Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، عراقچی در سفر اخیر خود به مسکو در مصاحبه با خبرگزاری روسی ریانووستی تصریح کرد: طرح ایران مبتنی بر آن است که یک رویکرد منطقه ای با مشارکت کشورهای تأثیرگذار برای مبارزه و مواجهه با این بحران دارد که طبیعتاً روسیه و ترکیه از آن جمله است.

وی اظهار کرد: ویژگی دوم طرح، واقع‌بینی و توجه به واقعیات است؛ «همانطور که می دانید تاکنون سه دور آتش بس در قره باغ برقرار شده که شکست خورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظرم یکی از دلایلش این است که واقعیت منطقه و واقعیات میدانی در آن لحاظ نشده است.»
عراقچی اظهار کرد: طرح جمهوری اسلامی ایران در واقعیت، آتش بس را به مرحله دوم می برد و در قدم اول بر یکسری اصول تاکید می کند و از کشورهای درگیر می خواهد که آنها نیز پایبندی خودشان را ثابت کرده و عملاً آنرا نشان دهند و به آن احترام بگذارند.
معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: این اصول شامل اصول پذیرفته شده بین المللی به علاوه یک سری اصول خاص که مربوط به این بحران می شود از جمله خاتمه اشغال، احترام به تمامیت ارضی، احترام به حاکمیتها، اصل تغییر ناپذیری مرزها که خیلی مهم می باشد، احترام به حقوق اقلیت ها، احترام به حقوق بشردوستانه، عدم حمله به مراکز و افراد غیر نظامی، بازگشت آوارگان و اصولی از این دست که مورد پذیرش بین المللی قرار دارد.
عراقچی تصریح کرد: بر پایه این اصول هست که می بایست مذاکرات شکل گیرند و حتی آتش بس نیز بر پایه این اصول شکل گیرند. ما خیلی دقت کردیم که در تبیین این پیشنهاد، واقعیت صحنه درگیری و اهداف هر دو طرف یعنی هم جمهوری آذربایجان و هم ارمنستان را در نظر بگیریم و به شکلی آن را طراحی کنیم که قابل پذیرش باشد و کشورهای تاثیرگذار منطقه در آن حضور و مشارکت داشته باشند
فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران افزود: «امیدواریم این طرح بتواند راهی را برای صلح پایدار در منطقه قره باغ ایجاد کند. البته کار به این راحتی نیست و مشکلات عدیده ای وجود دارد و دخالتهایی از خارج منطقه و توسط کسانی وجود دارد که چندان تمایلی به صلح در این منطقه ندارند.»

وی گفت: تلاش‌ها و ابتکار جمهوری اسلامی ایران نافی سایر ابتکارات و تلاشها برای حل و فصل این مناقشه نیست اما ما معتقدیم بحرانهای منطقه ای راه حل منطقه ای دارند.

عراقچی همچنین گفت: با توجه به اهمیت موضوع و روابط خوبی که جمهوری اسلامی ایران با هر دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارد و همچنین شرایط و حساسیت‌های خاص این منطقه تهران به طور جدی همواره آمادگی خود را برای "برقراری آتش‌بس، آغاز گفت وگو و استقرار صلح و آرامش" اعلام کرده است.
وی افزود: در سفر به باکو، مسکو، ایروان و آنکارا، ابتکار و طرح جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر ساز وکارهای منطقه ای است را با مقامات عالی این کشورها مطرح کرده و مورد گفت وگو قرار داده ایم.   

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که چه قدمهای مشخصی را ایران در راستای تشدید تنش نظامی در کنار مرزهایش بر خواهد داشت، اظهار کرد: ایران از ابتدای آغاز این درگیری‌ها به دلیل همجواری با کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، اوضاع را مورد رصد قرار داده و اقدامات و تمهیدات لازم را به مورد اجرا گذاشته است. جمهوری اسلامی ایران از توان دفاعی و نظامی خوبی برخوردار است و سیستمها و تجهیرات نظامی بومی کشورمان از قابلیت های بالایی برخوردار می باشند. قطعاً در هر کجا که احساس نیاز شود برای تأمین و تهیه نیازهایمان اقدام خواهیم کرد.
سفر منطقه‌ای سیدعباس عراقچی فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد ابتکار ایران در حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ از روز سه‌شنبه گذشته از باکو آغاز و سپس در روزهای پنجشنبه و جمعه با رایزنی با مقامات مسکو، ایروان و آنکارا به پایان رسید.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی درباره ابتکار ایران گفته بود: تهران طرحی را با تصویب مقامات عالی کشور برای حل دائمی مناقشه قره‌باغ تدوین کرده که در سفر منطقه ای عراقچی آن را پیگیری خواهیم کرد.

روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و دو طرف همدیگر را آغازگر حمله عنوان کردند.

پس از درگیری های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد؛ به طوری که بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه بر سر مالکیت منطقه قره‌باغ با یکدیگر اختلاف دارند.

در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (روسیه، آمریکا و فرانسه)، آتش بس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما تلاش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تاکنون نتیجه ای نداشته است.

