و در صورت استمرار رفتار‌های پر استرس و همچنین ورود عوامل خارجی به بدن، سیستم ایمنی بدن بدن مختل شده و عملکرد خوب و رضایت بخشی نخواهد داشت.

او افزود: دریافت ناکافی غذا و داشتن انتخاب‌های غذایی غلط نیز از دیگر عوامل ضعف سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند و مهمترین راه حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن پس از دور ماندن از استرس و مدیریت عوامل ایجاد کننده اضطراب توجه به بحث تغذیه است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: استفاده بیش از حد از انواع غذا‌های چرب و فست‌فود و همچنین استفاده مکرر از غذا‌های سرخ شده و سوخاری نیز به ضعف سیستم ایمنی بدن منجر می‌شود.

انوشه بیان کرد: داشتن رژیم غذایی نامناسب مثل استفاده از انواع غذا‌های کنسروی، فرآوری شده و نیمه آماده‌ای که به صورت شرکتی به فروش می‌رسند، علاوه بر مشکلات متعدد گوارشی که برای بدن فرد مصرف کننده ایجاد می‌کنند، سیستم ایمنی بدن او را نیز با ضعف مواجه می‌کنند.

انوشه تصریح کرد: استفاده زیاد از شیرینی‌ها و همچنین مصرف غیر عادی انواع شکلات هم نقش قابل تاملی در کاهش و ضعف سیستم ایمنی بدن ایفا خواهد کرد و فرد را با ابتلا به بیماری‌های مختلف روبرو می‌کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: دریافت نامناسب و نامتعادل انواع واحد‌های غذایی مثل میوه، سبزی و پروتئین از عوامل مهم ضعف سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند.

انوشه بیان کرد: کمبود موادی، چون روی، سلنیوم و قند ناکافی و سالم برای بدن، ضعف سیستم ایمنی را به دنبال داشته و اصلاح سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی مناسب به رفع این معضل، کمک قابل توجهی محسوب می‌شود.

او اضافه کرد: بی‌خوابی و نداشتن استراحت کافی نیز منجر به کاهش میزان ایمنی بدن و در نتیجه احساس ضعف و بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. در شرایط فعلی که بیماری کرونا در سطح جهان شیوع پیدا کرده است، با داشتن خواب و استراحت کافی و اصلاح عادات غذایی می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.

انوشه  یادآوری کرد: داشتن فعالیت بدنی مناسب و حرکات ورزشی ساده مثل یک پیاده روی مستمر هم در برطرف کردن ضعف سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیاری دارد.  مصرف انواع سبزیجات و میوه در رن‌های مختلف و همچنین گنجاندن مصرف ماهی در برنامه غذایی روزانه هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

رژیم غذایی

ضرورت تامین کالری مورد نیاز بدن با مواد غذایی سالم

این  متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اگر بدن هر فردی در طول روز به طور استاندارد به دریافت ۲۰۰۰ کالری  نیازمند باشد، نحوه تامین این حجم از کالری با مواد غذایی مفید و مغذی و سالم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  گنجاندن حبوبات، غلات سبوس‌دار و میوه و سبزی کافی در رژیم غذایی جزو اصول غذایی مهم و صحیح است.

انوشه با اشاره به ضرورت اطمینان از سلامت مواد غذایی مورد استفاده افراد تصریح کرد: در حال حاضر تبلیغات گسترد‌ه‌ای برای برخی از محصولات با عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن انجام می‌شود، اما از نظر پزشکان و متخصصان بهترین مواد تامین کننده سلامت بدن، مواد غذایی طبیعی و سالم است و افراد نباید به این نوع تبلیغات توجه کنند.
برچسب ها: تقویت ، ناطقان ، ایمنی ، کرونا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تقویت ناطقان ایمنی کرونا متخصص تغذیه و رژیم درمانی تقویت سیستم ایمنی بدن ضعف سیستم ایمنی بدن مواد غذایی رژیم غذایی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها

به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلا به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلا به آمفیزم در آن ها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آن ها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آن ها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آن ها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آن ها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم