Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@12:43:04 GMT

کرونا «شکسپیر و شرکا» را زمین‌گیر کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۳۲۴۷

کرونا «شکسپیر و شرکا» را زمین‌گیر کرد

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه انگلیسی گاردین، کتابفروشی شکسپیر و شرکا در پی کاهش ۸۰ درصدی فروش خود از ماه مارس (اسفند ۹۸- فروردین ۹۹) تاکنون، از مشتریانش درخواست کمک کرد.  

این فروشگاه مشهور کتاب در پاریس روز چهارشنبه (آبان) در یک نامه الکترونیک خطاب به اهالی کتاب و کتابخوانی اذعان کرد با شیوع کرونا از مشتری خالی شده و شرایط سختی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رشد تصاعدی موارد ابتلا به کرونا در فرانسه، این کشور قرار است مجددا به مدت چهار هفته تحت مقررات جدید قرنطینه قرار گیرد. همین حالا نیز مقررات منع رفت و آمد شبانه در بیشتر شهرهای فرانسه از جمله پاریس در حال اجراست.   

در ایمیل کتابفروشی شکسپیر و شرکا آمده است: همچون بسیاری از کسب‌وکارهای مستقل، ما هم به مشکل خورده‌ایم و در تلاشیم در شرایطی که میزان مخارج از درآمدمان پیشی گرفته یک راه‌حل پیدا کنیم. بنابراین از ثبت سفارش‌های اینترنتی آن دسته از شما که توانایی و علاقه به این کار را دارید، استقبال می‌کنیم.

کتابفروشی شکسپیر و شرکا نخستین بار در سال ۱۹۱۹ به دست سیلویا بیچ (Sylvia Beach) افتتاح و به پاتوقی برای نویسندگان نامی چون اف. اسکات فیتزجرالد، ارنست همینگوی، تی. اس. الیوت و جیمز جویس تبدیل شد. اما این فروشگاه کتاب در سال ۱۹۴۱ همزمان با اشغال پاریس به دست نیروهای آلمانی برای همیشه بسته شد. جورج ویتمن کتابفروشی دوم را در سال ۱۹۵۱ به عنوان نمونه‌ کوچکی از یک مدینه فاضله سوسیالیستی باز کرد. این کتابفروشی نیز پاتوق نویسندگان و شعرای معروفی چون جیمز بالدوین، لورنس دورل، آلن گینزبرگ و آنائیز نین شد.

سیلویا ویتمن دختر موسس این کتابفروشی در گفت‌وگو با گاردین گفت: کتابفروشی را تعطیل نمی‌کنیم ولی تمام پس‌اندازمان را خرج کرده‌ایم. از زمان به راه افتادن موج اول کرونا تاکنون فروشمان ۸۰ درصد کاهش یافته و تا قران آخر پس‌اندازی که جمع کرده بودیم، خرج شده است. از کمک‌های مالی و طرح‌های حمایتی دولت نیز استفاده کردیم اما این طرح‌ها همه هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهند، یک عالمه از اجاره‌هامان عقب افتاده است.  

کتابفروشی شکسپیر و شرکا در اولین دور از قرنطینه‌های فرانسه به مدت دو ماه تعطیل شد و در این مدت به توصیه سندیکای کتابفروشی‌های فرانسه (SLF) از فروش برخط کتاب نیز خودداری کرد. حال ویتمن و کارکنانش خود را برای دور دوم از تعطیلی‌ها آماده می‌کنند اما این بار سایت این کتابفروشی فعال خواهد بود و فروش اینترنتی انجام می‌شود.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر  ۴۵میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از یک میلیون نفر و صد هزار نفر جان باخته‌اند.

شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنواره‌ها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشی‌ها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.

برچسب‌ها ویروس کرونا قرنطینه پاریس کتاب کتابخوانی پروندهٔ خبری خسارت اقتصادی کرونا به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قرنطینه پاریس کتاب کتابخوانی ویروس کرونا قرنطینه پاریس کتاب کتابخوانی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۳۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین

غلامرضا منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و عنوان کرد: شعار سی‌وپنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دربر دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، اشاره کرد: این شعار در عین ایجاز و کوتاهی، مفاهیم عمیقی را منتقل می‌کند. ما از دوران کودکی آموختیم «توانا بُوَد، هر که دانا بُوَد» زمینه توانایی دانایی است و دانایی در گرو مطالعه است.

وی ادامه داد: اگر ارتباط با کتاب برقرار شود، سطح دانش و بینش اجتماعی افزایش پیدا می‌کند و با فرهنگ کتابخوانی شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود که بخشی از آن مرتبط با ساختن جامعه است. شعار نمایشگاه در عین کوتاهی پیام‌های مهمی دارد و نیاز است تا رسانه‌های جمعی این شعار را بیشتر مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

منتظری که دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی است، نمایشگاه کتاب را فرصت مناسبی در توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور دانست و افزود: در درجه اول باید به تولید و نشر آثار مرتبط با حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی بیش از گذشته مبادرت داشته باشیم. به اعتقاد من نمایشگاه کتاب تهران مشابه یک سفره معنوی و فرهنگی محسوب می‌شود که نیاز‌های معنوی جامعه هدف را پاسخ می‌دهد.

وی تأمین نیاز «ایران فرهنگی» با تولیدات فرهنگی را ضروری عنوان کرد و گفت: لازم است نشر کشورمان به تولیدات متناسب با نیاز «ایران فرهنگی» به تعبیر واقعی خودش، مبادرت کند تا بتوانیم ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین سربلند را به جهانیان معرفی کنیم.

منتظری ادامه داد: قطعاً نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه‌هایی که در سایر کشور‌ها برگزار می‌شود، می‌تواند به معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین کمک بسیاری کند. نمایشگاه کتاب در حکم یک پنجره است که به روی ساختمان شخصیت فرهنگی و تمدن ما باز می‌شود. تنها از این طریق یعنی با ارائه کتاب‌های ایرانی است که افراد با فرهنگ و تمدن ما آشنا خواهند شد.

دبیر فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد تحقق رهنمود مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مسئله «تمدن نوین اسلامی» گفت: به فعالیت‌های علمی و پژوهشی و نشر آثار تحول آفرین نیاز داریم. پیشنهاد می‌کنم برگزاری نمایشگاه کتاب محدود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نباشد و بیش از گذشته زمینه شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور را فراهم کنیم که در رونق دیپلماسی فرهنگی ایران بسیار موثر است.

وی همچنین به ضرورت انجام کار‌های مشترک میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: برگزاری نشست مشترک کمیسیون فرهنگی مجلس با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی به منظور تقدیر و تشکر و ارزیابی برنامه‌های آن‌ها مفید بود؛ انتظارات خود را با آن‌ها در میان گذاشتیم و این نشست را می‌توان با فراکسیون توسعه دیپلماسی فرهنگی نیز برگزار کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب