Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: وقتی کرونا آمد، از اولین اقدامات، تعطیلی مدارس بود چرا که یکی از راه‌های جلوگیری از شیوع این بیماری، عدم برگزاری تجمعات بود. آن روزها که مدرسه تعطیل شد، برخی دانش آموزان خوشحال شدند که چند روز تعطیل هستند اما هیچکدام از آنها فکرش را هم نمی کردند که به این زودی ها دیگر امکان حضور در مدرسه را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرسه نرفتن مساوی با دیر برخواستن از رختخواب و شب ها هم دیر خوابیدن است. اصلا روال زندگی هم تغییر می کند و این تغییر روال زندگی، بر سلامتی تأثیر می گذارد. الان هم که آموزش مجازی ارائه می‌شود، ساعت کلاس ها متفاوت است. برخی کلاس ها صبح، برخی ظهر و برخی عصر تشکیل می شود و هم موضوع باعث می شود زمان صرف وعده غذایی تغییر می کند.

این روزها برخی بچه ها اصلا صبحانه نمی خورند یعنی انقدر دیر پا می شوند که دیگر وقت ناهار است و از آن طرف هم شب ها خیلی دیر می خوابند. یعنی زمان ساعت خواب هم دچار تغییر شده است اما چه باید کرد؟

*چرا خانواده باید مراقب اضافه وزن کودکان و نوجوانان باشد؟

از اثرات در خانه ماندن، زیاد غذا خوردن و همچنین خوردن غذای نامناسب است یعنی رو آوردن به موارد خوراکی که مانند پیتزا، انواع پفک و چیپس و .....

اگرچه تغذیه سالم از دیرباز و تاکنون یکی از مهم‌ترین مسائل سلامتی در همه اقشار جامعه بوده است و هنوز نیز نقش عمده‌ای در سلامتی جوامع بازی می‌کند اما روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی به خصوص در کودکان و نوجوانان در اکثر کشورها سبب نگرانی‌های بسیاری شده است.

اضافه وزن دوران کودکی برای زمان حال و آینده او خطرات زیادی دارد؛ در کوتاه مدت ممکن است او دچار مشکلات تنفسی، کبد چرب، اختلالات روحی، بالارفتن چربی خون و مشکلات استخوانی شود. این مشکلات سلامتی باعث می‌شود او نتواند همپای دوستانش باشد.

بسیاری از کودکان ممکن است به دلیل اضافه وزن در سنین جوانی به بیماری‌های مرتبط با چاقی از جمله دیابت، فشارخون بالا، مشکلات کبد و اختلال چربی خون مبتلا شوند. همچنین، در درازمدت، این اختلالات می‌تواند منجر به افزایش احتمال بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها در بزرگسالان شود.

* صبح ها زود بیدار شوید

نکته حائز اهمیت این است که باید صبح ها همان ساعت که بیدار می شدید تا به مدرسه بروید، بیدار شوید و صبحانه تان را بخورید. 

وقتی زمان صبحانه، ناهار و شام تغییر می کند، باعث می شود که شما رشد خوبی نداشته باشید و در نتیجه یا خیلی چاق می شوید یا خیلی لاغر. این اتفاق هم باعث می شود که در سلامتی شما تأثیر بگذارد و بیمار شوید.

ببنید ما الان مثل یک چراغ راهنمایی و رانندگی به مواد غذایی نگاه می کنیم رنگ قرمز یعنی ایست و باید استفاده نشود. پس شکر، شیرینی، چیپس، پفک، نوشابه گازدار، سیب زمینی سرخ شده را از مواد غذایی تان حذف کنید و به جای زنگ سبز که عبور است را بگذارید که شامل سبزیجات، میوه، کشمش و انجیر و غیره است.

اما رنگ زرد یعنی احتیاط کنید پس بستنی که خیبی دوست دارید را باید خیلی کم بخورید و زیاد مورد استفاده قرار نگیرد اما اگر هم خوردید، ایرادی ندارد ولی هر روز نخورید!

معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش هم راهنمای تغذیه سالم اشاره کرده است که باید غذاهای مقوی و سالم خورد. موادی که رنگ سبز است شامل میوه و سبزی هاست که باید در برنامه غذایی تان باشد و از آن استفاده کنید. چیزی بخورید که برای سلامتی تان خوب است. این گروه از مواد غذایی دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند و این مواد اصلی ترین منبع فیبر و قند طبیعی هستند.

همانطور که می بینید نوشابه و نوشیدنی های گازدار، ساندویچ و سیب زمینی سرخ کرده ممنوع است و به جای آن شیر بنوشید و میوه بخورید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نوجوانان تغذیه پیاز قرنطینه باعث می شود اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: تکنیکی ساده برای کنترل خشم

رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229694 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این مواد غذایی قند پنهان دارند
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب