Web Analytics Made Easy - Statcounter

باغداران بر این عقیده‌اند که توجه به انارستان‌ها از بازاریابی و فروش در داخل کشور گرفته تا صادرات، بسیار ناچیز و حداقلی است و سود دسترنج‌شان به دلیل اینکه بازار مناسبی برای فروش وجود ندارد، به جیب دلالان و واسطه گران می‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، مازندران بر اساس آمارهای رسمی با داشتن بیش از یک‌هزار و 500 هکتار باغ انار و تولید 22 هزار تن محصول در سال، رتبه یازدهم کشور را دارد و با احتساب 12 هزار هکتار درختان انار خودرو و ترش خلیج میانکاله رتبه این استان به دوم می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شهرستان بهشهر نیز با داشتن 10 هزار و 50 هکتار باغ انار و تولید  سالانه بیش از 10 تن انار، 58 درصد از انار استان را تولید می‌کند و عواید سالانه این محصول برای بهره برداران این منطقه، بیش از 220 میلیارد ریال برآورد شده است.

اما این ظرفیت قابل توجه، سال‌ها است که مغفول مانده است و انارکاران مازندرانی از عدم حمایت دولت و مسئولان استانی گلایه‌مندند.

باغداران بر این عقیده‌اند که توجه به انارستان‌ها از بازاریابی و فروش در داخل کشور گرفته تا صادرات، بسیار ناچیز و حداقلی است و سود دسترنج‌شان به دلیل اینکه بازار مناسبی برای فروش وجود ندارد، به جیب دلالان و واسطه گران می‌رود.

آن‌ها معتقدند احداث و راه‌اندازی یک کارخانه صنایع تبدیلی در شرق مازندران، کارشان را رونق می‌بخشد و جدا از ارزش افزوده بیشتر برایشان برای بسیاری از جوانان منطقه نیز ایجاد شغل می‌کند.

انارکاران می‌گویند: جشنواره‌های انار، دردی از ما دوا نمی‌کند و اگر قرار است مسئولان کمکی به ما کنند تنها به حرف‌هایشان عمل کنند.

عزیزالله شهیدی‌فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات انارکاران مازندرانی از نبود بازار مناسب برای فروش گرفته تا فقدان یک کارخانه صنایع تبدیلی و از عدم حمایت‌ها گرفته تا ضعف مبرم در صادرات این میوه، اظهار کرد: در حال حاضر، مهم‌ترین موضوع قیمت انار است که امسال به نسبت سال‌های قبل، اوضاع بهتر است.

وی در پاسخ به چرایی تفاوت فاحش حمایت‌ها از مرکبات به نسبت انار، افزود: از آنجا که مرکبات کشت اصلی باغی استان است و لذا توجه بیشتری به آن شده است، ساماندهی بهتری صورت گرفته است و اوضاع مطلوبی در سورت، بسته بندی و صادرات دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: درست است انار همچون مرکبات به آن توجه نشده است اما بازار خود را دارد، بازارش هم بازار خوبی است و تقاضا هم برای خرید انار بالا است.

شهیدی‌فر ادامه داد: با توجه به اینکه در تولید انار هم رتبه خوبی کشور ایران در جهان دارد و هم استان مازندران در کشور دارد و استعدادها و ظرفیت خوبی هم زمین‌های منطقه شرق استان دارد، البته اقداماتی انجام گرفته است.

وی بیان کرد: از جمله اقدامات، احداث نهالستان انار و انتخاب ارقام برتر طی سالیان اخیر بود که در شرق استان در زمینی به وسعت 5 هکتار صورت گرفت؛ این نهالستان بسیار ایده‌آل با همکاری بخش تحقیقات و بخش خصوصی ایجاد شد که بخشی از حمایت استان از انارستان‌های استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، عنوان کرد: هرچند در بحث صنایع تبدیلی، البته به شکل سنتی کار شده و مشغول فعالیت هستند؛ اما واقعیت این است که باید برای بازاریابی و فرآوری کار بیشتری انجام گیرد.

شهیدی‌فر اعلام کرد: این موضوع را به عنوان یک اولویت خاص دنبال می‌کنیم و باید در یک کارگروه ویژه بررسی کنیم که ضعف‌ها چیست و بسته به نیاز و ظرفیت، تصمیمات مطلوبی را اتخاذ کنیم.

وی افزود: خوشبختانه زمین‌های سطح کشت انار طی سالیان اخیر افزایش پیدا کرده است و هم از سوی دیگر، نهالستان اصلاح ارقام برتر استان با بیش از 400 گونه انار در مرکز تحقیقات و تولید ارقام جدیدی که کاملا ملین و خوش ذائقه است، مشغول فعالیت است که به توسعه باغات انار در استان، کمک کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، تصریح کرد: با همه این اقدامات اما باید این نگاه را در استان مازندران ایجاد کنیم که باغات انار به عنوان باغات اقتصادی و سودآور هستند و این موضوع در بخش تسهیلات بانکی به شکل جدی دیده شود.

شهیدی‌فر تاکید کرد: ما این قول را می‌دهیم که حتما موضوع ارائه تسهیلات به انارکاران انجام بگیرد و در آینده نزدیک، بحث تسهیلات به انارکاران، عملی شود و همچنین با کمک وزارت صمت، در بحث بازاریابی به باغداران کمک کنیم.

وی در خصوص وضعیت صادرات انار مازندران به سایر کشورهای همسایه، پاسخ داد: وضعیت استقبال سایر استان‌های کشور از انار مازندران خوب است اما اگر نیاز باشد، برای صادرات هم تقاضا وجود دارد و می‌توانیم صادرات را تقویت کنیم و مشکل خاصی هم در این رابطه نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ادامه داد: البته در سال‌های گذشته، صادرات داشتیم اما به ندرت انجام شد؛ چرا که بازار داخلی پاسخگوی نیاز باغداران بود و برای اینکه انجام صادرات شاید موجب افزایش شدید قیمت انار در بازار داخل شود، روی آن زیاد کار نشده است.

شهیدی‌فر متذکر شد: باید در خصوص انجام صادرات انار، یک بررسی جامع انجام بگیرد تا در نهایت به این نتیجه برسیم که آیا صادرات انار به صلاح است یا خیر.

توجه به انارکاران شرق مازندران از جمله موضوعاتی است که از نگاه مسئولان و متولیان استانی مغفول مانده است و بی شک توجه به این محصول، چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای خارجی، آورده مناسبی را برای استان به بار خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران صادرات انار شهیدی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ایسنا/مازندران مدیرکل سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری مازندران گفت: پارسال ۵ واحد تولیدی از استانداری مازندران در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند و امسال ۲۷ واحد تولیدی در این نمایشگاه غرفه دارند که شامل کالاهای لبنی و پایانه‌های صادراتی و غیره است.

سیدرحیم بخشی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری نمایشگاه «اکسپو» و حضور مازندران در این نمایشگاه که در تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم دولت در تلاش هستیم تا بازارهای صادراتی جدیدی را برای گروه‌های مختلف کالایی ایجاد کنیم.

وی به فرصت‌هایی که برای رشد اقتصادی مازندران فراهم می‌شود، اشاره کرد و افزود: راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور بحث صادرات است و صادرات به عنوان پیش نیاز سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

بخشی با بیان اینکه مازندران به عنوان استان مرزی، زیر ساخت‌هایی همچون بنادر، فرودگاه، تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی که دارد توانسته در ۱۰ محصول استراتژیک رتبه اول را کسب کند، تصریح کرد: در بحث گردشگری ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده و در دو زنجیره ارزش مرکبات و کیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان دو راهبرد برتر معرفی شده است.

این مسئول بیان کرد: استانداری‌ها هم ابتکار عمل به خرج دادند علاوه بر صادرات به موفقیت‌های اقتصادی در عرصه بین‌المللی مانند اوراسیا، بریکس، شانگ‌های و ارتباط با کشورهای همسایه دست یافتند که در این راستا هم غرفه‌ای را در نمایشگاه اکسپو به خود اختصاص دادند که مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک غرفه ۵۵ متری دارد که ۳۱ استان در آن مستقر هستند.

بخشی خاطرنشان کرد: پارسال در مازندران حدود ۵ هزار تن صادرات مرکبات ثبت شد که امسال این میزان به بیش از ۷۰ هزار تن در گمرکات استان به ثبت رسیده است. علاوه بر این میزان به استان‌های کشور هم مرکبات فرستاده شد.

مدیرکل سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران یادآور شد: صادرات کیوی پارسال ۱۰ هزار تن بود امسال به ۲۰ هزار تن رسید که این میزان رشد در ارزش اقتصادی به عنوان نقش آفرینی در سطح ملی و همکاری‌های بین استان‌ها انجام می‌شود.

وی گفت: باید بتوانیم در جذب گردشگر و صادرات صنایع دستی و محصولات کشاورزی گام برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده