Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:09:46 GMT

وقتی برای بار اول از کرونا ترسیدم!

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۶۳۹۶

وقتی برای بار اول از کرونا ترسیدم!

ایسنا/فارس امروز که شروع به نوشتن این مطلب می‌کنم ۸ ماه از اولین مورد مثبت شناسایی شده کرونا در استان فارس می‌گذرد و به خاطر می‌آوردم این هشت ماه را به صورت شبانه روزی و در جبهه‌های مختلف به حالت آماده باش و جنگ و نگرانی گذرانده‌ام.

روزهای اول همه مردم پایبند به قرنطینه بوده در خانه مانده بودند و دائما از این طرف و آن طرف از ما مطالبه ماسک و محلول ضد عفونی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. می‌شد و این پیگیری و توجه به اصول پیشگیرانه ما را دلگرم کرده بود.از آن سو خاطرم می‌آید همکارانی که با شور و انرژی لباس‌های مخصوص مراقبت از این بیماران را می‌پوشیدند و دم بر نمی‌آوردند. درخواست های زیادی نیز از گروه‌های مختلف مردمی می‌رسید که قصد دارند برای تقدیر از مدافعان سلامت( لقبی که به تازگی به ما داده شده بود) کاری بکنند.

پرده دوم

 پدربزرگ یکی از همکاران با حال عمومی بسیار بد توسط خانواده او به بیمارستان انتقال یافت، ساعاتی چند بر بالین او وقت گذراندم و در این مدت تنها چیزی که باعث می‌شد ناراحتی من چند برابر شود، اشک‌های همکارم بود. تصور می‌کردم پیش خودش فکر می‌کند که کاش این بیماری نبود، کاش فرصتی بود کمی بیشتر پدر بزرگ عزیزم را در آغوش بکشم. چقدر دلتنگ آغوشی هستم که چند ماه هست با ترس و نگرانی و اشک از گرمایش محروم شده‌ام و حال این عزیز در بستر بیماری است و هرچه از آن می‌ترسید بر سرم آمد.

پرده سوم

هنگام ارائه مراقبت به پدربزرگ همکارم، همزمان یک خانواده ۵ نفره به علت مسمومیت با گاز مونوکسید کربن به اورژانس انتقال یافتند، ۲ بیمار مشکوک به سکته مغزی، چند کودک با آسیب‌های مختلف ناشی از سقوط یا سانحه تصادف، ۳ بیمار با درد قفسه سینه و مشکوک به سکته قلبی، خانم جوانی با درد شکم، خانم میانسالی با عفونت پوست ساعد که مفصل مچ را نیز درگیر کرده بود، آقای میانسالی با سابقه فشارخون که به علت سرگیجه به اورژانس آمده بود و... . اگر اشتباه نکنم در حدود دو ساعت، ۲۰ بیمار جدید را همراه با همکارانم ویزیت کرده بودیم.

پرده چهارم

 در شلوغی اورژانس احساسات عجیبی داشتم، نگران بیمار بد حال اتاق احیا بودم، نگران مادر بارداری که چند ساعتی منتظر آماده شدن نتایج آزمایش و خبر سلامت جنینش بود، نگران آقای میانسالی که قبلا عمل قلب باز انجام داده بود و با درد قفسه سینه به بیمارستان آمده بود که خبر دادند به علت نیاز بیماران مبتلا به کووید، باید در اورژانس ظرفیت جدید برای بستری این بیماران آماده کنیم.

تیم مدیریتی و پرستاری پای کار آمدند و کمک دادند کار ترخیص بیماران واجد شرایط انجام شود تا ادامه خدمات را به صورت سرپایی دریافت کنند، چند بیمار به بخش منتقل شدند و چند بیمار از یک بخش به سایر قسمت‌های اورژانس جابجا شدند تا زمان تعیین تکلیف بیماریشان فرا برسد.

پرده پنجم

حال یکی از اساتید بنام پزشکی شیراز در ICU کووید مساعد نیست، روزانه خبر مثبت شدن تست چند همکار می‌رسد. همکارانم نگران خود و خانواده شان هستند. نگران شلوغی در بخش و انتقال ویروس به بیماران دچار ضعف ایمنی و ضرورت ارائه خدمات به دردمندانی که از اقصی نقاط کشور به بیمارستان نمازی پناه آورده‌اند. صبر در برابر بدخلقی برخی بیماران و همراهان هنگام شلوغی اورژانس نیز فشار مضاعفی است در برابر کادر بهداشت و درمان یا همان مدافعان سلامت که این روزها ایام سختی را قهرمانانه پشت سر می‌گذارند.

پرده آخر

راستش دیروز برای بار اول از کرونا ترسیدم! نه از خود این ویروس کوچک منحوس که از بی توجهی‌هایی که به آن می‌شود. از صورت‌های بدون ماسک، از شلوغی بازار، از دورهمی‌ها و مهمانی‌های بی توجه به دستورات بهداشتی، از لذت جویی‌های آنی و نبود عاقبت اندیشی که جوانان و میانسالان و سالمندانی را در اثر این ویروس به کام مرگ می‌کشاند. 

شب که به خانه رسیدم خسته بودم، خیلی خسته و به این فکر می‌کردم شایسته ترین تقدیر از مدافعان سلامت؛ همکارانی که جان خود و خانواده شان را بر دست گرفته‌اند و به جنگ این ویروس آمده‌اند، چیست؟

هشت ماه گذشته را با همه شب‌ها و روزهایش به سرعت در ذهن مرور می‌کنم و فکر می‌کنم به راستی که «پایبندی به رعایت نکات بهداشتی» و شکست این چرخه باطل انتقال ویروس، بهترین خسته نباشید و کمک و تقدیر است.

*دکتر سید روح‌الله حسینی، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کرونا سید روح الله حسینی طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۶۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند