Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@07:46:03 GMT

2 شرط اصلی دوری از خطر گازگرفتگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۲۵۱۹

2 شرط اصلی دوری از خطر گازگرفتگی چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین ، سه فرد در کهکیلویه و بویراحمد جان خود را به دلیل گازگرفتگی از دست دادند این در حالی است که با چند پیشگیری ساده از مرگ این افراد جلوگیری می شد.

در حالی که روزهای سردتری در راه است نگرانی های زیادی در رابطه با افزایش قربانیان گازگرفتگی وجود دارد. چه کار باید بکنیم تا احتمال گازگرفتگی را در منازل و محیط های کاری خود به حداقل برسانیم؟

دکتر جواد نوفرستی رییس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ های خاموش در این رابطه به جام جم آنلاین گفت: طبق گزارش های سالیانه حدود 70 درصد از حوادث مربوط به گازگرفتگی در پنج ماه آخر سال رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به گزارشات سالیانه شرکت ملی گاز از حوادث گازگرفتگی، مهم ترین علل این حوادث به نقص فنی دودکش برمی گردد.

نوفرستی ادامه داد: مشکل مربوط به گازگرفتگی می تواند از خروجی حرارتی دودکش باشد، دودکشی که یا روی دیوار و نمای ساختمان قرار گرفته و یا بالای پشت بام. ممکن است دودکش ها کلاهک نداشته باشند.

رییس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ های خاموش عنوان کرد: یکی از مهم ترین عللی که باعث می شود آبان ماه شاهد اوج اولیه حوادث گازگرفتگی باشیم این است که با سرد شدن هوا مردم به راه اندازی بخاری ها روی می آورند آن هم بدون اینکه سلامت دودکش را ارزیابی کنند.

این مقام مسئول افزود: باید متوجه این موضوع شد در این چند ماه که بخاری خاموش بوده مسیر دودکش بخاری همچنان باز است و یا با زباله ساختمانی و لانه پرندگان مسدود شده. این شرایط منجر به ایجاد حوادث گازگرفتگی می شود.

وی گفت: نکته ای که باید بر روی آن تاکید کنیم این است که مردم تصور نکنند حوادث گازگرفتگی صرفا مربوط به گاز طبیعی و گاز شهری است. هر نوع سوخت فسیلی و یا هر نوع سوختی که برای گرمایش و پخت و پز استفاده می کنیم؛ اعم از گاز طبیعی و گاز شهری، نفت، ذغال، بنزین و چوب اگر درست استفاده نشود و یا دودکش آن مشکلی داشته باشد و از سویی با فقدان تهویه هوا روبرو باشیم منجر به حادثه گازگرفتگی خواهند شد.

نوفرستی اذعان داشت: رمز نجات از گازگرفتی رعایت دو نکته است؛ اولا سلامت دودکش و ثانیا تهویه هوا. همین امروز دودکش خود را چک کنید. این چک کردن باید به صورت هر چند وقت یکبار باشد نه سالی یک بار و البته می تواند به صورت تست کردن داغ بودن بدنه دودکش باشد یا رفتن به بالای پشت بام و چک کردن دودکش.

رییس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ های خاموش تاکید کرد: هرگز تمام روزنه های خانه را مسدود نکنید. حتما باید جایی برای ورود هوای تازه وجود داشته باشد.

نوفرستی بیان داشت: اگر ترکیب درست هوا و آن ماده سوختی اتفاق نیفتد با «بدسوزی» روبر می شویم. این بدسوزی منجر به این می شود که شعله آتش، نارنجی و یا قرمز شود. در ادامه این شعله گاز مونواکسیدکربن را پدید می آورد.

این مقام مسئول یادآور شد: اگر دودکش به هر دلیلی نقص داشته باشد و نتواند این گاز مرگبار تولید شده را از واحد مسکونی و محل کار به بیرون هدایت کند  مشکل آغاز می شود. بسته به اینکه غلظت این گاز مونواکسیدکربن چقدر است می تواند ظرف چند دقیقه همه افرادی را که در آن محیط هستند قربانی می کند.

نوفرستی خاطرنشان کرد: بدون شک افرادی که قربانی گازگرفتگی می شوند به این دلیل فوت کرده اند که در محیطی که آنها حضور داشته اند حتی یک روزنه هم به سمت فضای بیرون وجود نداشته است.

وی اظهار داشت: بسیاری بابت ترس از بیماری کرونا تمامی روزنه ها را می بندند در صورتی که حتی برای عدم انتشار این ویروس نیز توصیه می شود روزنه ای را در فضای بسته باز بگذارند تا ویروس احتمالی معلق در هوا به بیرون هدایت شود.

نفرستی تاکید کرد: پیش بینی می کنیم امسال به دلیل توصیه های بیشتر مبنی بر ماندن در خانه بابت پاندمیک کرونا، احتمال جوادث گازگرفتگی بیشتر خواهد شد.

رییس کارگروه ملی پیشگیری از مرگ های خاموش گفت: توصیه ای داریم که هم به درد پیشگیری از کرونا می خورد و هم به درد جلوگیری از حوادث گازگرفتگی. ایجاد یک دریچه و یا فضای تهویه لازم است و خطر گازگرفتگی را پایین می آورد. اما به محض اینکه در و پنجره ها کیپ و بسته می شوند امکان گازگرفتگی وجود دارد. مرتب دودکش و تهویه خود را چک کنید.

نفرستی در پایان گفت: گاهی اوقات وسیله حرارتی، یک دودکش عالی دارد و یک فرد فنی هم آن را چک کرده و مشکلی دیده نشده است. اما با همین شرایط بستن تمامی روزنه های هوا بسیار خطرناک است. کمبود جریان هوا حتی عملکرد دودکش استاندارد را مختل می کند. دودکش و تهویه مکمل یکدیگر هستند. به همه توصیه می کنیم که تمامی روزنه ها را نبندید.

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دودکش گازگرفتگی تهویه حوادث گازگرفتگی روزنه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۲۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار سال ۱۴۰۲ جان خود را از دست دادند، گفت: در یک سال گذشته ۵۰۰ اشتغال غیرقانونی در استان همدان کشف شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، یوسف شعبانی ظهر امروز در نشست خبری خود به مناسبت هفته کارگر، اظهار‌ داشت: در حال حاضر 148 هزار و 742 کارگر دارای بیمه اجباری در بیش از 24 هزار واحد تولیدی استان فعال هستند و در یک سال گذشته 500 اشتغال غیرقانونی در این استان کشف شده است.

وی با بیان اینکه تعداد کارگران استان همدان بر اساس آمار رسمی تامین اجتماعی 9 هزار نفر افزایش داشته است، گفت: از مجموع کارگران استان 26.5 درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی، 27.5 درصد شاغلان در بخش صنعت و 43.18 درصد شاغلان در حوزه خدمات فعالیت دارند.

مدیر‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان در پاسخ به خبرنگار تسنیم در خصوص راستی‌آزمایی آمار مربوط به ایجاد اشتغال توسط این اداره کل گفت: سال گذشته 118 درصد تعهد اشتغال استان تحقق یافته که بر اساس بیمه‌های لحاظ شده تامین اجتماعی است و قابل بررسی است.

شعبانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در خصوص 917 طرح بلاتکلیف سامانه رصد در استان همدان نیز بیان کرد: مشکل اصلی طرح‌های فوق نگارشی است که در جلسات مختلف هم تاکید داشتیم دستگاه‌های اجرایی مربوطه نسبت به اصلاح اطلاعات بارگزاری شده این طرح‌ها اقدام کنند.

وی نسبت به اشتغال اتباع افغانستانی در استان، گفت: همدان جز استان‌های ممنوع در به ‌ارگیری اتباع خارجی است با این حال 70 شاغل اتباع خارجی به صورت قانونی در حوزه تکنولوژی قانونا فعالیت دارند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: سال قبل 300 حادثه کارگری در همدان رخ داده که منجر به فوت 25 نفر شده با این وجود 24 درصد از حوادث ناشی از کار استان در سال پیش کاهش یافته است.

شعبانی با اشاره به فعالیت 250 تشکل کارگری و کارفرمایی در استان همدان، بیان کرد: در یک سال گذشته 114 میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی در قالب هزار و 400 طرح در استان همدان پرداخت شده که منجر به ایجاد اشتغال مطلوبی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۵۷ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ در هرمزگان
  • مرگ یک نفر در بروجن به علت گازگرفتگی
  • جان باختن جوان بروجنی در اثر گازگرفتگی
  • ادامه دوری حسن یزدانی از اردوی تیم ملی
  • آیت الله هاشمی علیا عنوان کرد؛ لطف الهی به مؤمنان جهت دوری از تعصب جاهلی
  • ستاره از یاد رفته والیبال ایران با توپ پر برگشت
  • دوری کاپیتان استقلال از فوتبال؛ کافه وریا افتتاح می‌شود! + عکس
  • کاهش حوادث کار در خراسان رضوی
  • مرگ ۲۵ کارگر در اثر حوادث کار در همدان
  • پورعلی‌گنجی دوباره پیراهن شماره هشت پوشید