Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@07:47:13 GMT

مزه‌ نان به کام مردم کهگیلویه و بویراحمد تلخ شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۰۵۱۸

مزه‌ نان به کام مردم کهگیلویه و بویراحمد تلخ شد

گروه استان‌ها- نبود آموزش صحیح، کیفیت پایین آرد و هزینه بالای تولید، سبب اُفت شدید کیفیت نان شده تا جایی که مزه‌ « نان » به کام مصرف‌کنندگان تلخ شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بیش 670 واحد خبازی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد اعم از شهری و روستایی وجود دارد و توسط بازرسان به صورت مستمر مورد بازدید قرار می‌گیرند ولی با این وجود کیفیت نان تغییر نداشته و هر روز نگرانی مردم بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نانوایی‌ها دلیل پایین بودن کیفیت را آرد می‍‌دانند و مسئولان و متولیان تامین گندم و آرد این فرضیه نانواداران را رد می‌کنند و توپ را در زمین دیگری می‌اندازند و این توپ همین گونه در زمین بازی مسئولان در گردش بوده و مردم مجبور به استفاده از نان با کیفیت پایین هستند و هیچ فرجی هم گشوده نمی‌شود.

سالار حسین پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفته بود که بالا بردن کیفیت نان در استان امسال به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و کیفیت آن نسبت به سال های گذشته تغییر یافته و بهتر شده اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارد ولی بررسی خبرنگاران تسنیم نشان می‌دهد طرح این مسئله تنها در حد «حرف» مانده است.

حسین‌پور این را نیز گفته بود که گشت‌های مشترک با دستگاه‌های نظارتی روزانه این واحدها را بررسی و برای متخلفان تنبیه و برای مابقی (نانوایی‌های دارای نان باکیفیت) تشویق در نظر گرفته می‌شود ولی هنوز از نتیجه بررسی‌ها اطلاعات دقیقی در دست نیست.

نان یکی از قدیمی‌ترین غذاهایی بوده که بشر آن را تهیه کرده و در سراسر دنیا مخصوصا کشورهای جهان سوم، از غذاهای اصلی محسوب می‌شود و در اکثر کشورها نان در سبد غذایی خانواده‌ها جایگاه خاص و حتی از قداست برخوردار است، در کشور ایران نان همچنان نقش به‌سزایی در تغذیه افراد دارد و کیفیت نان از مواردی بوده که همواره مورد توجه مصرف‌کنندگان بوده‌است.

برخورد جدی با تعطیلی خودسرانه خبازی‌های کرمانشاه/ مشکلی در تأمین آرد و نان وجود نداردگزارش|کمبود "آرد و نان" در اردبیل هم تکذیب شد / وقتی شبکه‌های اجتماعی به شایعات دامن می‌زنندکمبود آرد و نان در کردستان تکذیب شد

کمال باقریان منش کارشناس تولید نان به تسنیم گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد پخت نان از قدیم به روش‌های متفاوتی مرسوم بوده‌است، و هنوز برخی از مردم به ویژه در مناطق روستایی از روش‌های سنتی برای برای پخت نان استفاده می‌کنند.

باقریان منش با بیان اینکه بعد از توسعه شهرنشینی پخت نان از روش سنتی تغییر شکل داد و نانوایی‌ها با ماشین‌آلات خاص به تولید انواع نان پرداختند، ادامه داد: علاوه بر نان سنتی که به نان «تیری» (نان نازکی که به شکل دایره اغلب از آرد گندم و توسط زنان پخت می‌شود) نان لواش ماشینی، بیشترین مصرف را بین خانواده‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد دارد.

این کارشناس تغذیه این را نیز گفت: در پخت نان سنتی تیری شاید کمترین اعتراضی نسبت به کیفیت مشاهده شود، اما اعتراضات همواره نسبت به نان‌های ماشینی وجود داشته‌است.

زهرا بدری کارشناس کنترل کیفی صنایع غذایی نیز افزود: در مورد عدم کیفیت نان عوامل مختلفی دخیل هستند، که نمی‌توان مقصر اصلی را نانواها دانست.

وی با اشاره به وجود برخی ایرادات در پروسه تولید نان افزود:  عدم ثبات کیفیت مواد اولیه مخصوصاً آرد مصرفی که با تغییر فصل، کیفیت گندم تغییر می‌کند و این تغییر موجب قوی یا ضعیف شدن آرد می‌شود یا به اصطلاح می‌گویند گلوتن آرد قوی یا ضعیف است.

بدری خاطر‌نشان کرد: عدم هزینه جهت آموزش نانواها نیز از دلایل اصلی دخیل در عدم کیفیت نان است، گاها نانوا تازه وارد اطلاعات لازم جهت رفع مشکلات خمیر و آرد را ندارد و صرفاً با هزینه‌ای برای خرید دستگاه و تجهیزات و به کارگیری افرادی که با کار در سایر نانوایی‌ها بصورت غیرحرفه‌ای مشغول بوده‌اند، نانوایی دایر می‌کنند.

وی تصریح کرد: در تولید نان کیفیت آرد از امین خاصی برخوردار است و همانطور که اشاره شد آرد به دلیل تغییر فصل در کاشت و برداشت گندم دچار تغییر می‌شود و نانوایی‌ها برای بالا بردن کیفیت نان باید از بهبود دهنده برای پوشش ضعف آرد استفاده کنند، که این عمل به ندرت در نانوایی‌ها صورت می‌گیرد.

بدری بیان کرد:  استفاده از جوش شیرین  به جای مُخمر به علت قیمت پایین‌تر آن نسبت به مخمر که باعث می‌شود نان زودتر بیات شود.

این کارشناس صنایع غذایی در ادامه با اشاره به  نرخ تورم و افزایش هزینه‌های تولید افزود: نانواها معتقدند روز به روز هزینه کار و زندگی آنها افزایش پیدا می‌کند، اما قیمت نان نسبت به  نرخ تورم تغییر خاصی  نداشته  و حتی آنان برای تهیه مواد اولیه که موجب افزایش کیفیت نان می‌شود، ناچار هستند مبلغ بیشتری هزینه کنند که با توجه به قیمت نان برایشان مقرون به صرفه نیست.

انتهای پیام/541/ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت بازرگانی وزارت صنعت معاونت بازرگانی وزارت صنعت کهگیلویه و بویراحمد نانوایی ها کیفیت نان پخت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد از پیش‌بینی هشت مرکز خرید گندم تضمینی در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، ابوالحسن صداقت‌کیش، امروز_ سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن فصل برداشت غلات راه‌اندازی هشت مرکز خرید تضمینی گندم در مناطق مختلف این استان پیش‌بینی شده است.

وی افزود: در سال‌جاری هر کیلوگرم گندم «سیلویی» به نرخ ۱۷۵ هزار ریال و هر کیلوگرم گندم «دوروم» به نرخ ۱۸۰ هزار ریال از بهره‌برداران استان خریداری می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کالیبره کردن باسکول‌ها به‌منظور اندازه‌گیری دقیق وزن محصولات، تأمین کارشناسان ذی‌حساب و تشخیص خرید محصولات و آماده‌سازی مراکز خرید برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای خرید تضمینی گندم در استان است.

وی تصریح کرد: پول خرید تضمینی محصولات زراعی نیز یک تا حداکثر هفت روز پس از تحویل محصولات به حساب بهره‌برداران واریز می‌شود.

صداقت‌کیش خاطرنشان کرد: بهره‌بردارانی که قصد فروش محصولات خود به دولت را دارند، مشخصات و شماره حساب خود را به‌طور دقیق در سامانه خرید تضمینی وارد کنند تا روند پرداخت مطالبات آنان در کمترین زمان ممکن صورت گیرد.

کد خبر 747214

دیگر خبرها

  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • اعلام میزان بارش‌های کهگیلویه و بویراحمد تا ساعت ۲۱:۳۰دیروز
  • کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بزرگ لاله های واژگون
  • سرپرست جدید دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • مصوبات کمیسیون اصل نود برای افزایش کیفیت نان
  • ۴۶ بیمار هموفیلی در استان وجود دارد
  • اعلام میزان بارش‌های کهگیلویه و بویراحمد امروز تا ساعت ۲۱:۳۰
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد