Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، اصغر مکارم ظهر امروز در جلسه شورای مدیران این دانشگاه با اشاره به اینکه وضعیت کشور در بیماری کووید19 مناسب نیست و نیازمند همکاری نهادهای مرتبط برای اقدام تأثیرگذار پیشگیرانه بیماری در منطقه هستیم، اظهار داشت: توصیه‌های مقام معظم رهبری زمینه‌ای را فراهم کرد که باید استفاده بهینه از این فرصت ایجاد شده در مقابله با موج سوم بیماری کووید19 صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با تأکید بر لزوم استفاده از ابعاد سخنان مقام معظم رهبری و تشکیل کمیته‌ای در این  راستا افزود: منطقه جنوب کرمان محروم است، اما دل مردم منطقه با ما است و این کمک بسیار بزرگی است که باید قدر دانسته شود و در کنار همکاری مردم آمادگی دستگاه قضائی، فرمانداران، بسیج و ... فرصت خوبی است که باید هماهنگی‌ها و جلسات لازم برگزار شود.

مکارم با اشاره به اعلام وضعیت ویژه و فوق ویژه در ۵۶۴ شهرستان کشور و در نظر گرفتن برخی محدودیت‌ها در سطح این شهرستان‌ها تصریح کرد: بیماری پشت دروازه شهرهای ما قرار دارد، سه شهرستان در کرمان وضعیت خیلی ویژه داشتند و میزان بستری آنها خیلی بالا بود هرچند جنوب کرمان در یک وضعیت نسبتاً آرامی از نظر بیماری است، اما این وضعیت به شدت شکننده است باید هر لحظه منتظر یک موج طوفنده از بیماری کرونا در منطقه باشیم.

وی با اشاره بر لزوم توجه ویژه به کنترل ترددهایی که از استان‌های همجوار درگیر با بیماری به ویژه کامیون‌های حمل محصولات کشاورزی با هماهنگی راه و ترابری خاطرنشان کرد: بیماری در جنوب کرمان از نظر فیزیولوژی مشابه مناطقی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان است اما نباید مجدداً مثل موج اول و دوم همان اتفاق‌ها بیفتد. باید با پیشگیری، آماده‌سازی، فضاسازی، کار فرهنگی و جلب مشارکت‌های مردم از نظر ذهنی آمادگی لازم را ایجاد کنیم و جلوی موج را بگیریم و آن را تبدیل به یک موضوع کم‌خطر کنیم اگر این کار محقق شود، مدیریت را در دست داشته ایم و موفق شده‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: ما نمی‌توانیم 100 درصد بیماری را درمان و کنترل کنیم اما می‌توانیم، موج بیماری را در منطقه سبک‌تر کنیم با تعامل مجموعه شهرستان‌ها و سطح دانشگاه با مجموعه‌های تاثیرگذار منطقه قطعاً می‌توانید بحث کنترل موج اپیدمی کرونا را مدیریت کنید و آمار را به حداقل برسانید.

مکارم با اشاره بر لزوم استفاده از هماهنگی بین‌بخشی و تعاملی عنوان داشت: باید توصیه‌های پیشگیرانه در جامعه تکرار شود اگرعادی انگاری در جامعه رشد کند ما دچار مشکل خیلی شدید خواهیم شد، تحت هیچ شرایطی نباید احساس کنیم که وضعیت عادی است مردم توجه داشته باشند اگر این دشمن منحوس را جدی نگیرند و دستورالعمل‌ها را رعایت نکنند، آمار مرگ و میر ناشی از کووید19 در منطقه در مقایسه با موج‌های قبلی بیشتر خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه طی روزهای اخیر 75 درصد تست‌های کووید19 در منطقه مثبت شده و آمار بیماران سرپایی در حال افزایش است و این زنگ خطر است، گفت: بیش از 10 هزار و 300 دوز واکسن آنفلوآنزا در شهرستان‌های جنوب کرمان برای افراد پرخطر توزیع شده است.

انتهای پیام 80032/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت جنوب کرمان شهرستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در سطح جهانی و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آنهایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند باعث نقص ایمنی ثانویه موقت شود. اکثر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

به رغم برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آنها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز معاینه فنی ناوگان سنگین در کهنوج
  • بازدید وزیر کشور از پروژه بزرگراه شهید بروجردی در جنوب تهران
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا