Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک آینده‌پژوه جمعیت گفت: "تک‌فرزندی" منجر به مسئله عاطفی "بحران آشیانه‌های خالی" می‌شود یعنی با زوج‌هایی روبه‌رو هستیم که وارد دهه چهارم زندگی‌شان می‌شوند، اما خانه‌شان خالی از فرزند شده و از طرفی برای "فرزندآوری" هم دیر شده است! - اخبار اجتماعی -

دکتر مریم اردبیلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به آسیب‌ها و معایب "تک‌فرزندی" برای فرزند و والدین اظهار کرد: بحث مشکلات تک‌فرزندی و دشواری تربیت تک‌فرزند به اجماع روانشناسان رسیده است؛ به اذعان پژوهش‌های انجام شده در این زمینه، این نوع تربیت یکی از دشوارترین انواع تربیت است!

وی ادامه داد: زوج‌ها تصور می‌کنند که فرزندِ کمتر به معنی فراهم کردن امکانات بیشتر برای رشد و تربیت کودکان است اما متاسفانه مهم‌ترین امکان رشد متعادل، زیست با نشاط و پویا را که خواهر و برادر است از فرزندان خود دریغ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشک و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: والدین "تک‌فرزند" تصور می‌کنند که فراهم کردن امکانات مادی اولویت و رتبه اول برای "فرزندآوری" است اما از این نکته غافل‌اند که حتی اگر همه امکانات را فراهم کنند، تنها در صورتی که کودکان بیشتری در آن سهیم شوند، با ایجاد رقابت و سهم‌بندی باعث خوشحالی و نشاط بیشتر کودکان می‌شود.

اردبیلی افزود: کودکی که تمام مدت، تمام امکانات را در اختیار دارد اما کسی نیست که در کنار او ذوق کند و خوشحال شود، تجربه‌های زیست اجتماعی زیادی را از دست می‌دهد؛ بحث دیگر تأثیر بر روی والدین است؛ بچه‌های تک‌فرزند وقتی بزرگ شوند و به دنبال زندگی خود بروند، والدین را در سنین میانسالی تنها می‌گذارند.

این آینده‌پژوه جمعیت تصریح کرد:‌ روانشناسان به پدیده مذکور "بحران آشیانه‌های خالی" می‌گویند؛ این مسئله از طرفی "بحران 40 سالگی" را به شدت تشدید می‌کند؛ یعنی براین اساس، با زوج‌هایی روبه‌رو هستیم که وارد دهه چهارم زندگی‌شان می‌شوند، اما خانه‌شان خالی شده است! به این معنی که انرژی و نشاط جوانی هنوز در آنها وجود دارد اما فرزندی در کار نیست، از طرف دیگر برای فرزندآوری هم دیر شده است!

وی افزود: علاوه بر این، تک‌فرزندی بار روانی زیادی را بر والدین تحمیل می‌کند؛ به این صورت که اگر تعامل عاطفی فرزند با پدر و مادر کم‌رنگ شود، موجب صدمه دیدن والدین می‌شود اما با وجود چند فرزند، اگر یک فرزند نتواند به لحاظ عاطفی به پدر و مادر رسیدگی کند، فرزند دیگر این وظیفه را برعهده می‌گیرد؛ این مسئله بسیار جدی است.

اردبیلی یادآور شد: در این رابطه، فرزند و والدین هر دو فشار زیادی را متحمل می‌شوند؛ در صورتی هم که اگر والدین به حمایت‌های مالی نیز نیاز داشته باشند، تک‌فرزندی نمی‌تواند این نیاز را برآورده کند! و حتی در صورت رفاه مالی، خانواده‌ها حتماً با کمبود غنای عاطفی مواجه خواهند شد.

ممنوعیت "سقط جنین" در لهستان به خاطر خطر کاهش جمعیت + آمارسیاست "کاهش جمعیت" از کجا به مقامات کشورمان دیکته شد؟"جمعیت" مهم‌ترین مسئله جمهوری اسلامی ایران است+ ویدئو"سیاست‌های کلی جمعیت کشور" پس از 6 سال هنوز به قانون تبدیل نشده‌اند!پرداخت 1000یورو به خانواده‌های فرانسوی در صورت داشتن فرزند سوم!تأکید وزیر رفاه بر فرزندآوری و باروری خانوارها!"ایرلند" از 150 تا 1422 یورو برای "فرزندآوری"حقوق می‌دهد!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانواده فرزندآوری کاهش جمعیت خانواده فرزندآوری کاهش جمعیت تک فرزندی تک فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۲۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هوشنگ توکلی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در سخنانی عنوان کرد: معتقدم که تصمیم گیری و دیدگاه نسبت به جوانی جمعیت و ازدیاد آن باید از جامعه به بالا تزریق شود.

وی ادامه داد: وقتی خواسته‌ای در جامعه تعریف می‌شود و جا می‌افتد، به سمت مدیران اجرایی هم می‌رود و همین نشان می‌دهد که چنین علاقه‌ای الان در جامعه وجود دارد. وی در ادامه اظهار داشت: زمانی که چنین دیدگاهی به مدیران جامعه تزریق شود قطعا جزو اولویت هایشان قرار میگیرد و توجه می‌کنند که چه چیز‌هایی نیاز این جوانان است و تعادل بین نیاز‌ها، خواسته‌ها، توقعات و قدرت اجرایی خود را برقرار می‌کنند، هر تصمیمی در اینجا گرفته شود می‌تواند به نفع جامعه باشد.

توکلی با اشاره به شعار جوانگرایی جامعه گفت: همین شعار نشان می‌دهد که ما جوانان را می‌خواهیم تشویق به ازدواج و سپس فرزندآوری کنیم، این را هم باید در نظر بگیریم که در طول سالیان گذشته کشورما دچار تحریم‌های زیادی بوده و همه روی جامعه اثر منفی گذاشته است حال باید سرمایه گذاری‌هایی داشته باشیم که بتواند این ضعف‌ها را جبران کند و جزو اولویت‌های جامعه قرار بگیرد، قطعا قوه مجریه ما در این زمینه نیت خوبی دارد و باید بررسی کند که براساس آن چه سیاست‌هایی را در نظر بگیرد.

توکلی با اشاره به اینکه آشوب‌هایی که در سراسر دنیا دیده می‌شود نیرو‌های جوان جامعه را نسبت به آینده نگران می‌کند، گفت: الان هم که دانش بشری رشد کرده، کهنسالان بیشتر عمر می‌کنند و شرایط به طوری شده کشوری مثل انگلیس یک قتل عام علیه سالمندانش در بیمارستان راه انداخته به دلیل اینکه توان دادن خرج سالمندان را ندارد، حال در این شرایط و در جامعه خودمان باید وضعیت با بسنجیم تا نیروی کار و انسانی جوانمان از دست نرود و برای آینده هم برنامه ریزی درست داشته باشیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت را دارم
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • لطیفی: به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت تمایل دارم
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم