Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز، بهرام امیراحمدیان ، درباره سفر معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور جهت حل مناقشه قره باغ از طریق گفت‌وگو و راهکار سیاسی، اظهار داشت: اینکه وزارت امور خارجه در مسئله بحران قفقاز در زمینه درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان در موضوع قره باغ فعال شده نکته مثبتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: ولی نکته اساسی این است که این بحران اگر ادامه پیدا کند و درگیری‌ها توسعه پیدا کند ممکن است به مرز‌های ایران هم سرایت کند، هرچند از نظر نظامی ممکن است این خطر کمتر باشد، چون آن‌ها این قدرت را ندارند که بتوانند به ایران حمله کنند.

امیراحمدیان اظهار داشت: این که طرف‌های درگیر در مناقشه قره باغ به این سمت حرکت کنند که وارد گفت‌وگو با کشور‌های منطقه که به نوعی در مسئله ذینفع هستند، شوند این می‌تواند نکته مثبتی حساب شود.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: حرف ما به عنوان کشوری که در همسایگی آن‌ها هستیم می‌تواند تاثیر گذار باشد، ولی به نظر می‌رسد که گروه مینسک که آمریکا، روسیه و فرانسه در آن عضو هستند از نظر حقوقی مسئول هستند که این قضیه را فیصله بدهند.

امیراحمدیان بیان کرد: از طرف دیگر حضور ترکیه در منطقه که اعلام می‌کند با جمهوری آذربایجان همبستگی و همکاری‌های نظامی دارد و از آن کشور حمایت معنوی می‌کند بازیگر مهم این مناقشه است.

وی با بیان اینکه دیگر بازیگر مهم در منطقه، روسیه است که با ارمنستان خیلی روابط امنیتی و دفاعی دارد؛ گفت: ایران هم بار‌ها اعلام کرده که حاضر است میان آن دو کشور میانجیگری داشته باشد، ولی هیچ کدام از این کشور‌ها پاسخ مثبتی نداده اند.

این کارشناس مسائل ترکیه افزود: آن‌ها میانجی گری آمریکا و روسیه را پذیرفتند و جلساتی را با حضور این کشور‌ها داشتند و من فکر می‌کنم در شرایط کنونی میانجی‌گری ما منتفی است؛ نه آن‌ها این میانجیگری را می‌پذیرند و نه ما با توجه به وضعیت خود این توان را داریم.

امیراحمدیان ادامه داد: ایران می‌خواهد از مجاری قانونی وارد شود و با طرف‌های درگیر صحبت کند که این درگیری‌ها تبعاتی برای ایران نداشته باشد و در جهت تامین امنیت و حفظ مرز‌های خود به طرف‌های درگیر هشدار‌های جدی هم داده که طبیعی است.

وی گفت: اینکه ما فکر کنیم آقای عراقچی می‌تواند همه این قضایا را فیصله دهد خیر اینطور نیست و این فقط یک طرف قضیه است، یعنی در این قضیه سایر کشور‌های منطقه مانند روسیه و ترکیه نیز هر کدام برای خودشان پتانسیل‌ها و ابزار‌هایی دارند که می‌توانند اعمال کنند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: ایران با هر دو کشور روابط نزدیک و حسنه‌ای دارد و کمک‌های بشردوستانه زیادی هم به این کشور‌ها داشته، ولی این کشور‌ها میانجیگری ایران را نپذیرفتند.

امیراحمدیان بیان کرد: مسئله مهمی که باید در نظر بگیریم و ایران هم مواضع خود را در این خصوص اعلام کرده این است که نیرو‌های ارمنی که در خاک جمهوری آذربایجان هستند باید از اشغال این منطقه دست بردارند، در واقع ایران از تمامیت ارضی آذربایجان پشتیبانی می‌کند.

وی افزود: موضع رسمی ایران این است که کشور‌های مختلف به ویژه در کشور‌های بازمانده از اتحاد شوروی، اجازه بدهند که همان مرز‌هایی که شوروی تعیین کرده بود سر جای خودش باقی بماند.

این کارشناس مسائل ترکیه گفت: به محض این که کشوری مرز‌های خودش را تغییر بدهد این احتمال وجود دارد که این موضوع به مناطقی که مورد مناقشه است تسری پیدا کند و ناامنی در منطقه به وجود بیاید. این است که تمامیت ارضی آذربایجان برای ایران خیلی مهم است، چراکه کشوری همسایه و مسلمان است.

امیراحمدیان افزود: نمایندگان مقام معظم رهبری هم در ۴ استان آذربایجان نشین هم اعلام کردند که از تمامیت ارضی آذربایجان دفاع می‌کنند و قره باغ بخشی از جمهوری آذربایجان است.

