Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان بر بکارگیری پیمان‌کاری خبره و متخصص برای مرمت ترک دوم گنبد مسجد شیخ لطف الله تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حدود یکسال از مرمت ترک اول گنبد مسجد شیخ لطف الله می‌گذرد و چند ماهی است داربست‌های برای انجام مطالعات بر روی ترک دوم گنبد قرار گرفته‌اند. پس از حواشی که مرمت ترک اول گنبد داشت، تصمیم گرفته شد برای مرمت ترک دوم شورای راهبردی متشکل از متخصصان مختلف تشکیل شود و این شورا کار انتخاب مرمت‌گر و بررسی مرمت قبلی را بر عهده داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر می‌رسد که مرمت ترک دوم گنبد شیخ لطف الله با ورود سازمان بازرسی کشور باید تشریفات مناقصه را پشت سر بگذارد.

در همین رابطه فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان به خبرنگار ایمنا گفت: باور داریم که برای مرمت آثار شاخص ملی و جهانی باید از استادکاران خیلی خاص استفاده شود ضمن اینکه باید دقت نظر ویژه‌ای برای انتخاب پیمان کار و استاد کار مرمت آثار وجود داشته باشد. مرمت ترک اول گنبد مسجد شیخ لطف الله با بازتاب‌های متفاوتی مواجه شد و به عنوان مرجع رسمی، این مرمت را در مکانیزم‌های رسمی کارشناسی قرار دادیم.

او تاکید کرد: متخصصان حوزه مرمت که در شورای تخصصی پایگاه‌های میراث جهانی کشور و شورای فنی استان عضو هستند، مرمت دوره اول و همچنین طرح ادامه مرمت در ترک دوم گنبد مسجد شیخ لطف الله را بررسی کردند. این افراد ضمن تأیید مرمت ترک اول، پیشنهاد به ادامه مرمت ترک دوم به همان شکل داشتند.

الهیاری با بیان اینکه "سال به سال بر اساس منابع و پیمان‌کاری که بتواند کار مرمت را به انجام برساند، مطالعاتی درباره پروژه انجام و این مطالعات در مراجع رسمی دارای صلاحیت بررسی می‌شود" خاطرنشان کرد: با توجه به تأیید مرحله اول مرمت و مطالعات مرمت ترک دوم که به همان شکل ترک اول انجام می‌گیرد، قرار شد که یک شورای تخصصی شکل گرفته شود که در واقع مشاوران پروژه هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: این شورا پیمان‌کار صاحب صلاحیت و مورد نظر خود را معرفی کرد و قرار شد تا با ترک تشریفات مناقصه پروژه در جریان قرار بگیرد. اما در این بین وقفه‌ای ایجاد شد، دلیل آن نیز بازرسی از این پروژه بود که در نهایت اداره‌کل میراث فرهنگی نیز گزارش خود را به سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد.

او افزود: مسئولان سازمان بازرسی کشور ضمن تأیید اینکه پیمان‌کاری صاحب صلاحیت و مورد تأیید میراث فرهنگی باید کار را در دست بگیرد، پیشنهاداتی برای طی کردن روند اداری داشتند که باید به جمع بندی نهایی برسیم و کار به کسی که صلاحیت دارد سپرده شود.

الهیاری اظهار کرد: پیشنهاد اداره‌کل میراث فرهنگی اصفهان ارائه شده، اما علاوه بر نگاه دستگاه تخصصی، سازمان بازرسی نیز نگاه نظارتی دارد و هدف آن‌ها مصلحت سیستم، منابع و بودجه است. بنابراین باید به جمع‌بندی نهایی برای انجام کار به صحیح‌ترین شکل ممکن رسید، با این حال کارشناسان میراث فرهنگی تاکید بر حضور پیمان‌کار دارای تخصص و صلاحیت دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: پروژه‌هایی نظیر مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله، پروژه‌هایی نیستند که بتوان از طریق فراخوان و مناقصه عمومی برای آن‌ها تصمیم‌گیری کرد. حتی در شکل مناقصه‌ای نیز باید این امکان وجود داشته باشد که به لحاظ کیفی تصمیم‌گیری نشود، نه بر اساس قیمت پیشنهادی کمتر.

او با اشاره به مشکلات بودجه‌ای میراث فرهنگی، گفت: میراث فرهنگی محدودیت‌های بودجه‌ای و منابعی بسیاری داشته، اما تلاش ما بر عدم تعطیلی پروژه‌های شاخص ملی و جهانی بوده است. این پروژه‌ها در اولویت قرار گرفتند و این یعنی برای اجرای پروژه‌های مرمتی در بناهای دیگر دچار مشکل شدیم. هرچقدر برای این بناهای شاخص بودجه تخصیص دهیم، یعنی برای پروژه‌های دیگر کم گذاشته‌ایم و این مسئله به هیچ عنوان مصلحت نیست.

کد خبر 452647

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مسجد شیخ لطف الله گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت مسجد شیخ لطف الله ميراث فرهنگي اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گنبد مسجد شیخ لطف الله مدیرکل میراث فرهنگی سازمان بازرسی استان اصفهان برای مرمت پیمان کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واحدی صبح سه شنبه در بازدید از مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: مسجد جامع ارومیه یکی از شاهکارهای معماری ایرانی_اسلامی بوده و گچ‌بری شبستان این مسجد در نوع خود بی‌نظیر است.

وی افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه انجام شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این بازدید خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

مرتضی صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

همچنین معاون امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه نیز بازدید کرد.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.

مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.

قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

افتتاح یک باب هتل، کلنگ‌زنی یک باب هتل، بازدید از مجتمع گردشگری و تفریحی ستاره سیلوانا، قلعه بدلبو، خانه انصاری، مسجد جامع، مدرسه هدایت و زیرساخت‌های گردشگری دریاچه ارومیه از جمله برنامه‌های یک روزه معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به این استان است.

کد خبر 6092810

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان