Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده تهران در مجلس گفت: بخشی از ارز‌های حاصل از صادرات فراورده‌های نفتی در اختیار نهاد‌های دولتی قرار دارد و به بازار عرضه نمی‌شود و منتظر هستند تا انتخابات آمریکا برگزار شود.

علی خضریان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، در خصوص انتخابات آمریکا گفت: تفاوت چندانی بین انتخاب بایدن یا ترامپ برای ایران وجود ندارد، زیرا سیاست‌های کلی آمریکا در قبال کشور‌ها تعیین شده هستند و با تغییر رئیس‌جمهور شاید در ظاهر گفتمان تغییر کند، اما در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بخشی از فضای رسانه‌ای کشور طوری وانمود می‌شود که انتخاب بایدن باعث بهبود اوضاع در کشور و بازار خواهد شد، درحالی‌که حقیقت ماجرا این‌چنین نیست و بهبود شرایط کشور و بازار‌ها تنها با مدیریت صحیح و استفاده از نیرو‌های متخصص و جوان ایران به وجود خواهد آمد.
خضریان گفت: بایدن در اظهارنظر رسمی خود درباره ایران و برجام گفته است که اگر ایران به برجام بازگردد، ایالات متحده برای نقطه آغازین مذاکرات دیگر به این توافق برخواهد گشت، اما باید توجه کرد که این آمریکا بود که از برجام خارج شد و تعهدات خود را زیر پا گذاشت و حتی زمانی که رسماً از برجام خارج نشده بود طبق اظهارات رسمی مقامات ایران به تعهدات خود عمل نکردند، حالا دنبال مذاکرات جدید هستند همان‌طور که ترامپ هم چندباری تمایل خود را برای مذاکرات جدید نشان داده بود.تجربه هم به ما ثابت کرده است که هیچ‌وقت آمریکا‌هایی در موضع تحریم‌های ایران، به عقب برنمی‌گردند. از دوره ریگان تا سایر رؤسای جمهور شاهد این مسئله بوده‌ایم.   نماینده تهران در مجلس یادآور شد: از طرف دیگر ما هم نباید فراموش کنیم که دولت آمریکا همان قاتل سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی است و این جنایت نمی‌شود فقط به گردن ترامپ رئیس‌جمهور فعلی این کشور انداخت، چون بعد از این ترور ناجوانمردانه هیچ‌یک از سیاستمدارن آمریکایی با اصل این کار مخالفتی نداشتند و اگر اختلاف نظری هم بود در جزئیات انجام این عملیات بود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود در ادامه گفت: با این‌حال جریان غرب‌گرا و دولت در تلاش هستند نشان دهند آمریکای با ریاست‌جمهوری بایدن را زیباسازی کنند و از طریق مدیریت بازار ارز و بعضی بازار‌های دیگر در کشور، مردم ایران اسلامی را مجدد به این جمع‌بندی برسانند که مذاکره با آمریکا خوب است و تنها راه اساسی حل مشکلات اقتصادی کشور و ایجاد ثبات در بازار‌ها خصوصاً بازار ارز و از طریق ارتباط و مذاکره با آمریکا است.
وی افزود: باید از دولت این سؤال را پرسید که چرا علی‌رغم افزایش صادرات نفتی و فراورده‌های آن در سال جاری و بازتر شدن دست دولت در تأمین ارز، بازهم شاهد افزایش نرخ ارز هستیم؟
این نماینده مجلس افزود: بر اساس آمار‌های موجود متوسط فروش نفت خام جمهوری اسلامی ایران و صادرات آن، امسال دوبرابر سال گذشته است. همین مسئله باعث عصبانیت آمریکا و اعمال تحریم‌های جدید نفتی علیه ایران شد که البته دیگر بر فروش نفت ایران اثری ندارد. به‌عنوان نمونه خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) صادرات نفت و میعانات و فراورده‌های نفتی ایران در حدود یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز بوده است.
خضریان تصریح کرد: در هفته‌های گذشته فقط در یک روز در رینگ صادراتی بورس انرژی، بیش از یک میلیارد دلار (بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان) فراورده نفتی به فروش رفته است. برآورد‌ها نشان می‌دهد در ۷ ماه اول سال جاری در حدود ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار فروش فراورده‌های نفتی داشته‌ایم. یعنی بسیار بیشتر از سال گذشته ارز وارد کشور شده است. اما ظاهرا بخشی از ارز‌های حاصل از صادرات فراورده‌های نفتی در اختیار نهاد‌های دولتی قرار دارد و به بازار عرضه نمی‌شود و منتظر هستند تا انتخابات آمریکا برگزار شود.
سخنگوی کمیسیون اصل نود افزود: این اقدام دولت چه معنایی دارد؟ غیر از این است که می‌خواهند برای انتخاب شدن یک فرد موج‌آفرینی کنند و مردم را به این باور برسانند که راه حل مشکلات اقتصادی تنها از مسیر مذاکره و امتیاز‌های یکطرفه می‌گذرد؟
وی تأکید کرد: درگذشته هم این موضوع تکرار شده است. طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ دولت دخالت‌های بی‌منطقی در بازار ارز داشته است و به جای اتخاذ سیاست‌های درست پولی و ارزی، با ارزپاشی قیمت ارز را کنترل کند. طبق آمار‌های موجود در سال ۹۵ حدود 11 میلیارد و 500 میلیون دلار و در سال ۹۶ که سال انتخابات است، ۱۸.۵ میلیارد دلار ارزپاشی در بازار صورت‌گرفته تا دولت بتواند این ادعا را مطرح کند که نتیجه مذاکره مفید بوده و توانسته به اقتصاد ما ثبات ببخشد.
خضریان در پایان بیان کرد: متأسفانه الان نیز به نظر می‌رسد سیاستی وجود دارد که تاریخ را تکرار کند. احتکار ارز توسط برخی نهادها، عدم مدیریت واردات، عدم پیگیری جدی و مؤثر در بازگشت ارز‌های حاصل از صادرات غیرنفتی، عدم وجود سیاست مؤثر در کنترل و هدایت نقدینگی سبب شده که نرخ ارز به طور فزاینده افزایش یابد و دولت محترم به‌جای پرداختن به ریشه اصلی این مشکل در حال آدرس غلط دادن است. همین چند روز پیش سخنگوی دولت برای چندمین بار به‌غلط و غیرواقعی مسئله اجرای دستورات و دیکته‌های FATF را مطرح کردند. چرا به مردم آدرس غلط می‌دهید؟ مسئله مردم این حرف‌ها نیست. مسئله مردم ثبات نرخ ارز است که شما به گروگان گرفته‌اید.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس مجلس شورای اسلامی خضریان آمریکا انتخابات فراورده های نفتی انتخابات آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۴۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران