Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@16:41:37 GMT

افزایش درخواست‌ها برای تعطیلی پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۰۷۲۲

افزایش درخواست‌ها برای تعطیلی پایتخت

دنیای‌اقتصاد نوشت: تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ روز پنج‌شنبه به ۸۲۹۳ بیمار جدید رسید. رقمی که از زمان آغاز شیوع کرونا در کشور بی‌سابقه است. میزان موارد ابتلا به کرونا و مرگ بر اثر کرونا در مهرماه یعنی اولین ماه پاییز سیاه کرونایی چند بار رکورد زد اما وضعیت در هشت روز اول آبان ماه تلخ‌تر از ماه‌های گذشته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ ۲۸۲۶ نفر و ابتلای ۵۴ هزار و ۱۹۵ نفر تنها در ۸ روز نشان می‌دهد با سردتر شدن هوا باید در انتظار روزهای سخت‌تر و قربانی شدن زندگی‌های دیگری باشیم.
 
در این میان وضعیت در استان تهران هولناک‌تر از سایر نقاط کشور گزارش شده است، تا آنجا که یک‌بار دیگر بسیاری از نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر درخواست تعطیلی دو هفته‌ای شهر تهران را ارائه کرده‌اند تا شاید از بار مراجعات به بیمارستان‌های کشور برای مدتی کاسته شود. درخواستی که البته تاکنون دولت پاسخی به آن نداده و به‌نظر می‌رسد با توجه به آنچه اهمیت موضوع معیشت و اقتصاد کشور می‌داند تمایلی به انجام آن ندارد.

در همین راستا روز پنج‌شنبه جلسه‌ای با حضور عبدالحسین روح‌الامینی، اقبال شاکری و زهره الهیان اعضای کمیته سلامت مجمع نمایندگان تهران و استاندار تهران، رئیس شورای شهر تهران، روسای سه دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، فرمانده انتظامی تهران بزرگ و معاون شهردار تهران در محل ستاد فرماندهی کرونا تهران برگزار شد. پس از آن روح‌الامینی رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران اعلام کرد که تمامی اعضا در نشست فوق بر اتخاذ تصمیمات قاطعانه فوری مانند تعطیلی دو هفته‌ای استان تهران با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تاکید کردند و تنها راه قطع زنجیره و بازسازی توان مدافعان سلامت و امکانات بهداشتی درمانی شهر تهران را این موضوع دانستند. همچنین به گزارش خبرگزاری مهر در این جلسه مقرر شد تا رایزنی‌های فوری برای تحقق تعطیلی تهران و جلوگیری از شیوع بیش از پیش کرونا انجام شود.

همزمان علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در پایتخت در توییتر خود با بیان این  موضوع نوشت: ‌در شهرداری و شورا، محدودیت‌هایی برای حضور اعمال کرده‌ایم. پیشنهاد قطعی ما به ستاد ملی همچنان، تعطیلی دو هفته‌ای تهران است. به‌دنبال این پیشنهاد روز گذشته حمیدرضا گودرزی، معاون استاندار تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر تصمیم‌ کمیته سلامت استان تهران مبنی بر تعطیلی دوهفته‌ای استان تهران برای کنترل شیوع ویروس کرونا، جلسه‌ای فوری در این خصوص با حضور استاندار تهران به‌زودی برگزار می‌شود.

زمان مشخص شدن نتیجه محدودیت‌ها

درخواست برای تعطیلی دو هفته‌ای تهران در شرایطی ارائه شده که از میان توابع تهران تنها ورامین و دماوند مشمول محدودیت‌های سختگیرانه شده و در خود شهرستان تهران مقررات محدودی درنظر گرفته شده است؛ مقرراتی که تاکنون نتوانسته مانع عطش ویروس کرونا برای قربانی کردن میزبان‌هایش باشد. یکی از این مقررات دورکاری ۵۰درصدی کارمندان ادارات است که به گفته علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران، استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی کارکنان ادارت فقط می‌‌تواند بخشی از ترددها را کاهش دهد و لازم است محدودیت‌های بیشتری برای پیشگیری از شیوع گسترده‌‌تر ویروس اعمال شود ضمن اینکه نتیجه مداخلات روزهای گذشته در هفته‌‌های پیش‌رو مشخص خواهد شد.

از سوی دیگر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: تا دو هفته آینده نتیجه اعمال محدودیت‌ها در کاهش موارد مراجعه‌کننده به بیمارستان‌ها و سه تا چهار هفته بعد در کاهش مرگ‌ومیرها مشاهده خواهد شد.

مردانی افزود: موج اپیدمیک ۴ تا ۸ هفته بیشتر طول نمی‌کشد و ما در مراحل آخر این موج اپیدمیک هستیم ولی نمی‌توان نسبت به بالا یا پایین رفتن موارد واکنش چندانی نشان داد؛ زیرا نه نشان‌دهنده وضعیت مطلوب است و نه نشان‌دهنده وضعیت وخیم؛ ما باید روند بیماری را در یک بازه زمانی ببینیم و نمود هر اتفاق و رفتاری بلافاصله حس نخواهد شد. وی همچنین گفت: فکر نمی‌کنم درحال ورود به موج چهارم باشیم؛ زیرا هنوز بسیاری از شهرها در موج دوم بیماری هستند و حتی به موج سوم بیماری هم نرسیده‌اند.

رکورد مرگ و ابتلا در مهر ماه تهران

اما پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای تهران در حالی از چند هفته پیش مطرح است که بنابر سخنان علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در تهران، تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های تابعه استان بالغ بر ۶۱۲۵ بیمار گزارش شده است و تنها ظرف روز پنج‌شنبه بالغ بر ۱۰ هزار و ۷۰۰ بیمار به‌صورت سرپایی با تشخیص کرونا یا شبه‌کرونا به بخش‌‌های بهداشتی و درمانی مراجعه کردند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، زالی افزود: مجموعا ۸۹۰ نفر فقط روز پنج‌شنبه در بیمارستان‌های استان تهران بستری شده‌اند.

وی ضمن اظهار تاسف از شیوع گسترده کرونا در تهران تاکید کرد: از ابتدای مهرماه تا امروز برای ۹ بار رکورد مرگ‌ومیر و رکورد موارد جدید ابتلا به کرونا در تهران شکسته شد.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا ادامه داد: آخرین وضعیت منحنی ابتلا و بستری موارد جدید و بستری، گواه این موضوع است که در پیک سوم کرونا متاسفانه هیچ کاهشی نداشته و وضعیت آمار سیر فزاینده را می‌‌پیماید. وی با اشاره به فعالیت بیمارستان‌های تهران به‌عنوان مهم‌ترین مراکز ارجاعی کشور گفت: بالغ بر ۴۰ درصد بیماران بدحال کرونایی کشور در بخش مراقبت‌‌های ویژه بیمارستان‌های تهران بستری هستند و کماکان بالاترین سهم بیماران با حال عمومی وخیم و نیازمند مراقبت ویژه مربوط به بیمارستان‌های تهران است. در همین حال قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه درحال‌حاضر ۵۰ درصد تخت‌های ICU کشور در اشغال بیماران مبتلا به کروناست، گفت: فعلا از نظر تجهیزات بیمارستانی و ونتیلاتور در هیچ بیمارستانی کمبود یا مشکل خاصی نداریم.

لزوم خودداری از برگزاری مراسم عروسی

در چنین شرایطی روز گذشته سیما سادات‌لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به آغاز ماه ربیع‌الاول، با بیان اینکه یکی از نگرانی‌ها در این ایام برگزاری جشن‌های عروسی است تاکید کرد از هرگونه برگزاری مراسم عروسی جدا خودداری شود. او همچنین از بیماران کووید-۱۹ خواست تا بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی برای درمان بیماری استفاده نکنند.

عبورمجموع مبتلایان از ۶۰۰ هزار نفر

لاری همچنین روز گذشته از شناسایی ۸۰۱۱ مورد جدید کووید-۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته خبر داد و گفت که از میان آنها ۲۷۵۴ نفر بستری شدند. وی همچنین گفت: متاسفانه در این بازه زمانی ۳۶۵ تن نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۴ هزار و ۴۷۸ نفر رسید. روز پنج‌شنبه هم ۸۲۹۳ بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده و ۳۹۹ نفر نیز جان خود را از دست داده بودند. در همین حال به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۶۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسیده است؛ آن‌طور که لاری اعلام کرده ۵۱۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

منبع: الف

کلیدواژه: تعطیلی دو هفته ای بیمارستان ها روز پنج شنبه استان تهران محدودیت ها شهر تهران روز گذشته کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۰۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط با دنیا درصورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی هم جویا شوید!

آرمان خالقی گفت: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای این محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صمت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص اضافه شدن یک روز تعطیل به تعطیلات آخر هفته گفت: مبنای دولت به عنوان پیشنهاددهنده و ارائه‌کننده این لایحه این بوده است که تعطیلات ما هم مانند بسیاری از کشور‌های دنیا از یک روز در هفته، به دو روز افزایش پیدا کند که مردم رفاه و استراحت بیشتری داشته باشند و بهره‌وری بالاتری حاصل شود.

 

وی درمورد تاثیر تعطیلی روز‌های پنجشنبه بر فعالان اقتصادی عنوان کرد: هنگامی که یک روز به تعطیلات هفته اضافه می‌شود، کسانی که کسبه هستند یا خدماتی ارائه می‌دهند از لحاظ معیشتی به مشکل برمی‌خورند و درواقع یک روز برای مشاغل هم تعطیل می‌شود. آیا در شرایط موجود، یک تعطیلیِ اضافه به نفع اقتصاد کشور است؟

 

خالقی ادامه داد: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

 

عضو هیات مدیره خانه صمت درخصوص اینکه روز تعطیلی جدید، قبل از جمعه باشد یا بعد از جمعه اظهار کرد: در حال حاضر جمعه را تعطیل و در تهران پنجشنبه را نیمه تعطیل هستیم؛ باتوجه به تعطیلی شنبه و یکشنبه در غالب کشور‌های دنیا و تعطیلی اکثر بازار‌های جهانی، روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه فرصت کار با بازار‌های جهانی برای ما وجود دارد.

 

وی افزود: اگر از این ۴ روز یک روز را برداریم، یعنی یکی از فرصت‌های زمان کاری مفید با دنیا را از خود می‌گیریم و با این وضعیت و تعطیلی پنجشنبه، برای ارتباط با دنیا ۳ روز کاری داریم. از ۷ روز هفته، کشور ما چهار روز آن را عملا ارتباطی با دنیا نخواهد داشت؛ یعنی نمی‌توانیم در بازار‌های جهانی مانند بورس جهانی، مبادله ها، مناقصات و گفت و شنود‌ها شرکت کنیم و یک روز بیشتر را از دست خواهیم داد؛ بنابراین در همین نگاه اول روز شنبه بنظر می‌رسد منافع اقتصادی بیشتری ایجاد می‌کند.

 

خالقی با اشاره به اینکه ادله‌ای که از طرف کمیسیون اجتماعی مطرح می‌شود را باید شنید، گفت: برخی می‌گفتند تعطیلی روز‌های پنجشنبه با فرهنگ ما همخوانی بیشتری دارد یا این موضوع که چرا در تهران بعضی از ادارات باید تعطیل باشد و در بعضی استان‌های دیگر نباشد؟ و برای اینکه این تبعیض از بین برود، پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه مطرح می‌شود و کل کشور به فضایی می‌رود که خسارت به کشور وارد می‌شود.

 

وی عنوان کرد: در این طرح گفته شده که قرار است بدلیل این تعطیلی، ساعت کار هفتگی از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت تقلیل پیدا کند. اگر قرار باشد کسی ۴۰ ساعت کار کند، دیگر حقوقی که تعیین شده برای ۴۴ ساعت، به او پرداخت نمی‌شود. اگر یک روز تعطیل شود، هزینه‌ای که اضافه تحمیل می‌شود به بیت‌المال چقدر است؟ آیا می‌تواند بهره‌وری ایجاد کند که جبران مافات و کاهش ساعات کار را انجام دهد؟ بنابراین تصور می‌کنم حتی این مبحث کاهش ساعت، محاسبه‌ای روی آن نشده است.

 

عضو هیات مدیره خانه صمت اضاقه کرد: وقتی یک روز تعطیل در بخش تولید شرکت‌های دولتی (آن‌هایی که باید تمام وقت کار کنند) اضافه می‌شود و یک روز کاری را تبدیل به روز تعطیل می‌کنیم، چون ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت روز خط تولید باید درکار باشد، اضافه کاری که در روز تعطیل به نیروی کار پرداخت می‌شود، برای مجموعه مورد نظر نزدیک ۲ برابر هزینه خواهد برد. در این مورد هم محاسبات اقتصادی انجام نشده است و طراحان حتما باید روشنگری کنند.

 

خالقی معتقد بود که نظر اغلب فعالان اقتصادی این است که تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلا به صلاح نیست و اگر اراده ما بر این است که حتما در هفته دو روز تعطیل باشیم، شنبه گزینه بهتری است.

 

وی در پایان گفت: حالا که این موضوع در مجلس مطرح شد، باید طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که تاکید می‌کند وقتی قرار است قانونی وضع شود و بر اساس آن قانون، بر محیط کسب و کار و فعالیت فعالان اقتصادی تاثیر بگذارد، دولت یا مجلس باید از قبل، نظر فعالان و تشکل‌های اقتصادی را جویا شوند. در این مورد این چنین نبوده است و بدون دعوت و کسب نظر بخش خصوصی، مجلس کاری را کرده که خودش قبلا در قانونی تصویب کرده که باید پیشاپیش نظر بخش خصوصی را جویا شود؛ درحالی که حتی به این موضوع هم توجه نشد.

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت
  • لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • همراهی بیلبورد‌های پایتخت با هفته زمین پاک
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!
  • ارتباط با دنیا درصورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی هم جویا شوید!