Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران به نقل از فارس، حوزه تحقیقات و فناوری یکی از تعیین کننده‌ترین بخش‌ها در رشد شاخص‌های اقتصادی یک نهاد به حساب می‌آید، مسئله‌ای که در کشور ما عموما نادیده گرفته می‌شود و همچنان در سطح محورهای کلی باقی مانده است.

بحث‌هایی از قبیل، توجه به شرکت‌های دانش بنیان، مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه و حتی ساختارسازی‌های حرفه‌ای مدیریت از مواردی است که همچنان مورد مناقشه نهادهای حاکمیتی مستقر در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی توجه به مدل‌های مترقی مورد استفاده در دنیا مشخص کننده آن است که در نظر گرفتن نوآوری می‌تواند زمینه‌ساز بهبود بسیاری از شاخص‌های مدیریتی و اجرایی در کشور شود.

در همین راستا و با در نظر داشتن موارد مطرح شده به سراغ معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو رفتیم تا پاسخ سوالات خود را نزد محمدصالح اولیاء، معاون تازه منصوب شده وزیر نیرو مطرح نماییم.

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

*اکوسیستم نوآوری وزارت نیرو شروع به کار می‌کند

فارس: ساختار معاونت تحقیقات و منابع انسانی و نقس آن در وزارت نیرو به چه نحو است؟

اولیاء: به طور کلی معاونت تحقیقات و منابع انسانی یک معاونت توسعه‌ای به حساب می‌آید. یعنی هر منبعی که ما نیازمند به توسعه آن بوده و به هر نحوی متولی آن هستیم، مانند تحقیقات و فناوری در این بخش وزارت نیرو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ما کمک کنیم در مجموعه وزارت نیرو مفهوم جدید نوآوری توسعه پیدا کند. از سوی دیگر در حوزه منابع انسانی باید تلاش کنیم ،کارکنان بهتری داشته باشیم و این هم یکی از ماموریت‌های این معاونت هست. یک سری ماموریت هم در ارتباط با توسعه مدیریت داریم که از منابع انسانی جدا کردیم، چراکه هم به لحاظ ساختار و هم به لحاظ نوع برخوردی که با مدیران می‌شود، باید برنامه‌های مستقلی داشته باشیم و نهایتاً فناوری اطلاعات به عنوان زیرساختی که امروزه بسیار کلیدی شده است. این چهار حوزه تقریبا، چهار دفتر ما را تشکیل می‌دهد که زیرمجموعه معاونت تحقیقات و منابع انسانی است و وظایف ما را تشکیل می‌دهد.

*فارس: با توجه به اینکه از زمان انتصاب شما زمان زیادی نمی‌گذرد، چه برنامه‌هایی برای ارتقا عملکرد معاونت منابع انسانی در نظر گرفته‌اید؟

اولیاء: ما یک سری برنامه‌های عملیاتی برای این دفاتر داریم و آن را دنبال می‌کنیم، منتها چیزی که بنده آماده کردم که به شما توضیح دهم، برنامه کلیدی هست که با هدف ایجاد تحرک و تغییری در سیستم مهیا شده است.

در حوزه تحقیقات و فناوری اگر بخواهم توضیح بدهم، مفهومی اخیرا مرسوم شده است که شاید شما شنیده باشید و آن بحث اکوسیستم نوآوری یا زیست‌بوم نوآوری است و مفاهیم این حوزه را متحول کرده است؛ از این جهت، پیش از این ما یک نگاه کلاسیک به تحقیقات داشتیم و یک بودجه پژوهشی و چند طرح تعریف می‌کردیم و به اساتید دانشگاه یا افراد دیگر می‌دادیم که انجام بدهند. الان نگاه دنیا تغییر کرده و به این صورت است که پای عناصر مختلف در بحث‌های تحقیقات فناوری باز شده است مثل شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها و عناصری که باید به کمک هم‌دیگر و تعاملاتی که با هم برقرار می‌کنند، کمک کنند که بروز و ظهور نوآوری در صنعت اتفاق بیفتد. به این معنی که همه فعالیت‌های ما مبتنی بر نوآوری باشد و معاونت علمی ریاست جمهوری هم متولی این کار شده است.

تحقیقات به صورت کلاسیک دیگر ارزشمند نیست، مگر اینکه در خدمت نوآوری باشد. پس دمیدن روح نوآوری در صنعت کار ساده‌ای نیست و در راستای تحقق این هدف ما فعالیت‌هایی انجام می‌دهیم. شرکت‌ها و زیرمجموعه‌های وزارت نیرو الان به نحوی درگیر این موضوع هستند و هم تعاملی که ما باید برقرار کنیم با عناصر بیرون از صنعت، در حال انجام است.

*پارک فناوری وزارت نیرو به زودی راه‌اندازی می‌شود

فارس: ممکن است جزئیات بیشتری از طرح اکوسیستم نوآوری را تشریح نمایید؟

اولیاء: ذیل این طرح کلی اکوسیستم نوآوری، یک سری برنامه‌های فرعی داریم؛ مثل راه‌اندازی پارک فناوری وزارت نیرو که مدتی هست خدمات آن انجام شده است و کمک می‌کند که زنجیره مورد نظر در این زمینه تکمیل بشود. وزارت نیرو یک مزیتی که دارد این هست که هم عرضه و هم تقاضا در یک محل وجود دارد، یعنی هم شرکت‌هایی هستند که خود مصرف‌کننده فناوری هستند و هم واحدهای پژوهشی داریم که خود تولیدکننده فناوری هستند. پس شرایطی فراهم هست که بتوانیم عناصر این اکوسیستم را کم ‌کم بچینیم و تکمیل کنیم. از این جهت محل استقرار شرکت‌های رشد یافته فناور در پارک فناوری وزارت نیرو خواهد بود.

برنامه دیگر اکوسیستم نوآوری بحث صندوق پژوهش فناوری است که خوشبختانه الان در این اکوسیستم هست، ولی نیازمند تقویت بوده، زیرا بحث‌های مالی در تامین فعالیت‌های فناورانه بسیار کلیدی هست.

کارخانه نوآوری آب و فاضلاب واقع در موسسه تحقیقات آب نیز تا آخر سال راه‌اندازی می‌شود. همچنین برای اولین بار یک بخش به نام مرکز نوآوری اجتماعی مرتبط با فعالیت‌های وزارت نیرو در قالب تکمیل اکوسیستم نوآوری راه‌اندازی خواهد شد. در مرکز نوآوری اجتماعی وزارت نیرو مسائلی مانند این‌که با چه روش‌هایی می‌توانیم مردم را در مسائل آب درگیر کنیم و مسائلی از این دست با نگاه نوآورانه پیگیری می‌شود.

فارس: سایر برنامه‌های شما به منظور تکمیل پازل اکوسیستم نوآوری وزارت نیرو به چه ترتیب خواهد بود؟

اولیاء: درواقع این مکانیزم‌ها را کنار هم می‌چینیم و با تعاملی که هریک از این بخش‌ها با مجموعه شرکت‌هاب وزارت نیرو برقرار می‌کنند، کمک می‌کند که هدف کلی که ارتقای نوآوری در مجموعه وزارت‌خانه محقق خواهد شد.

پس از تشکیل هریک از این بخش‌ها، فن‌بازاری با هدف شکل‌گیری عرضه و تقاضای فناوری شکل گرفته و تبادلات در این حوزه را برعهده می‌گیرد. شیوه‌نامه خاصی نیز در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دست تهیه است که ورود این‌ شرکت‌ها را به صنعت تسهیل خواهد کرد.

*وزارت نیرو مدافع شرکت‌های دانش‌بنیان است

فارس: ارتقا و بومی‌سازی تکنولوژی عموما زمینه تحدید منافع بخش را فراهم می‌کند، برنامه شما برای مدیریت این حوزه چیست؟

اولیاء: در ارتباط با این حوزه، عمده مباحث مرتبط با تضاد منافع مرتبط با بحث‌های اقتصادی هست، اما ما مدافع شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم. ما بررسی کردیم بحث ورود به لیست خرید تامین‌کنندگان که کلید قضیه است یکی با مانع استانداردها مواجه می‌شود، چون بعضی از محصولات ما حساس است و بحث ایمنی در آن هست. یکی از مقاومت‌ها هم همین است که گاهی اوقات به رانت تعبیر می‌شود که ما به بهانه ایمنی می‌گوییم که محصولات حتماً خارجی باشد و اگر نباشد ما نمی‌توانیم ضمانت کنیم و عواقب اتفاقات بر عهده خودتان است، پس همیشه این تنش را داریم که بین بخش‌های تحقیقات فناوری و بخش‌های تولیدی، مسئولیت‌ها را به گردن یکدیگر می‌اندازند پس یکی بحث‌های فنی است که بتوانیم استانداردهای لازم را برای این‌ها تهیه کنیم و این کار ساده‌ای نیست، چراکه هم آزمایشگاه‌ها باید تجهیز بشود تا تایید کند که این محصول از نظر ما اشکالی ندارد و تضمین کند که این محصول می‌تواند وارد عرصه رقابت بشود.

فارس:یکی دیگر از محدودیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، مسئله منابع مالی است، در این زمینه چه تمهیداتی برای حمایت صنایع دانش بنیان اندیشیده‌اید؟

اولیاء: شرکت‌های کوچک معمولاً بنیه مالی کمتری دارند و قدرت شرکت‌های بزرگ را ندارند و همین نکته زمینه حضور موثر این شرکت‌ها را محدود می‌کند. تلاش ما این هست که با تسهیل قانونی آیین‌نامه‌ای که انجام می‌دهیم تکلیف بکنیم که این‌ها بتوانند وارد این جریان بشوند. مثلاً برای حمایت مالی ضمانت خرید می‌کنیم که نهادهایی مثل صندوق ما حمایت می‌کند. در حقیقت اگر این محصول مشکلی داشت ما ضمانت می‌کنیم و جبران می‌کنیم.

پس هم به لحاظ فنی باید استانداردسازی انجام بدهیم و هم به لحاظ مالی نهادهای واسطه ما کمک کند تا این‌ها به جریان بیفتد و تجربه نشان داده است که می‌توانند از عهده آن بربیایند. لازم به تاکید است، وزارت نیرو از آن وزارت‌خانه‌هایی است که تا 90 درصد ساخت قطعات آن در داخل انجام می‌شود.

*اساتید و دانشجویان دکتری تحت حمایت وزارت نیرو هستند

فارس: در زمینه تکنولوژی حوزه نیرو، عده‌ای عقیده دارند که از مرز علم و تکنولوژی عقب افتادیم، برنامه‌های شما پیرامون نزدیک شدن به مرز علم و تکنولوژی در این حوزه چیست؟

اولیاء: ممکن است در تکنولوژی سنتی ما خودکفا شده باشیم، ولی این کافی نیست و اتفاقاً نوآوری در همین بحث است. وقتی می‌گوییم نوآوری هر حرکتی که یک پله سطح تکنولوژی را ارتقا بدهد شامل می‌شود، پس در اکوسیستم سعی می‌کنیم، این عناصر را دنبال و تقویت کنیم.

فارس: یکی از تاکیدات این روزها در زمینه تحقیقات، برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه است، برنامه وزارت نیرو برای ثمر بخشیدن به ارتباط چیست؟

اولیاء: در ارتباط با دانشگاه‌ها هم حرکت‌هایی را شروع کردیم. در راستای کاربردی کردن تحقیقات دانشگاهی دو فعالیت مشخص انجام شد. یکی فرصت مطالعاتی اساتید بود که به طور ویژه اعلام کردیم اساتیدی که به صنعت بیایند حمایت مالی می‌شوند.

همچنین از اساتید علاقه‌مند خواستیم، مقاله محور عمل نکنند. در حقیقت از این توان علمی خواسته شد، اگر 6 ماه به صنعت می‌آیید باید تعریف مسئله بکنید و عناوینی مطرح کنید که بتواند موضوع پایان‌نامه‌های دانشجویان باشد. این حرکت حدود یک سالی هست که شروع شده و باید توسعه پیدا کند. مشابه همین موضوع را جدیدا برای دانشجویان دکترا نیز دنبال می‌کنیم و دانشجویان دکترا تحت حمایت مالی قرار گرفته و حقوقی دریافت می‌کند و در قبال این پرداخت مالی در صنعت مستقر می‌شود.

*جوان گرایی وزارت نیرو با طرح بازنشستگی زودتر از موعد

فارس: در حوزه منابع انسانی چه برنامه‌هایی را برای اجرا در نظر دارید؟

اولیاء: در حوزه منابع انسانی چند سیاست دنبال شد که بخش مهم آن سیاست‌های شخص وزیر نیرو است. در این ارتباط استفاده از بازنشستگی پیش ‌از موعد با اختیار دستگاه به منظور چابک‌سازی نیروی انسانی مورد تاکید قرار گرفت. در همین راستا همیشه این دغدغه هست که نیروهایی قدیمی‌تر هستند، به راحتی خود را بازنشسته نمی‌کنند، چون مزایا در سال‌های آخر بیشتر هست و پست‌های مدیریتی دارند. بخش‌نامه‌های متعددی تدوین شد و تا حدودی هم اجرا شده است که در 3 سال اخیر حدود 1000 نفر از شاغلان از این طریق بازنشسته شدند. در این سیستم ممکن است، افراد ناراضی و منافع خود را از دست می‌دهند، ولی برآیند آن که یک‌سری نیروهای جدید جایگزین بوده و در نهایت سازمان چابک‌تر می‌شود.

به همین ترتیب در ارتباط با مدیران هم، بحث جوان‌گرایی و استفاده از زنان مطرح است. در آیین‌نامه‌ای که از طرف وزیر در ارتباط با انتصاب مدیران ابلاغ شد، ما گفتیم که یک فرد حداکثر 2 دوره می‌تواند در جایی مدیر باشد، یعنی 4 سال و اگر برای دفعه بعد بخواهد بیاید، باید برای پستی دیگر در جایی دیگر در فراخوان ارسال رزومه شرکت کند. به نظر ما 4 سال نقطه بهینه عمر مدیریت است، چراکه بیشتر از این اگر باشد، هم نوآوری کم می‌شود، هم ارتباطات شکل نمی‌گیرد.

فارس: در زمینه نحوه انتخاب مدیران به شیوه مدنظر وزارت نیرو یعنی ارسال رزومه (سابقه) و انتخاب، نقدی مبنی بر اینکه مکانیزم انتخاب مدیر غیرشفاف است، وارد می‌شود. آیا برنامه‌ای هست که محورها مشخص بشود و امتیازبندی به طور شفاف صورت بگیرد و انتخاب در اتاق شیشه‌ای انجام بشود؟

اولیاء: در شرایطی که ما هستیم هر حرکتی، تبعاتی دارد. از یک طرف معیارها مشخص است که تیم ارزیاب در چندین مرحله افراد را انتخاب می‌کنند، اما فرآیند فعلا محرمانه طراحی شده است. دلیل این محرمانه بودن نیز فضای غیرشفافی است که با آن مواجه هستیم. زیرا در این روند تخریب ممکن است صورت بگیرد و از طرفی شکل‌گیری لابی‌های نیز امکان پذیر است که از مشکلات اساسی در انتخاب مدیران به حساب می‌آید.

فارس: در مسیر انتخاب مدیر به این شیوه با چه مشکلاتی مواجه شدید؟

اولیاء: یکی از موانع فرهنگی این هست که خیلی‌ها حاضر نیستند، در فراخوان شرکت کنند و توقع دارند که کسی به آن‌ها بگوید شما باید مدیر بشوید. برخی می‌گویند، افراد خوب وارد این سیستم نمی‌شوند و شان خود را بالاتر از این می‌دانند که بگویند من دنبال پست هستم. پس این سیر باید کم‌کم اصلاح بشود تا کسی هم نتواند سلب مسئولیت کرده و هرکاری کند و بگوید من دنبال پست نبودم، شما از من خواستید مدیر بشوم. پس این حرکت در فضای شفاف باید گام به گام و با احتیاط رشد پیدا کند.

پ/

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزارت نیرو اکوسیستم نوآوری تحقیقات و منابع انسانی شرکت های دانش بنیان اکوسیستم نوآوری انتخاب مدیر راه اندازی وزارت نیرو هم به لحاظ شرکت ها بخش ها یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، آلکسی گونچارینکو، نماینده پارلمان اعلای اوکراین روز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانسوی LCI ، اعتراف کرد که مقامات کی‌یف ممکن است از اتحادیه اروپا بخواهند تا نیروهای نظامی خود را به منطقه درگیری با روسیه بفرستد.

بیشتر بخوانید: آخرین تحولات اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

او در پاسخ به سوالی در این باره با اشاره به این واقعیت که بسیاری از مسائل به "وضعیت در جبهه نبرد" بستگی دارد، گفت: اگر ارتش اوکراین نتواند به طور مستقل جلوی پیشروی نیروهای مسلح روسیه را گرفته و آنها را متوقف کند، چنین نیازی ممکن است بوجود آید.

طبق برخی اطلاعات رسانه‌ای، مقامات اوکراینی در گفتگوهای غیرعلنی خود با شرکای غربی قبلاً با این مسئله موافقت کرده‌اند که دونباس به زودی به طور کامل برای کشور از دست رفته خواهد شد.

یک روز قبل امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بار دیگر گفت که همچنان امکان اعزام نیرو از اروپا به اوکراین را رد نمی‌کند. این اظهارات مورد انتقاد مارین لوپن، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب "اتحاد ملی" فرانسه و فلوریان فیلیپو، رهبر حزب میهن پرستان قرار گرفت.

پیتر سییارتو، وزیر خارجه مجارستان و دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس، چنین دیدگاهی را نگران کننده ارزیابی کرده و رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی نیز با اعزام نظامیان اروپایی به اوکراین مخالفت کرد.

ماکرون در ماه فوریه نظریه خود درباره امکان اعزام نیرو از کشورهای غربی به اوکراین را مطرح کرد که البته بلافاصله تعدادی از کشورها، از جمله ایالات متحده، آلمان و بریتانیا، وجود چنین سناریویی را رد کردند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

ماکرون بر لزوم حفظ امکان مذاکره با روسیه تاکید کرد

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شب گذشته، شنبه، در مصاحبه با روزنامه "لا-تریبون" ابراز عقیده کرد که پاریس باید امکان مذاکره با مسکو را حفظ کند. وی گفت: «ما با باز گذاشتن درها برای مذاکره با روسیه کار درستی انجام می‌دهیم. در غیر این صورت نظم بین المللی و در نتیجه صلح و امنیت را کنار خواهیم گذاشت.»

او در عین حال از ادامه سیاست "استراتژی دوگانه" فرانسه در قبال روسیه خبر داد. ماکرون همچنین گفت که کشورهای اروپایی برای حل مشکلات امنیتی و اقلیمی جهان به چین نیاز دارند، بنابراین از حفظ همکاری اقتصادی با پکن حمایت کرد.

رئیس جمهور فرانسه دو روز قبل گفت که ارتش کشورش بسیار مجهز و یکی از موثرترین ارتش‌ها در اروپاست. او همچنین سلاح هسته‌ای را بخش مهمی از حفاظت از قاره اروپا خواند.

وزارت کشور روسیه زلنسکی را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است

بر اساس اطلاعات منتشر شده روز شنبه در وب سایت رسمی وزارت امور داخلی روسیه، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در فهرست افراد تحت تعقیب در این کشور قرار گرفته است. ماده‌ای از قانون جزایی روسیه که به موجب آن زلنسکی تحت تعقیب باشد، فاش نشده است.

این وزارتخانه همچنین پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین را نیز به دلیل اتهامات جنایی در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

علاوه بر این، وزارت امور داخلی روسیه الکساندر پاولیوک، فرمانده نیروی زمینی ارتش اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد. ضمن اینکه میخائیل کوال، سرپرست سابق وزارت دفاع را که در حال حاضر ریاست دانشگاه دفاع ملی اوکراین را بر عهده دارد، نیز در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده است.

کوال از مارس تا جولای ۲۰۱۴ وزیر دفاع اوکراین بود و پس از آن در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ معاون اول دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین بود. او در آگوست ۲۰۲۲ به ریاست دانشگاه دفاع ملی منصوب شد.

یک روز قبل، وزارت امور داخلی روسیه، الکساندر شلاپاک، وزیر سابق دارایی اوکراین و استپان کوبیو، رئیس سابق بانک ملی این کشور را هم در فهرست تحت تعقیب قرار داد. علاوه بر این، والنتین نالیوایچنکو، رئیس سابق سرویس امنیتی اوکراین و الکساندر لیتوینکو، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین نیز در فهرست افراد تحت تعقیب وزارت امور داخلی قرار گرفتند.

سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: اوکراین باید برخی از مناطق خود را واگذار کند

سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده، دانیل دیویس، معتقد است که اوکراین باید در جریان مذاکرات احتمالی درباره صلح، برخی از سرزمین‌های خود را به روسیه واگذار کند.

این مقام نظامی و کارشناس آمریکایی در مصاحبه‌ای گفت: «آنها قطعاً باید برخی از قلمروها را به طرف روسی واگذار کنند، اما در ازای آن می‌توانند بخشی از کشور را تحت کنترل خود نگهداشته و به درگیری نظامی پایان دهند.»

به عقیده سرهنگ دیویس، در این صورت، کی‌یف دیگر نیازی به از دست دادن مناطق بیشتر و سربازان خود نخواهد داشت، البته برای این کار، رهبری اوکراین باید ابتدا با مذاکرات موافقت کند. این کارشناس نظامی تاکید کرد: مسلماً شرایط پیمان صلح آن چیزی نخواهد بود که مقامات کی‌یف می خواهند. آنها باید این واقعیت را بپذیرند، برای اینکه نیروهای مسلح اوکراین هیچ قابلیتی برای حفظ خط مقدم و ضدحمله ندارند.

گسترش مناطقی که در سال ۲۰۲۴ تحت کنترل نیروهای مسلح روسیه قرار گرفته

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۲۴، نیروهای مسلح این کشور کنترل ۵۴۷ کیلومتر مربع از قلمرو مناطق جدیدی در خاک اوکراین را به دست گرفته‌اند.

او روز شنبه در یک نشست مطبوعاتی در وزارت دفاع گفت: «گروه‌هایی از نیروهای مسلح روسیه به نفوذ در سیستم استحکامات دشمن در طول کل خط تماس رزمی ادامه می‌دهند. یگان‌های نیروهای مسلح اوکراین با وجود تلاش برای حفظ خطوط دفاعی، تحت تهاجم نیروهای ما مجبور به ترک مواضع خود و عقب‌نشینی می‌شوند. بدین ترتیب از ابتدای سال تاکنون ۵۴۷ کیلومتر مربع از مناطق جدید را تحت کنترل خود در آورده‌ایم.»

شویگو یادآور شد که طی دو هفته گذشته ارتش روسیه کنترل چند منطقه مسکونی و شهرک دیگر در سرزمین دونتسک را به دست گرفته است. وی اطمینان داد که نیروهای روسی به آزادسازی مناطق بیشتری ادامه خواهند داد.

به گفته او، تلفات روزانه نیروهای مسلح اوکراین در ماه آوریل از یک هزار پرسنل نظامی افزایش یافته، در حالی که در سال جاری از مرز ۱۱۱ هزار نفر و ۲۱ هزار واحد سلاح و تجهیزات نظامی فراتر رفته است.

سرنگونی ۱۵ موشک دوربرد و ۲۰۱ پهپاد اوکراینی ظرف یک هفته

وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که ارتش این کشور ظرف یک هفته ۱۵ موشک دوربرد ATACMS و ۲۰۱ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرده است.

علاوه بر این، نیروهای هوایی و پدافند هوایی روسیه ۱۷ بمب هدایت شونده Hammer فرانسوی و شش موشک GLSDB، HIMARS و Hurricane را سرنگون کردند.

طبق این اطلاعات، در مجموع از آغاز درگیری نظامی تاکنون، ارتش اوکراین ۵۹۳ فروند هواپیما، ۲۷۰ فروند بالگرد، ۲۳۷۴۲ پهپاد، ۵۱۲ سامانه موشکی ضدهوایی، ۱۵۹۱۱ دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی خود را از دست داده است.

گفتگوی معاونان وزیر خارجه روسیه و ترکیه درباره وضعیت اوکراین

سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه در دیدار با بوراک آکچاپار همتای ترکیه‌ای خود درباره وضعیت اوکراین گفتگو کردند.

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه، طرفین همچنین در مورد مسائل کلی عملکرد سازمان ملل متحد با تاکید بر کار نهادهای کلیدی آن - شورای امنیت و مجمع عمومی - از جمله وظایف اصلاحات و آماده سازی نشستهای آتی صحبت کردند. دو دیپلمات عالی رتبه همچنین درباره حل و فصل فلسطین-اسرائیل و قبرس، وضعیت سوریه و لیبی با تاکید بر اجرای دستورات ساختارهای مربوطه سازمان ملل گفتگو کردند.

ورشینین و آکچاپار در جریان رایزنی‌ها، وضعیت پیرامون اوکراین و همچنین حوزه دریای سیاه و نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند. ضمن اینکه، هر دو طرف تعهد خود برای ادامه و توسعه همکاری‌های مفید دوجانبه را تایید کردند.

ترکیه تحریم‌های غرب علیه روسیه را محکوم کرد

فوات اوکتای، رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه اعلام کرد که این کشور از تحریم‌های ضد روسی اعمال شده توسط کشورهای غربی حمایت نمی‌کند. به گفته وی، مقامات ایالات متحده به خوبی از موضع گیری ترکیه در این زمینه مطلع هستند.

اوکتای همچنین تاکید کرد که ترکیه از ایده مذاکره بین مسکو و کی‌یف برای پایان دادن به درگیری نظامی کنونی حمایت کرده و همچنین تلاش می‌کند تا اطمینان حاصل شود که بحث صلح بین دو طرف مناقشه در آینده بسیار نزدیک انجام شود.

ترس آمریکا از ارسال پهپادهای MQ-۹ به اوکراین

روزنامه "پولیتیکو"به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که اوکراین می‌خواهد پهپادهای شناسایی آمریکایی MQ-۹ Reaper را خریداری کند، اما در ایالات متحده این نگرانی وجود دارد که این پهپادها ممکن است فورا توسط نیروهای پدافند هوایی روسیه منهدم شوند.

به گفته این منابع، MQ-۹ Reaper در ردیف اول فهرست سلاح‌هایی است که اوکراین از ایالات متحده درخواست کرده است. علت آن هم مشخص است: این پهپادها کارایی بالایی داشته و برد پرواز آنها به ۱۸۵۰ کیلومتر می‌رسد و بنابراین نیروهای مسلح اوکراین تمایل خود برای استفاده از این نوع پهپادهای آمریکایی برای شناسایی را ابراز کرده است.

همانطور که این روزنامه اشاره کرده، واشنگتن تاکنون به درخواست‌های مکرر کی‌یف به دلیل ترس از سرنگونی سریع این پهپادها توسط نیروهای مسلح روسیه پاسخ منفی داده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229465 برچسب‌ها اوکراین

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان