Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@03:23:54 GMT

محدودیت خروج گوشت قرمز و مرغ از خراسان رضوی لغو شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۱۶۰۹

محدودیت خروج گوشت قرمز و مرغ از خراسان رضوی لغو شد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی با هدف حمایت از دامداران و واحدهای بسته‌بندی گوشت و کشتارگاه‌ها و اجرای مصوبات تنظیم بازار کشور محدودیت ۱۰ روزه خروج گوشت قرمز و گوشت مرغ از استان را لغو کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در نشست عصر امروز این کارگروه گفت: خروج دام سبک و سنگین از خراسان رضوی کماکان محدودیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی رسولیان با بیان اینکه بخشی از دام سبک و سنگین خراسان رضوی به‌صورت قاچاق از استان خارج می‌شود برخورد قانونی متولیان دستگاه‌های نظارتی با قاچاق دام را خواستار شد.

وی اضافه کرد: قیمت گوشت سفید و قرمز در خراسان رضوی نسبت به سایر نقاط کشور پایین‌تر است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت دامی نیز در این نشست گفت: هم اینک قیمت دام سنگین هر کیلوگرم بین ۳۵۰ تا ۳۶۰ هزار ریال، قیمت دام گوشتی هر کیلوگرم بین ۷۰۰ تا ۷۲۰ هزار ریال، قیمت دام سبک هر کیلوگرم ۵۸۰ هزار ریال، قیمت لاشه گوسفند هر کیلوگرم ۹۸۰ هزار ریال تا ۲ میلیون و ۲۰ هزار ریال و قیمت لاشه جوان هر کیلوگرم ۷۰۰ هزار تا ۷۲۰ هزار ریال است.

مهدی باقری افزود: قیمت لاشه گوشت گوسفندی در خراسان رضوی از سایر نقاط کشور پایین‌تر است، بنابراین استان‌های دیگر تمایل زیادی به استفاده از گوشت این استان دارند و تقاضا در این زمینه زیاد است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست به تشریح دلایل افزایش خروج دام از استان اشاره کرد و گفت: بخش زیادی از گوشت قرمز وارداتی به کشور در استان تهران مصرف می‌شود، بنابراین گوشت این استان مصارف زیادی در کشور دارد.

محمدرضا اورانی افزود: در هفت ماهه نخست پارسال ۱۹ هزار دام در خراسان رضوی کشتار شد در حالی که در مدت مشابه امسال این میزان کشتار به ۲۹ هزار رأس رسیده است.  

وی ادامه داد: ۵۵ درصد از خدمات رستوران‌داری و هتلداری کشور مربوط به خراسان رضوی است و در این چند ماهه به دلیل شیوع کرونا و کاهش تعداد گردشگران، میزان گوشت کمتری مصرف شد، بنابراین گرایش به خروج گوشت از استان افزایش یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تأمین نهاده برای دامدار گران تمام می‌شود و میزان مصرف گوشت نیز در خراسان رضوی کاهش یافته است، بنابراین برای جلوگیری از سود دلالان بهتر است که روال طبیعی برای خروج دام زنده از استان طی و ممنوعیت در این خصوص برداشته شود. 

اورانی افزود: قیمت دام زنده در بازار استان خراسان رضوی با استان‌های دیگر همخوانی ندارد و فقط قیمت دام در استان اصفهان از خراسان رضوی بالاتر است که این موضوع نشأت گرفته از بازارگردانی دلالان در میدان دام است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا ۲۳ مهرماه ورودی گوسفند و بز زنده به استان ۱۴۳ هزار و ۷۴۱ رأس و خروجی این حیوانات از استان ۳۸۱ هزار و ۹۰۷ رأس بوده، همچنین در این مدت ورودی گاو و گوساله زنده به خراسان رضوی سه هزار و ۳۷۷ رأس و خروجی گاو و گوساله زنده ۱۵ هزار و ۸۱ رأس از استان  بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: ورود و خروج دام زنده از خراسان رضوی در هفت ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته و دلیل اصلی آن کمبود گوشت قرمز در تهران است.

جانشین معاونت امور دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان با تولید ۸۳ هزار تن گوشت قرمز، رتبه نخست تولید این نوع گوشت در کل کشور را دارد و نیاز آن در سال ۷۲ هزار تن و سرانه مصرف آن بین ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم است، بنابراین بخشی از گوشت قرمز تولیدی این استان یعنی سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تن گوشت قرمز اضافه است.

کریم امیرزاده افزود: تاکنون میزان نهاده تخصیص یافته به دامداران خراسان رضوی ۳۰ درصد بوده است، از سوی دیگر هزینه‌های تولید دام به‌شدت افزایش یافته و تراکم زیادی در پرواربندی‌های دام سبک و سنگین به‌وجود آمده و مجموع این مسائل فشار مضاعفی را بر دامدار وارد کرده است، بنابراین می‌توان با آزاد کردن خروج گوشت و دام از استان بخشی از این فشار را کم کرد.

احمد شریعتی، مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ممنوعیت چند روزه برای خروج دام و مرغ زنده و گوشت قرمز باعث افزایش دلال‌بازی‌ها، اعتراض دامداران در شهرستان‌های مختلف و همچنین اعتراض استان‌هایی شد که دام و گوشت قرمز خود را از خراسان رضوی تأمین می‌کردند.

مرتضی مدنی، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ممنوعیت خروج دام از استان با دستورالعمل ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز کشور در تعارض است و هم اینک نیز برخی گزارش‌ها حاکی از قاچاق دام از این استان به استان‌های غربی و جنوبی کشور است، زیرا نرخ ارز افزایش یافته و قاچاق دام صرفه اقتصادی پیدا کرده است.

علی غفوری مقدم، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: در ۱۰ روز اخیر که خروج دام زنده و گوشت قرمز از استان ممنوع شد، قیمت دام و گوشت در کل کشور به سبب کاهش تخصیص نهاده به دامدار، افزایش یافت و تغییر نرخ کالای مزبور ارتباطی به اعمال ممنوعیت در این استان ندارد.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت خراسان رضوی خراسان رضوی خروج گوشت هزار ریال گوشت قرمز دام زنده قیمت دام خروج دام دام سبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۱۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: نخستین نیروگاه‌های خورشیدی کشور برای تامین برق چاه‌های کشاورزی در خراسان رضوی نصب می‌شود و این استان پیشگام اجرای این طرح در کشور است.
علیرضا خدابنده افزود: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او گفت: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده افزود: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او گفت: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

 

دیگر خبرها

  • پیشگامی خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران
  • توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • قیمت گوشت قرمز امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول