Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@22:10:31 GMT

خودروسازی که دولتی باشد، همین می شود

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۱۱۳۶

خودروسازی که دولتی باشد، همین می شود

یک کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه مدیران ایرانی سعی کرده‌اند، خودرو را به روش بچه تنبل‌ها از دیگران کپی کنند، گفت: باید با یک غلتک از روی خودروسازی دولتی رد شد.

به گزارش مشرق، آرام در یک میزگرد خودرویی اظهار داشت: معمولاً افرادی که در رأس صنعت خودرو قرار می‌گیرند، می‌دانند حداکثر 4 یا 5 سال بیشتر در این مسئولیت قرار نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل کار عمقی که زمان‌بر است، انجام نمی‌دهند و خود را به دردسر نمی‌اندازند.

وی ادامه داد:‌ این مدیران معمولاً برای هر فشاری، کلکی سوار می‌کنند و انگیزه‌ای برای بهبود کیفیت خودروها اعم از بهینه‌سازی مصرف سوخت، آلایندگی یا ضرایب ایمنی ندارند.

این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد:‌ در چنین شرایطی برخی خودروهای ایرانی در کشورهای دیگر به دلیل مشکلات ایمنی کنار گذاشته می‌شوند و یا طی 10 یا 15 سال هیچ ارتقایی در سطح ایمنی خودروها اتفاق نمی‌افتد و سازمان استاندارد نیز به سادگی جاخالی می‌دهد.

آرام با بیان اینکه هیچ نهادی خودروسازان را مجبور نمی‌کند که به خواسته‌های قانونی تن دهند، گفت: یارانه شدید انرژی باعث شده تا اقدامی برای بهبود مصرف سوخت خودروها نشود. هزینه انرژی آنقدر پایین است که با افزایش قیمت بنزین، کاهشی در خرید خودرو اتفاق نمی‌افتد. 

به گفته وی، ضوابط معاینه فنی نیز بازدارندگی ندارد و در رفتن از زیر این ضوابط کار نسبتاً راحتی است. 

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: همه این مسائل باعث شده تا خودرویی داشته باشیم که از نظر ایمنی وضعیت خوبی ندارد، از نظر مصرف سوخت و آلایندگی نیز شرایط مناسبی را دارا نیست و در نهایت، ساختارها طوری چیده شده که تصمیم‌گیران به بهبود شرایط فکر نمی‌کنند.

آرام گفت: مردم حاضرند بابت هر کیلو خودرو کُره‌ای یک میلیون تومان بپردازند، اما حاضر به پرداخت 100 هزار تومان بابت هر کیلو پراید یا خودروی ایرانی نیستند. دلیل این مسئله آن است که مدیران ایرانی سعی کرده‌اند خودرو را به روش بچه تنبل‌ها کپی کنند. تصور همه مدیران رده اول صنعت خودروی کشور این است که از روی دست چه کسی کپی کنند. این مدیران با بیان‌های مختلف می‌گویند که نمی‌توانیم خودمان مسائل را حل کنیم و باید از روی دست بقیه کپی کنیم.

وی ادامه داد: در تجهیزات نظامی امکان واردات وجود نداشته و به همین دلیل روی پای خود ایستاده‌ایم اما در صنعت خودرو رتبه سی‌ام دنیا را آن هم در کپی کردن نه دانش فنی داریم.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: به زور خودمان را به فرانسوی‌ها که خودروساز رده سوم دنیا محسوب می‌شوند، چسبانده‌ایم و مدام صنعت خودروی کشور را با کره‌ای‌ها مقایسه می‌کنیم و می‌گوییم با آنها شروع کرده‌ایم در حالی که ما با آنها شروع نکرده‌ایم، بلکه کپی‌کاری کرده‌ایم، اما آنها همزمان با کپی‌کاری، خودشان نیز برای ساختن تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند مسائل خود را حل کنند. به طوری که از یکجا به بعد دیگر نیازی به کپی‌کاری نداشتند.

آرام در ادامه با انتقاد از بی‌اعتنایی کامل مجلس به موضوع تحقیق و توسعه و مراکز تحقیقاتی خودروسازان در طرح ساماندهی صنعت خودرو، گفت: طرح مجلس طوری نوشته شده که انگار در مورد یک کارخانه موزائیک‌سازی نوشته شده است. در این طرح، مشوقی برای حرکت به سمت تحقیق و توسعه وجود ندارد، در حالی که فناوری می‌تواند قیمت را کاهش دهد.

وی معتقد است، باید با یک غلتک از روی خودروسازی دولتی رد شد و بعد از آن، خودروسازان خارجی بیایند و در کشور خودرو تولید کنند. اگر نیاز کشور سالانه یک میلیون دستگاه خودرو باشد و 10 شرکت خارجی در ایران حضور داشته باشند، هر کدام برای تولید 100 هزار دستگاه خودرو باید خط رنگ و خط تولید قطعات ایجاد کنند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد:‌ این بهانه که اشتغال کشور از بین می‌رود یک بهانه خنده‌دار است. این بهترین انتخاب است که در مدت کوتاه‌تری می‌توانیم صنعت خودرو را بازسازی کنیم و اتفاق مهیبی نمی‌افتد. 

آرام با بیان اینکه هزینه‌تراشی برای واردات خودرو فقط به نفع خودروساز است، گفت: نگاه مدیران باید اصلاح شود. فکر نکنیم که در مورد یک جدول سیمانی می‌خواهیم طرح بدهیم و در نهایت، طرحی از مجلس بیرون نیاید که ردی از تولید محصولات فناورانه در آن وجود نداشته باشد.

وی همچنین با انتقاد از مطرح شدن عنوان خودروی ملی برای سمند، گفت:‌ اولین خودروی ملی کشور تیبا است نه سمند؛ سمند را خریدیم و آوردیم، به طوری که مدیران فنی آن نمی‌توانستند سؤالات بدیهی فنی را جواب دهند حتی در حد ناظر هم دانش لازم را نداشتند. در نهایت با گذشت 10 سال نتوانستند توربوشارژ این خودرو را نیز نهایی کنند.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه مدیران صنعت خودرو به سمت زیرآبی رفتن یا تقلب در این صنعت پیش می‌روند، گفت: مثلاً سپر خودرو را عوض می‌کنند و می‌گویند یک خودروی جدید تولید کردیم!

آرام گفت: سمند تا سال 93 نتوانست هزینه تحقیق و توسعه‌اش را برگرداند به طوری که 2.5 برابر یک خودروی از نوع طراحی شده برای یک خودروی تغییر یافته هزینه شد و هنوز هم آمار فروش آن یک سوم پژو 405 هم نیست.

وی با بیان اینکه تولید پیکان به دلیل آلایندگی متوقف شد، اظهار داشت: با این وجود وانت پیکان با موتور پیکان ادامه یافت در حالی که گفته می‌شد موتورش آلاینده ‌است؛ با این قوانین و تقلب به جایی نمی‌رسیم.

این کارشناس صنعت خودرو با تأکید بر لزوم باز شدن راه برای شکل‌گیری خودروسازان خصوصی در کشور، گفت: به جای اینکه قوانین جدید اضافه کنیم باید مقداری از قوانین را کم کنیم. در حال حاضر در کشورهای اروپایی سخت‌گیری زیادی برای تولید خودرو تا 500 هزار دستگاه صورت نمی‌گیرد، ولی برای ارقام بالاتر از آن باید یکسری ضوابط را پاس کنند. در حالی که در ایران استاندارد چوبی است که می‌خواهند با آن افراد خلاق را بزنند. 

وی ادامه داد: در طرح مجلس گفته شده که تولید یک خودرو نباید بیش از 10 سال طول بکشد که این موضوع کمکی به صنعت خودرو نمی‌کند، بلکه باید در فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری صورت گیرد و به بخش خصوصی اجازه فعالیت داده شود تا شاهد رشد این صنعت باشیم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ خودرو قیمت خودرو صنعت خودروسازی ایران خودرو سایپا کارشناس صنعت خودرو یک خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماشین آلمانی برتر تاریخ که شاهکار‌های مهندسی عرصه خودروسازی به شمار می‌آیند
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد
  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد+ عکس
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • طرح فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • آغاز فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!