Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@10:55:00 GMT

پیدا شدن 260 سکه فخرالدوله در حفاری یک قبر ممکن نیست

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۰۵۶۰

پیدا شدن 260 سکه فخرالدوله در حفاری یک قبر ممکن نیست

احمد ابوحمزه ری‌شناس و عضو هیأت‌علمی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرری اظهار کرد: سکه‌های کشف شده در گورستان ابن بابویه شهرری مربوط به دوران آل بویه در ری و حدود یک‌هراز و ۱۰۰ سال در زمان حیات شیخ صدوق در شهرری بوده که این مورد بسیار جالب است. همچنین روی چند سکه نام فخرالدوله و دارالضرب المحمدیه (ری) در فیلم دیده می‌شود که نشان از ضرب سکه‌ها در اواخر دوره آل بویه در ری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با محل کشف سکه‌ها گفت: در گذشته و به خصوص پس از دوره اشکانیان به بعد در بعضی از مکان‌ها هنگامی که می‌خواستند شخصی را دفن کنند یک عدد سکه طلا نیز به همراه متوفی دفن می‌کردند اما باتوجه به اینکه تعداد سکه‌های مکشوفه حدود ۲۶۰ عدد است لذا این فرضیه که سکه‌ها در قبر دفن شده بوده، صحیح نیست. 

این پژوهشگر و کارشناس حوزه میراث‌فرهنگی ادامه داد: باتوجه به قدمت سکه‌ها، موضوع کندن قبر نمی‌تواند صحیح باشد زیرا برای قبر نهایتاً تا ۳ متر از زمین را حفر می‌کنند اما سکه‌های ۱۱۰۰ سال پیش با بررسی تاریخ نمی‌تواند در عمق ۳ متری باشد و مطمئناً خیلی پایین‌تر بوده و برای این منظور به احتمال زیاد حفاری انجام گرفته است.

ابوحمزه با تأکید بر اینکه در حفاری یک قبر ساده در ابن‌بابویه فعلی پیدا کردن سکه نقره در کوزه غیرممکن است، اضافه کرد: این سکه‌ها در حفاری به نیت و قصد قبر حفاری به دست نمی‌آید و حداقل ۷ تا ۸ متر باید حفاری شود تا به احتمال زیاد به این سکه‌ها که شاید در صندوقخانه یا زیرزمین آن زمان مخفی شده، دسترسی یافت.

وی با بیان اینکه احتمال دارد اشیاء دیگری نیز کنار سکه‌ها باشد، تصریح کرد: احتمالاً سکه‌ها متعلق به حاکم، تاجر و یا شخص ثروتمندی بوده است زیرا فرد معمولی دوره آن دوره ( با اینکه دوره آل بویه دوره زرینی در شهرری می باشد) نمی‌تواند ۲۶۰ سکه درهم نقره داشته باشد، که در این صورت هم چنین فردی فقط سکه نقره نگه نمی‌دارد و مطمئناً سکه‌های دیگری هم داشته است.

این محقق و تاریخ‌شناس با اشاره به اینکه ری در گذشته محل ضرب سکه بوده است و باید روی این سکه‌ها کار کارشناسی و تحقیقی انجام داد، عنوان کرد: به احتمال زیاد سکه های کشف شده مربوط به دارالضرب ری است و احتمال دارد این مکان بازارچه یا خانه حاکم بوده باشد و در سِیلی که در دوره فتحعلی شاه به ری آمد، سکه‌ها در زیرزمین دفن شده باشد.

ابوحمزه با تأکید براینکه در شهرری باید کار علمی ویژه انجام بگیرد و میراث آن حفظ شود، گفت: اداره میراث فرهنگی شهرستان ری و حتی استان تهران متأسفانه امکانات و بودجه لازم را ندارند و نمی‌توانند نظارت کافی داشته باشند؛ آثار باستانی و تاریخی در شهرری بسیار است و میراث به تنهایی توان نظارت بر همه آن‌ها را ندارد. 

وی با اشاره و انتقاد از همسطح‌سازی قبور در گورستان تاریخی ابن بابویه، ابراز کرد: همسطح سازی قبور شکل تاریخی قبور را از بین می‌برد زیرا همان پستی و بلندی‌ها زیبایی تاریخی این مکان را حفظ کرده بود و هیچ نیازی به یکسان سازی نداشتیم؛ این موضوع شایعاتی را که ممکن است اینگونه عملیات عمرانی بهانه‌ای برای حفاری بوده باشد در اذهان مردم انداخته است.

مؤسس مؤسسه مطالعات راگا در پایان با تأکید بر اینکه هر حفاری در شهر تاریخی ری نیازمند حضور کارشناس میراث فرهنگی و یا مأمور کلانتری است، یادآور شد: بهانه تردد راحت مردم در قبرستان قابل قبول نیست چون در گذشته که رفت‌وآمد در این گورستان بیشتر بوده مشکلی نبوده و امروز ما به این فکر افتاده‌ایم؛ فراموش نکنیم نمو گورستان ما به این شکل است و حتی قبرستان‌های اروپایی‌ها یا بزرگترین قبرستان مسلمانان در نجف هم به همین صورت و حتی با پستی و بلندی‌های بیشتری است.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲/م/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ری شیخ صدوق سکه های مکشوفه سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخذ تصمیمات مهم برای تسریع در اجرایی پروژه فیبر نوری استان بوشهر

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد خوانساری در این سفر، با هدف ارزیابی مشکلات و چگونگی تسریع در توسعه پروژه فیبر نوری استان بوشهر، با استاندار، مدیران و پیمانکاران این طرح دیدار کرد.

در این دیدار مقرر شد، طی برگزاری جلسه‌ای مشترک با شهرداری‌ها، چالش‌های موجود پیرامون انعقاد و اجرای قرارداد‌ها برطرف شود و اپراتور‌ها نیز برنامه به‌روزرسانی شده خود را ارائه کنند.

مدیر معین پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کار‌های استان بوشهر، ضمن بررسی‌های میدانی وضعیت پیشرفت پروژه، از شهر کنگان و منطقه یک بوشهر نیز بازدید کرد. با هماهنگی میان مدیران ارشد شهر کنگان و اپراتور مقرر شد تا حداکثر ۶۰ روز آینده ۴۰ کیلومتر حفاری فیبر نوری کنگان کامل می‌شود.

این گزارش حاکی است، اهمیت اجرا و توسعه شبکه فیبر نوری در سال جدید، در حدی است که در قانون بودجه سال جاری، تمهیداتی برای تحقق این مهم در نظر گرفته شده است. طبق بند پ تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، شهرداری‌های سراسر کشور و وزارت راه و شهرسازی مکلف هستند مجوز حفاری و نصب تجهیزات در معابر شهری و معابر خارج از شهر را حداکثر پانزده روز پس از دریافت تقاضای اپراتور معرفی شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با رعایت شرایط و ضوابط و تعرفه‌های مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه کنند.

با تلاش‌های صورت گرفته در سطح کشور، تا کنون، اجرای پروژه فیبر نوری در ۴۳۰ شهر کشور آغاز و یا نهایی شده و بیش از ۷ هزار کیلومتر مورد حفاری قرار گرفته است که ۷ میلیون خانوار را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

گفتنی است، با انجام موفق پروژه فیبر نوری در سراسر کشور، سرعت اینترنت به صورت صد برابری افزایش پیدا می‌کند و امکان دسترسی سریع‌تر، ایمن‌تر و پایدارتر به اینترنت برای مشترکان فراهم می‌شود. از مزایای دیگر استفاده از فیبر نوری، دسترسی عادلانه مردم به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت با کیفیت در سراسر کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور 
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت طی فروردین ماه در مناطق نفتخیز جنوب غرب کشور 
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز در جهرم
  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • اخذ تصمیمات مهم برای تسریع در اجرایی پروژه فیبر نوری استان بوشهر