Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهیم در برابر افول آمریکا جهش پیدا کنیم باید در همه زمینه‌ها قوی بشویم. وقتی افکار و نظام‌های اقتصادی غربی در حال فروپاشی هستند جای تعجب است که از این نظام‌ها در کشور ما الگو برداری می‌شود.

به گزارش شفقنا به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن رضایی در همایش بین‌المللی افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده که در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، گفت: موضوع افول آمریکا به چند دلیل با ملت و نظام ما مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهم‌ترین ان‌ها مانع بزرگ پیشرفت ملت ما آمریکا است. رژیمی که از سال‌ها قبل از انقلاب و چهل و دو سال پس از پیروزی انقلاب جلوی پیشرفت ملت ما را گرفته است. انقلاب ما انقلابی است که حرف‌های نویی دارد که در تعارض با فرهنگ و تمدن غرب است و لذا افول آمریکا برای ما یک موضوع مهم و اعتقادی است. در ۲۰۰ سال اخیر، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در منطقه از موضع برابر برخورد نکرده اند و در دوره ترامپ از موضع برخورد یک کشور متمدن با عقب مانده‌ها برخورد کرده است و بسیار از اظهارات توهین آمیز ترامپ در مورد کشور‌های اسلامی از جمله عربستان سعودی ناخشنودیم.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس بیان کرد: عامل اصلی عقب نگاه داشتن بسیاری از کشورها، سیاست نانوشته غرب واروپا آمریکا در ۲۰۰ سال اخیر بوده است که امروز دامن خود آن‌ها را گرفته است. در دهه اخیر، این تکبر وخپد خواهی به حدی رسیده است که علیه مردم خود، پای بر گلوی افراد می‌گذارند و به جان و مال مردم بی احترامی می‌کنند. اقتصاد آن‌ها نیز در یک رقابت نفس گیر با اقتصاد‌های نوظهور در حال عقب نشینی است. بدهی‌های زیاد و از همه مهمتر نداشتن هزینه نیرو‌های سرکوبگر خود در خارج آمریکا بحران اقتصادی را بیش از گذشته کرده است. دلار‌ها‌ی باپشتوانه سیاسی مانند بمب ساعتی علیه آمریکا عمل خواهد کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قدرت دفاعی آمریکا که ابزار مهمی در سلطه گری آمریکا بوده است به شدت تضعیف شده است. کاهش نیرو‌های آمریکا، شکست نظامیان امریکا در افغانستان و عراق وسوریه، قدرت دفاعی و امنیتی آن‌ها را کاهش داده است و آمریکا رهبری خود را در بسیاری از نقاط جهان از دست داده و نبرد‌های نیابتی هم به جایی نرسیده است. طرح کنار هم آوردن اعراب و اسرائیل در مقابل گفتمان مقاومت هم به نتیجه نخواهد رسید.

رضایی به چالش‌های فلسفی غرب اشاره کرد و ادامه داد: بحران سیاسی درون آمریکا و فرانسه، حکایت از نوعی بحران فلسفی وارزشی در غرب دارد. جنبش‌های گوناگون و شنیدن صدای جدایی طلبی در آمریکا و طرح متلاشی شدن ایالات متحده نشان از بحرانی بزرگ دارد. فروپاشی فلسفی برای اداره جهان عامل سقوط آمریکا بوده و ارزش آزادی بدون عدالت در غرب با شکست مواجه شده است.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به شکست ایدئولوژی شوروی سابق گفت: همانطور که عدالت نیز بدون آزادی در سوسیالیزم بی نتیجه بود، آمریکا نیز با چنین بحرانی در آزادی بدون عدالت مواجه شده است. هر دو این ارزش‌ها بدون انسانیت دروغی بیش نیست.

وی افزود: تشدید ناکارامدی دولت‌های لیبرال دموکراسی و بی اعتمادی مردم به آن‌ها نیاز به تشکیل الگوی جدیدی است که بر اساس ازادی وعدالت درسایه حقیقت انسان تفسیر و پیاده سازی کند. امروز بحران فلسفی را در تئوری پردازانی، چون فوکویاما ملاحظه می‌کنیم همان‌هایی که ۲۰ سال پیش از بهشت رویایی لیبرال دموکراسی حرف می‌زدند امروز از پایان لیبرالیسم سخن می‌گویند و دهه‌های آینده سال‌های بحران‌های بزرگ در اروپا و غرب خواهد بود.

استاد دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به مشکلات اقتصادی جامعه ایران گفت: نگاه به وضعیت کنونی اقتصاد ایران نشان می‌دهد که افکار آمریکایی و تحریم آمریکایی مانند دو لبه قیچی عمل می‌کند. به دلیل رویکرد غلط برخی دولت مردان، دراداره اقتصاد و تحریم‌ها معیشت مردم را با مشکل مواجه کرده و باید نگاه جدیدی برای اداره اقتصاد پیدا کنیم و از بت بزرگ غرب الگو برداری نکنیم. وقتی نظام‌های اقتصادی غربی در حال فروپاشی هستند جای تعجب است که از این نظام‌ها در کشور ما الگو برداری شود.

وی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم در برابر این افول آمریکا جهش پیدا کنیم باید در همه زمینه‌ها قوی بشویم. نباید تنها از فروپاشی آمریکا خوشحال بشویم، ولی به قوی شدن خودمان نیاندیشیم. این برای ما کافی نیست. قدرت علمی و فناورانه خود را باید در منطقه جایگزین کنیم و رویکرد‌ها و نظریاتی را جایگزین اداره اقتصاد کنیم که از دل انقلاب و اسلام برخیزد. اگر صرفا نظاره گر افول آمریکا باشیم و کشور‌ها و تمدن‌های دیگر جای افول آمریکا را پر کنند، ما تنها تماشاچی این تحولات خواهیم بود. ما باید از این فرصت استفاده کنیم و بدون بهره بردن از تحول علمی و فناوری‌های جدید امکان پذیر نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار پرسپولیس محسن رضایی افول آمریکا نظام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۲۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم جهانی در آستانه فروپاشی است

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، عفو بین‌الملل روز چهارشنبه طی گزارشی اعلام کرد که «نظم جهانی پسا جنگ جهانی دوم در آستانه فروپاشی است» و درگیری‌های تلخ در جبهه‌های چندگانه و همچنین رشد لجام گسیخته هوش مصنوعی این نظم جهانی را تهدید می‌کنند.

انیِس کالامار، دبیر کل عفو بین‌الملل در گفتگو با خبرگزاری فرانسه در مورد گزارش سالانه این نهاد که با عنوان «وضعیت حقوق بشر جهان» منتشر شده است، گفت: «تمامی شواهد و قرائن ۱۲ ماه گذشته حاکی از آن است که نظم جهانی بین‌المللی در آستانه فروپاشی است. به ویژه که در شش ماه گذشته آمریکا از مقامات اسرائیلی در برابر تعرض‌های متعددی که در غزه زیر نظر آن‌ها اتفاق می‌افتد، محافظت کرده و بر آن‌ها سرپوش گذاشته است. ایالات متحده با استفاده از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد آتش‌بس در غزه، این شورا را از معنای وجودی و وظیفه اصلی اش تهی ساخته است.»

بنابر آمار رسمی اسرائیل حملات هفتم اکتبر حماس به سرزمین های اشغالی هزار و ۱۷۰ کشته، اکثرا از میان غیر نظامیان برجای گذاشت. بنابر اعلام وزارت بهداشت حماس در نوار غزه، حملات انتقام جویانه اسرائیل به این منطقه تاکنون 34 هزار و 262 کشته برجای گذاشته است.

خانم کالامار در دیباچه این گزارش نوشت: «این کارزار شامل بمباران عمدی و بی‌رویه غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی و همچنین محرومیت آن‌ها از کمک‌های بشردوستانه و ایجاد قحطی مهندسی شده است.»

او گفت: «برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، غزه اکنون به نماد شکست مطلق اخلاقیات از سوی بسیاری از معماران نظم جهانی پسا جنگ جهانی دوم تبدیل شده است.»

دبیر کل عفو بین‌الملل افزود که متحدان اسرائیل از جمله آن‌هایی که این رژیم را تسلیح می‌کنند، شریک جرم هستند.

او همچنین ضمن انتقاد انفعال نهاد‌های بین‌المللی در قبال مساله غزه، این سوال را مطرح کرد که آیا آرمان‌های «دوباره هرگز» پسا جنگ اکنون نابود شده‌اند یا خیر؟

تهدید چین و روسیه و نیاز به تجدید ساختار شورای امنیت

انیس کالامار هشدار داد که دیگر «بازیگران قدرتمند» از جمله روسیه و چین هم «تمایل خود را در به خطر‌ انداختن کلیت نظام مبتنی بر قوانین ۱۹۴۸ نشان داده‌اند.»

این گزارش «قانون شکنی آشکار نیروهای روس طی تهاجم نظامی همه‌جانبه طولانی‌مدت آن‌ها به اوکراین و به‌کارگیری شکنجه و سوء رفتار علیه زندانیان جنگ» را مستند کرده است.

بنابر این گزارش چین نیز «با حمایت از ارتش میانمار» به رغم حمله این ارتش به غیرنظامیان این کشور، برخلاف حقوق بین‌الملل عمل کرده است.

به گفته خانم کالامار، «برای احیا و تجدید نهاد‌های بین‌المللی که وظیفه حفاظت از بشریت را برعهده دارند» به «اقدامات فوری» نیاز است.

او گفت: «ما خواهان بازسازی عاجل شورای امنیت سازمان ملل متحد و به ویژه اصلاح حق وتو هستیم به گونه‌ای که نتوان آن را در موقعیت‌های نقض شدید حقوق بشر به کار برد.»

هوش مصنوعی به مثابه تهدید بشریت

بنابر این گزارش ظهور و رشد هوش مصنوعی بر نگرانی‌هایی چون «امکان فرسایش فراگیر حقوق و به تبع آن تداوم سیاست‌های نژادپرستانه» و «امکان انتشار اطلاعات نادرست و ضد اطلاعات» دامن می‌زند.

عفو بین‌الملل شرکت‌های بزرگ فناوری را به نادیده گرفتن این تهدید‌ها حتی در «درگیری‌های مسلحانه» متهم می‌کند.

در این گزارش آمده است که «شرکت‌های یاغی فناوری و فناوری‌های سرکش آن‌ها» به حال خود رها شده‌اند و در «غرب وحشی دیجیتال آزادانه پرسه می‌زنند.» بنابر این گزارش این امر احتمالا به تسریع نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۴ خواهد انجامید، سالی که مملو از انتخابات کلیدی از جمله انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا است.

کالامار گفت: «در دنیایی که درگیر بی‌ثباتی فزاینده است، گسترش و به‌کارگیری بی‌قاعده از فناوری‌هایی چون هوش‌ مصنوعی مولد، تشخیص چهره و بدافزارهای جاسوسی از طریق تعمیم و گسترش نقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشر به سطحی خاق‌العاده، به دشمنی خطرناک تبدیل می‌شوند.»

او افزود: «در این سال به خصوص انتخابات و در سایه لابی‌های قدرتمند مخالف با مقیدسازی که توسط غول‌های فناوری تامین مالی می‌شوند، این پیشرفت سرکش و بی‌قاعده فناوری برای همه ما تهدیدی عظیم به شمار می‌رود.»

خانم کالامار از دولت‌ها خواسته است تا «اقدامات قانون و نظارتی خود را برای مقابله با خطرات و آسیب‌های ناشی از هوش مصنوعی قوت بخشند.»

 

دیگر خبرها

  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • نظم جهانی در آستانه فروپاشی است
  • (عکس) محسن رضایی در جمع اعضای شریان
  • عکسی عجیب از محسن رضایی در جمع اعضای شریان /راه او از قالیباف و حدادعادل جدا شد؟
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • لوکاشنکو: پرستیژ بین‌المللی واشنگتن و لندن در حال افول است
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است