Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@21:50:50 GMT

کمبود ویتامین ب ۱۲ چه بلایی سرمان می آورد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۰۰۶۵

کمبود ویتامین ب ۱۲ چه بلایی سرمان می آورد؟

باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نشریه انگلیسی اکسپرس نوشت: باکتری‌های تولیدکننده ویتامین ب۱۲ در دستگاه گوارش انسان، از دهان و لثه و حلق تا روده بزرگ زندگی می‌کنند، اما قادر به تأمین کل نیاز بدن نیستند. ویتامین ب۱۲ در منابع حیوانی مانند گوشت، جگر، شیر، پنیر و تخم مرغ وجود دارد و دارای ۴ درصد کبالت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود ویتامین ب۱۲ منجر به بیماری کم‌خونی وخیم و غیرطبیعی شدن گلبول‌های قرمز، کم شدن رشد بدن، مو و ناخن می‌شود. از آنجا که ویتامین ب۱۲ در غذاهای گیاهی موجود نیست، بهتر است گیاهخواران، ورزشکاران و کسانی که رژیم سخت می‌گیرند از مکمل‌های ویتامینی مانند مولتی ویتامین‌ها استفاده کنند.

ویتامین ب ۱۲ نقش حیاتی در ساختن دی ان‌ای و مواد ژنتیکی در تمامی سلول‌های بدن دارد. تحقیقات در کشور انگلیس نشان داده است اصلی‌ترین دلیل کم خونی شدید در میان مردم این کشور کمبود این ویتامین است. برای تشخیص کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن آزمایش خون لازم است. با این حال، دانشمندان می‌گویند روش‌های ساده تری نیز برای فهمیدن کمبود ویتامین ب ۱۲ در بدن وجود دارد. محققان انگلیسی تاکید دارند اگر افراد ۳ علامت ذیل را در بدن خود مشاهده می‌کنند احتمال زیاد دارای کمبود این ویتامین هستند:

۱- شوک‌های عصبی
۲- بی قراری و بی ثباتی بدن
۳- احساس سوزش در پاها

از این میان، مشاهده شوک‌های عصبی می‌تواند یک علامت هشدار دهنده درباره کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد. این شوک عصبی به صورت ملایم و عمقی رخ می‌دهد، اما به سرعت از شدتش کاسته می‌شود. این شوک می‌تواند در کناره‌های لگن و یا قسمت‌های بالایی بدن در طول دنده‌ها رخ دهد. در شرایط وخیم این شوک‌ها می‌تواند به صورت پی در پی و دستکم در دو یا سه منطقه بدن یکی پس از دیگر رخ دهد.

از آنجا که کمبود ویتامین ب ۱۲ منجر به کم خونی شدید می‌شود، این امر می‌تواند به بی ثباتی در بدن دامن بزند و باعث شود افراد کارهای روزانه خود را به صورت متزلزل و با اضطراب انجام ‌دهند.

یکی دیگر از علائم کمبود این ویتامین این است که فرد مشکل تعادل دارد و نمی‌تواند به صورت صاف با چشمان بسته یا زمانی که محیط تاریک است، بایستد. سوزش در پاها نیز از علائم شایع کمبود ویتامین ب ۱۲ است.

با این حال، دانشمندان علائم دیگری نیز برای کمبود این ویتامین مطرح می‌کنند، اما این علائم با برخی بیماری‌های دیگر هم پوشانی دارند. این علائم شامل:

۱- خستگی بیش از حد و بی حالی
۲- نداشتن انرژی، گیجی و خواب آلودگی
۳- نفس نفس زدن
۴- احساس ضعف
۵- رنگ پریدگی پوست
۶- شنیدن صداهایی از داخل بدن به جای شنیدن صدا از منابع بیرونی
۷- از دست دادن اشتها و کاهش وزن

افرادی که علائم کمبود ویتامین ب ۱۲ را در خود مشاهده می‌کنند بهتر است به پزشک عمومی مراجعه کنند. این پزشکان می‌توانند با انجام آزمایش خون و تجویز دارو، به بهبود حال فرد کمک کنند.

چه میزان ویتامین ب ۱۲ برای بدن لازم است؟

پاسخ به این سوال بستگی به عوامل مختلف شامل سن فرد، عادات غذایی، و شرایط جسمانی او دارد. مصرف این ویتامین براساس میکروگرم مورد سنجش قرار می‌گیرد. به طور معمول افراد بالغ روزانه نیازمند دستکم ۲.۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ هستند. اگر افراد کمتر از این میزان ویتامین را در شبانه روز دریافت کنند پزشک عمومی می‌تواند با توصیه غذایی و یا مکمل‌های خوراکی این کمبود را برطرف کند.

برای کسانی که از کمبود شدید ویتامین ب ۱۲ رنج می‌برند و به کم خونی شدید مبتلا هستند، تزریق آمپول این ویتامین توصیه می‌شود. شاید این افراد برای باقی عمر نیازمند دریافت مستمر ویتامین ب ۱۲ از طریق تزریق باشند. با این حال، پزشک عمومی می‌تواند در این باره نظر نهایی را ابراز کند.

منابع غذایی مانند جگر، انواع ماهی ها، گوشت گاو و گوسفند، بوقلمون، شیر و ماست از جمله غنی ترین منابع ویتامین ب۱۲ محسوب می شوند. افراد سالمندی که به طور مداوم از ملین ها برای اجابت مزاج راحت تر استفاده می کنند در جذب ویتامین  ب ۱۲ مشکل دارند. همچنین به دلیل اینکه منبع اصلی این ویتامین در مواد غذایی حیوانی قرار دارد، افرادی که گیاه خوار هستند احتمال بیشتری دارد که شاهد کمبود این ویتامین باشند. هم اینک مکمل های زیادی شامل مولتی ویتامین های مورد تایید مقامات بهداشتی در بازار وجود دارند که می تواند نیاز این افراد به ویتامین ب ۱۲ را تامین کند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کمبود ویتامین ب ۱۲ کمبود این ویتامین کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه

به گزارش خبرآنلاین ،چرا که به جرات می‌توان گفت موها نیمی از زیبایی چهره را تامین نموده و میزان کم پشتی و پرپشتی، ضخامت تارها، درخشندگی و سلامت آن‌ها مستقیما بر صورت تاثیرگذار است. از جمله عوامل موثر بر ریزش مو می‌توان به دلایلی چون مسائل ژنتیکی و ارثی، اختلالات هورمونی، استرس و شوک‌های شدید، آلودگی و وجود آلاینده‌ها در آب و هوا، سوء تغذیه، الگوی خواب نادرست، مصرف برخی داروها، مصرف سیگار و الکل، کمبود ویتامین و کلسیم و آهن، استفاده از شوینده‌های شیمیایی غلیظ و سولفاته و... اشاره نمود. اما به خاطر داشته باشید که قدم نخست در درمان و قطع ریزش مو، شناخت علت اصلی آن می‌باشد، بنابراین نیاز است پیش از انتخاب هر گونه روش درمانی با انجام آزمایشات و بررس سبک زندگی خود به عامل ریزش مو در خود پی ببرید.

سلامت نیوز در خبری نوشت:اهمیت و تاثیر سلامت و پرپشتی ابروها و مژه‌ها نیز بر کسی پوشیده نیست. ابروها به مانند قابی زیبا به چهره جلوه می‌دهند و مژه‌ها نیز با ضخامت و بلندی خود، زیبایی چشمان رو دوچندان می‌نمایند. جالب است بدانید که ریزش مو در این نواحی همچون سایر نقاط، در صورتیکه طبیعی و کم باشد، کاملا عادی است، اما چنانچه این ریزش بصورت ناگهانی و شدید رخ دهد و یا منجر به خالی شدن تکه‌ای از ابرو یا مژه گردد، مشکل جدی بوده و می‌بایست به فکر راه چاره بود! از عوامل اصلی موثر در ریزش مژه و ابرو می‌توان به مشکلات غدد درون ریز، اختلالات هورمونی، استرس و شوک شدید، مصرف برخی داروها، شیمی درمانی، دلایل ژنتیکی، کلسترول بالا، ضعف سیستم ایمنی، التهاب پوستی و پلک، استفاده بی حد از لوازم آرایشی نامرغوب، دستکاری‌هایی مانند تتو، سوء تغذیه و کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن، اختلال اکتودرمال دیسپلازی و افزایش سن اشاره کرد.

در ادامه به بررسی راهکارهای پیشگیری و رفع ریزش مو در نواحی سر، مژه و ابرو خواهیم پرداخت.

استفاده از مواد و روش‌های گیاهی

یکی از دردسترس‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های تقویت و قطع ریزش موها در نواحی مختلف سر و چهره، استفاده از مواد گیاهی است که ریشه در فرهنگ غنی ایرانی دارد. چند مورد از گیاهان تاثیر گذار که می‌توان بصورت موضعی بر روی موها و ریشه‌ی سر استعمال نمود عبارتد از: رزماری، ژل آلوئه‌ورا، آب پیاز، عصاره‌ی سیر، روغن بادام تلخ و... می‌باشد که مصرف آن‌ها در طولانی مدت نتیجه‌ی مطلوبی را خواهد داشت.

استفاده از شامپو و تقویت کننده مو

مصرف بهترین شامپو ضد ریزش مو که غنی از ویتامین‌ها، عصاره‌های طبیعی و مواد شیمیایی مناسب تقویت ریشه مو و تغذیه و قطع ریز می‌گردند نیز یکی از روش‌های موثر و مقرون بصرفه می‌باشد. این شامپوها در انواع مختلف گیاهی، شیمیایی، بدون سولفات و... در بازار موجود بوده و مصرف مداوم بهترین شامپو ضد ریزش مو که مناسب جنس موی شما و میزان کم پشتی آن باشد، شما را از انجام روش‌های پرخطر و پر ریسک مانند کاشت مو بی‌نیاز می‌کند.

انجام مزوتراپی

مزوتراپی مو از روش‌های نوین تحریک رشد مو می‌باشد که با تزریق کوکتل یا محلولی مخصوص به لایه میانی پوست سر توسط متخصص انجام می‌پذیرد. البته استفاده از این روش درمان برای بسیاری از افراد مناسب نیست. افراد تحت درمان با راکوتان، لیزر، اشعه‌درمانی، شیمی درمانی و پرتو درمانی، زنان باردار و شیرده، افراد دارای زخم هیپرتروفیک، تبخال، اگزمای فعال، پسوریازیس، زگیل، بیماران سرطانی، قلبی، دیابتی و نووپاتی، کسانی که داروی ضدانعقاد خون مصرف می‌کنند به هیچ عنوان نمی‌بایست از مزوتراپی استفاده نمایند.

تقویت مو با استفاده از روش PRP

روش PRP نیز از روش‌های جدید جهت درمان و قطع ریزش مو و تقویت آن‌ها می‌باشد. PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) در واقع یک روش درمانی کم تهاجمی است و در ۳ مرحله انجام می‌شد. مرحله نخست، پزشک متخصص یا درمانگر از شخص خون دریافت کرده و در مرحله دوم خون را پردازش و آماده‌سازی می‌کنند و در آخرین قسمت، خون پردازش شده و آماده را به پوست سر فرد تزریق می‌کنند. روش PRP مناسب افراد دارای نوع ریزش موی آندروژنیک می‌باشد که با کوچک شدن فولیکول‌های مو همراه بوده و در مردان به حالت طاسی مردانه بروز پیدا می‌کند.

تامین ویتامین ها

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز برای سالم نگاه‌داشتن و حفاظت از مو در برابر ریزش ضروری می‌باشد. بویژه ویتامین‌های رشد و تغذیه مو، شامل: ویتامین‌های پیچیده B، مانند ویتامینB۷ یا بیوتین و B۱۲. ویتامین C، D و مواد معدنی چون آهن، زینک، پتاسیم و کلسیم و همچنین پروتئین‌ها. شما می‌توانید از این مواد بصورت منظم در سبک تغذیه‌ای خود بصورت غذایی بهره برده و یا از بهترین مولتی ویتامین به شکل کپسول، قرص و شربت میل نمایید. همچنین جهت مصرف موضعی آن‌ها بر روی مو می‌توانید از بهترین شامپو ضد ریزش مو که غنی از مواد ذکر شده هستند، استفاده کنید.

استفاده ا ز مواد تقویت کننده ابرو و مژه

استفاده از بهترین تقویت کننده ابرو و مژه نیز که امروزه با تنوع بالا و با ویژگی‌های مختلف به تولید رسیده و به شکل محلول، روغن، سرم، ژل و یا کرم و تونیک روانه بازار گشته‌اند. این محصولات دارای فرمولاسیونی موثر جهت تقویت فولیکول‌های مژه و ابرو بوده و به شما کمک می‌کنند تا با تغذیه رسانی و آبرسانی مناسب به نواحی مژه و ابرو علاوه بر قطع ریزش آن‌ها به افزایش ضخامت، پرپشت شدن، رفع خشکی پوست پلک و زیر ابرو، یکدست و مرتب شدن و در نهایت نگاهی نافذ و صورتی جذاب تر دست پیدا کنید. مصرف بهترین تقویت کننده ابرو و مژه شما را از انجام روش‌های پرهزینه و خطرناکی مانند کاشت ابرو و مژه و یا اکستنشن بی‌نیاز می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901438

دیگر خبرها

  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • بلایی که انفجار مهیب چاه فاضلاب بر سر شهروندان تبریزی آورد | فیلم
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت