Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@06:26:19 GMT

چرا نوجوانان لباسهای عجیب و غریب می پوشند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۱۳۱۴

چرا نوجوانان لباسهای عجیب و غریب می پوشند؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر فریبرز درتاج با بیان اینکه توجه به مد و اهمیت دادن به لباس و آرایش از ویژگی‌های مهم رفتاری دوره نوجوانی به شمار می‌رود، اظهار کرد: در این دوره، نوجوان به ظاهر خود توجه بیش از حد نشان می‌دهد. همچنین مُد و پیروی از آن، از شیوه‌های بالندگی نوجوانان به شمار میرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس انجمن روانشناسی تربیتی  ایران افزود: نوجوانان به پوشیدن لباس‌هایی علاقه‌مند هستند که در میان همسالان خود محبوبیت دارد یا ممکن است از الگوهایی مانند یک هنرپیشه یا یکی از افراد سرشناس جامعه خود یا کشورهای دیگر، پیروی ‌کنند و حتی با تغییر مد، علاقه‌اش نیز نسبت به مد پیشین تغییر ‌کند.

این هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که دلایل گوناگونی می‌تواند منجر به توجه بیش از اندازه نوجوان به سر و وضعش  و علاقه به پوشیدن لباس‌های عجیب و غریب شود. گاهی این‌گونه رفتارها از ویژگی «خودمحوری» نوجوان نشأت می‌گیرد که در این سن بشدت ظاهر می‌شود.

وی ادامه داد: نوجوانان در این سن تفکر و توجهشان به خودشان معطوف می‌شود، در مورد تغییرات سریع ظاهری خود آگاهی پیدا می‌کنند و احساس می‌کنند که همیشه توسط دیگران مورد قضاوت هستند همچنین در مورد نحوه افکار و قضاوت دیگران درباره خود حساس و نگرانند. به همین دلیل نوجوانان نسبت به ظاهر، نوع پوشش، رفتار اجتماعی و موفقیتها و شکست‌های اجتماعی بیش از حد حساسیت پیدا میکنند.

جستجوی هویت از راه گرایش به مُد

به گفته درتاج، یکی دیگر از دلایل مدگرایی نوجوانان، آن است که از این طریق نوجوانان نشان می‌دهند چه کسی هستند و می خواهند اینگونه دیده شوند چراکه پوشاک و مدل لباس برای هر فردی نوعی علامت هویتی تلقی می‌شود. بر اساس نظریه اریکسون، یکی از مشخصه‌های دوره نوجوانی جستجوی هویت شخصی است. از این رو آنچه نوجوان می‌پوشد می‌تواند بخش بزرگی از هویت او باشد.

وی با بیان اینکه برای نوجوانان پوشش و مدل‌های مو می‌تواند بیانگر ارتباط با سبکی خاص یا جوامعی خاص باشد و یا نشان دهنده بینش آن‌ها نسبت به جهان است، افزود: وابستگی و تأثیرپذیری از گروه همسالان نیز از جمله عواملی است که باعث پیروی نوجوان از مُد و توجه او به ظاهرش می‌شود،‌ چراکه وسیله‌ای برای هماهنگی با همسالان و مورد قبول آنان واقع شدن به شمار می‌رود. همچنین پیروی از مُد و پوشیدن لباس‌های ناهمگون  می‌تواند نوعی واکنش ستیزه‌جویانه نوجوانان نسبت به مسائل و موضوعاتی باشد که در جامعه می‌گذرد و آنها با این مسائل مخالفند و به این ترتیب، ناخشنودی خود را نشان مییدهند.

عضوشورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: نوجوانان می‌آموزند طرز لباس پوشیدن نقش مهمی در روابط اجتماعی و این‌که از سوی دیگران چگونه مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، ایفا می‌کند. همچنین لباسی که نوجوانان برای پوشیدن انتخاب میکنند می تواند راهی باشد برای اینکه از والدین خود مستقل شوند.

زمان تصمیم گیری برای نوجوان گذشته است

به گفته درتاج، برای والدین مهم است تا برای آنچه که نوجوانانشان در مدرسه یا محیط بیرون می پوشند، مرزبندی و محدودیت قائل شوند اما والدین نیز باید بدانند که زمانی که آنها می‌توانستند لباسهای فرزند خود را برای آنها انتخاب کنند، گذشته است.

رییس انجمن روانشناسی تربیتی ایران ادامه داد: والدین وقتی به طبیعی بودن این‌گونه واکنش‌های نوجوان آگاه شوند، صبوری لازم برای تغییرات را کسب می‌کنند و در مقابل چنین رفتارهایی، برخوردهای مناسبی خواهند داشت. والدین و اطرافیان نوجوان برای در پیش گرفتن رفتار منطقی و درست در این مورد، پیش از هر چیز باید تلاش کنند تا درباره مد اطلاعاتی به دست آورند. هدف این است که با به دست آوردن این آگاهی، به یاد روزگار جوانی و میزان توقع خود از والدینشان بیفتند و در رفتار خود با فرزندشان صبر بیشتری به خرج دهند.

انتقاد مستقیم از سلیقه نوجوان و لجبازی او

این روانشناس معتقد است که والدین باید به نوجوان اجازه دهند برای انتخاب لباس، نظر خود را بدهد، هر چند ممکن است در انتخاب‌های اولیه‌اش دچار اشتباه شود، اما به تدریج می‌آموزد که باید با در نظر گرفتن تمام جوانب اجتماعی، خانوادگی و مانند آنها برای خود لباس تهیه کند. اگر سلیقه او مورد پسند والدین و اطرافیان نیست او را مسخره نکنند یا مستقیم او را به باد انتقاد نگیرند. این‌گونه رفتارها و روش‌های تند، مستقیم و کنترل گرایانه باعث می‌شود که نوجوان حالت تدافعی و لجبازی به خود بگیرد.

وی در پایان توصیه کرد: بهتر است والدین در این دوره بحرانی با نوجوانشان مدارا کنند و نظراتشان را با اجبار به او تحمیل نکنند و بدانند که اغلب رفتار و اعمال او به این دلیل است که می‌خواهد مورد توجه و تأیید دیگران قرار گیرد و کانون توجه باشد؛ بنابراین، آرامش خود را حفظ کنند، چراکه اینگونه به او کمک می‌کنند دردها و مشکلاتش را آسان‌تر حل کند و این دوران را با کمترین آسیب پشت سر بگذارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: لباس نوجوانان جوانان والدین مشاوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۱۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید

دبیر ستاد حقوق بشر ایران از سرکوب خشونت‌آمیز تجمعات دانشجویی در آمریکا انتقاد کرد و خواستار محکومیت آن از سوی کمیساری عالی حقوق بشر سازمان ملل شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی؛ معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نامه‌ای به "ولکر تورک" کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشت: همانطور که مطلع هستید اندیشمندان، نخبگان، اساتید و دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های آمریکا که از حمایت‌های کورکورانه زمامداران کاخ سفید از رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند، شخصاً به صحنه آمده و با برپایی تجمعات گسترده و به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن به جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و نقض‌های جدی و فاحش حقوق بشر در غزه و حمایت‌های همه‌جانبه دولتمردانشان از این جنایات، اعتراض می‌کنند.

وی در ادامه توجه کمیسرعالی حقوق بشر را به گسترش سریع اعتراضات به تمامی دانشگاه‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی جلب کرد و افزود: امواج بلند اعتراضات دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و ... را در برگرفته است، به سایر کشورهای غربی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، استرالیا و ... نیز رسیده و اینک شعارهای اعتراضی "نه به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه"، "فلسطین آزاد"، "آتش‌بس فوری"، "نه به تسلیح، حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه غزه" از نیویورک تا پاریس، از لندن تا برلین و از ملبورن تا اُتاوا، طنین‌انداز شده و به گوش می‌رسد.

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، خواسته‌های مشخص و صریحی را مبنی بر "برقرای آتش‌بس دائمی در غزه"، "قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل"، "پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی و سایر شرکت‌هایی که از جنگ سود می‌برند" و "عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند" مطرح کرده و به مدنی‌ترین شکل ممکن با برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز در محیط دانشگاه‌ها، خواستار پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری و شنیده شدن خواسته‌هایشان توسط رؤسای دانشگاه ها و مقامات دولت آمریکا شده‌اند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در ادامه این نامه ضمن ابراز تأسف از حمایت‌های آمریکا از جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل، گفت: متأسفانه، دولت آمریکا که از زمان شروع تهاجم کور و همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه در کنار این رژیم ایستاده و ضمن حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی همه‌جانبه، از ظرفیت‌های سیاسی و مالی و رسانه‌ای خود برای سرپوش نهادن بر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و به بُن‌بست کشاندن ابتکارات و تلاش‌های بین‌المللی برای دست‌یابی به آتش‌بس فوری استفاده کرده است، به جای شنیدن نصایح و ندای اعتراض اساتید و دانشجویان، به شدیدترین وجه ممکن با این اعتراضات مسالمت‌آمیز برخورد کرده و با توسل به زور افراطی سعی در سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان داشته است؛ پاسخی که توسط دیگر دولت‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی از جمله فرانسه و انگلیس و آلمان نیز اتخاذ شده و به وضوح، مبیّن دروغین و متزورانه بودن ادعاهای کشورهای غربی در زمینه آزادی بیان و حقوق بشر است.

وی همچنین تأکید کرد: بدون شک، سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و دیگر دولت‌های غربی در امتداد سیاست حمایت علنی آنان از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی قرار داشته و موجب تشویق این رژیم به ادامه جنگ‌افروزی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد.

غریب‌آبادی یادآور شد: تلاش برای سرکوب و خفه کردن صدای اساتید و دانشجویان معترض و ارعاب آنان از حمله از طریق بازداشت خودسرانه، اخراج و محرومیت از کار و تحصیل و امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها، در تضاد آشکار با تعهدات این کشورها در تضمین آزادی بیان، آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز، منع بازداشت خودسرانه و تضمین حق بر آموزش و ... تحت معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قرار دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه اذعان کرد: بدیهی است در شرایطی که اعتراضات دانشجویی موجی از خوشحالی و امید نسبت به آینده حقوق بشر و روحیه عدالت جویی جوانان و دانشجویان در آمریکا و کشورهای غربی را ایجاد کرده و اهرم فشاری برای جلوگیری از کشتار بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه محسوب می‌شود، سکوت و انفعال سازوکارها و نهادهای حقوق بشری ضمن اینکه به ترغیب رژیم‌های ناقض حقوق بشر غربی به ویژه آمریکا در سرکوب بیشتر جنبش‌های دانشجویی منجر می‌شود، رژیم صهیونیستی را برای ادامه نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنابت جنگی و نقض فاحش و جدی حقوق بشر در غزه گستاخ‌تر خواهد کرد.

در پایان این نامه آمده است: در این چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت کامل از جنبش‌های اعتراضی دانشجویی در آمریکا و سایر کشورهای غربی، از جنابعالی به عنوان عالی‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد انتظار دارد تا به صورت حرفه‌ای و غیرگزینشی به وظایف خود عمل کرده و ضمن محکوم کردن و ابراز انزجار از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، به صورت همدلانه و جدی اهداف این جنبش‌های اعتراضی مبنی بر "پیگیری فوری آتش بس در غزه و پایان دادن به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه" و "پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات" را در دستور کار قرار داده و ترتیبات و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری را در راستای دست‌یابی به این اهداف هدایت، ترغیب و تشویق کنید. افکار عمومی منتظر واکنش مناسب و اقدامات فوری شما می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • کسب دو مدال برنز توسط بوکسور‌های نوجوان قزوینی
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است