Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، محمدعلی صلبی اظهار کرد: بارندگی زیاد و تغییرات اقلیم دلیل اصلی بوجود آمدن سیل‌های مکرر در گلستان است اما آنچه که باعث تشدید خسارت‌های سیل شده، تخریب اراضی شیب‌دار و تغییر کاربری آنها، جنگل‌تراشی، تغییر کاربری مراتع، ایجاد سازه‌های غیراستاندارد در مسیر رودخانه‌ها، تجاوز به حریم رودخانه و غیره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این اقدامات را در طبیعت انجام نمی‌دادیم، قطعاً تا به این اندازه خسارت در سیلاب‌ها نداشتیم.

وی با اشاره به بالاتر بودن شدت سیل در شرق استان نسبت به غرب، گفت: برخورد دو توده هوا در محدوده شرق استان و همچنین جمع شدن ابرها در این منطقه به خاطر وجود کوه‌های بلند، موجب شده که بارندگی در بخش شرق استان بیشتر باشد. تغییر کاربری‌ها، طولانی بودن و تعداد رودخانه‌ها و همچنین وجود جوامع شهری و روستایی بیشتر در جنب رودخانه‌ها در شرق نسبت به غرب استان، دیگر علت بالاتر بودن خسارات سیل در این مناطق است. اصلاح مناطق حادثه‌خیز را باید در دستور کار قرار دهیم. این کار هزینه دارد ولی بهتر از آن است که سیل بیاید و خسارت وارد کند و بعد برای بازسازی هزینه کنیم. در زمینه آموزش همگانی در رابطه با سیل خوب عمل نکردیم، مردم باید بدانند که در زمان سیلاب چه کاری انجام دهند. نیاز است که در هر منطقه، نقطه امن در زمان سیل را مشخص کنیم تا در زمان‌های بحرانی مردم را در آنجا اسکان دهیم.

وی در ادامه با اشاره به سیل سال ۹۸، افزود: اگر اقدامات فنی بعد از سیلاب، به‌موقع و هماهنگ انجام می‌شد، آب در زمان کمتری از منطقه خارج می‌شد. باید مکان‌هایی را تعیین کنیم تا در زمان سیل‌های بزرگ، آب را از آنجا به زمین‌های کم بازده در مناطق شمال استان هدایت کنیم تا خسارت به شهرها و روستاها را کاهش دهیم. می‌توان چندین نقطه همانند "بند ولی" "را ایجاد و آب را به این زمین‌ها هدایت کنیم. الان که سیلی نداریم باید این اقدامات را انجام دهیم.

صلبی با اشاره به اینکه هر سه رودخانه اترک، گرگانرود و قره‌سو در استان شرایط سیلابی شدن دارند، اظهار کرد: رودخانه اترک هم سیل‌های خطرناکی دارد اما با توجه به اینکه پراکنش جمعیت شهری و روستایی در اطراف آن کمتر است، خسارات کمتری در سیل داریم. سدهای گلستان، بوستان و وشمگیر برای استان بسیار حیاتی هستند و نقش اساسی در مدیریت سیلاب دارند. البته سد وشمگیر با توجه به عمر بالای آن رسوبات زیادی جمع کرده و نیاز به لایروبی با ایجاد سد جدید داریم. زمین‌های این منطقه در گذشته بازدهی کمی داشتند و قیمت آنها پایین بود ولی در سال‌های اخیر با توجه به ایجاد زهکش‌ها، بازدهی بیشتر شده و قیمت زمین‌ها افزایش پیدا کرده است به همین خاطر شاید لایروبی سد کم هزینه‌تر از ایجاد سد جدید باشد. نیازمند این هستیم که هر چه زودتر سد نرماب وارد چرخه مدیریت منابع آب استان شود.

این محقق مرکز تحقیقات گلستان در ادامه با تأکید بر اهمیت هماهنگی دستگاه‌ها در زمان بحران، گفت: در زمان سیل ستاد مدیریت بحران باید قوی‌ترین مرکز فرماندهی باشد و همه نیروهای اجرایی، نظامی و انتظامی و مردمی از آن فرمان بگیرند. فردی که این مرکز را فرماندهی می‌کند باید آدم متخصصی باشد. در زمان سیل مدیران باید خیلی قوی کار کنند و با یکدیگر هماهنگ باشند. متأسفانه در سیل سال گذشته خصوصاً در روزهای ابتدایی که زمان طلایی ما هستند، مقداری ناهماهنگی وجود داشت. اگر در همان سیل بزرگ سال گذشته شرایط را برای هدایت آب به مناطق شمال استان فراهم می‌کردیم، علاوه بر اینکه زمین‌های کم بازده این مناطق را حاصلخیز می‌کردیم، میزان خسارات به مناطق مسکونی هم کم می‌شد.

وی افزود: البته تمام تقصیر را نمی‌توان به گردن مسئولان گذاشت زیرا آنها نیز با محدودیت‌های مالی روبه‌رو هستند. به‌طور مثال اگر در سیل سال قبل سدهای استان به‌درستی وظیفه‌شان را انجام می‌دادند، تا به این اندازه خسارت نداشتیم. اگر به‌درستی با سیل برخورد کنیم، سیل یک تهدید نیست، بلکه یک فرصت است. در استان نیاز به راه‌اندازی پژوهشکده تحقیقات سیل داریم.

کد خبر 561418 برچسب‌ها سيل استان گلستان حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سيل استان گلستان حوادث ایران زمان سیل زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی محور گنبدکاووس به کلاله حد فاصل پل بایلر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان سرهنگ شهرکی رئیس پلیس راه گلستان گفت : محور گنبدکاووس به کلاله از راه‌های پرتردد شرق استان از ساعت چهار و سی دقیقه صبح دیروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانه اوغان و عبور آب از روی پُل، بسته شده بود که با تلاش نیروهای راهداری و هلال احمر بازگشایی شد.

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گنبدکاووس هم با بیان اینکه تردد در این جاده از ساعت پنج صبح امروز از سر گرفته شد ، بر لزوم لایروبی اصولی و عمقی این رودخانه تاکید کرد.

موسی اونق افزود : اداره راهداری گنبدکاووس برای ساخت پُل جدید ۶۲۰ میلیارد ریال از منابع ملی پیش‌بینی و پیمانکار ساخت این پروژه را نیز مشخص کرده است.

اونق ادامه داد : با مساعد شدن شرایط جوی و تجهیزکارگاه توسط پیمانکار عملیات ساخت پل جدید شروع شده و حداقل به ۲ سال زمان نیاز دارد.

 

دیگر خبرها

  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • بازگشایی محور گنبدکاووس به کلاله حد فاصل پل بایلر
  • تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها/ پنجشنبه کوهنوردی خطرناک است
  • ویدیو/ سیل خط راه‌آهن تهران - گرگان را زیر آب برد
  • ویدیو/ سیل خط راه‌آهن گلستان - تهران را زیر آب برد
  • رودخانه «قره سو» پُرآب شد