برچسب‌ها روسیه ایروان مناقشه قره باغ سید عباس عراقچی باکو ترکیه پروندهٔ خبری فرستاده ویژه ایران و طرح صلح قره باغ قره باغ و مناقشه جدید جمهوری آذربایجان و ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه ایروان مناقشه قره باغ سید عباس عراقچی باکو ترکیه روسیه ایروان مناقشه قره باغ سید عباس عراقچی باکو ترکیه اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان مناقشه قره باغ منطقه ای دو کشور برای حل آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۷۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای عملیات وعده صادق

بامداد ۲۶ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ همزمان شد با اجرای عملیات وعده صادق و سیلی محکم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که این پاسخ نتایجی را دربر داشت که در ادامه بدان اشاره خواهد شد اما آن‌چیزی که بیش از همه چیز مایه مباهات و افتخار کشور ماست قیاس و مقایسه واکنش حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به حکومت‌های ظالم دست‌نشانده پیشین بود؛ برای مثال در برهه جنگ جهانی دوم و آغاز یورش متفقین (انگلیس و شوروی) به سرزمین ایران از جنوب و شمال، رضاخان که در آن هنگام سلطنت را در دست داشت از واهمه و هراس آسیب دیدن خودش و خانواده‌اش، نیروهای مسلح ایران را خلع سلاح کرد، در پی آن متجاوزین به خاک ایران، بدون هیچ درگیری قابل توجهی، وارد ایران شدند و حتی پهلوی اول پس از مذاکره با محمدعلی فروغی(نخست وزیر دوره پهلوی) که از ایادی دولت انگلیس بود با خفت و خواری مجبور به استعفا و ترک ایران شد و در جزیره موریس تا آخر عمر و در تبعید سپری کرد.

اما اینک به حول قوه الهی و با توجه به توانمندی‌های نظامی و امنیتی که به برکت انقلاب اسلامی و خون مطهر شهدا و با نعمت ولایت فقیه و رهبری امامین انقلاب اسلامی حاصل شده، رژیم صهیونیستی پس از تجاوز و حمله مذبوحانه به محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه که در حقوق بین‌الملل و مناسبات جهانی به منزله تجاوز به خاک مقدس کشورمان تلقی می‌شود؛ نیروهای مسلح با محوریت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخی دندانشکن و سیلی سنگین به دشمن متجاوز و ناقض حقوق بشر در فلسطین اشغالی ، او را سر جای خود نشاند و نشان دادند که امنیت ملی، اقتدار و استقلال ایران اسلامی به هیچ عنوان قابل مدارا نیست.

لازم است در پایان، همانطور که در ابتدا بدان اشاره شد گوشه‌ای از دستاوردها و ره‌آوردهای این عملیات پیروزمندانه را به شرح ذیل برشمارم:

۱.تحقیر اقتدار پوشالی و شکننده آمریکا در مقابل اخطار جدی جمهوری اسلامی ایران در صورت حمایت و دفاع از رژیم صهیونیستی در پاسخ نظامی.

۲.ایجاد حس بی‌اعتمادی برای چندمین بار نسبت به آمریکا در کشورهای حوزه خلیج فارس پس از مشاهده ناتوانی آمریکا در حمایت از جنایاتکاران صهیونیستی در عرصه عمل.

۲.ردیابی دقیق و نقطه‌ای مکان‌های استقرار سامانه‌های دفاعی و پدافندی آمریکا در منطقه.

۳.افزایش اطلاعات از نقاط ضعف و قوت سامانه‌های پدافندی آمریکا و شناخت جامع و کامل از میزان توان رزمی و رهگیری همزمان این سامانه‌ها.

۴.اشراف اطلاعاتی و شناخت جامع و کامل از وضعیت دقیق نظامی و دفاعی رژیم خبیث صهیونیستی.

۵.وادار شدن بعضی کشورها به اعلام موضع صریح در قبال مسئله فلسطین و رژیم اشغالگر قدس و ایران در حین و بعد از حمله و شناخت دوستان وفادار و معرفی چهره مجهول منافقین و سلطنت طلبان و...به جهان اسلام.

۶.مشخص شدن عیار و قدرت واقعی توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران به دنیا و جلب مشتری در سطح جهان.

۷.کنار رفتن و از دور خارج شدن واژه «همه گزینه‌ها روی میز قرار دارد» از ادبیات سیاسی و نظامی دشمنان بعد از اجرای عملیات وعده صادق.

۸.معرفی ایران به عنوان یک کشور مبنادار و آماده مواجه در عمل برای دفاع از مظلومان جهان بر اساس تعالیم دین مبین اسلام و آیات قرآن بدون توجه به دو قطبی شیعه و سنی.

۹.معرفی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قطب‌های قدرت جهانی که از مرحله تست و گمانه‌زنی و روی کاغذ به مرحله عملیاتی و میدانی و تحمیل و تفهیم آن به افکار عمومی جهان رسیده است.

۱۰.اثبات دستیابی کسب موفقیت‌هایی در عرصه‌های نظامی و تسلیحاتی از طریق نمایش هارمونیک و هم‌ساز از رفت و برگشت‌های هماهنگ بین مردان عرصه دیپلماسی و عرصه میدان در قبل، حین و بعد از عملیات وعده صادق.

۱۱.افزایش محبوبیت ایران در افکار عمومی، جامعه بین‌المللی و انگیزش و برافراشته شدن پرچم غرور و عزت ایرانیان مسلمان و ایجاد یک بازدارندگی خاص و...

محمدرضا کوچکسرائی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم‌شناسی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227609 برچسب‌ها انقلاب اسلامی رژیم صهیونیستی ایران سپاه پاسداران

دیگر خبرها

  •  هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب
  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • بسیاری از بحران‌ها نتیجه رویکرد سلطه‌طلبانه غرب است
  • باقری: انتظار حل موضوع فلسطین حین اشغالگری واقع‌بینانه نیست
  • ایران به هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد موشک می‌زند
  • دستاوردهای عملیات وعده صادق
  • عملیات وعده صادق، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای بود
  • عملیات وعده صادق ، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای انجام شد