Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین در سخنانی در مراسم افتتاحیه سی و چهارمین کنفرانس وحدت با بیان اینکه همه سنن تکوینی و تشریعی تنها از علم و حکمت و عدل خداوند نشأت می‌گیرد و رحمت او پیدا و پنهان و لطف او دیدنی و نادیدنی است، گفت: «این علم کلی در مورد حکمت خداوند متعال که همه افعال و اعمال او هستند، باعث تسلیم و رضا به تقدیر و قضای الهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهم این حکمت‌ها از عقل و بیان دین از منبع کتاب و سنت می آید».

عیسی قاسم با بیان اینکه انسان که همه واقعیت و ظاهرش برای خداوند آشکار است چیزهای زیادی دارد که از مردم بپوشاند و آنان جز ظاهر او را نمی‌بینند و به همین دلیل می‌تواند اعتماد آنان را بر خلاف حال واقعی خود کسب کند، افزود: «این اعتماد مردم ممکن باعث کشتار شود چون در جای نادرست قرار گرفته است. چه بسا که نفس بر انسان غلبه کند و گمان خیر بر نفس می‌برد در حالی که اهل آن نیست و در آن زکاتی می بیند که در آن نیست و این باعث می‌شود به اصلاح و تصحیح و تهذیب آن اهتمام نورزد که دچار فساد بسیاری خواهد شد و همه امورش از کنترل خارج می‌گردد. این دو امر منشأ بلا هستند که واقعیت نفس را برای صاحبش و دیگران از طریق موقعیت‌های عملی در سختی امتحان نمایان می‌کنند و حقیقت را نشان می دهند».

به گفته عیسی قاسم، ابتلاء، جامعه را از افتادن در مهلکه‌ها و سپردن مسئولیت‌های بزرگ و اختیار امانت‌های بزرگ به افراد نا اهلی که بدیشان را پنهان می‌کنند و منافقانی که بر مردمان نیرنگ می‌زنند، مصون می‌دارد. زیرا مصائب و سختی‌های بزرگ مجالی برای پنهان شدن این افراد و فریب و نیرنگ و نفاقشان باقی نمی‌گذارد. ابتلاء توانایی‌های عالی را جدا می‌کند تا جامعه به سرعت بداند چه کسانی باید مسئولیت‌های سنگین را به دست گیرند که جز اخلاص و وفا چیزی از آن‌ها دیده نمی‌شود. ابتلاء نفس را بر صاحبش می‌نمایاند و او را برای نجات و اصلاح خود و جبران مافات یاری می‌کند.

او در ادامه با اشاره به اینکه انسان دارای استعدادها و قابلیت‌هایی است که در چالش‌ها نمایان می‌شوند، افزود: «انسان با قابلیت‌ها و استعدادهای روحی و فکری و نفسی و بدنی به دنیا می‌آید و فعال کردن این قابلیت‌ها از طریق اهمال و جمود نیست و نمی‌توان امید داشت خود به خود فعال شوند بلکه فعال سازی اش از طریق تجربه‌های مداومی است که انسان در ابعاد شخصیتش با آن‌ها روبرو می‌شود تا خود را پس از تجارب و مجاهدت‌ها و تحمل سختی‌ها و چالش‌ها متوالی دارای قدرت و علم و بصیرت و تجربه می‌یابد. امتحان سختی‌ها و وارد کردن انسان در فضایی است که او را به مقاومت وادار می‌کند و عملی که قابلیت‌های او را برای پاسخ دادن به چالش‌ها بر می‌انگیزد و این چیزی است که او را به فعالیت و حرکت پیشرفت در مسیر کمال وا می دارد».

عیسی قاسم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هر گاه انسان‌ها در هر زمانی خدا را فراموش کردند خود را نیز فراموش کردند و در معصیت وارد شدند و سعادت دنیا و آخرت خود را از دست دادند، اظهار کرد: «بر اساس حکمت الهی هر سال یک یا دو بار امتحان الهی به سراغشان می‌آید تا آن‌ها را به سختی بلرزاند تا به یاد بیاورند و از مسیر آتش و هلاک به مسیر نجات و پیروزی بیایند. خداوند هر کسی را که بخواهد به عذاب کوچک یعنی عذاب دنیوی مبتلا می‌کند تا با نجات از آن آنان را از عذاب‌های نسبتاً بزرگ‌تر که اگر در راه سرکشی در دنیا گام برداشتند نصیبشان می‌شد و عذاب‌های بسیار بزرگ‌تر در آخرت نجات دهد».

به گفته او ممکن است بنده مؤمن گناهی انجام دهد که به موجب آن باید در آخرت عذاب شود و توبه نمی‌کند و آن عذاب در موردش ثبت می‌شود. اما خداوند عزوجل او را به یکی از بلایای دنیوی گرفتار می‌کند تا به جای عذاب آخرت آن را تحمل کند و در روز شادی بزرگ شاد باشد چون خداوند از عذابی که با عذاب دنیا قابل قیاس نیست او را نجات داد و این از باب رحمت و من خداوند به او بوده است.

عیسی قاسم ادامه داد: «امت اسلامی امروز به سه بلای بزرگ گرفتار است که امتحانی سرنوشت ساز است. این سه امتحان یکی مسئله فلسطین است که رنج امت است و دیگری رنج عادی سازی با دشمن ملت و دیگری مشکل کرونا است. این مشکلات بزرگ و سخت هستند. همه امت مسئول گذراندن امتحان این سه بلا هستند. همه امت در معرض این امتحان برای سنجش صبر و مقاومت و شجاعت و هشیاری و حفظ وحدت و جدیت رسالت و احساس عزت و کرامت واقعی هستند که با این بلایا در حال و آینده و در دین و دنیای خود مورد تهدید قرار گرفته اند».

به گفته عیسی قاسم ملت راهی جز مقاومت و ایستادگی و بالا کشیدن خود برای مقابله با چالش‌ها و پیروزی در امتحان ندارد و اگر نرمی و جهالت پیشه کند و به ندای مقاومت از سوی دینش و مؤمنان گوش فرا ندهد سقوط سختی خواهد کرد.

کد خبر 5059138

منبع: مهر

کلیدواژه: شیخ عیسی قاسم کنفرانس وحدت اسلامی وحدت اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه معرفی کتاب رادیو گفتگو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توهین به پیامبر امام رضا ع ویروس کرونا مقام معظم رهبری رضا داوری اردکانی مرکز فرهنگی شهر کتاب امام حسن عسکری ع مهدویت تمدن اسلامی قابلیت ها عیسی قاسم چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۶۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت

سرپرست آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجوز برگزاری امتحان نهایی متوسطه در سه آموزشگاه استان اخذ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی رحیم، امروز _یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: چهار درصد جمعیت دانش‌آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش‌آموزان عشایری تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.

رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز عشایری را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه سال‌جاری برای نخستین‌بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخورپوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام «محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون» برگزار می‌شد.

وی افزود: دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومترها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲۰ دانش‌آموز در این چهار حوزه امتحانی مذکور افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی کردن در مسیرهای سخت گذر می‌پرداختند.

وی تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش‌آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی عشایر به‌صورت ثابت، نیمه‌ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی این اداره کل قرار گرفته‌اند.

کد خبر 750721

دیگر خبرها

  • ماهیگیری در رودسر بلای جان جوان ۲۲ ساله شد
  • ۶۰۰۰ حوزه برای برگزاری امتحانات نهایی آماده شده است
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد
  • یک قلب بزرگ پشت این چهره؛ دیگو کوستا در نقش قهرمان سیل‌زدگان برزیل / عکس