وی با بیان اینکه آقای عراقچی که در این زمینه فعال شدند گام مثبتی است و به هر حال از اینکه ما منفعلانه برخورد کنیم خیلی بهتر است، تصریح کرد: مطرح شدن اینکه ایران نسبت به مرز‌های خودش حساسیت دارد در رسانه‌های بین‌المللی و فضای عمومی مهم است.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نیرو‌های مسلح خود را در این مرز‌ها مستقر کرده است که اگر احیانا برای قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی ایران مشکلی پیش آید، از امنیت مرز‌ها دفاع کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قره باغ ارمنستان آذربایجان ارمنستان ایران قفقاز آذربایجان قره باغ کارشناس مسائل جمهوری آذربایجان کشور ها قره باغ مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: در حاشیه برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو 2024) تفاهم‌نامه‌های همکاری فی‌مابین استانداری آذربایجان شرقی، اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تبریز و فدراسیون اتاق‌های بازرگانی سوریه و ستاد اقتصادی ایران در کشور سوریه امضا شد.

در این مراسم که با حضور احمد وحیدی، وزیر کشور، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، یونس ژائله، رئیس اتاق تبریز و مقامات اقتصادی از کشور سوریه، برگزار شد، اتاق بازرگانی تبریز ‌تلاش تازه‌ای را برای گسترش همکاری‌های خود با کشور سوریه و مشارکت در ظرفیت‌های جدید‌ و استفاده نشده در این کشور را آغاز کرد.

استان آذربایجان شرقی و در راس آن اتاق بازرگانی تبریز به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های صادرات محصولات ایرانی در راستای شعار سال 1403 با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» در تلاش است تا با امضای این تفاهم‌نامه‌ها ارتباط اقتصادی گسترده‌تری را با کشور سوریه برنامه‌ریزی کند.

در این راستا دو نفاهم‌نامه همکاری بین اتاق بازرگانی تبریز و استانداری آذربایجان شرقی با ستاد اقتصادی ایران در سوریه و اتاق بازرگانی و اتحادیه تولیدکنندگان و صنایع دستی کشورهای عربی در حاشیه ایران اکسپو 2024 امضا شد.

در این مراسم که محمد ابوالهدى اللحام، رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی سوریه، و محمد عبد الباسط قدح، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صنایع دستی کشورهای عربی، حضور داشتند، مصطفی خاکسار قهرودی، به نمایندگی از ستاد اقتصادی ایران در سوریه گفت: سوریه ظرفیت‌های خیلی خوبی دارد و به برکت وجود این ظرفیت‌ها می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و قدم‌های خوبی برداریم. امروز تفاهمنامه عمومی خوبی تنظیم شده و مبنای خوبی برای تجارت آینده خواهد بود.

 

جهش‌های بزرگ اقتصادی برای ایران و سوریه

در ادامه این مراسم محمد قدح با تشکر از حاضران در این نشست گفت: این محفل را می‌توانیم یک قدم موثر و حرکتی بزرگ برای برقراری ارتباط میان دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی بدانیم.

او با تشکر از حضور وزیر کشور ایران در این مراسم ادامه داد: بازدید از این نمایشگاه می‌تواند فرصتی مناسب برای تقویت روابط دو کشور و استمرار این روابط در آینده باشد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صنایع دستی کشورهای عربی تصریح کرد: تفاهمنامه‌های مختلفی بین دو کشور به امضا رسیده که محتوای آن مبتنی بر به صفر رساندن هزینه و مالیات گمرکی برای کالاهای تولید شده دو کشور است. امضای این تفاهمنامه موجب مستحکم شدن روابط اقتصادی دو کشور خواهد شد.

وی افزود: از مسئولین ایرانی دعوت می‌کنیم با حضور در نمایشگاهی که به زودی در سوریه برگزارخواهد شد از امکانات و ظرفیت‌های کشور ما بازدید کنند.

قدح در تشریح اهداف این تفاهم‌نامه‌ها هم گفت: از اهداف این تفاهم‌نامه‌ها افزایش وسعت زمینه‌های تبادل تجاری فی مابین دو کشور، افزایش تعداد و میزان درصدی تجار ایرانی و میزان تبادلات مالی دو کشور و حضور ایرانیان در نمایشگاه‌های دائمی و موقت سوریه است. این مسائل باعث می‌شود که در آینده خیلی نزدیک شاهد جهش‌های بزرگ اقتصادی برای هر دو کشور باشیم.

 

ایران در کنار سوریه

در ادامه این مراسم احمد وحیدی، وزیر کشور، در سخنانی کوتاهی با خوشامدگویی به هیئت سوری حاضر در این نشست گفت: همان‌گونه که در دوره جنگ، جمهوری اسلامی در کنار ملت و دولت سوریه بود در دوره سازندگی و رشد اقتصادی هم ایران در کنار شما عزیزان است. باید سوریه پیروز در جنگ تحمیلی توسط دشمن، در صحنه اقتصادی هم پیروز و سربلند شود. ما در این راه همراه شما هستیم و امیدواریم این تفاهم‌نامه‌ها موجب شود جریان سازندگی و اقتصاد در سوریه بیش از پیش رشد و توسعه پیدا کند.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان دو کشور امضا شد.

 

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • اسماعیلی با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد