Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بازار سرمایه بازاری حساس است و روند حرکتی قیمت ها به هر خبری عکس العمل نشان می دهد. از این رو، نمی توان مسئولیت افت بازار را بر عهده شخص خاصی گذاشت.

 احمد اشتیاقی، مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در خصوص رفتار بازار در روزهای گذشته به پایگاه خبری عصرمالی، گفت: مجموعه عوامل بیرونی تأثیرگذار در بازار هم راستا با هم عمل نمی کنند و بعضا ضد و نقیض هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: دولت قصد و تعمدی در رشد و نزول شاخص بازار سرمایه و بهره برداری از این روند نداشته است.

اشتیاقی در خصوص تشکیل صف های غیرمنطقی برخی از سهم ها در بازار سرمایه ابراز داشت: رفتار سرمایه گذاران در برخی موارد قابل توجیه نیست، برای مثال، بازار شاهد تشکیل صف خرید دو میلیاردی برای یک نماد خاص بود، در حالی که ارزش ذاتی این سهم برابر با صف تشکیل شده، نیست. سرمایه گذاران باید از خود بپرسند که آیا این سهم از نظر بنیادی، می تواند چنین صفی را توجیه کند؟

مدیرعامل کارگزاری بانک آینده تصریح کرد: مجموعه عواملی که در رشد بازار موثر بودند در اختیار یک یا دو گروه نبود و همین طور مجموعه عواملی که باعث کاهش قیمت سهام می شوند نیز محدود یه یک الی دو گروه نیست. نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که چه عواملی در حال حاضر باعث می شود سهام موجود در بازار با افت بیشتری روبرو شود. آنچه هم اکنون در بازار مشهود است، ضعف تقاضا است.

اشتیاقی تصریح کرد: اتفاقاتی که در بازار رخ داد، موجب شد فشار فروش در روزها و هفته‌های اخیر زیاد باشد. در این میان به دلیل فشار فروش و عدم تقاضای مناسب صف‌های فروش سنگین ایجاد شد و بازار روزهای منفی را تجربه کرد.

اشتیاقی افزود: هم اکنون، با توجه به جمیع جهات بازار سرمایه، بازاری با تعداد بیشماری از سهامداران است که تقریبا روزانه بازار را رصد می کنند. ولی این بازار با شرایط دو سال پیش بسیار متفاوت است پاسخگویی ها باید به موقع باشد و مسئولیت پذیری ها باید بیش از گذشته باشد.

این کارگزار بازار سرمایه ادامه داد: هم اکنون با توجه به شناخته شدن بازار، هر دستورالعمل، مصوبه، یا حتی اظهارنظری چه از ناحیه نمایندگان مجلس باشد و چه از طرف دولت و حتی قوه قضاییه، موجب بروز واکنش های متفاوت در بازار خواهد شد و در حرکت قیمتی سهام ها تأثیرگذار می شود. به همین دلیل انتظار می رود که تصمیم گیران اقتصادی کشور نسبت به تمامی اظهار نظرات خود محتاطانه رفتار کنند.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم