Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@01:30:59 GMT

آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس اندک است

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۰۱۵۶۳

آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس اندک است

ایسنا/گیلان رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور، آثار هنری تولید شده با محوریت دفاع مقدس را بسیار اندک دانست و تصریح کرد: آمادگی داریم از آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس به ویژه تاریخ شفاهی حمایت کنیم.

سرهنگ عباس بایرامی در آیین رونمایی از کتاب «از کوه‌ها بپرسید» که در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی لنگرود برگزار شد، از دفاع مقدس به عنوان یک فرهنگ جهانی یاد کرد و گفت: همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند باید از گنجینه دفاع مقدس بهره برداری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مغفول ماندن ابعاد فراوانی از دفاع مقدس، افزود: دشمنان همواره به دنبال تحریف فرهنگ ایثار و شهادت هستند و باید از طریق ثبت خاطرات در قالب کتاب و فیلم مستند نسبت به انتقال کامل گنجینه دفاع مقدس به آیندگان اهتمام بورزیم.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور، آثار هنری تولید شده با محوریت دفاع مقدس را بسیار اندک دانست و تصریح کرد: آمادگی داریم از آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس به ویژه تاریخ شفاهی حمایت کنیم.

بایرامی، از چاپ ۳۲۸ عنوان کتاب در حوزه تاریخ تاریخ شفاهی دفاع مقدس خبر داد و خاطرنشان کرد: زمان برای ثبت خاطرات از یادگاران فرهنگ ایثار و شهادت محدود است و در این راستا باید کار جهادی توسط اهالی قلم و هنرمندان صورت گیرد.

سرهنگ حسین مصطفی پور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گیلان نیز، با اشاره به ایستادگی رزمندگان در برابر همه ابرقدرت های جهان، اظهار کرد: امروز امروز و فردا نیازمند فرهنگ دفاع مقدس است.

وی فرهنگ دفاع مقدس را پشتوانه پیروزی در همه عرصه های نظام و کشور دانست و افزود: اگر امروز از روحیه روزهای دفاع مقدس برخوردار بودیم، قطعا در جنگ اقتصادی نیز پیروز می شدیم.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با بیان اینکه دفاع مقدس به همه مردم ایران تعلق دارد؛ نه حزب و جناح خاص، یادآور شد: دفاع مقدس نقطه اشتراک اقشار مختلف مردم است و باید این فرهنگ را در جامعه ترویج کنیم.

مصطفی پور، با اشاره به حضور درخشان رزمندگان گیلان در جنگ هشت ساله، خاطرنشان کرد: گیلان با وجود فاصله ۱۰۰۰ کیلومتری تا جبهه ها بیش از ۹۷ هزار رزمنده دفاع مقدس دارد و ۸۰۰۰ هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کردیم.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس درخشان ترین دوران تاریخ ملت ایران است، گفت: با توجه به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر ثبت و ضبط فرهنگ و معارف دفاع مقدس به عنوان گنجینه های ارزشمند، وظیفه خود می دانیم که اقدام به جمع آوری آثار و خاطرات و دست نوشته ها و وصیت نامه های شهدا کنیم تا این میراث معنوی برای آیندگان باقی بماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس دفاع مقدس دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۱۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت

ابراهیم حافظی، رئیس اداره مطبوعات این سازمان، به نمایش بیش از 50 عنوان روزنامه، سالنامه و مجله از قدیمی ترین و نفیس ترین منابع موجود در این نمایشگاه اشاره کرد که در معرض دید عموم مراجعان، محققان، پژوهشگران و علاقه مندان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرهنگ مکتوب از دیرباز پایدارترین و ماندگارترین جلوه گاه فکر و دانش بشر بوده، مطبوعات هم از آغاز پیدایش خود بخشی از فرهنگ مکتوب به شمار می‌روند، به طوری که از آن به عنوان یکی از مواد مهم اولیه نگارش تاریخ و بررسی رویدادها نام می‌برند و در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و ساختن افکار عمومی نقش مهمی بر عهده دارند. 
حافظی بر این اساس، نشریات قدیمی و نفیس را دارای جایگاهی ویژه برای معرفی میراث مکتوب و ارزشمند تاریخی یک کشور توصیف کرد که شاکله هویت فرهنگی هر جامعه را تشکیل می دهد.  
جمیله جهانی، کارشناس مطبوعات، آثار به نمایش درآمده را معرفی کرد و گفت: «کاغذ اخبار»(اولین نشریه ایران)، «وقایع اتفاقیه»(نخستین روزنامه رسمی ایران)، «زاهریر دباهرا»(به معنای پرتوی روشنایی): نخستین نشریه غیرفارسی ایران و دومین نشریه ایران و کهن‌ترین نشریه آسوری زبان دنیا و چاپ ارومیه، «سالنامه شرق ایران» منتشر شده در سال 1316 توسط عبدالباقی و قاسم طهرانیان با قطع 17×10 و چاپ سربی، «روزنامه شرف»اولین روزنامه گرافیکی ایران منتشر شده در محرم 1300 قمری با چاپ سنگی، «سالنامه تمدن» که توسط احمد تمدنی در سال 1314 توسط چاپخانه خراسان به شکل سربی در قطع 21×16 به چاپ رسیده، ازجمله مطبوعاتی است که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.


وی همچنین «روزنامه صوراسرافیل» در تهران به مدیریت میرزاجهانگیرخان شیرازی و میرزاقاسم خان تبریزی در  ربیع الثانی 1325 قمری، «دانش» اولین نشریه آموزشگاهی در رجب 1299 قمری در تهران و مطبعه خصوصی مدرسه دارالفنون به خط نسخ منتشر شده، «مکتب تشیع»، «مجله فلاحت و تجارت»، روزنامه «تربیت» و «مجله الکمال»: نخستین مجله دینی چاپ مشهد را از دیگر این منابع عنوان کرد.  
این نمایشگاه در محل کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از 2 لغایت 15 اردیبهشت 1403 برای بازدید علاقه مندان برقرار است.
آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی با موجودی بیش از 2 میلیون نسخه روزنامه، مجله و سالنامه، یکی از غنی ترین آرشیوهای ایران محسوب می‌شود که از قدیمی‌ترین روزنامه های چاپ شده و نفیس تا منابع روز را در بردارد.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • برخورد قانونی پلیس کرمانشاه با اندک افراد هنجارشکن حوزه حجاب
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