Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-انتخابات امسال آمریکا شاهد یک سنت‌شکنی در بین رئیسان جمهوری سابق و حضور علنی باراک اوباما در حمایت از بایدن و انتقادهای مکرر و حتی به سخره گرفتن نامزد رقیب است.

  ۷ روز تا پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است و رقابت‌های ۲ نامزد اصلی این انتخابات شدیدتر شده است هرچند که در نظرسنجی‌های منتشر شده تا کنون تغییر وضعیت جدی ایجاد نشده و در سطح ملی جو بایدن نامزد حزب دموکرات با حدود ۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ درصد از دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان مقبولیت بیشتری را دارد.

بر این اساس، بایدن در سطح ملی ۵۲ درصد حمایت شرکت‌کنندگان در نظر سنجی را در برابر ۴۳ درصد حامیان ترامپ در اختیار دارد. حاشیه بایدن در ایالت‌های نبرد انتخاباتی همچون میشیگان ۹ امتیاز، ویسکانسین هشت امتیاز، پنسیلوانیا هفت امتیاز، آریزونا ۵ امتیاز و در فلوریدا یک امتیاز است.

بایدن شامگاه سه‌شنبه در یک یادداشت توئیتری اظهار کرد مراقبت‌های بهداشتی، حقوق کارگران، حقوق شهروندی، حقوق زنان، حقوق همجنسگراها و حقوق مهاجران روی خط است. برای اخراج این یکی(ترامپ) ننشینید... برای رای دادن در امروز برنامه‌ریزی کنید.

این پیام توئیتری در واقع بخشی از برنامه‌های بایدن بلافاصله پس از پیروزی است که حکایت از شرایط نامساعد شیوع کرونا در آمریکا، حقوق پایین کارگران و سایر مواردی دارد که ترامپ در آنها با مشکل مواجه است.

خبرگزاری ایرنا گزارش داد: این نامزد ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه به ایالت جورجیا رفت که یکی از ایالت‌های رقابتی است و نظرسنجی‌ها هم رقابت تنگاتنگی را بین او و ترامپ نشان می‌دهند. این ایالت از سال ۱۹۹۶ تاکنون به نامزد جمهوریخواهان رای داده است و در صورت پیروزی بایدن، پس از ۲۴ سال رنگ این ایالت در انتخابات ریاست جمهوری تغییر خواهد کرد.

وی در این ایالت بار دیگر از ترامپ به خاطر عملکرد ناموفقش در مهار کرونا انتقاد کرد و با اشاره به انتخابات سنا در این ایالت گفت ما برنده می‌شویم چرا که مردم ترامپ را شناخته‌اند.

بایدن اتحاد در آمریکا را بسیار ضروری دانست و افزود: نژادپرستی، همه گیری و سقوط اقتصادی، کشور را محاصره کرده است. این بحران‌های تاریخی دردناک است: ویروس موذی ، درد و رنج اقتصادی، تبعیض نظام‌مند. ما به یکباره از هر سه ضربه خورده‌ایم.

- علاوه بر بایدن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و نامزد جمهوریخواه روز سه‌شنبه به سه ایالت میشیگان، ویسکانسین و نبراسکا رفت تا در گردهمایی هواداران خود سخنرانی کند.

- معاونان انتخاباتی این ۲ نامزد ریاست جمهوری هم فعالیت انتخاباتی داشتند، به این ترتیب که هم مایک پنس و هم کامالا هریس در ایالت‌های نبرد انتخاباتی رفتند.

- باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا بار دیگر به فلوریدا این ایالت مهم رفت که رقابت بسیار شدیدی بین بایدن و ترامپ در آن جریان دارد تا برای معاون اول دولت خود تبلیغ کند.

روسای جمهوری سابق آمریکا معمولا از کانون توجه دور می‌مانند و کمتر وارد انتقاد از دولت پس از خود می‌شوند اما اوباما این سنت یا قانون نانوشته را نادیده گرفت و معتقد است شرایط فعلی، چیز دیگری را می‌طلبد.

اوباما با اشاره به مصاحبه اخیر ترامپ با برنامه ۶۰ دقیقه شبکه سی بی است گفت: "رئیس جمهور فعلی ما ، غر می زند که ۶۰ دقیقه بسیار سخت است. شما فکر می کنید که او در برابر دیکتاتورها ایستادگی خواهد کرد؟ او فکر می کند لسلی استال یک قلدر است.

وی اظهار کرد پوتین از روسیه، شی از چین و کیم جونگ اون از کره شمالی می خواهند او پیروز شود. ما می‌دانیم، زیرا شما طی چهار سال گذشته هر آنچه را خواستند به آنها دادید. البته آنها می‌خواهند شما برنده شوید! این چیز خوبی نیست …

اوباما همچنین به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر تمرکز بیش از حد رسانه‌ها بر بیماری همه گیر ویروس کرونا اشاره و اظهار کرد رئیس جمهور نسبت به این پوشش(خبری) حسادت می‌ورزد.

- یک صفحه از تارنمای ستاد انتخاباتی ترامپ هک شد و در بخش "درباره" آن، یک پیام هشدار جایگزین شد.

- پس از هفته‌ها رای گیری زودهنگام و پستی، بیش از ۶۹ میلیون آمریکایی رای خود را برای انتخابات هفته آینده به صندوق انداختند که در مقایسه با رای‌گیری زودهنگام دوره‌های پیشین، انتظارات را پشت سر گذاشته و پیش بینی می‌شود از رقم ۸۰ میلیون هم عبور کند.

- فیس بوک یک هفته مانده به انتخابات، تبلیغات سیاسی را با هدف محدود کردن انتشار اطلاعات نادرست و دروغ‌پراکنی متوقف کرد.

- یک قاضی در میشیگان دستور ممنوعیت حمل علنی سلاح در اماکن رای‌گیری را متوقف کرد. تصمیمی که در میان افزایش تنش‌ها در سراسر آمریکا قبل از روز انتخابات و ترس از ارعاب و درگیری‌های احتمالی در اطراف سایت‌های رای‌گیری گرفته شده بود.

- بایدن و هریس روز سه شنبه تیراندازی مرگبار پلیس به والتر والاس جونیور در فیلادلفیا را محکوم کردند و همچنین خواستار پایان دادن به خشونت و غارتگری شدند که در طی برخی از اعتراضات دوشنبه شب در این شهر اتفاق افتاد.

اداره پلیس فیلادلفیا گفت که دو افسر بعد از ظهر روز دوشنبه والاس ، مرد ۲۷ ساله سیاه پوستی را پس از آنکه وی از انداختن چاقو امتناع ورزید، چندین بار به ضرب گلوله کشتند و مادرش از نزدیک پشت سر او تلاش کرد تا وی را مهار کند.

بایدن-هریس افزودند: این شوک و اندوه و خشونت ناشی از تیراندازی دیروز را بسیار دردناک تر می کند، به ویژه برای جامعه‌ای که قبلاً این همه ضربه را تحمل کرده است.

آنها همچنین خشونت و چپاولگری را که طی یک روز گذشته در فیلادلفیا رخ داده است، محکوم و اعلام کردند که خشم ناشی از بی‌عدالتی‌های واقعی جامعه ما، بهانه‌ای برای خشونت نیست. حمله به افسران پلیس و خرابکاری در مشاغل کوچک، که در حال حاضر در طی یک بیماری همه‌گیر دست و پنجه نرم می‌کنند ، ما را به عدالت نزدیک نمی‌کند بلکه به شهروندان ما آسیب می‌رساند.

این نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کردند: غارت، اعتراض نیست، یک جرم است. این امر توجه را از فاجعه واقعی زندگی قطع می کند.

بایدن و هریس، رئیس جمهوری فعلی آمریکا را باعث "شعله ور شدن اختلافات در جامعه" دانستند و گفتند او قادر به انجام کار واقعی برای گردهم آوردن مردم نیست اما ما این کار را خواهیم کرد.

- ترامپ در میشیگان نسبت به طرح ربایش فرماندار این ایالت تشکیک کرد و در حالی که عملکرد سختگیرانه گرتچن ویتمر فرماندار دموکرات میشیگان را "یک فاجعه" نامید گفت: آیا توطئه آدم‌ربایی علیه او واقعی است یا خیر.

با این حال، رئیس جمهوری آمریکا از این فرماندار خواست تا از او به خاطر آنکه مقامات پلیس فدرال این توطئه را خنثی کرده‌اند، سپاسگزار باشد.

ترامپ با تکرار این جمله که ما باید او را پیش ببریم اما فکر نمی‌کنم او مرا خیلی دوست داشته باشد باعث شد تا جمعیت حاضر در این گردهمایی انتخاباتی شعار بدهند "زندانیش کنید".

او که در گردهمایی مشابه چندی قبل خود این شعار را تکرار و گفته بود همه را باید زندانی کنیم، این بار تنها سکوت کرد و اجازه داد این شعار سرداده شود.

نامزد حزب جمهوری‌خواه خطاب به حضار گفت: مردم ما بودیم که به او کمک کردیم و سپس او مرا به خاطر آن مقصر دانست.

- ترامپ درباره روند بدتر شدن گسترش کرونا در آمریکا هم اینگونه توجیه کرد که تعداد آزمایش کرونای آمریکایی‌ها در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه از بسیاری جهات با آزمایش کرونا متنفر است، اوضاع رو به وخامت را "توطئه رسانه‌ای اخبار جعلی" خواند.

رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه هم در یک یادداشت توئیتری گفت: موارد بالا می رود چرا که آزمایش،آزمایش، آزمایش می‌گیریم. (ادعایی برای توانا نشان دادن آمریکا در انجام آزمایش کرونا)

- ترامپ کامالا هریس را یک لیبرال توصیف کرد و گفت او باعث می‌شود برنی سندرز یک محافظه کار جدی به نظر برسد.

وی به هوادارانش یادآوری کرد که اگر رئیس جمهوری بایدن به نوعی ناتوان شود، هریس در صف بعدی ریاست جمهوری خواهد بود.

- رئیس جمهوری آمریکا برگه‌های رای پستی وصول شده پس از تاریخ انتخابات را غیرقانونی خواند.

- ترامپ از فاکس نیوز به خاطر پوشش خبرهای جو بایدن و همچنین باراک اوباما انتقاد کرد و آن را بسیار ناامید کننده دانست.

- ۲۰ دادستان سابق آمریکا که همگی جمهوری‌خواه هستند، روز سه شنبه به طور علنی ترامپ را "تهدیدی برای حاکمیت قانون در کشور" خواندند و خواستار جایگزینی بایدن در ماه نوامبر شدند.

 دادستان‌های پیشین در نامه‌ای سرگشاده گفتند: رئیس جمهوری به وضوح اعلام کرده است که انتظار دارد وزارت دادگستری منصوب و دادستان‌ها، منافع شخصی و سیاسی وی را تامین کنند.

آنها ترامپ را به اقدام علیه کسانی که برای منافع عدالت ایستاده اند، متهم کردند.

- به گفته یکی از مشاوران بلومبرگ، مایکل بلومبرگ شهردار سابق نیویورک قصد دارد در آخرین هفته مبارزات انتخاباتی، ۱۵ میلیون دلار اضافی در تگزاس و اوهایو صرف آخرین تلاش برای گسترش نفوذ بایدن کند.

این هزینه جدید تبلیغات در حالی انجام می‌شود که بلومبرگ همچنان به یک برنامه تبلیغاتی و برنامه میدانی در فلوریدا ادامه می‌دهد که حداقل ۱۰۰ میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: رئیس جمهوری آمریکا ریاست جمهوری روز سه شنبه رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است